dominika1973 09.06.05, 09:33 witam, jestem nowa i mam pytanie. Wczoraj na teście owulacyjnym wyszły mi dwie kreski. Kiedy powinniśmy się przytulać? Wczoraj czy zacząć od dziś? Dziękuję i pozdrawiam, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Re: owulacja 09.06.05, 09:35 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20897 jesli wyszly silne dwie takiego samego koloru to owu nastapi pomiedzy 12-36 godz wiec to czas na przytulanko ) Odpowiedz Link
dominika1973 Re: owulacja 09.06.05, 09:39 kurcze to pewnie nici z tego, bo kreska mi wyszła wczoraj koło 20 a przytulanie bedzie dopiero dziś po południu Odpowiedz Link
annalalik Re: owulacja 09.06.05, 10:13 Jest szansa - owu nastepuje po 12 - 36 h PO UJRZENIU II kreski. Spokojnie ) Odpowiedz Link
dominika1973 Re: owulacja 09.06.05, 10:20 a ile żyje komórka jajowa? A jeśli przytulanie było w sobotę, niedzielę i wtorek to jest szansa aby plemniki przeżyły? Odpowiedz Link
annalalik Re: owulacja 09.06.05, 10:23 Komorka jajowa jest zdolna do zaplodnienia ok 6 - 8 h. Plemniki po stosunku musza przebywac w sluzie ok 6h by moc zaplodnic jajeczko. Dla pewnosci powtorzcie przytulanko jeszcze dzis ale wg mnie jest szansa. Nie mowie ze 100% bo ja tez sie zawsze wstrzeliwuje w termin ale jakos sie nie udaje. Powodzenia Odpowiedz Link
dominika1973 Re: owulacja 09.06.05, 10:25 czyli najlepiej by było gdybyśmy przytulali się wczoraj i dziś rano. Kurcze jakoś nie mogę się wstrzelić. Już tracę nadzieję. Odpowiedz Link
annalalik Re: owulacja 09.06.05, 10:30 Dominika nie stresuj sie tak tym. Nie mozecie sie kochac codziennie bo plemniki beda jeszcze slabe - znaczy plemniki musza dojrzec. Najlepiej kochac sie co 2 dzien. Wtedy plemniki sa ok i w Twoim organizmie przetrwaja. Dlugo sie juz starasz? Mialas jakies badania? Odpowiedz Link
dominika1973 Re: owulacja 09.06.05, 10:39 staramy się od sierpnia zeszłego roku z przerwą trzymiesięczną, Tak na serio to od lutego tego roku. Zbadaliśmy plemniki męża i ok ja mam badanie hormonów(progesteron, prolaktyna) w tym cyklu. Mam plamienia przed @ i może to ma jakiś związek, choć szczerze mówiąc nie bardzo chcę się paść hormonami. Już sama nie wiem. Odpowiedz Link
annalalik Re: owulacja 09.06.05, 11:18 Plamienia moga byc przyczyna zbyt malej ilosci progesteronu. Zrob badanie prg i prl i bedziesz wiedziala. Co do "pasienia" sie hormonami to bez obaw - jesli to niedobor progesteronu to pewnie lekarz przepisze duphaston lub luteine (czesto podczas ciazy sie je bierze). A jesli masz zawyzona prolaktyne to koniecznie musisz ja zbic by zafasolkowac - bromegorn Odpowiedz Link