annalalik 17.05.05, 08:12 niewypłakanych, zastygłych gdzieś, głęboko na dnie na samym serca dnie..." Miłego dnia kobietki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabi35 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:15 A czemu to taka smutna dzisiaj jesteś? Odpowiedz Link
annalalik Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:19 Wiesz ile mnie kosztowało nie zrobienie dziś testu... obiecałam sobie, że jutro zrobię ale rano stwierdziłam "co za różnica - 1 dzień w te czy we wte" No ale się jakoś opamiętałam... Nie umie nie poddawać się presji otoczenia - to mnie dobija... Bardzo chcę być w ciąży a inni ciągle pytają kiedy, czy już czemu jeszcze nie... rozwala mnie to... sorki Odpowiedz Link
sabi35 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:25 Popatrzyłam sobie twój wykres i rzeczywiście, trudno stwierdzić kiedy miałaś owulację. Ja bym jeszcze poczekała 2-3 dni, dla pewności. Albo zrób zaraz test i wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link
annalalik Poczekam jeszcze 17.05.05, 08:30 Nie wiem czy do jutra czy dluzej... ale jutro powinnam juz duphastonu nie brac a lekarz mowil ze najpierw test potem odstawic jesli I... Odpowiedz Link
30.tka Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:26 Trzymaj sie dzielnie i nie patrz na innych. A jak Cie wkurzaja - to im odpal, zeby wiecej juz nie pytali, albo zastanowili sie nad tym, o co pytaja. Wiem, wiem - to tylko tak latwo sie mowi... Pozdrawiam Odpowiedz Link
cleodark Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:31 Aniu, Leciałam do pracy ale coś mnie ciągnęło do Was i przeczytałam tylko Twojego posta i chcę Ci powiedzieć (brzydko) chrzanić wszystkich ciekawskich, to jest Twoje życie, Twoja sprawa o! dodam jeszcze poczekaj 2 dni i dopiero wtedy... Droga Aniu bardzo Ci kibicuję i będę aż do urodzenia się Twojego upragnionego dzidziusia. Cleo Odpowiedz Link
ata76 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:38 Cześć wszystkim!!!! Aniu Ty z duphastonem masz tak samo jak ja, testowanie w 26 dc i w zależności od wyniku, albo biorę duphaston, albo nie. Ja stosuję się do zaleceń ginka, mimo, że cykle mam 28 dnioswe, testuje w 26 dniu i dalej już wiesz.... Odpowiedz Link
ata76 Re: wczoraj Pszczoła..... 17.05.05, 08:40 wieczorem wysłala mi sms-a, że zabieg będzie miała (bo się kwalifikuje), teraz tylko kwestia czasu kiedy! Odpowiedz Link
cytrusowa Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 08:40 czesc Ania i cala reszta witam sie z Wami i zaraz spadam niestety, ale pozniej wszystko nadrobie. Ty mi sie kochana nie martw i nie wkrecaj sobie - prosze-filmow. z testem faktycznie poczekaj jeszcze - im pozniej tym lepiej buzka Odpowiedz Link
annalalik U mnie dzis 30 dc 17.05.05, 08:40 jutro testuje chyba bo jak bedzie I to odstawie D Odpowiedz Link
annalalik Jesteście kochane 17.05.05, 08:43 gdyby nie forum to pewnie juz bym sie załamała Odpowiedz Link
ata76 Re: Jesteście kochane 17.05.05, 08:55 Ania, a ja w Ciebie wierzę, bo jesteś wyjątkową osobą i uważam, że w każdej sytuacji dałabyś radę!!!!Ale to dobrze, ze forum jest dla Ciebie oparciem Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Jesteście kochane 17.05.05, 08:58 oj aniu przytulam cie wirtualnie ale z całych sił ! duphaston mozesz brac dluzej o 2-4 dni ale o tyle dni przedluzy ci sie cykl choc ja tak czasem robie jak widze cien kreski to nadzieja mi mowi abym za 2 dni zatestowala a boje sie odstwaic duphaston ale wiem rowniez ze przy silnej ciazy brak tego lekarstwa kilka dni to nic nie powinna sie stac ! Odpowiedz Link
sabi35 Re: Jesteście kochane 17.05.05, 09:00 Nie powinno. A po co wogóle bierzecie syntetyczny progesteron? Odpowiedz Link
annalalik Re: Jesteście kochane 17.05.05, 09:02 ja musze bo po owu miałam swój bardzo niski 0,3 ng/ml moj własny sobie nie dawał rady i po owulacji @ przychodziła Odpowiedz Link
asiulka1976 boje sie mojego wykresu 17.05.05, 09:02 www2.fertilityfriend.com/home/gagat boje sie ze az dech zapiera i tak jak lubialam robic testy teraz ciarki mi ze starch przechodza ! wczorajszy wynik tempki jest prowizoryczny poniewaz wstalam 3 godz wczesniej ale polozna mowila ze mam dodoac 3 kreski i wpisac wynik to tak zrobilam hhmm Odpowiedz Link
annalalik Re: boje sie mojego wykresu 17.05.05, 09:03 Boszzzz Asiulko jak bym chciała żeby Ci się udało - skok 2 masz wiec ... Odpowiedz Link
sabi35 Re: boje sie mojego wykresu 17.05.05, 09:05 A nie lepiej wspomagać owu żebyć mieć lepszy progesteron? Przecież jedno od drugiego jest zależne? Odpowiedz Link
annalalik A ja wiem... 17.05.05, 09:07 Sabi ja sie nie znam na tym naprawde - moj ginek kazał brać i powiedział, ze pęcherzyki mam ładne i owu jest ale ten niski prg go martwi i kazał brać ciągle po owulacji. Ja naprawde nie wiem co innego mogłabym zrobic jak go nie słuchac Odpowiedz Link
sabi35 Re: A ja wiem... 17.05.05, 09:11 Ja się nie chcę wtrącać. Pytam tak z ciekawości. Jestem pewna, że jak masz owulację, to ci się uda, nawet bez wspomagaczy. Czasem trzeba tylko trochę poczekać. Jak już zrobisz test i będziesz wiedziała co i jak, to coś ci napiszę na ten temat. Odpowiedz Link
annalalik Oki 17.05.05, 09:14 nie wtracasz sie - tylko ja poprostu miałam niezłe zdziwienie jak @ przychodziła co 2 tygodnie. Jak biore duphaston to jest inaczej. Pewnie - wolałabym nic nie łykać ale jesli sie tak nie da... trudno. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: boje sie mojego wykresu 17.05.05, 09:05 aniu nawet nie wiesz jak sie boje !!!!!!!! Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Aniu 17.05.05, 09:10 kazdej sie uda !! kazda z nas bedzie pchać przed sobą ciężki wózek a w nim ukochanego dziudziusia lub dwa a u ewy to chyba trojaczki jednojajowe (zart) !! Odpowiedz Link
ata76 Re: Aniu 17.05.05, 09:19 teraz się Wam uda, a potem po kolei każdej z nas, taka była umowa Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: 17.05.05, 09:05 ja biore duphaston poniewaz LH mialam niskie ktore mogło dopuscic do owulacji ale potem powinno cialko zolte przyjac silny progesteron a ten mialam w normie ale blizej nizszej normy ) Odpowiedz Link
annalalik Re: Anulko 17.05.05, 09:30 no widzisz Banieczko - tak czaem bywa ze człowiek ma gorsze dni... moje gorsze trwaja juz troche niestety - a wczoraj na maksa sie zaczeło robic zle (zreszta pisałam o tym). Nie martw sie - jutro bedzie inaczej - bede juz wiedziala co jest grane i pewnie mi sie polepszy niezaleznie od tego jaki wynik bedzie Odpowiedz Link
bania79 Re: Anulko 17.05.05, 09:32 to ja sobie musze poczytac wczorajsze posty! Całuję cię mocno i proszę nie przejmuj się tak bardzo. Wiesz, że w tej chwili już tak niewiele od ciebie zależy!!! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Ania & Asia 17.05.05, 09:50 Co ja widzę? Nie smucić się i nie bać...Jagoda prosi Odpowiedz Link
jedna_chwilka Cześć Atka :) 17.05.05, 09:54 Jak dziś u Ciebie? Dużo roboty? Jaka pogoda? Odpowiedz Link
ata76 Re: Cześć Atka :) 17.05.05, 09:57 zimno, a pracy niezbyt dużo... ale zauwazyłam jedno im mniej pracy, tym bardziej się nie chce....jestem własnie na etapie "nicniechcenia" A co u Ciebie???? Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Cześć Atka :) 17.05.05, 10:02 obleci, pogoda do kitu, szczyt RE wiec korki, ze dojechac do roboty nie sposob, a robic sie nie chce...potrzebuje odpoczynku...jak jaszczurka wylegiwac sie na sloncu... Odpowiedz Link
asiulka1976 az sie popłakałam ....... 17.05.05, 10:09 Cześć mamo, tu ja Twój Aniołek Sprawdzam, co słychać Wiem, smutno Ci beze mnie Mamusiu, mi też jest smutno Miejsce, w którym jestem jest piękne Mam cudowny widok Zwłaszcza, kiedy tak siedzę I patrzę na Ciebie Codziennie patrzę w dół i widzę Twoje uczucia Uwielbiam kiedy się śmiejsz i wiem, że czasami marszczysz brwi Wiesz, co Mam pewne zadanie Bóg zachował je dla mnie Twojej małej córeczki Codziennie czuwam nad Tobą I chronię przed światem Pomimo, że mnie nie widzisz I wiem, że z tym Ci cięzko Zobaczysz rezultaty tej pracy którą mi Bóg powierzył.... Odpowiedz Link
bania79 Re: az sie popłakałam ....... 17.05.05, 10:10 Asiuku, nie torturuj się... U mnie tez pogoda bezbadziejna, dzis mam wizytację i chyba wszystko w d... ten mój wykres to już totalna chała! Odpowiedz Link
patka05 Re: az sie popłakałam ....... 17.05.05, 10:40 Ja też się popłakałam Chyba za świeżo jeszcze jestem Co to za wiersz? Odpowiedz Link
myrtille Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 10:16 Pozdrawiam serdecznie i...będzie dobrze Tess Odpowiedz Link
bania79 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 10:27 pewnie, pewnie Biorę się do pracy Odpowiedz Link
patka05 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 10:43 Do Ani i Asi Dziewczynki, same nawet nie wiecie jak dzielne jesteście Ja wiem, że czasem bywa ciężko, życie już to do siebie ma że przywala nam w najmniej spodziewanych miejscach. Ale wierzę, że już niedługo wszystkie będziemy mamami Trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link
annalalik A ja sobvie dziecko przyniosłam :) 17.05.05, 10:49 Od sąsiadeczki 2 latka takiego fajniuśkiego. Znaczy on sam chciał iśc ze mną do domku mojego to go wzięłam. Była burza to zamiast do mamy to do mnie się tulił. Aż łezki miałam w oczkach. Teraz idziemy na spacerek. Bede pozniej. Tofam Was Odpowiedz Link
sabi35 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 10:49 A co u ciebie? Jak tam koty? Odpowiedz Link
patka05 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 10:59 Właśnie doświadczam pierwszej @ "po" i ciesze się, że już wszystko wróciło do normy. Fizycznie, bo z głową to trochę gorzej. Nowej dzidzi mi się chce Koty mają się dobrze, była wystawa w ten weekend, umówiłam kocicę na randkę więc po wakacjach będę mieć kocięta A jak z Tobą? Odpowiedz Link
bania79 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:01 Patka, mam nadzieję, że nie długo równiez psychocznie dojdziesz do siebie. Potrzebujesz teraz duuuuuuuuuuuużo pozyywnych wibracji! a co ginek powiedział? kiedy możesz się znowu starać? Odpowiedz Link
sabi35 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:05 Ja już do siebie doszłam całkowicie, ale mój organizm się trochę rozregulował. Oj, żeby tak mieć wszystko! Odpowiedz Link
patka05 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:24 Super by było, gdybyśmy mogli mieć pełną kontrolę nad swoim życiem. "dziś zachodzę w ciążę bo mi się marzy dzidzia na Wielkanoc". Niestety, tak się nie da. Jest jednak takie pełne prawdy powiedzenie "co nas nie zabije to nas wzmocni". Przez ostatni rok bardzo dojrzałam, pozbyłam się wielu złudzeń. Myślę, że każda z nas w jakiś sposób może to samo o sobie powiedzieć. Odpowiedz Link
ata76 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:31 masz rację, że te doświadczenia uczą pokory w stosunku do siebie, zycia i świata. Mnie te kilka miesięcy wyzbyło wielu złudzeń i nauczyło, że nie zawsze jest tak jakbym sobie tego życzyła i nie zawsze wszystko układa się po mojej myśli....tylko zastanawia mnie dlaczego tak musialo się stać i tak się dzieje nadal i czy w tym jest jakiś sens, czy jednak nie należy doszukiwać się żadnego sensu..... Odpowiedz Link
patka05 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:12 Moja ginka nie powiedziała mi dokładnie kiedy. Rzuciła hasło, że dwa do czterech miesięcy w zupełności wystarczą (czyli w moim przypadku czerwiec a sierpień), ale przy okazji wysyła mnie do innego lekarza, który terminy wizyt ma zajęte do końca lipca. ;/ Jednak po długich rozmowach z mężem zdecydowaliśmy, że do tego drugiego lekarza na razie nie pójdziemy. Więc... Czas pokaże jak będzie. Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: "Widzę pod powiekami ocean łez... 17.05.05, 11:17 Cześć Kobiety widzę, że dziś nastrój znów nie taki. Aniu, Asiulka, Nitka kochaniutkie - Wy wiecie, ja wciąż myślę o Was..... Atuś - będziesz się widzieć z Pszczółką? Ucałuj ją ode mnie, nie chce jej teraz męczyć sms-ami, niech odpoczywa, kurcze, dlaczego????????????????????? Jagoda - te korki to podobno zajebiste!!!!!!!!!!Współczuję. Odpowiedz Link
jedna_chwilka Dziewczyny widziałyście to???? 17.05.05, 11:23 www.radiozet.com.pl/wiadomosci_koment.html,wiadomosc1690,1690 Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Dziewczyny widziałyście to???? 17.05.05, 11:24 ooooooooooooooooooooo, czego to ludzie nie wymyślą ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ata76 Re: Dziewczyny widziałyście to???? 17.05.05, 11:25 to tylko czlowiek może mieć takie pomysły Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Cześć Kruszynko!!!! 17.05.05, 11:41 Ata, jak dzisiaj w pracy? Też spokój? Odpowiedz Link
annalalik Ehm 17.05.05, 11:59 Kruszynko - dzieki wielkie ze jestes - ze wszystkie jestescie Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Ehm 17.05.05, 12:10 Wiesz co Aniu, ja odstawisz Duphaston, a tempka będzie się utrzymywać i @ nie przyjdzie to zrób betę. Odpowiedz Link
annalalik Re: Ehm 17.05.05, 12:14 Kasiu ale ja jutro test zrobie A jesli faktycznie wyjdzie I krecha to odstawie (jesli sie tempka utrzyma to zobaczymy co dalej) Odpowiedz Link
cytrusowa Re: Ehm 17.05.05, 12:13 no i ja juz jestem spowortem - nie bylam w szkole, bo mialam "termin" u ginka, z moimi wynikami jest oki, to znaczy tymi, co sie bada w 3 dc. no i przy okzaji, w 10 dc zrobila usg - pecherzyk dopiero sie pojawil i poiwekszyl, chyba slyszalam 14mm, wiec w pt mam jeszcze raz przyjsc i juz mi dokladnie okresli, kiedy najlepiej... no i 21 dc jeszcze jeden hormon do zbadania, ten wazniejszy oczywiscie padla aluzja, ze jesli ze mna bedzie ok, to meza trza przebadac! o! zobaczymy, pozyjemy... zimno tu dziewczyny jak cholera, pluss 11, a niby jutro ma byc 16, a potem juz tylko w gore: 18, 20, 21... tylko ja cos w to nie wierze smutno mi, ze częśc z Was ma smutne nastroje, ale to chyba pogoda tak na nas dziala i brak sloneczka. Wiadomo nie od dzis, ze jak slonce jest, to gory mozna przenosic. Zycze Wam poprawy humorku!!! ja ide umyc wlosy, kawe wstawic-niech sie zaparza, i potem wroce do Was. pranie juz wstawialm, moze se dzis posprzątam...oj leniuszek jakis lata kolo mnie Odpowiedz Link
bania79 Re: Czesc Magda 17.05.05, 12:32 Cytrusku, jakoś tak mi się lepiej na duszy zrobiło jak cię poczytałam. Aniu, tez cię kochamy mocno! Ty jesteś wielkim wsparciem tutaj... Odpowiedz Link
asiulka1976 Dla Was 17.05.05, 12:35 Witam wszystkich śpiochów, cytrus dobrze ze OK teraz pewno progesteron i bedzie wiadomo ) DLA WAS kartki.onet.pl/1721,kartki.html Odpowiedz Link
annalalik Bania 17.05.05, 12:39 Twoj wykres jest ok - czekamy teraz u Ciebie na skok tempki Odpowiedz Link
bania79 Re: Bania 17.05.05, 12:45 w pracy roboty co nie miara, dzięki za uspokojenie w kwestii wykresu. Asiulka mi wyłuszczyła o skoku. Pożyjemy zobaczymy... Nie nastawiam się specjalnie, nie chcę sie niepotrzebie rozczarować. ten cykl jest taki badawczy bardziej. Ale za was kciukasy trzymam! Odpowiedz Link
cytrusowa buch! 17.05.05, 12:45 kłaki umyte, ide se wstawic wode na herbate, bo rozmyslilam sie z ta kawa... no i chyba jednak posprzatam... no nie wiem... Odpowiedz Link
ata76 Re: Cytruś 17.05.05, 12:45 to dobrze że wyniki wyszły w porządku!!!!Oby tak dalej Odpowiedz Link
cytrusowa Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 12:52 ale o co chodzi, bo ja gupia nie skumalam Odpowiedz Link
annalalik Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 12:53 W tym samym momencie napisałyście cos na forum i to wszystkie koło siebie hihi Odpowiedz Link
bania79 Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 12:55 ja tez nie skumałam cytruś Blondynki he? Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 12:59 hej, jestem znów, postanowiłam ogarnąć mieszkanko,a podobnie jak u Cytrusia, leniuszek gania koło mnie cały czas. Ale trza było chociaz poodkurzac, ale zmywac to już mi się nie chce ))))))))))))))))) Cytruś, super, że wyniki OK. A Marcin to pewno nie słyszał sugestii doktórki? ))))))))))) Odpowiedz Link
kruszyna75 A propos zmywarki :) 17.05.05, 13:18 No właśnie, ja kiedyś myślałam, że zmywarka będzie ostatnia rzeczą jaką kupię, ale jak widzę sterty naczyń (żadne z nas nie pała miłością do zmywania) zaczynam zmieniać zdanie ))))))))) Odpowiedz Link
bania79 Re: A propos zmywarki :) 17.05.05, 13:18 zmywareczka cudna rzecz!!! oh jaka cudna... Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: A propos zmywarki :) 17.05.05, 13:27 no właśnie tak zaczynam o niej myśleć, tylko jak się zdecydujemy to czeka nas przemeblowywanie kuchni, a to nie takie proste Odpowiedz Link
sabi35 Re: A propos zmywarki :) 17.05.05, 13:31 No tak, zmywarka to takie urządznie do której się mówi: dobrze że jesteś!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:01 mi te chwilkę zaajęło nim się zorientowałam wiecie co, nie wiem, czy to faktycznie prawdziwa informacja, ale ponoć Pszczołe wysuszczają na razie ze szpitala!!!! Ale nie slyszałam tego od niej, więc nie wiem czy to na 100 % prawda!!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: Atko 17.05.05, 13:05 nie wiem o co chodzi, słyszalam tylko że Tomek po nią pojechal do szpitala, więc pewnie niedługo się okaże!!!! Odpowiedz Link
annalalik Re: Atko 17.05.05, 13:06 ja sie modle zeby z nia bylo dobrze ale no troche to dziwne wszystko Odpowiedz Link
cytrusowa Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:03 ba! jak to mowia Niemcy fajnie, ze Pszczole chca wypuscic - oby info byla prawdziwa Odpowiedz Link
annalalik Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:04 fajnie?? przeciez ona ma miec operacje! Na co oni chca czekac? Az jej cos popeka cholera? A moze ona chce isc gdzies na konsultacje? Moze ona chce wyjsc? Odpowiedz Link
sabi35 Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:06 Też się dziwię. Mam nadzieję, że lekarze wiedzą, co robią, a nie boją się jakiegoś (wiadomego) przepisu! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:08 o rety teraz sie doczytałam dopiero.... kurde balans Odpowiedz Link
ata76 Re: Cytrusia Atka Bania 17.05.05, 13:07 nie wiem nic Aniu, ale przypuszczam, że gdyby coś się "działo" to by jej nie wypuścili, więc .....no nie wiem, a nie chce do niej wydzwaniać!!! Odpowiedz Link
annalalik Atko 17.05.05, 13:08 rozumie... tylko poprostu jestem zdziwiona troche sytuacja Odpowiedz Link
jedna_chwilka Sabi :-) 17.05.05, 13:06 powiedzialam wczoraj PANU, że zacznę ćwiecznie z kulkami, żeby był bardziej kontent (no i ja oczywiście jeśli mogę być jeszcze bardziej) a on: "z tymi na sznurku?" No wiesz co?! nie znałam go od tej strony.... Ciekawam jakie jeszcze ma przede mną tajemnice... a może lepiej nie wiedzieć? Odpowiedz Link
sabi35 Re: Sabi :-) 17.05.05, 13:07 No właśnie. Bo mój to niby taki doświadczony, a nie wiedział ))) Odpowiedz Link
bania79 Re: ......... 17.05.05, 13:17 Ojej, o Pszczółce poczytałam. Kurde, ja już skołowacona jestem. O kulkach wiedziałam, ale boje się, że by mi się to tałatajstwo zaplątało albo wchłonęło więc nie używam...No ale powoedzenia życzę! hi hi Odpowiedz Link
annalalik Re: ......... 17.05.05, 13:19 po to sznureczkiem sa połączone by sie nie wchłonęły czy cos hihi Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: ......... 17.05.05, 13:23 czy ja dobrze mysle o czym gadacie ? to te kuleczki ??? O pszczołce nei bede komentowac bo szlag mnie trafii !!!!!! Odpowiedz Link
kruszyna75 Jagoda!!!!!! 17.05.05, 13:25 Ja poproszę o raporcik w sprawie działania tych kuleczek OK? ))))))))))))) Odpowiedz Link
kruszyna75 Aniu!!!!! 17.05.05, 13:28 Ja właśnie dlatego teraz wypoczywam, żeby się nie przemęczać, a zmywanie czeka )))))))))))))))) a niech poczeka na Tomcia )))))))))))) hihihihihihi Odpowiedz Link
sabi35 Re: Jagoda!!!!!! 17.05.05, 13:34 Ty sobie też będziesz musiała ćwiczyć te mięśnie do porodu i po porodzie, to tak na serio ci radzę. Ale może bez dodatkowych zabawek Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Jagoda!!!!!! 17.05.05, 13:50 dzięki Sabi Już sobie wyszukałam w internecie parę ćwiczeń, tylko nie wiem czy już teraz zacząć czy jeszcze poczekać. A zabawki to może faktycznie później, ale Jagoda - na raporcik czekam, bom ciekawa )))))))))))))))) Odpowiedz Link
annalalik Re: Jagoda!!!!!! 17.05.05, 14:41 KASIU - zacznij około 4 - 5 miesiąca. Moze w szkole rodzenia tez coś Ci powiedzą Odpowiedz Link
kruszyna75 Ata!!!!!!!! 17.05.05, 13:26 Jak już cos będziesz wiedzieć o Pszczółce, dlaczego ją wypuszczają i jak się czuje to napisz szybciutko. Martwię się, ale mam nadzieję, że wszystko ok.... Odpowiedz Link
annalalik Ja wychodze na chwilke 17.05.05, 13:31 jak cos bedziecie wiedzialy o Pszczole to na komorke napiszcie. Bede tak za godzinke Odpowiedz Link
kruszyna75 Studenckie klimaty - do śmiacia :) 17.05.05, 13:59 Główny Reanimator. Wykład z ratownictwa: - (...) ważna jest odpowiednia kolejność czynności przy ratowaniu porażonego prądem. Sam przekonałem się o tym, próbując parę lat temu, na wakacjach, ratować mojego jamnika, który przegryzł kabel prowadzący prąd do namiotu. Zamiast odłączyć prąd, złapałem jamnika za uszy próbowałem go odciągnąć. Niestety, sam zostałem porażony prądem... Z sali: - ...bo to był pies-przewodnik!!! Wojskowa Akademia Medyczna w Łodzi Doktor M.: - W średniowieczu jak miało się problemy z sąsiadem, to brało się kumpli, paliło mu chatę, gwałciło bydło i odjeżdżało na żonie... Politechnika Radomska Koniec wykładu z historii starożytnej... Profesor na koncu wykładu: - Czy są jakieś pytania? Student: - Czy moze pan prof. coś powtórzyć? Profesor (zaciekawiony): - Od którego momentu? Student: - Od "dzień dobry"!!! Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej Nestor wrocławskich chirurgów Prof. M. czyta na wykładzie błędy studentów na kolokwium: - "Penis może mieć nawet do 30 m" - no to ładnie, czyli ja tu stoję i prowadzę wykład, a mój mały kieruje ruchem na Placu Grunwaldzkim??? Akademia Medyczna we Wrocławiu Mechanika ogólna I rok, pierwszy wykład. Dr N. odnośnie ilości osób kończących Wydział Mechaniczny: - Popatrzcie sobie w lewo, potem w prawo - tych kolegów za 5 lat tu nie zobaczycie... Politechnika Łódzka Wykład: - Przepraszam państwa za spóźnienie - nawiasem mówiąc myślałam, że na sali będzie ze 2-3 studentów, a reszta roztropnie da nogę. Noo, ale jak już jesteście to trudno - w końcu to nie starsze roczniki... Akademia Medyczna we Wrocławiu Budowa maszyn: Na wykładach aula zawsze świeciła pustkami. Toteż, kiedy na egzaminie stawiła się cała kompania i aula była do ostatniego miejsca wypełniona, wykładowca ze zdziwieniem zaczął: - Panowie - nie wiedziałem, że Was jest aż tylu. Pewnie większość z Was mnie nie zna, więc pozwolicie, że się przedstawię. Moje nazwisko ?., a przedmiot i dzisiejszy egzamin to - budowa maszyn. Szkoła Główna Służby Pożarniczej Polonistyka, dr. O.: Na poprawce do studentki która była średnio przygotowana: - Pani to chyba częściej nogi rozkłada niż książkę... Uniwersytet Łódzki Prof. W. z podstaw prawa: - Witam ludzi... i kobiety... Akademia Ekonomiczna w Katowicach Chemia. Wykład na auli: Profesor W. do kolejnych osób wychodzących już po rozpoczęciu wykładu: - Panowie odrobinę szacunku. Nie dla mnie, bo widzę, że mnie macie w dupie, ale dla kolegów, którzy nie mogą spać w tylnych rzędach, bo wychodząc zamieszanie robicie. Szkoła Główna Służby Pożarniczej Prawo Międzynarodowe, mgr K.: Kolokwium się zbliża, a pan mgr postanawia, że będzie delikatny i nie powie tego wprost: - Napiszą mi państwo za jakiś czas pracę semestralną... - A poda pan magister tematy?? - Tematy? No pewnie: "Prawo Międzynarodowe Publiczne - The best of" Uniwersytet Warszawski Historia prawa publicznego, prawo. Zajęcia przedświąteczne, padają kolejne naprawdę genialne dygresje. Temat ćwiczeń nagle schodzi na Św.Mikołaja. Dr zaczyna udowadniać, że św. Mikołaj mógłby być masonem. Na tablicy rysuje czapkę Mikołaja, spogląda na nią przez chwilę krytycznym okiem i mówi: - Kurde, na co ja robiłem doktorat, skoro nawet czapki nie umiem narysować?! Uniwersytet A.Mickiewicza Prof. Zdzisław F. - wykład z elektroniki: - Ten egzamin nie jest trudny, jeśli się do niego przygotujecie. Nie zmienia to jednak faktu, że właśnie jesteśmy w trakcie ustalania piątego terminu... Politechnika Śląska Mgr Stanisław Ł.: - Niech pan powie byle co, byle dobrze. - Nie wiem. - Prawidłowa odpowiedź... Politechnika Śląska Dr M. - sieci komputerowe: - To musi działac z dwóch powodów. Po pierwsze, bo fizyka musi działać, a po drugie, bo ja to przeliczyłem! Politechnika Śląska Doc. dr inż. Zdzisław P.: - Ten procesor potrzebuje MURZYNA - przepraszam - niewolnika, który wykona CZARNĽ - przepraszam - robotę... Politechnika Śląska Dr R. Matematyka. Wyklad z matematyki. R. mowi: - Jakoś tak wypada, że całki robimy zawsze w okresie świąt. A po świętach zawsze jest Sylwester. Weźmy taki wzór, wykres wygląda tak...taki kieliszek! Natomiast drugi kieliszek, z drugiego wzoru wygląda tak. Ten pierwszy możemy użyć do szampana, a drugi... hm... - Do wódki! - głos z sali. - A tam do wódki! Do wina! - odpowiada R. - Wóde to się z gwinta pije!!! W kieliszku to się do ścianek przykleja i marnuje. Kawałek wykładu później: - Różnica w pojemności tych kieliszków jak widać wynosi 50%. Siedem,osiem kolejek i naprawdę... widać po co całki liczyć. Politechnika Łódzka Na ćwiczeniach z histologii oglądamy sobie spokojnie preparaty z układu płciowego męskiego i co jaki? czas padają teksty typu: "Kto ma przekrój przez nasieniowód" albo "Mam przekrój przez najądrze chce kto??". Nagle jeden student (płci męskiej) rzuca dość głośno hasło: - Mam penisa!!! A asystentka mu na to: - No to wcześnie się pan zorientował... Akademia Medyczna w Katowicach Epidemiologia: - Jak się kogoś uratuje to fajnie, a jak koleś umrze to ups... Ale trzeba skubańca w statystyce umieścić... Akademia Medyczna w Gdańsku Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Studenckie klimaty cd. - do śmiacia :) 17.05.05, 14:05 Prawo, wstęp do prawoznawstwa, dr D. Student sie wynurza udając mądralę: - A ja mam na ten temat odmienną koncepcję, nazwijmy ją antykoncepcją... Doktor D.: - Jak na pana patrzę to myśle, że to nie byłby taki głupi pomysł... Uniwersytet Mikołaja Kopernika Pewien mgr na ćw. z matematyki. Po piętnastu minutach rozwiązywania na tablicy całki, która była zadana jako praca domowa (ale oczywiście nikomu nie wyszła) po cichu do siebie: - Kurwa to znowu nie wychodzi... Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie Fizjologia studiowania. Profesor na fizjologii: - Bo wiecie, że kobiety studiują za-wzięcie, a panowie za-żarcie?? Akademia Rolnicza w Krakowie Wykład. Mechanika : - Do rozwiązania tego zadania niech przyjdzie koleżanka z tamtego rzędu. Wyniki nie będą lepsze niż kolegi, ale przynajmniej będzie miło popatrzeć... Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie Elektrotechnika, dr O. Wykład. Niefortunnie usnęło się jednemu ze studentów z pierwszego rzędu, więc usłużny kolega go budzi, szturchając łokciem. Na to Dr O.: - Po jaką cholerę go pan budził?! Po cichu spał i nikomu nie przeszkadzał! Politechnika Śląska Prof. dr hab. inż. Zbigniew C. Podczas wykładu z Analizy Algorytmów, temat: "Wyszukiwanie wzorca w tekście": - (...) sprawdzamy czy Ala się zgadza. Jak się nie zgadza, to posuwamy Alę tak długo, aż się zgodzi... Politechnika Śląska Znajomy wchodził do rektora po wpis. Wchodzi do sekretarki, mówi "dzień dobry", w tym momencie z gabinetu obok wychodzi rektor i mówi: - Kurwa wódka mi się wylała... Spojrzenie na studentów: - ... ale to nie moja wina... Drugie spojrzenie: - ... a wy nic nie widzieliście! Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie Anatomia: - ...bo życie studenckie to piękna sprawa... - ...ale nie na waszym kierunku Akademia Rolnicza we Wrocławiu Krajoznawstwo prof. H. Pan prof. H. zanosił się kaszlem. Jedna ze studentek pyta: - Jest pan chory? - No niestety - odpowiada H. - To ja mam coś dla pana - mówi studentka grzebišc w torbie. H. z nadzieją w głosie zapytał: - Wódkę? Uniwersytet Warmińsko-Mazurski Prof. R. Kumpel pyta: - Panie profesorze mam pytanie dotyczące kolokwium - czy będziemy podzieleni jakoś na grupy?? Profesor się chwilę zamyślił, roześmiał i wypalił tekstem: - Tak... tak... po tej stronie usiądą praworęczni, a po tej leworęczni. W tej części palący, a w tamtej niepalący... Politechnika Wrocławska Matematyka Dyskretna z dr R. Podczas wykładu o wyprowadzaniu dowodów wprost i nie wprost: - Ludzie są na ogół leniwi. Studenci niby są ludźmi, ale studenci nie podlegają temu prawu. Studenci są zawsze leniwi. Politechnika Łódzka Matematyka Dyskretna z dr R.: - Pamiętajcie, że my w sesji mamy jeszcze gorzej niż wy. Mamy więcej roboty, bo wy pójdziecie do domu i możecie sie napić, a my siedzimy tu po nocach... Politechnika Łódzka Angielski. Rozmawiamy o problemach pewnej firmy kosmetycznej, a magister D. na to: - Bo trzeba uważać, co się na Ryja kładzie... Polsko - Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych (WZI Bytom) Psychologia, fajny doktorek: - Pokażę Państwu jak oddziaływać na ludzi. Do Pana z ostatniej ławki... - Ty jełopie wyglądasz jak zasraniec, po co Ciebie matka urodziła? Jesteś jak wesz na dupie... Student po cichu do kolegi, ale słychać było wyraźnie: - Zaraz mu pierdolnę.. Doktor: - Właśnie tak się oddziałuje na ludzi! Uniwersytet Jagielloński Wykłady, geografia: - Profesorze! Ja chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądać zaliczenie. - Niech Pan na mnie nie patrzy, ja Pana nie zaliczę... Politechnika Częstochowska Elementy prawa. Wykładowca - na poziomie, szanowany, elegancki człowiek w wieku budzącym szacunek. Prowadzi wykład, gdy wchodzą spóźnione studentki. Reakcja: - O, czipsy przyszły... Akademia Ekonomiczna w Poznaniu Na kolosie z maszyn. Na zaliczeniu mgr mówi do jednego z kolczykiem w uchu: - Pan należy do Unii Europejskiej? - No tak... - Bo tam kolczykują bydło... Politechnika Krakowska Prof. Ch. Wstęp do teorii polityki. W trakcie wykładu: - Dzisiaj niestety musimy kończyć wcześniej. Mam małą imprezkę w domu i boję się, że koledzy grając w bilard, wszystko mi z barku wypiją... Uniwersytet Mikołaja Kopernika Odpowiedz Link
asiulka1976 do śmiacia :) 17.05.05, 14:14 To teraz sie pośmiejecie hihiihhi byłama w aptece po test i chcialam jak zwykle quick ale NIE było a ja nie mam zaufania do pre testów wiec gadam z babeczka ze wole wtedy jakis inny przyniosła chyba z cztery rodzaje od razu pre test odłozyłam i patrze na te 3 wszystkie z bobaskami a jakze i na jednym napis "wykrywa 2-3 dnowa ciaze" i wzielam wlasnie jego opis jet taki ze wykrywa obecnosc hcg 10mLU/ml ale jak to 2-3 dniowa ciaze to nie bardzo rozumiem hhihihi a nazywa sie bobo-test ) Kochane jak macie tescik jakis w domu zapodajcie ile stezenia wykrywaja hcg ??? Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: do śmiacia :) 17.05.05, 14:20 Asiulka, ja mam tylko pre-test i jego czułość to 25 mlU/mL. A test od Ewy nie wiem jaką ma. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: do śmiacia :) 17.05.05, 14:22 hhmm to moze jak ten ma 10mlU to moze faktycznie pokaze wczesniejsza ciaze hhmm ale i tak wiadomo ze po terminie @ powinno sie robic ;o) Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: ASIULKA 17.05.05, 14:27 znalazlam u Ewy na stronie "W ofercie Test Ciążowy paseczkowy do wczesnego wykrywania ciąży. Czułość testu 20mIU/mL hCG w moczu co oznacza możliwość wykrycia wczesnej ciąży już od 7 dnia po owulacji." Ja termin ?? hmmmm za 5 dni koncze duphaston a to bedzie 14dpo i 28dc ale @ dostaje 3 dni po ostatnim duphastonku czyli za 8 dni termin @ Odpowiedz Link
annalalik Re: ASIULKA 17.05.05, 14:30 jakos nie wierze ze bedziesz tydzien z testem czekac hihi Ja test Ewy robiłam w 8 dpo więc.... Odpowiedz Link
kruszyna75 Asiulka 17.05.05, 14:31 Asiulka, wiesz co sama nie wiem, niby na pre-teście jest napisane, że wykrywa 6 dniową ciążę, a jak sama wiesz nie jest to wiarygodne. ja robiłam późno, bo najpierw robiłam testem od Ewy, a dopiero przed wizytą u ginki pre-testem (to był 43 dc). Ale jest szansa, że jak teraz zrobisz to jednak przy tak czułym teście to wyjdzie. Oj, chyba jeszcze bardziej Ci mieszam..... Odpowiedz Link
asiulka1976 aniu kruszynko 17.05.05, 14:35 aniu- a czy ja pisalam ze bede czekać ? jutro go robie ) Kruszynko - oj zamieszałas hihiih ja juz tyle testów zrobilam ze ho ho uwielbiam je robić ;o) pre-testom nie wierze bo mam złe doswiadoczenia uwielbiam quick ale nie było wiec kupilam bobo-test no i zobaczymy za 18 godzin hhihiihhihihi Odpowiedz Link
annalalik ASIULKO 17.05.05, 14:21 Ja mam testy od Ewy ale nie wiem jakie stezenie hcg one wykrywaja Odpowiedz Link
pszczolaasia 6 laski 17.05.05, 14:34 witam. wyszłam dzisiaj ze szpitala. mi się już tylko śmiać chce. dzięki Położniku za odpowiedź. naprawdę. opis mojego wypisu jest nastepujący- observatio guoad graviditias ectopica lat.sin. beta 1452-1442. w rzucie przydatków lewych obszar hyperechogeniczny o śr. ok. 15mm mogący odpowiadać pogrubiałemu jajowodowi (organizująca się ciąża pozamaciczna?) reszta w normie. muszę iść do mojego gina, ale na razie nie pójdę, bo na razie po pobycie na tym oddziale przez te 5 dni na dźwięk słowa ginekolog nóż w kieszeni mi się otwiera.... mam takiego nerwa, że szok, nawet nie chce mi się o tym pisać za dużo. to tyle. mam być pod opieką gina. dziś sam ordynator ze mną gadał, uspokajał mnie, że prawdopodobnie to może być pozostałość po poronionej ciąży, może to być krwiak i takie tam pierdoły, może jajnik będzie dobry, może nie... śmiech na sali...a ja mam właśnie wrażenie , że owulacja jest z niego. cóż i tak na razie nie mam ochoty na dzieci... jak patrzę na tych lekarzy, to nie mam ochoty na nic...jacy byli oburzeni, że ośmnieliłam się ich sprawdzić na innym usg, nosz zastepca ordynatora myślałam , że mnie rozszarpie żywcem.... myślałam, że gościa zabije...dobra nie pisze nic więcej...w każdym razie echo coś nie wykazało, więc żywa ciąża to nie jest, jakiś przepływ mi robili i coś się tam pokazało a coś nie... a powiedzieć o co chodzi nie potrzeba, pacjent ma leżeć i pokornie prosić o życie, nic więcej do niego nie należy... mój gin był przy tyj więc mi pewno wyjaśni, bo jak nie to go zmienię, chociaż sam pan ordynator powiedział, że mam dobrego specjalistę. dobra kończę. mogłabym pisać bez końca. do tego 3 panów doktorków powiedziało mi, że mam szykować się na zabieg, a 3 , że nie. w tym mój gin i Pan ordynator. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: 6 laski 17.05.05, 14:38 moze ja sie nie bede wypowiadac tylko napisze JEDZ DO dr DOERINGA !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 laski 17.05.05, 14:40 nigdzie nie będę kochana jeździć.mam wszystko serdecznie w dupie ale dzięki za radę. mio Asia ręce opadają. Odpowiedz Link
annalalik Re: 6 laski 17.05.05, 14:44 Asiulko - ja się Pszczółce nie dziwię - zwodzą ją, nie mówią wszystkiego, wypuszczają ze szpitala, znów przyjmują, znow wypuszczają... tez by mi się nie chciało... Pszczółko - mimo wszystko musisz walczyć o siebie i o swój spokój. Dowiedz się co jest grane z Tobą - idź jak odsapniesz do tego lekarza. Naprawdę myślę, że to Ci pomoże. Odpocznij od tych wszystkich stresów w szpitalu... Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: 6 laski 17.05.05, 14:45 dlatego pisze ze nie bede sie wypowiadac bo bym swoja gadke nie tylko sobie prolaktynke podniosła a i innnym ;o) Odpowiedz Link
cytrusowa Pszczola 17.05.05, 14:43 no coz, mnie po prostu brak slow na to, co lekarze z Twoim przypadkiem wyczyniają i sami nie moga sie okreslic. Narazając Cie przy tym na mega stres. Ja sie nie bede wypowiadac i dawac ci mnowstwo rad przeroznych - sama wyczujesz, jaki ruche bedzie dla ciebie najlepszy, i co robic. I ja sie pod tym podpisuje i przesylam Ci moc! jednym slowem - mnostwo sily i calusy ci sle trzymaj sie kochana, powolutku, pomalutku... Ja i Ty. Ty i Ja - jedna całosć. Na zawsze! Coś takiego ciekawego Odpowiedz Link
annalalik 6 Pszczoła 17.05.05, 14:39 Mnie szlak trafia jak słucham o tym wszystkim. Jak się trochę uspokoisz to moze ten Doering Asiulkowy pomoże cosik. Ja życzę Ci by wszystko się jakos poukładało i byś już nie musiała przez jakichś pie*****ych lekarzy płakać i się denerwować! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: 6 laski 17.05.05, 14:42 ja peirdziele z Hiczkokiem wiele to ma wspólnego no i z Polańskim ("Nóż w wodzie")! Pszczoła - jesteś BOHATERKĄ Kocham Cię Odpowiedz Link
sabi35 Re: 6 laski 17.05.05, 14:45 A ja ciągle mam wrażenie, że ci lekarze nie wiedzą za dobrze, co jest grane. Ja też bym poszła do jakiegoś prawdziwego specjalisty, bo to chodzi o twoje życie i twoją płodność. No i witam i pozdrawiam cię serdecznie. Odpowiedz Link
annalalik Re: 6 laski 17.05.05, 14:48 Sabi ma racje - oni chyba nie wiedzą co się dzieje i wolą Cię wypuścić niż ponieść konsekwencje... brutalne ale nie raz miało miejsce niestety - pozniej powiedza ze to nie ich wina - szlak by to To Twoje życie Pszczółko i musisz teraz o nie sama bez nich zadbać. Pogadaj z Tomkiem. On bedzie wiedział ... Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: 6 laski 17.05.05, 14:49 że też Wy mi zawsze oczy otworzycie... Pszczoła no ja Cię proszę, to o Twoje życie chodzi... Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: 6 laski 17.05.05, 14:49 No i tu się zgadzam z Tobą Sabi. Tylko lekarze powinni powiedzieć, sytuacja jest taka i taka, bo... i nie obrażać się, że się konsultuje z innymi, tylko właśnie to zrobić. Moja Kruszynka Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: 6 laski 17.05.05, 14:45 Ty wiesz co jeszcze? jakbym tam z pukawki do nich...hę, bo tomało ludzkie nawet jakieś takie... Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: 6 laski 17.05.05, 14:45 Pszczółko kofana, no rzesz ja wiem, że wyjątkowa jesteś, ale już by Ci dali spokój. Kurczaki, nie sądziłam, że to może być tak pogmatwane, ale pewno się wyjaśni wszystko, tylko trzeba czasu (brrrrrr.... tylko ile?????????). Odpocznij sobie teraz, pomyślisz co dalej później, bo teraz pewno jesteś już zbyt zdenerowana i skołowana, ale pogadaj tak od serca z tym swoim ginem, zapytaj się dlaczego oni tak mało mówią, przecież Cię nie zbyje, a jak tak, to będzie miał z nami do czynienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 laski 17.05.05, 14:56 mój gin był dzisiaj na USG- było konsylium- 4 osoby, się nie odzywamy do siebie z moim ginem. Pan ordynator za to powiedział, że mój gin to baaaaaardzo dobry specjalista, bo on jest jednym z opiekubnów ginekologii operacyjnej, więc jest jednym z lepszych specjalistów. ale ja na razie mam tego specjalistę głeboko w dupie. tyle. tofam Was. Kruszyna co z tobą? Odpowiedz Link
kruszyna75 Pszczółko 17.05.05, 15:01 Pszczółko, rozumiem Cię, też pewno byłabym wściekła, a może pomysł Asiulki jest wart rozważenia, co? Jak twój gin nie chce Ci nic powiedzieć, to inny obiektywnie powie co i jak. Pomyśl o tym. Pogadaj z Michem. Pszczółko u mnie wszystko ok, dziwny śluz jest już normalny, bez żadnego zabarwienia, jutro mam jeszcze kontrolne usg. Odpowiedz Link
asiulka1976 pszczolo 17.05.05, 15:00 napisałas "beta 1452-1442. w rzucie przydatków lewych obszar hyperechogeniczny o śr. ok. 15mm mogący odpowiadać pogrubiałemu jajowodowi (organizująca się ciąża pozamaciczna?) reszta w normie. muszę iść do mojego gina, ale na razie nie pójdę, bo na razie po pobycie na tym oddziale przez te 5 dni na dźwięk słowa ginekolog nóż w kieszeni mi się otwiera..." Ja nie jestem na Twoim miejscu i nie wiem dokladnei co sie dzialo w szpitalu jak byłas i jakie dokladnei badania robili ale skoro masz "coś" wielkości 1.5 cm w jajniku i "to" rośnie szybko bo ostatnio tego nie było !! to kurka czemu Cie wypuszczaja ?? jak to ciaza i rozwali ci jajnik to ..... wole nie dokańczać !! mała ciaze pozamaciczna mozna usunąć laparoskopem zostawiajac jajnik!! Przeciez to o Twoje zdrowie chodzi o plodność !! Walcz kochana !!!! Skad wiesz ze ten twoj ginek ma specjalosc w patologii ?? pojedz do doeringa albo do szelezinskiego (w sopocie, ordynator patologii na zaspie) ZROB COS nie siedz i nie czekaj - wiem ze masz dośc , pszczolko prosze cie WALCZ !!!!!!! Odpowiedz Link
annalalik Zgadzam się z Asiulką 17.05.05, 15:03 WALCZ kochana - im nie zależy i mają to gdzieś. To nie ich o 1,5 mm grubszy jajowód. WALCZ Asia! Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: pszczolo 17.05.05, 15:04 szelezinski przyjmuje dzis ja chodze do niego, jestem zadowolona, mojej kolezance pomogl donosic ciaze walczyla onia od 6tc !! a teraz cieszy sie synkiem !!!! jestem na GG i pod telefonem jesli chcesz namiar !!!!!! Odpowiedz Link
asiulka1976 moja historia 17.05.05, 15:16 zaczeło sie jeszcze gorzej wiec zaczne od srodka a nie jak w zwyczaju od poczatku ;o) Po obiedzie plamienia-szpital- diagnoza-martwy płód-zabieg. Gadam z lekarzem czy moge przyjsc jutro na zabieg a on pewnie chce pani na konsultacje pojechac, ja- tak. Napisal mi "zaproszenie" na nastepny dzien. Nie mieliśmy samochodu wiec pojechalismy taxi do znajomej gina potwierdzila diagnoze i powiedziala abym jeszcze pojechala do dr Doeringa ze zna sie na płodach ze szybko wykrywa wady ze ma najnowszy w trojmiescie sprzed usg- pojechalismy. Przyjął mnie bez kolejki porobil dokladne badanie usg na brzuchu i od srodka, na twarzy mial wypisane ze jest wściekły widzialam żal w jego oczach. Potwierdzil diagnoze i powiedzial troszke o plodzie, wymiary, kiedy mogł "umrzec" itp. Wyszlismy z tamtad i akurat zadzwonila kumpelka i mowie co i jak polecila innego gina- pojechalismy znow to samo!! wydalismy na taxi ponad 200 zł i na wizyty 300 i mialam ta kase głeboko w d... walczylam i naprawde moge stanac teraz przed lustrem i powiedzic WALCZYLAM DO KONCA zrobiłam wszystko co mogłam !!!!!!!! Teraz chodze do dr Szelezinskiego ktory pomogl mojej kolezance zajsc i urodzic zdrowych chłopakow i wierze ze mi tez sie uda, juz niedlugo juz jestem blisko. Odpowiedz Link
annalalik Pszczoła - nie poddawaj sie... 17.05.05, 14:56 FF... <a href="http://www.fertilityfriend.com/home/aa67f"target="_blank">FF... </a> Odpowiedz Link
annalalik Re: Pszczoła - nie poddawaj sie... 17.05.05, 14:57 co się popierdzieliło z sygnaturką??? O!! jusz ok Odpowiedz Link
bania79 Re: Pszczoła - nie poddawaj sie... 17.05.05, 15:00 ale się porobiło. ja też trzymama za ciebie Pszczółko z całych sił... Nie mogę uwierzyć w całą ta sytuację. Trzymaj się mocno i cieplo! Odpowiedz Link
ata76 Re: Pszczoła - a ja tylko powiem 17.05.05, 15:00 welcome home!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ktat Re: a ja dzis tylko jecze 17.05.05, 15:12 i wczoraj tez wczoraj 16dc wszytsko mnie bolalo cycki, brzuch, plecy brzuch to od 1dc codziennie a dzis bolal mnie rano brzuszko i teraz cycki mnie swedzaja i mam ogolnie dola a dlaczego niewiem moze dlatego ze stracilam wiare w sukces i ze 3 cykl staran przepadnie i bedzie 4 Odpowiedz Link
annalalik Pszczółko 17.05.05, 15:11 ja nie wiem czy dobrze robimy piszą Ci te wszystkie rady, słowa i aluzje ale do jasnej ciasnej musisz wiedziec jakie jest nasze zdanie... Wiem, ze mozesz nas teraz zwyzywać albo mieć poprostu dość, ale wiele bym dała byśmy choć troszkę Cię przekonały. Tofamy Cię i wiesz że chcemy dla Ciebie jak najlepiej!!! Odpowiedz Link
annalalik KONIEC 17.05.05, 15:24 Pszczoła musi podjąć decyzję i już chyba dość namieszałyśmy jej w głowie - mam nadzieje ze pozytywnie. A teraz niech to przemyśli wszystko już sama. Czy spotkanie dziś o 20:00 mogłoby dojść do skutku?????????????? Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: M jak Miłość 17.05.05, 15:36 A dla tych oglądających "Na Wspólnej"???????????? Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: M jak Miłość 17.05.05, 15:39 no wlasni e!!!!! zmiana my na 20-ta i o 21 przerwa a one o 21 beda hihihi i o 22 sie spotkamy hiihhihih Odpowiedz Link
annalalik Re: M jak Miłość 17.05.05, 15:44 ja mysle ze powinnismy porzucic seriale wieczorem i powtrorki rano ogladac hehehe Odpowiedz Link
ata76 Re: M jak Miłość 17.05.05, 15:59 czuję że z tym M jak miłośc to do mnie lekki przytyk....hehehehe...jesli chodzi o powtórki to są ,ale o dziwnej porze (około 16) i nie zawsze zdąże! Odpowiedz Link
ata76 Re: M jak Miłość 17.05.05, 16:04 oooooooooooo, a nigdy się nie przyznawałyście , wiem że Ewaq też ogląda, bo wczoraj coś mówiła Odpowiedz Link
jedna_chwilka Pszczoła... 17.05.05, 15:24 Wiem, że możesz wiele...walcz o siebie Kobieto... a miej nas dość! Odpowiedz Link
cytrusowa laski 17.05.05, 15:27 przeciez pszczolki to waleczne zwierzątka, nasza Pszczolka tez waleczna konitka i na bank bedzie walczyc. do tego ma ogromne wsparcie!!! Odpowiedz Link
pszczolaasia ja się najpierw muszę uspokoić...... 17.05.05, 15:27 mam w szopie pół metra sześciennego drzewa do porąbania, pójdę zara... pomalujemy pokój i przemeblujemy mieszkanie. potem się zastanowię co robić, ale dzięki. Asia- przkro mi.naprawdę. Odpowiedz Link
bania79 Re: ja się najpierw muszę uspokoić...... 17.05.05, 15:31 ty nie rąb lepiej! harnasia sobie walnij, to to samo! Odpowiedz Link
annalalik ja się najpierw muszę uspokoić...... 17.05.05, 15:32 No ale jest lepiej. Wczesniej pisała że ma dość i pasuje a teraz ze sie zastanowi. TO JEST JUZ COŚ!!!! Pszczoła normalnie podziwiam za cierpliwość do nas! Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: ja się najpierw muszę uspokoić...... 17.05.05, 15:36 Pszczółka, zostaw tego drewna dla mnie, przyjadę, to Ci pomogę. Z mieszkaniem nic nie rób bo ładniusie masz ))))))))))))))))))))))))) Tylko już nie nerwusja się, Kruszynka prosi. Odpowiedz Link
annalalik Re: a co z Niteczką 17.05.05, 15:48 zrobila ale chyba za wczesnie wiec chyba wiesz jaki wynik Jutro chyba robimy wszystkie: ja Nitka i Asiulka Odpowiedz Link
annalalik Re: a co z Niteczką 17.05.05, 15:49 wszystkie miałyśmy falstart z testem w tym cyklu Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: a co z Niteczką 17.05.05, 15:49 o cie w szalik bedziem sie denerwowac Pszczoła jusz? Odpowiedz Link
annalalik Czyli jednak 17.05.05, 16:02 jutro tylko testuje ja i Asiulka nie wiem co bedzie ale... chce by sie to juz skonczylo - to czekanie Odpowiedz Link
nitka111 Niteczka jest już zła..... 17.05.05, 15:59 .....bo ani II kresek, ani @, a dziś już39dc. Poczekam do soboty. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Niteczka jest już zła..... 17.05.05, 16:05 kiedy tescior robilas ???????/ Odpowiedz Link
ata76 Re: Niteczka jest już zła..... 17.05.05, 16:07 z tego co pamiętam, to Nitka kiedyś pisala, że miewała 40-dniowy cykl, więc tetować powinna w ostatnim możliwym terminie Odpowiedz Link
annalalik NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:10 w 10 dpo - teraz jeszcze nie - ale testuje chyba dopiero w sobote. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:11 no tak wczoraj sie nie pokazala bo obiecala ze w niedziele zatestuje a teraz znów uciekla oj nitka nitka nieładnie ;o) Odpowiedz Link
nitka111 Re: NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:12 No coś Ty testowałam przecież w sobotę, i jedno wielkie g...o. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:14 sie mozna czasem zdziwić szkoda Niteczko...ale jeszcze nie wszystko stracone.. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:14 wywijałas testem moze coś jednak było ??? moze zle spojrzalas ?? Odpowiedz Link
ata76 Re: NITKA TESTOWAŁA 17.05.05, 16:17 Nitka to w niedzielę się wszystko okaże, i oby jednak maj był Twój wbrew temu, że nie bardzo w to wierzysz!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:15 jestem wściekła bo się wlasnie dowiedziałam, że M znów jedzie na poligon od czwartu do niedzieli lub poniedziałku, a w weekend ma wpaść jego siostra, z którą naprawdę nie mam żadnych wspólnych tematów, widziałysmy się 4 razy w życiu w tym dwa razy na weselach (naszym i jej), bo jej nigdy w domu nie było, i to mnie jeszcze bardziej dobija!!! Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:16 kochana zawsze mozesz wypozyczyc film i ogladac ale taki gdzie czytac trzeba i 3 godz jak z bicza strzelil a potem na forum sie rozgadac to juz 5 godz ;o) Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:17 a tak naprawde to kurka nie moze w innym terminie przyjechac ta siostra !!! Odpowiedz Link
ata76 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:19 najgorsze jest to że ona jest z Tychów, a teraz będzie w Gdańsku na szkoleniu, więc inny termin nie wchodzi w grę ((( Odpowiedz Link
cytrusowa Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:21 ata, to najlepze rozwiazanie z ta siostra jest takie, ze pomecz sie z nią przez chwile, a potme zmyj sie. na wstepie, jak tylko przyjdzie pwoiedz, ze masz umowione wczesniej spotkanie i mozesz jej poswiecic tylko ... gdozin. i wsio Odpowiedz Link
annalalik No cóż Atko - TO MOZE... 17.05.05, 16:23 niech Pszczoła Cię odwiedzi (jesli bedzie mogla) lub ktos znajomy - bedzie ci lżej Odpowiedz Link
annalalik Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:18 Atko - przykro mi z powodu meza Co do jego siostry - nie mozesz sie jakos wymigac?? Powiedz ze gzdies sie wybierasz czy cos... bez sensu zmuszac sie do spotkania z kims z kim nie masz sie ochoty spotkac Odpowiedz Link
bania79 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:20 Oj Atuś, no ja znam takie panny co to nie ma z nimi o czym gadać...ale może się rozkręci jakoś, co? Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 16:27 film+ czerwone winko i sie rozkręci potem sie okaze ze super z niej babka to rozmów !! Odpowiedz Link
ata76 Re: a ja nie w temacie 17.05.05, 17:46 na to własnie liczę, bo z niej raczej jest gaduła, więc może faktycznie okaże się , że do tej pory nie mialysmy o czym rozmawiać, bo tak naprawdę nigdy nie było w sumie okazji, żeby sobie pogadać!Cóż czas pokaże, a jak nie to zrobię jak radzi Cytrusia!!! Odpowiedz Link
asiulka1976 fajna stronka 17.05.05, 17:48 mozna polazic na tej stronie www.mediweb.pl/interactive/calc08.php czasem potrzebny jest KOD mam na 30 dni wiec korzystaj 18mj5g19 warto zagłebic sie bo duzo ciekawych tam rzeczy ) Odpowiedz Link
ata76 Re: ata 17.05.05, 18:08 dzięki za wiarę Cytruś, ale masz rację grunt to pozytywne nastawienie a reszta przyjdzie sama Odpowiedz Link
ata76 Re: ata 17.05.05, 18:13 a jak się zakończyły Twoje problemy z donosicielami????? Odpowiedz Link
ata76 Re: Ata 17.05.05, 18:27 ech Aniu, wołałabym nie odpowiadać na to pytanie, ale cóż jestem miękka, niekonsekwentna itp.......jednym slowem popalam znowu ((((( Odpowiedz Link
ata76 Re: Ata 17.05.05, 18:40 wiem wiem Aniu, tej sytuacji lepiej nie komentwać, ale jak mawia mój M "rzucanie jest proste, wielokrotnie to robiłem i zawsze mi się udawało" ...a bardziej poważnie to noszę się zm iarem rzucenia ponownego, tylko brak mi trochę takie czynnika mobilizującego.....wiem wiem tłumaczy się winny, ale rzucę na pewno, może pójdę na te "czary" co Pszczoła! Odpowiedz Link
annalalik Re: Ata 17.05.05, 18:44 spoko Atko bedziesz miała siłę to rzucisz. Teraz miałaś stresujący okres wiec w sumie się nie dziwię Odpowiedz Link
cytrusowa Re: ata 17.05.05, 18:19 w sumie nijak. po ostatnim wydarzeniu napisalismy list do gospodarza, ale Marcin mu nawrzucal, i przywolal go do porządku - chodzilo o to, ze gospodarza posoądzil mnie, ze bylam w sotsunku do niego niemila i gdy przyszedl mowic o sprzatanu, ze musmy sprzatnac, pokazalam mu palcem plame na podlodze. No w kazdtm razie Marcin sie wkurwil, i w liscie napisal facetowi, ze jak on nie rozumie, ze ktos moze nie znac jezyka niemieckiego, to w takim razie niech nie rpzychodzi tylko w inny sposob przekazuje inforamcje, jakie ma do nas, i niech to zalatwia tylko z Marcinem. i pare innych jeszcze rzeczy. chyba podizalalo, zbo zona gospodarza klania sie pierwsza, hihih/ale nie mnie, tylko moeemu M. a co do tych rzekomych donosicieli, to tez z nimi gadalismy i okazalo sie, ze oni nie donosza, tylko wlasnie ten durny gospodarza chodzi i sprawdza, np. po plamach na podlodze, czy zostalo sprzątniete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pojeb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sorry za wulgarnosc, ale tak mi ajkos lepije jak napisalam tak o nim Odpowiedz Link
ata76 Re: ata 17.05.05, 18:26 slusznie zrobiliście, może poskutkuje na jakiś dłuższy czas!!! Odpowiedz Link
nitka111 A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:35 U mnie ta strona nie chce sięotwirać , za każdym razem błąd wyskakuje (((. Widocznie nie jest mi pisane, ale wczoraj w gnieździe widziałam dwa. Odpowiedz Link
ata76 Re: A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:37 u mnie brak czasu na obserwacje bocianów, a tak na żywo to ostatnio nie widziałam w ogóle, więc i tak jesteś lepsza Odpowiedz Link
annalalik Re: A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:38 A mnie działa i nie mogę się doczekać aż się wyklują. Na innym kompie tes wychodził mi błąd ale robiłam OK i juz było dobrze Odpowiedz Link
nitka111 Re: A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:40 Co zrobiłaś ??????????, dokładnie proszę Odpowiedz Link
annalalik Re: A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:45 Mnie sie taki błąd wyświetlał w małej tabelce i dałam mu OK - wcisnęłam guzik OK. Nie wiem jaki ty masz błąd Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: A'propos bocianów ....... 17.05.05, 18:49 zgubilam ten link do bocianów był tu przeciez i gdzie on ?? przeciez kasowac tylko ja moge hhihihi aniu poprosze raz jeszcze Odpowiedz Link
ata76 Re: chwilowo znikam 17.05.05, 18:57 lecę wlosy myć......kurczaki dlaczego mam wrażenie że dzi środa Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: chwilowo znikam 17.05.05, 19:00 ja wlosy to co chwilka myske bonie moge z nimi do ladu dojsc no ale chyba znalazlam na nie sposób no i koniecznie musze "gume" kupic do wlosów co jagoda poleciłaa mi na GG )) Odpowiedz Link
jedna_chwilka a wiecie... 17.05.05, 19:04 ja już zaraz wychodzę z pracki ))))))))))))))))))) to wcale nie jest zabawne, buuuu Odpowiedz Link
jedna_chwilka ja jeszcze tylko do Asiulki :) 17.05.05, 19:09 dw.pedet.pl/x_C_I__P_7013542;7010001.html sprawdź czy to o to chodziło tej kobitce, mnie się wydaje, że tak... a poza tym wybpróbowałam i jak na moje włosy "cienkie ale dużo nijak je ułożyć", to było fajne rozwiązanie, cmoki Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: ja jeszcze tylko do Asiulki :) 17.05.05, 19:25 a ja wiem mowila cos o "gumie do wlosow" hiihhiih ale ja to kupie podoba mi sie ) Odpowiedz Link
cytrusowa Re: ja jeszcze tylko do Asiulki :) 17.05.05, 19:31 ale to co jedna chwilka podeslala, to nie guma do wlosow - to krem modelujacy. z tego co przerobilam z Marcinkiem, to sa tez specjane gumy do wlosyw - pasty, z reguly nablyszczajace, zdarzajas ie ale baaardzo rzadko, matowe Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: ja jeszcze tylko do Asiulki :) 17.05.05, 20:29 hhmm no nie wiem co z ta guma ja spruboje to co jagoda poleca ) cytrus a jesli dobrze pamietam ty masz krecone wlosy? stylista podal firme matrix do wlosow kreconych bardziej skrecaja i nie powoduja ze na glowie robi sie tzw siano, cokolwiek to znaczy hiihihih bo ja mam proste wlosy jak szczypiorek ) Odpowiedz Link