Dodaj do ulubionych

łikend:) wolne:)

11.06.05, 08:41

Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 08:42
      nie będzie mnie dzisiaj prze większość część dnia, ale założe na łikend, a co
      taksmile
      zylc Cytrusiu się u nas mówi, na nóżki w galarecie, od dziada pradziada z tej
      kaszubskiej części rodziny....a twój M. to Kaszub po kądzieli?
      • asiulka1976 Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 09:36
        Ejo ejo surprised) Rozkłada mnie chorubsko normalnie wcisnełabym w siebie aspiryne i
        duzo rutoniscorbinu ale jakas głupia znów wierze ze moze sie udało i pozostala
        herbatka z cytryna i miodem i smarowanie zatok amolem uncertain
        Zaraz do szkoły ide i trzymajcie ksciuki aby dyrektor zaakceptowala moj pomysl
        na sescje surprised)
        A po trzecie cos dziwnego 12-14dc mialam sluz plodny ale wczorj i dzis jest i
        rozciagliwy i bialko-kurze (na papierze)a w srodku jak badam szyjke jest
        kleisty i biały hhmmm
        • cytrusowa Ojej 11.06.05, 11:05
          alezem sie naszukala - juz myslalm, ze nie ma nowego wątku...musialam sie
          wpatrywac, by znalezc wąteczek - ty Pszczola pisz z duzej litery początek, to
          ja slepota latwiej znajde, tak???

No!

milego weekendu, tu zimno ale trzymam sie nadzieją, ze od wtorku od razu plus
          25 i z kazdym dniem coraz wyzsza temperatura!

a co do sylca, to dluga historia...jak mtslisz, skad moze byc nazwisko
          Wandtke>???
          Dziadzius jest z Trąbkow Wilekich czyli Trąbek - ale gdzież tam Marcinek
          kaszub....oni to raczej te slowka typu sylc kladą na karb niemieckiego i tego,
          ze czesc rodziny tam mieszka i tak mowi, a reszta nie chce byc gorsza i tez
          mowi...\Mowie wam, dopiero po slubie zobaczylam w jaką rodzine wdepnelam -
          zaloba u mnie w domu lekka bylawink
    • nitka111 A u nas słoneczko wychodzi :)))))) 11.06.05, 11:27
      Wreszcie czyli Chorzów aktualny, a już się bałam.
      • ata76 Re: A u nas słoneczko wychodzi :)))))) 11.06.05, 11:46
        Witamjak dla mne z rana!!!!

Na Pomorzu troszku słońca jest, ale chmur też sporo, więc pogoda jak zwykle na
        weekend średniawa sad(

Asiulka, trzymam kciuki, żeby pomysł wypalił! Jak już będziesz wiedzieć, to daj
        znać, bo jadę dopiero jutro!!!

Jeśli chodzi o "zylc", czy jak to się tam pisze, to też to znam, bo tak się
        własnie u nas mówi na galaretę.......cała Kaszubska cczęść rodziny tak
        mówi...nie wiem czy to ma korzenie niemieckie...być może, ale tak
        mówią "starzy" Kaszubi, a na mąż Ślążak tego określenia nie znał smile
        Jeszcze jest "szneka z glancem",czyli drożdzówka z lukrem....i na tym kończy
        się moja znajomość "kaszubskiego" wink

a ja dziś znowu słomiana wdowa, bo Krzyś ma służbę sad(((
        • sabi35 Re: A u nas słoneczko wychodzi :)))))) 11.06.05, 11:53
          Toż to żadna zagadka, ponieważ kaszubski ma dużo naleciałości niemieckich, po
          niemiecku galaretka z mięsem nazywa się Sülze, i stąd ten sylc. No i udała mi
          się (a to była premiera)
          • ata76 Re: A u nas słoneczko wychodzi :)))))) 11.06.05, 12:01
            no fakt, ale na śląsku tego nie znają, a u męza w rodzinie jest bardzo
            dużo "niemieckich" ślązaków i tak się nie mówi!!!

i gratulacje jeśli chodzi o galaretę!!!Ja niestety nie umiem robić sad(
            • sabi35 Re: A u nas słoneczko wychodzi :)))))) 11.06.05, 12:10
              wink Dzwoniłam wczoraj do mamy. To jest tak proste, że aż się zdziwiłam.
            • cytrusowa no 11.06.05, 12:11
              masz racje Sabi - ja po prostu udaje, ze nie wiem o kaszubskim i niemieckich
              wpływachwink, a znac to znam, bo jednym z przedmiotow wchodzących do
              jezykoznawstwa - tej kobyly co mam zalegla do zdania - jest dialektologia i z
              racji regionu zamieszkania, kaszubski jest dosc mocno zaakcentowany, hihihi.

dla mnie to zawsze kaszubski wlasnie byl atrakcją, chcialam sie uczyc, bo ja
              nie mam zadnych wplywow w rdzinie - raczej skądys indziej, ale kaszubski i
              caly folklor z tym zwiazany bardzo mi sie podobal i podoba. panietam nawet jak
              na kolku haftowalam motywy kaszubskie - do tej pory mam w domu, w Gdańskusmile

gratulacje z udanego debiutu kulinarnego - jak tylko wczorajn napisasals o
              nozkach, to mi slina poleciala - u mnie w domu moja SP Babcia robila pyszne no
              i mama tez takowe robi - niebo w gębie. Ja sie boje, hihih, ale w koncu zrobie -
              kiedys trzeba zaczac. tylk oco ja zrobie z tymi nozkami zrobionymi -
              wszystkich ni zjem, a moj maz nauczony jesc te zrobione przez mamusie swojaą,
              czyli miesna papka zalana rosolem z zelatyną, fuj - zupelnie bez smaku (a to ze
              wzgl. na wiekowego dziadka, hihihi)
              No, powoli go przekonuje, ale powiem wam, ze sie broni - a ja glupia sie
              denerwuje i lzy trace.
              ostatnio stwierdzialm, ze bede robic tylk odla siebie a nie dla niego, skoro
              polowy z tego, co ja wynioslam z dumu nie je, bo nie zna - a wmawia mi ze nie
              lubi, hihih.
              Na przyklad nie zje taiej pyszniutkiej kaszy gryczanej ze skwareczkami i mleka
              zsiadlego do tego...mhmm, poezja.

pogoda w Kolonii-jeden wielki syf, zimno!
    • zuzia36 Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 12:15
      hej hej hej!!!!!!!!!!
      wlasnie maluje pazurki, wiec nie bedzie polskich znakow. Szykuje sie na
      weselicho, tylko pogoda coś licha sad
      wczoraj bylam u kolezanki ktora ze mna w szpitalu lezala tyle ze ona z
      cholestaza lezala i czekala na porod. Jaka ma piekna Olenke!!!!!!
      Wysylam Wam zdjecia. A ze bylo to na wsi zrobilam tez zdjecia malym prosiaczkom
      (biegaly sobie po ulicy)
      • patka05 Bry :) 11.06.05, 12:49
        Niech ktoś zaczaruje słonko suspicious Żeby wyszło suspicious
        • zuzia36 Re: Bry :) 11.06.05, 13:16
          o tak brrrrrrrrryyyyy ide sie cieplej ubrać
          A zdjęc nie mogę wysłać. Jutro spróbuje ponownie.
          Całuski kiss
    • jedna_chwilka halo Laseczki :) 11.06.05, 13:25
      się macie?
      ja może być
      pogoda nieciekawa, zmarzły mi nogi bez skarpet!
      • jedna_chwilka Sabinko... 11.06.05, 13:26
        o rety jak ja uwoelbiam wszystkie mozliwe gararetki...
        z kurczakiem, z nóżek,
        z cielęcinki
        a nawet takiej na rosołku z warzywkami gotowanymi...ło matko bóstwiam
      • asiulka1976 :O( 11.06.05, 13:29
        Dyrektorka NIE zaakceptowała pomysłu surprised( owszem moze być ale oczy musza być
        pomalowane ewentualnie na policzkach wojskowy kamuflaz ale nie całe ciało no i
        atko "te" gadzety odpadaja! bbuuu tak wiec zostalam tylko z pomysłem wydaje mi
        sie ze modelka zalozy bojówki wojskowe i stanik wojskowy i cos na głowie oczy
        pomaluje w odcieniach zieleni i na policzkach kamuflaz i tyle :o(
        Spruboje pojsc do sklepu z minitariami wojskowymi moze wypozycza coś w zamian
        za reklame na mojej sesji eehhhhhh
        Takze atko wielki buziak za pomoc i dl amezusia drugi w policzek surprised)
        • ata76 Re: :O( 11.06.05, 16:10
          Asiulka, dobrze, że chociaż sam zamysł został zaakceptowany!!! Jeśli chodzi o
          głowę to mój K twierdzi, że najlepiej egzamin zda chusta, bo jest
          najbardziej "twarzowa". Wrazie co, to daj znać!!!

a jeśli chodzi o to co napisała Cytrusia,to mam podobnie, też jakoś nigdy
          nie "pamiętam" o wpływach niemieckich na Kaszubach. W mojej małej rodzince, to
          jest temat rzeka tak po prawdzie......oj ile dyskusji ten temat u nas wywołuje,
          i to często bardzo "burzliwych".....swego czasu była inicjatywa wprowadzenia
          paszportów na Kaszubach.......oj ileż radości to wywołało.......teraz na Śląsku
          powstała inicjatywa na rzecz "zalegalizowania" narodwości śląskiej....tak tak
          za jakiś czas jeszcze się okaże, że wyszlam za mąż nie za Polaka tylko
          Ślązaka...hihihihi......w każdym razie mimo, że nie czuję się Kaszubką, a mój K
          Ślązakiem, to czasem lubimy sobie podopiekać na temat naszego "pochodzenia",
          ale tak z przymrużeniem oka!!! Co prawda ja tylko w połowie jestem kaszubką a w
          połowie pochodzę z krainy "latających noży", ale i tak jest wesoło, gdy
          rozmawiamy o tym. Póki co większość naszych rozmów w tej kwestii traktujemy na
          wesoło.
          Moi teściowie przykładowo, jeśli chcą dopiec mężusiowi, to mówią
          że "skaszubiał", cokolwiek to ma znaczyć...mnie w każdym razie to bawi!!!! I
          też uważam, że jest już Kaszubem przez "zasiedzenie" wink

Nitka, jesli spotkasz się z Anią, to wyściskaj ją od nas!!!!I czekamy na
          raporcik po spotkaniu!!!!

Jagoda, na Pomorzu też zrobiło się zimno ....wrrrrr

Zuzia, dobrej zabawy na weselu!!!!

Pszczoła jak wrócisz, to raporik z meczu!!!! Jestem ciekawa wyniku, bo w końcu
          swego czasu miałaś zakaz wstępu na stadion.....no i caly czas się w związku z
          tym zastanawiam, jak to będzie teraz wink

Patka, zaklinam słoneczko, ale efektów brak....chyba, że u Ciebie poskutkowało,
          bo u mnie niestety nie sad

A gdzie nasze Kruszynki się podziewają????Ania też nie zagląda!!!!
          • asiulka1976 Re: :O( 11.06.05, 16:22
            Dobra zobacze co z tym sklepem moze wypali dla mnie nie problem umiescic ich
            logo na zdjeciach ;o) poprosze fotografa to zrobi tylko dwa i im dam i juz
            hiihhi
    • asiulka1976 bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:30
      Napisałam do poloznej bo sama nie wiem co sie dzieje !!

Ewciu no juz sama nie wiem suzik byl taki sobie od 12-14dc (ale byl) szyjka
      wysoko miekka i test owulacyjny pokazal wyrazne II krechy 15dc skok tempki
      sucho i ciasno na zbadnie szyjki pozno wieczorem sexik a dzis 16dc miekko "tam"
      nie moge znalesc szyjki bardzo miekko i wieczorem piekny sluz ciagnacy bialko-
      kurze hhhmmm
      No i co to oznacza ?? mozliwe aby to byl szczyt sluzu czyli ostatni dzien
      plodny ??

Odpisała:
      Skoro sluz nie był rewelacyjny, skok na razie też nie najlepszy,a
      piszesz o tym ?luzie (tzw. ?luz wysychajšcy, czyli taki, który
      pojawia sie po przerwie, po dniu suchym), to moze być jaki? kłopot
      ze wzrastaniem pęcherzyka i stšd - wtórnie- problemy z tworzeniem
      się ciałka żółtego..........

No i załamałam sie dosłownie i nastepny cykl starcony :o(
      Ide do gina bo mam dosc powoli wszystkiego wkurzam sie na M ze nie chce badan
      robic a tu sie okaze ze to u mnie problem- zobaczycie!!
      • sabi35 Re: bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:37
        Asia, nigdy nic nie wiadomo, ja prawie nigdy nie mam widocznego śluzu a
        zachodzę w ciążę. Kieruje się tylko obserwacją szyjki, żeby wiedzieć kiedy ew.
        test. Dawniej miałam śluzu mnóstwo a nie udawało się!
        • asiulka1976 Re: bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:41
          no widzisz ale ja mam ten sluz tylko dziwne jest ze w srodku klejacy a na
          zewnatrz wychodzi ciagnacy hmmmm przed chwilka szyjka nizej zdecydowanie i
          twarda wwrrrr juz sama nie wiem co sadzic a moze to wychodza zolnierzyki ze
          mnie ale tyle czasu? sexik byl z 15/16dc a dzis 17dc
          • sabi35 Re: bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:44
            To znaczy że jest po owu. Ja to tylko tak poznaję, tylko po śluzie szyjkowym.
            Jeżeli jest biały i lepki, to zaraz rano, na drugi dzień wzrasta temperatura i
            szyjka jest zamknięta (u mnie wysoko). Tylko ten śluz jest ważny, to co w
            pochwie, to mogą być różne historie.
            • asiulka1976 Re: bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:45
              rany julek zalamnie sie jesli dalej tak pojdzie wwwrrrrrrr
              • sabi35 Re: bbuuuuuuuuu 11.06.05, 15:46
                Przecież wszystko wygląda super! Tylko 14 dni czekania wink
    • sabi35 Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 15:39
      Byłam na zakupach, kupiłam sobie łososiową marynarkę i buty (czarne). Mój K ma
      dzisiaj dyżur w kuchni, więc pewnie będziemy jeść coś kubańskiego. Będziecie
      oglądały noc kabaretową dzisiaj w Opolu?
      • asiulka1976 Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 15:41
        ja mam impre surprised)
        • asiulka1976 hhmmm 11.06.05, 16:01
          a moze to jednak nie sluz ciagnacy a plemniczki tak sobie teraz pomyslalam ze
          przeciez one sa zdolne do zaplodnienia nawet 7 dni wiec tyle sa w nas hhhmm
          skoro sexik byl 15/16dc to chyba jednak plemniczki co ?? jak myslicie ??
          bo skoro w srodku kleisto a na papierze ciagnacy sluz hhmm
          Sabi a co z ta tempka zła ona naprawde ???????
          • sabi35 Re: hhmmm 11.06.05, 16:03
            Jak na razie świetna. Ja sobie też w tym cyklu mierzę temperaturę (to tak
            tajemnicy wink bo gin zalecił i wygląda bardzo podobnie.
            • jedna_chwilka a ja w 7dc 11.06.05, 16:06
              mam temperature o ktorej marze w drugiej fazie kuwa, 37,2 sad
              • sabi35 Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:09
                Ja też tak miałam w szóstym i pięknie mi spadła. Wiecie co, ja sobie już 9 lat
                nie mierzyłam temperatury i sprawiam mi to teraz ogromną frajdę. Szczególnie na
                FF (nawet mój facet codziennie sprawdza i jest zafascynowany!)
                • jedna_chwilka Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:11
                  a mnie juz to nie bawi
                  zapisuje se wyniki w komorce i jak przychodzi mi ochota, to wpisuje ciurkiem,
                  takze nawet nie mam do konca swiadomosci dokąd nie wpisze co najmniej 10
                  wynikow smile
                  • jedna_chwilka Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:11
                    nie bawi dlatego, ze mi sie nie chce tego robić wiesz?
                  • sabi35 Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:12
                    Ja nie mam zamiaru robić tego wiecznie, pewnie to pierwszy i ostatni raz wink
                    • sabi35 Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:14
                      A z drugiej strony, mam taki karton pełen wspomnień dla mojej córeczki, z
                      wykresem temepratury, testem ciążowym, zdjęciami z USG, odciskiem stopy po
                      porodzie, suchą pempowiną itd. Strasznie lubi tam zaglądać!
                    • ata76 Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:17
                      a ja się nie potrafię jakoś zmobilizowac, żeby mierzyć temperaturę sad

z jednej strony wiem, że powinnam, a zdrugiej mam jakiś taki "psychiczny" opór
                      przed mierzeniem,śmieszne nie?
                    • jedna_chwilka Re: a ja w 7dc 11.06.05, 16:18
                      a ja Ci powiem, ze teraz jakoś sie przykładała nie będę...
                      przyjęłam na siebie nowe dodatkowe obowiązki w pracy (to ta rozmowa, ktorej sie
                      tak obawialam, myślalam ze bure za cos obskocze a tu dowalenie roboty) a poza
                      tym musze znalezc dla nas dom i uruchomic kredyt, a potem pewnie bedzie cos i
                      bedzie cos, i ciagle cos...dużo zrozumiałam ostatnio, choć az tyle ile bym
                      chciala nie moghe czerpac, z uwagi na zawał serca o jaki przyspozyc mnie moze
                      nagle otwarcie przez teściową drzwi do pokoju....
                • asiulka1976 Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:18
                  Nie wiem czy jutro bede w stanie surprised)) wiec dzis zapraszam na :
                  pifko oraz ciasteczka

Tuptuch ja dzien przed skladam zyczenia
                  • jedna_chwilka Re: Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:21
                    a ja nie mam sciagawki jutro święto jakieś???
                    • asiulka1976 Re: Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:23
                      NO !! my (ja i tuptuch) urodzinki mamy surprised))
                      no i dzis impre mam w domu a potem na dysco idzim wiec jutro napewno wagary ze
                      szkoły bo kac gigant bedzie juz 3 butle z woda zakuipione surprised))
                      • sabi35 Re: Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:38
                        życzę wspaniałej zabawy, ogromniastego kaca i pięknych prezentów. Reszta jutro
                        jak się należy!!
                    • sabi35 Re: Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:23
                      A ja na winko (właśnie otwieramy), ale fajnie pachnie z kuchni!
                      • ata76 Re: Sluchajcie !!!!!! 11.06.05, 16:28
                        Asiulka, to ja już dziś życzę wszystkiego nan naj naj....i spełnienia marzeń,
                        zwłaszcza tego jednego!!!!!
                        Magdzie "Tuptuchowi" też oczywicie!!!!!

to na wypadek, gdybyście jutro nie zaglądały tu do nas!!!!!
                        • asiulka1976 :* 11.06.05, 16:40
                          Buzi buzi dla Was Dzieki jak kac pozwoli to zagladne TU jutro surprised)
                          • gocha500 Re:wrrrrr 11.06.05, 16:57
                            wrrrrrrr weekend a ja musze siedizec i wkuwac na egzamin!!! i to jeszcze taki
                            glupi i trudny!!!automatyka i robotyka-kto to wymyslil!!!!!
    • nitka111 Re: łikend:) wolne:) 11.06.05, 17:56
      Kwiatów nie dam, mimo szczerych chęci. Lecz słowa, które zostaną w pamięci,
      życzę szczęścia, dużo radości i długiej szczęśliwej przyszłości. Niech los
      Tobie z oczu łez nie wyciśnie, niechaj się wszystko wiedzie pomyślnie. Wszystko
      co piękne i wymarzone. W dniu Twych urodzin

buziaki kiss**************
      • nitka111 TO OCZYWIŚCIE DLA ASIULKI I TUPTUCHA 11.06.05, 17:57
        tylko coś się pochrzaniło z wysyłaniem
        • ata76 Re: a co tu taka cisza???? 11.06.05, 20:27
          jestem po popołudniowej drzemce.........jeny dobija mnie ta moja senność sad(
          • patka05 Re: a co tu taka cisza???? 11.06.05, 20:40
            o widzę, że nie tylko ja tak ciągle przysypiam. Sama już nie wiem czy to przez
            pogodę czy przez nudną naukę wink
    • annalalik Czesc dziewczyny 11.06.05, 20:36
      Niteczko rozumie ze jesli nie bedzie padaj jutro to bedziesz w Chorzowie?
      Odezwij sie na gg

Dzis sie dobiłam troche... patrz sygnaturka...
      • jedna_chwilka ojejku Anusiu... 11.06.05, 21:12
        to tak jak ja...,
        wiesz...uspokoiłam się nieco czas koi rany i sprawia, że z jeszcze większą siłą
        się mierzę z losem...
        • annalalik Re: ojejku Anusiu... 11.06.05, 21:19
          Jagoda ja i tak wiedzialam ze cykl bez owu... ale czemu w 24 dc @... moze
          jednak za malo prg (duphaston 1/2)
          • sabi35 Re: ojejku Anusiu... 11.06.05, 21:24
            Oj Aniu, ale skąd miałaś mieć tyle tego progesteronu skoro nie miałaś owu?
            Ciesz się, że znowu wszystko się tak szybko zacznie!
            • annalalik Re: ojejku Anusiu... 11.06.05, 21:29
              dokladnie - moze jak nie ma owu to tak jest - zauwazylam ze jakis czas temu
              (chyba 9 cykl staran) mialam tez taka @ jak teraz - ciemna krew - raczej
              plamienie niz intensywne krwawienie... i wtedy chyba tez byl bez owu bo @
              przyszla po 15 dniach... od poprzedniej
              • sabi35 Re: ojejku Anusiu... 11.06.05, 21:51
                Ale najlepsze jest to, że zaraz możesz zacząć profesjonalne leczenie. Już twój
                gin o to zadba. Ja miałam dawniej bezowulacyjne cykle i musiałam czekać na
                okres 7-8 tygodni. Więc może nie jest idealnie, ale nie tak źle.
    • annalalik Dobranoc 11.06.05, 23:41
    • annalalik i dzieńdoberek hihi 12.06.05, 00:00
      • swaihwe Re: i dzieńdoberek hihi 12.06.05, 09:58
        Cześć Kobitki smile. Jak nastroje i plany na niedzielę?
        Coś rzadko tu goszczę ostatnio, ae wierzcie mi - trochę spraw mi się
        nawarstwiło. Wczoraj miałam rodzinny obiad, który ja organizowałam. No, ale
        chyba wyszedł dobrze. Zrobiłam filetu łososia na grilu z koperkiem, masełkiem i
        przyprawami, jakieś sałatki, deser...Trochę się stresowałam, bo to z okazji
        mojej 30-stki i chciałam, z by wszystko było ok, ale chyba było. Mam nadzieję.

Miałam kiepski sen, moje Drogie. Śniło mi się, że mój M. miał kochankę i
        dziecko z nią. I ja odebralam telefon komórkowy, gdy ona dzwoniła, że właśnie
        urodziła. I tak sie właśnei dowiedziałam. Wrrr. Dobrze, że sen.

Wiecie co? Życie mi pomogło mniej gorączkowo myśleć o ciążysmile)). Bo może się
        zdarzyć, z ebędą zwolnienia grupowe u mnie w pracy. No i same wiecie. Tak wiec
        nadalk chcę, ale z drugiej strony - nie chcę odchodzić z tej pracy, a jak
        zajdę , to po porodzie nie będę miała gdzie wrócić. Ale nie myślcie sobie, że
        nie chcę- nie , niesmile. Ale mam wytłumaczenie, by tak tym się nei stresowaćwink

A'propos pracy. Aniu - jak poszukiwania? Trzymam kciuki za Ciebie.
    • jedna_chwilka Dzień bobryyy :) 12.06.05, 09:21
      • jedna_chwilka Re: Dzień bobryyy :) 12.06.05, 09:23
        Boli mnie głowa okropnie...

Pszczoła przeszli Twoi do innej ligi, bo jak nie to poś tam się tak darła? Na
        darmo???
        Miłego dnia życzę smile
    • jedna_chwilka Asia i Tuptuch 12.06.05, 09:39
      Kartki wysłane ale Wam i tu zaśpiewam:
      STOOO LAAAAT, STOOOO LAAAT smile
      NIECH ŻYJĄ, ŻYJĄ NAAAAM
      • pszczolaasia Re: Asia i Tuptuch 12.06.05, 10:28
        Wszystko, co było Waszym marzeniem..
        co jest i będzie w przyszłości,
        niech nie mija z cichym westchnieniem
        lecz się spełni w całości.
        Wszystko, co piękne i upragnione
        niech będzie w Waszym życiu spełnione! od Pszczoły smile)))))))))))))))))
    • annalalik Asiulka i Tuptuch 12.06.05, 09:57
      Życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń,
      pogody ducha do następnych urodzin
      - za rok przedłużę swoje życzenia,
      wielu nowych przyjaciół,
      albo nie tak wielu,
      ale za to sprawdzonych
      oraz żebycie były zawsze uśmiechnięte i
      szczęśliwe.
      • asiulka1976 Re: Asiulka i Tuptuch 12.06.05, 10:06
        Buzi,buzi za zyczonka surprised)

Ps.Wczoraj szyjka nisko i zamknieta i u diabla nie wiem o co chodzi z tym
        sluzem czy mozliwe ze to były plemniczki ale az po 2 dniach wychodza??????? bo
        w srodku sluz kleisty i bialy a na papierze ciagnacy hhmmm
        Wieczorem przyszli przyjaciele i pojechalismy na dysco i powiem Wam ze jestem
        juz chyba za stara na takie impry, dym papierosowy szcypal mnie w oczy,
        malolaty wygladajace na 20 lat machały cyckami prawie na wierzchu no tylko muza
        była super ale jak weszlam na parkiet i poczulam tych pchajacych sie ludzi to
        mialam dosc to chyba juz starosc hiihhihi
        • cytrusowa Re: Asiulka i Tuptuch - Jubilatki 12.06.05, 10:16
          Zdrowka, szczęscia, pomyślności,
          Madzia wam życzy.

Spełnienia marzen of course też, duzo radosnego śmiechu w domku i męża zawsze
          gotowegowink

cmok, cmok
          • swaihwe Re: Asiulka i Tuptuch - Jubilatki 12.06.05, 10:22
            Wszystkiego co sobie wymarzycie, Kochane. A może wystarczy tylko to jedno???
            Pewnie tak - więc tego z całego serca Wam zyczę.
    • annalalik A spotkanie z Nitka nie wypali dzis 12.06.05, 10:03
      Pogoda u mnie fatalna sad Od rana deszcz pada i jest zimno. Przed godzina wyszło
      słonko na chwilkę, ale teraz znów ulewa sad
      Moze w przyszłym tygodniu nam się uda...

Swaihwe - z praca narazie marnie - znaczy nie ma pracy ciagle...

Jagoda kiss Co z Twoja glowka??

Mnie nawet brzuch nie boli ... dziwna ta @
      • swaihwe Re: A spotkanie z Nitka nie wypali dzis 12.06.05, 10:19
        Pogoda u mnie - super. Tzn. super w porównaniu do wczoraj czy przed-wczoraj.
        Gorzej jak na czerwiec - wiecie, że w płaszczu chodzę...
        Ale dziś od rana słoneczko i cyba ciepło . Tylko wiatru trochę.

Asiu - ale ja bym sobie potańczyła!!!Uwielbiam. Ale rację z tym, że dziwnie się
        człowiek czuje w takich miejscach "w tym wiekuwink" to masz. Wiesz - dla nas już
        zostają teraz wieczorki dla seniorów, hihiihi

• pszczolaasia Re: łikend:) wolne:) 12.06.05, 10:35
      nie będę spiewać naszym jubiltakom, bo glos mi gdzies zwiał..uciekł po prostusmile
      mogie tylko pisać... nasza drużyna jesyt w pierwszej lidze!!!! wydarłam się za
      wsze czasy... zlądowaliśmy w domu gdzieś koło 2-giej? nie pamiętam za dobrze, w
      końcu na zegar nie gapiłam się cały czassmile) tyko na drużyne smile) impraw w Gdyni
      byłka ekstra, zrobili przemarsz dr€zyny i kibiców ze stadionu do Sewru
      Kościuszki, gdzieś około 2 godziny szliśme ze śpiewem na ustach, z flagami w
      dłoni...nie będę Was zanudzać szczegółami, ale fajowo było...acha Atko- remis
      był, czili chłopaki znowu mnie chyba nie dopuszczą do meczów...nie zebym
      płakała...Atko powodzenia i nei wyjdź z nerwsmile))) dzięki za pocztę- program
      doszedłsmile
      Ania, wiesz nie wiem co ci powiedzieć... nowy cykl nowa nadzieja? te slowa
      chyba już nie przynoszą ukojenia... po prostu jestem z Tobą, ściskam kiss
      Cytruś, jeszcze znam jedno kaszubskie stwierdzenia- kłeda za łeknem- to znaczy
      mgła za oknem, kiedyś znalam alfabet kaszubski..mój Ś.P. dziadek dobrze mowił
      po kaszubsku, ale nam tej wiedzy nie przekazał...tylko "jo" mówimy w domusmile
      • pszczolaasia Re: łikend:) wolne:) 12.06.05, 10:37
        Asiulka to nei jest starość, to ta młodziez tera taka rozwydrzona...dziwna
        jakaś...ja tam mówić nie będę, ze za moich czasów...ale wiecie, naprawdę za
        moich czasów, się tak gówniarze nie zachowywalismile)))
        Magdyś Swaihwe- ekstra, ze do nas wróciłaśsmile)
        Jagoda kiss
        • swaihwe Re: łikend:) wolne:) 12.06.05, 10:42
          Mówię Ci Pszczoła - w jakimś kołowrocie żyję. No ale do urlopu tylko 3 tygsmile).
          Już się nie mogę doczekać. Byle nie cofnęli, bo jeszcze mnóstwo wyzwań przede
          mną do tego czasu. I muszę te sprawy pzred wyjazdem pokończyć.No ale urlop
          przez szefa podpisanywink. Podpisany w piątek.
          Wczoraj zarezerwowałam kwatery (miał być namiot, ale pogoda taka, że aż mną
          wzdryga przed namiotem).
      • nitka111 Nienawidzę deszczu !!! 12.06.05, 10:40
        Spotkanie nie wypaliło ale za tydzień.........niech tylko spróbuje lać. Jak
        sięmożecie domyślić nie tylko Ani i mnie smutno, Bartuś tak płakał, ze nie
        pojedzie do ZOO.... Biedactwo.....
        Ale pogoda do zawinięcia się w kocyk z ciepłą herbatką, dobrze że mam co czytać.
        • swaihwe Re: Nienawidzę deszczu !!! 12.06.05, 10:43
          Poważnie tak kiepsko z pogodą. O rany - pewnie do nas ten deszczycho też
          dotrze. Nieeeeeeee!!!!!!!!!!!!
          To chyba trza teraz na spacer iść, bo jak pisałam wcześniej - w nas pełne słonko
          • nitka111 Re: Nienawidzę deszczu !!! 12.06.05, 10:46
            Niestety faktycznie leje. U bartusia w pokoju jest onko dachowe, to strasznie
            słychać.
          • sabi35 Re: Nienawidzę deszczu !!! 12.06.05, 10:47
            Wszystkiego najlepszego solenizantkom!!! Szczęścia, miłości i spełnienia marzeń!
            Ja idę dzisiaj tańczyć i pić winko, ale na wieczorku dla seniorów (bo salsę
            tańczą ludzie koło 30-tki wink Będzie muzyka live i już się cieszę.
            A teraz pakujemy trochę rzeczy i jedziemy na wycieczką rowerową.
            • swaihwe Sabi 12.06.05, 11:01
              Ale Ci fajnie z tą salsą.... Też chcę! Ale mój M nie pójdzie ze mną na tosad.
              Nic - od jutra mam zamiar, zamiast tańca, który uwielbiam, zapisać się na
              ceramikę. Będę robiła naczynka z gliny. No - prawie jak salsa, prawda wink?
              Na początku roku zapisałam się na flamenco i naukę gry na kastanietach(mam
              chopla na pkt. Hiszpanii), ale zajęcia były w soboty od 14.00 do 17.00. Głupia
              pora trochę, taka obiadowa i nic z tego nei wyszło;-( . Masz jakieś zdjątka jak
              tańczysz?
              • sabi35 Re: Sabi 12.06.05, 11:03
                Mam, chyba mam. Później poszukam i wam wyślę!
                • swaihwe Re: Sabi 12.06.05, 11:04
                  Czekamy z niecierpliwością.
        • annalalik Re: Nienawidzę deszczu !!! 12.06.05, 10:47
          Niteczko - to prawda - smutno - ale nadrobimy to
          • swaihwe Aniu 12.06.05, 10:51
            Aniu - kurczę, nie wiem co Ci powiedzieć, ale tak - może choć trochę pomoże -
            doceniaj to, ż e@ nie jest bolesna, no i już niedługo - znów same przyjemności.
            No wiem, wiem, marne pocieszenie, ale chciałabym, byś już się rozchmurzyła....
            • annalalik MAGDA 12.06.05, 10:54
              Spoko - ja wiedzialam ze to cykl bez owu byl wiec sie nawet ciesze ze @ juz
              jest u mnie smile)) Nie jest zle smile Tylko troche wczoraj bylam zdziwiona hehe
              • swaihwe Re: MAGDA 12.06.05, 10:57
                No to się cieszę, że nei jest źle wink))))
                Właśnie, wiecie co? Piszesz, że byłaś zaskoczona. Ale ... ja mam tak co
                mniesiąc. Robię test ciążowy - wychodzi jedna krecha. Tempka nieciążowa, ból
                jak na @ i jak ona przychodzi jestem zaskoczona, że przyszła. Przecież nie
                powinna (nie wiem na jakiej podstawie tak myślę co miesiąc). Ech - życie!
                • annalalik Re: MAGDA 12.06.05, 11:02
                  Ja bylam zaskoczona bo @ przyszła w 24 dc (rano wzielam duphastonik a
                  popołudniu plamienie...) - no ale moze juz taka u mnie uroda podczas cykli
                  bezowulacyjnych
      • annalalik Pszczółko 12.06.05, 10:46
        Ta @ taka dziwna troche jest ale zwalam to na cykl bez owu. Takie to bardziej
        plamienie niz @ no ale coz. Jutro ide na badanie prl i zaczynam jutro CLO smile))
        • pszczolaasia Re: Pszczółko 12.06.05, 11:08
          takie plamienie dziwne? może powiedz ginowi o tym co? bo ty duphaston bierzesz
          tak?
          • annalalik Re: Pszczółko 12.06.05, 11:10
            tak - biore (zmniejszyl mi dawke na 1/2 tabl). Zamiast normalnego krwawienia @
            mam plamienie takie bardzo mocne - ciemna krew i czasem zwykla taka @owa
            • swaihwe Re: Pszczółko 12.06.05, 11:18
              Ja raz też tak miałam, tak podobno przy duphastonie się zdarza. Czasem
              zwiększają wtedy dawkę, ale ja nie zwiększyłam, mimo że gin kazał i nigdy mi
              się to nie powtórzyło. Może "rozkręci się" za 1-2 dni. Jak nie - faktycznie
              powiedz ginkowi.
              • annalalik Re: Pszczółko 12.06.05, 11:21
                Faktycznie zmiejszyłam dawke ale to przez to ze mnie napierdzielały bimbały.
                Teraz nie bola ale nie mialam owu to i swojego prg nie mialam wiec... mysle ze
                to normalne. Juz kiedys tak mialam (cykl 15 dni i takie plamienie zamiast@) i
                ginek powiedzial ze mogl byc cykl bez owu i dlatego...
            • pszczolaasia Re: Pszczółko 12.06.05, 11:20
              może powiedz to ginowi co? ja nie wiem czy mam cykle bezowulacyjne, czy
              nei...chyba zawsze się zdarzają i u każdego, ale nigdy nie miałam @
              nieterminowo.... nmie no przesadziłam, z 3 razy mi się zdarzyło, nie licząc
              ocywiście tych kiedy w ciąży byłam... nie wiem Ania może powiedz lekarzowi?
              • annalalik Re: Pszczółko 12.06.05, 11:22
                Powiem ale ide do niego w 12 - 14 dc dopiero. Ale powiem napewno smile
                • asiulka1976 :O) 12.06.05, 12:05
                  Jedzimy na wycieczke surprised) chmurki ciemne co prawda na niebie ale jedzimy na
                  połwysep i do knajpeczki na pyszna rybke surprised) i pifko surprised))
                  • ata76 Re: :O) 12.06.05, 15:28
                    Asiulka baw się dobrze!!!!

Aniu, oby kolejny cykl był "owocny"!!!!!!!!

Swaihwe, urlopik Ci się szykuje, to świetnie smile)) i powodzenia w pracy!!!

Sabi, ale fajnie....salsa, tylko pozazdrościć!!! Ja mojego K nie mogę namówic
                    na żadne tańce, a tak bym sobie gdzieś poszalała

Pszczoła, mówisz, że pochód był...a gdzie foty ja się grzecznie pytam?????

a w kwestii wyjazdu, to jedziemy jutro, bo dziś dopadły mnie ......hmmmm jakby
                    to ładnie ująć.....problemy z żołądkiem.....mąż twierdzi, że to z tej wielkiej
                    radości na wyjazd. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie
    • ata76 Re: Asiulka i Tuptuch!!!! 12.06.05, 15:20
      Z bukietem róż nie mogę przyjść
      by złożyć Ci życzenia
      Lecz w słowach Tych myśli
      niech się spełnią Twe marzenia
      Dużo sukcesów oraz radości
      Dużo uśmiechów i spełnienia marzeń
      moc słodyczy w Dniu urodzin,

życzy
      Ata
    • annalalik A ja sobie tu przyszłam, ale... 12.06.05, 15:34
      ... widze ze tu pusciutko dzis
      • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:38
        świetna ta Twoja chrześniaczka!!! Własnie obejrzałam filmik smile)))
        • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:39
          no całkiem fajna jest smile)) Na szczescie mnie na filmiku nie widac ani nie
          slychac hihihi smile))) Ale moj maz jest smile
          • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:49
            a właśnie się tak zastanawiałam, czy to Ciebie slychać, czy nie....hi hi
            hi ...już miałam spytać o to
            • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:51
              Słychać tam ciotke Kasie, babcie i dziadka Juleczki smile) a mnie nie smile) Chyba
              wtedy cos jadłam hihihi
            • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:52
              a szkoda swoją drogą, że się nie pokazałaś na filmiku choć na
              chwilkę...przynajmniej zobaczyłybyśmy Ciebie tak bardziej na
              "żywo"!!!!
              • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:54
                Tak serio to ja nawet nie wiedziałam kiedy ten filmik byl krecony hihihi Wiem
                ze maz sie bawil z małą w baseniku chwilke a ja jadłam chyba. Pozniej owszem -
                ja sie z nia bawilam ale juz filmiku nie bylo (słaby aparat - snaczy sie mało
                można nagrac)
              • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:55
                a powiedz mi Ania jak pogoda na Śląsku, bo wybieramy się z mężem jutro i cały
                czas się zastanawiamy jakie zabrać ubrania?????? U Was jest zimno, bo na
                Pomorzu jest nieciekawie
                • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:57
                  Atko dzis lało, ale teraz sie rozchmurza i nawet słońce wychodzi. Zapowiadaja
                  poprawe pogody, ale jeszcze teraz jest chłodno. A gdzie dokladnie jedziecie? Bo
                  ja pewnie nie doczytałam...
                  • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:58
                    do teściów, czyli do Tychów!!!
                    • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 16:00
                      czyli będę niedaleko Ciebie!!!!

ale tak po pradzie to nie wiem za bardzo jak daleko są Tychy od Chorzowa sad
                      • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 16:01
                        Po prawdzie to jakies 1,5 h jazdy autobusami smile)) blisko smile Moi tesciowie tam
                        mieszkaja przeciez smile A gdzie dokladnie bedziecie?
                    • annalalik POWAZNIE?????????? 12.06.05, 16:00
                      Kurcze i nic nie mowisz??? A ja wczoraj w Tychach bylam smile) Do kiedy tam
                      bedziesz??
                      • ata76 Re: POWAZNIE?????????? 12.06.05, 16:03
                        będziemy od wtorku do czwartku, na osiedlu "R"
                  • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:59
                    a na jutro widze ze zapowiadaja 22 st i deszcz
                    • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 16:01
                      jak 22, to i tak cieplej niż u nas....hmmmm znowu będę miala walizkę ciuchów na
                      trzy dni
              • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:55
                Poza tym nie jestem fotogeniczna a tym bardziej nieciekawie wychodze na
                filmach... taki urok smile))))
                • ata76 Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:57
                  hi hi hi

ale na zdjęciach ładnie wychodzisz, co prawda nie wiem jak się to ma do
                  rzeczywistości, ale na fotkach ładnie wyglądasz!!!!!
                  • annalalik Re: Ania!!!! 12.06.05, 15:59
                    eeeee.....
    • annalalik Atko - bedziesz tu za jakas godzinke??? 12.06.05, 16:03
      To pogadamy i moze sie umowimy jakos co?
      • ata76 Re: Atko - bedziesz tu za jakas godzinke??? 12.06.05, 16:04
        dobra, o 17 zajrzę!!!To pogadamy smile)
        • pszczolaasia Re: Atko - bedziesz tu za jakas godzinke??? 12.06.05, 16:14
          czy Sabi jakieś foty wysłała się grzecznie pytam, czy o ten filmik z laską w
          kostiumie kąpielowym chodzi?????????? bo jak foty to ja uprzejmie donoszę, że
          nie mam...
          foty ze zlotu będą, dostalam program to pozmniejszam i powysyłam, ale na
          razicho oglądamy dziś z Michem gwiezdne wojny więc.. nie ma czasusad
          Ata co się dzieje ze zdrówkiem?
          • cytrusowa dzien dobry 12.06.05, 16:46
            mile panie. jestem, melduje sie - ale chyba wszystkie wybylyscie...
            • annalalik Re: dzien dobry 12.06.05, 16:52
              ja jestem jusz - patrzyłam na filmek smile))
              Ata jestes?
              • ata76 Re: dzien dobry 12.06.05, 17:22
                niestety dopiero teraz udało mi się przegonoć męża od komputerka!!
                • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:22

• annalalik Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:23
                    jestem jestem smile)
                    • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:24
                      no to dobrze smile
                      iła Ciebie moja niepunktualność
                      • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:24
                        bo już się bałam, że zniechęciła...tak miało być wyżej
                        • annalalik Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:25
                          bez przesady Atko smile))
                          • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:27
                            to dobrze, a wracając do tematu, to myslę sobie, ze gdyby Ci pasowało to
                            mogłybyśmy spotkać się w środę w Katowicach, co o tym myslisz?????
                            • annalalik Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:28
                              BARDZO CHETNIE smile))
                              Tylko o ktorej? Gdzie?
                            • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:28
                              to jest mniej więcej w połowie drogi i jedynie miejsce, gdzie mogłabym dojachać
                              sama....bo mój Krzyś, to wiesz będziedzia chciał siedzieć z rodzicami, bo tak
                              rzadko tam jeżdzi, że się nie da namówić na żaden wyjazd
                              • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:30
                                ja z Tychów mam autobus numer !, i on staje pod takim duzym supersamem....to
                                jest jedyny przystanek z którego odjażdzają trajtki do Tychów....wiesz gdzie to
                                jest???
                                • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:31
                                  i myślalam o godzinie 12????
                                • annalalik Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:31
                                  1 staje w Katowicach na Korfantego pod starym samem. Wiem gdzie to jest bo
                                  zawsze stamtad jezdze smile)
                                  • ata76 Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:32
                                    n własnie, to tam byśmy mogly się umówić, bo to jest jedyne miejsce, do ktorego
                                    powinnam trafić smile))
                                  • annalalik Re: jesteś Ania???? 12.06.05, 17:33
                                    Czyli o 12 na Korfantego - przyjedziesz 1 smile Spoczko smile Mnie pasuje hehe. Musze
                                    wziac aparat zeby ta chwile upamietnic hihi A tak wogole to mozesz wejsc na gg?
    • annalalik Porządeczek :)) 12.06.05, 18:24

• annalalik Ata 12.06.05, 20:26
        Trafiłaś z tą PEPSI. Mój mąż jest zachwycony reklamą - on jest chyba
        najwiekszym fanem pepsi - mimo iz nie pije non stop bo boi sie o żołądek smile)))
    • asiulka1976 jESTEM :o) 12.06.05, 20:51
      Jeszcze raz dziekuje za zyczenie i piekne kartki !!!!!!!!!

Ale był piekny dzien i co Wam powiem ze padal deszcz jak jechalismy jak juz
      bylismy na miejscu to sloneczko ze az surprised) posle zaraz Wam zdjecia na email surprised)
      Najpierw spacer brzegiem morza na boso na helu potem w Jastarni w ulubionej
      knajpce obiadek na deser puchar lodów z owocami pozniej spacer po wladyslawowie
      i do domku. Bylismy po 19-tej ah i na koniec nie wiem skad (gdzie były ukryte)
      10 herbacianych róz surprised))
      Normalnie kocham tego mojego mezusia !!!

..... i Was tez kofam surprised))
      • annalalik Asiulko 12.06.05, 21:02
        No to bardzo sie ciesze ze milo spedzilas ten dzien kiss STO LAT!!!
        • asiulka1976 Re: Aniu 12.06.05, 21:04
          Czy ty wiesz ile dni moga wychodzic nasionka z nas ?? bo pogubilam sie nie wiem
          czy to sluz czy nasionka hhmm
          • annalalik Re: Aniu 12.06.05, 21:12
            Patrze na Twoj wykres i mysle ze to śluz a nie nasionka - noi chyba ze bylo
            jeszcze jakies przytulanko

Fotki super - fryzura Ci bardzo pasuje - superowo!
            • asiulka1976 Re: Aniu 12.06.05, 21:22
              sluz ??? czyli jednak problem z cialkiem zoltym ???? to kiedy mialam owu i czy
              wogole była wwwrrrrrrrrrrrr

No z fryzem coraz lepiej bo na poczatku nie dawalam sobie z nia rady hihihiih
              Dzieki ;*
              • asiulka1976 Re: Aniu 12.06.05, 21:24
                ah aniu ale ja w srodku mialam kleisto a na papierze to "cos" ciagnace 15 i 16dc
                Przytulanko było o połnocy 15na16dc
                • annalalik Re: Aniu 12.06.05, 21:43
                  A ja mysle ze śluz jest ok smile Jeśli w środku ok to jest dobrze
                • annalalik Re: Aniu 12.06.05, 21:45
                  A owu wg mnie miałaś 14 - 15 dc i wydaje mi sie ze wszustko masz ok. Tempka
                  ładna, śluz w środku tez smile)
                  • asiulka1976 Re: Aniu 12.06.05, 21:49
                    No wlasnie tez mi sie wszystko podoba procz tego sluzu czy co to było 16 i
                    17dc !! w srodku ciapkowy kleisty bialy a na papierze ciagnacy hhhmmm no nic
                    za kilka dni sie dowiem zapasik testów ciazowych zrobiony surprised))
                    • annalalik Re: Aniu 12.06.05, 21:52
                      Ale śluz płodny moze sie utrzymywac przeciez czasem. Poza tym jesli jest tylko
                      na zewnatrz a w srodku jest inny to ok smile Tak mnie sie zdaje choc fachowcem nie
                      jestem. Mozesz połoznej spytać smile
                • kruszyna75 Najlepsze życzonka :)))))) 12.06.05, 21:54
                  dla naszych jubilatek, Asiulki i Tuptucha, oby im się w życiu szczęściło i
                  spełniły się wszystkie marzenia, zwłaszcza to jedno smile))))))))))))))
                  • kruszyna75 I generalnie... 12.06.05, 21:56
                    chciałam się zameldować, że znów jestem. Siostrę ochajtałam, teraz mogę
                    odpocząć. Szkoda tylko, że do roboty jutro trzeba iść i na dodatek będę bez
                    dostępu do netu przez 3 dni więc będę sie odzywać tylko wieczorami. Ale
                    pamiętam o Was, ściskam, buziaków sto...
                    • annalalik Kasiu 12.06.05, 22:00
                      A jakies fotki z wesela siostry no i z Francji beda?
                      • kruszyna75 Re: Kasiu 12.06.05, 22:03
                        Pewno, że będą, ale najpierw muszę dotrzeć do fotografa i je wywołać smile
                        Wyślę na pewno.
                        • annalalik Re: Kasiu 12.06.05, 22:05
                          Wesele siostry sie udało? Jak sie bawilas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka