Dodaj do ulubionych

Starania letnie - weteranki cd.

• eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 12:28
      A ja czuję się raz lepiej raz gorzej tzn. jak jestem bardzo zajęta i w ruchu to
      nie myślę za bardzo o problemach, które trapią w mniejszym lub większym stopniu
      nas wszystkie,jednak są takie chwile że troszkę się martwię całą tą sprawa i
      rozmyślam jak to się wszystko ułoży,ale na szczęśie to są tylko chwile.Tak w
      ogóle jestem bardzo aktywną osobą o dość pozytywnym nastawieniu do świata ,tak
      więc raczej wierzę że wszystko się ułozy i będzie ok, choć nie wykluczam że
      mogą pojawić się jakieś trudności,ale ja lubię wyzwania i zawsze staram sie im
      stawiać czoło.Zresztą wierzę w nas wszystkie bo przecież jak się czegoś bardzo
      pragnie to to się musi spełnić( patrzcie na Diamencika) i nie może być
      inaczej.Najważniejsze żeby się nie poddawać i nie dać zwariować własnym myślom
      bo one często potrafią narobić bałaganu w głowiesmile
      Bardzo się cieszę dziewczynki że razem sobie brniemy przez te nasze babskie
      problemiki i na bieżąco informujemy o wszelkich nowinkach,zawsze to pomagasmile)))
      Dzięki Punisherko za tak cieplutkie słowa pod moim adresem,ja Tobie również
      życzę szybkiego najlepiej letniego zafasolkowania i tak świetnego podejścia do
      sprawysmile)).To super że chociaż wyrównały Ci się cykle, zawsze to jakiś kroczek
      do przodu.
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 12:49
        Witajcie!!!
        U mnie dzisiaj 32dc i @ nadal nie ma. Tempka niska, ale za to szyjka wysoko i
        dosc duzo na niej kremowego sluzu. Jeszcze wczoraj wiecej bylo wodnistego a
        dzisiaj kremowego. Szukalam na forum co z tymi tempkami w ciazy i okazuje sie,
        ze sa dziewczyny ktore bedac w ciazy mialy niewiele ponad 35 stopni. @ powinna
        juz przyjsc, ale moze cos sie pokrecilo przez ta moja chorobe. Czekam wiec
        sobie spokojnie co przyniesie przyszlosc!!!
        Pozdrawiam Was slonka i zycze pieknej pogody, takiej jaka jest u mnie!!!
    • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 12:41
      A wracajac jeszcze do kosztów badań to niestety muszę Cię troszkę zmartwić
      Ewuniu,bo akurat ta kestia nie wyglada za różowo.Wczoraj byłam u Gina i za
      wizytę musiałam zapłacić 80zł,dał mi jeszcze dwa testy owu bo mi Ewa nie
      przesłała(nie wiem dlaczego)tak wiec musiałam dołożyć jeszcze 20złsad(( ale
      zdzierstwo!!Dzisiaj byłam na pierwszych badaniach hormonków( na tych które bada
      sie podczas 9 dnia cyklu PRL itp) za które to zapłaciłam 75zł.Kolejne badania
      miedzy 1-3 dniem cyklu i kolejne 100zł(bo wtedy bada sie 4 hormony).Nie wspomne
      juz że dzisiaj znowu mi kazał przyjść na monitornig(zapewne znowu poleci ok
      60zł)i że musimy zrobić to cholernie drogie badanie nasienia!!!!
      Tak więc jak sama widzisz trzeba się troszkę przygotować z tą kasą na same
      badania, a już nawet nie chcę mysleć ile kosztuje ewentualne leczenie???!!!!
      Brrrr aż dostaję gęsiej skórki.Jedyne pocieszenie, że to wszystko w bardzo
      słusznej i ważnej sprawie.....
      Z drugiej strony smiać się mi chce z tego wszystkiego bo dzidziusia jeszcze nie
      ma w żadnej formie a tyle juz kasy od rodziców ciagnie::smile))))Czekać tylko jak
      sie pojawi......
      • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 12:54
        I jeszcze kilka słów do Diamencika!!!
        Kochana moja ja wiem że ciąży towarzyszą od samego początku do samiutkiego
        końca rózne obawy(szczególnie tej pierwszej) i jestem przekonana że ja bym je
        też miała i co sekundę zastanawiała się czy aby wszystko jest ok, bo mam
        tendencję do bycia przewrażiwioną na róznym punkcie,ale proszę Cię troszkę
        wiary w to że się musi udać,bo skoro zostałaś obdarzona tak wspaniałym
        prezentem i to w tak pięknym dniu jakim jest dzień ślubu,to nie stało się tak
        przypadkowo.Musisz uwierzyć że akurat w Twoim przypadku wszystko musi być w
        porzadku i że za 8 miesięcy pojawi się maleństwo,wymarzony owoc Twojej miłości
        i dopełni wasz wspaniały związek.Tylko takie myślenie pozwoli Ci spokojnie
        przejść tą ciąże,która jest przecież wspaniałym okresem w życiu każdej
        kobiety.Ja będę trzymała za Ciebie kciuki i mocno Ci kibicowała i myślę ze
        reszta dziewczyn także...Tak wiec głęboki oddech i mnóstwo jedynie pozytywnych
        myśli i samych dobrych wiadomosci.
        pozdrawiam
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 13:11
          od kwot tych wszystkich badań, które podajacie, to głowa rozbolała mnie juz na
          dobre wink dlatego nie bede sie juz meczyć, bo nie mam aspiracji na bycie
          meczennicą i łykam procha smile)) teraz powinno mi przejsc smile)
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 13:14
            jak powie mezusiowi, ze na badanka w lipcu poleci cos ok 8 stówek (mam
            nadzieje, ze przesadziłam), to nie wiem czy bedzie zachwycony (zwlaszcza ze
            napalilismy sie na zmiane auta)
            • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 13:31
              Dziewczynki jaki jest sluz tuz przed @??????? Bo ze na fasokle kremowy to wiem
              a co z @? Jestem juz kompletnie zakrecona!!!!!
              • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 13:44
                Z tym śluzem to nigdy nic nie wiadomo.Ja np. zawsze przed @ mam taki wodnisty
                sluz który sprawia wrazenie ze @ już nadeszła i jest mi cały czas mokro,dlatego
                co chwile sprawdzam czy to juz.A np. w ogóle nie obserwuję u siebie sluzu na
                dni płodne i gdy wczoraj byłam u gina zapytałam go o to a on mi na to że śluz
                zapewne jest ale moze w małych ilosciach a ja go nie potrafie zaobserwowac.Poza
                tym ja tam do konca nie wierze w obserwacje sluzu bo on zawsze moze byc
                przekłamany.Gin np. wczoraj podczas badania ginekologiczengo zauwazył że mam
                lekkie zapalenie wew.(mimo ze czuje sie ok i nic mi nie dolega i nie mam
                zadnych widocznych objawow)i ze to bedzie miało wpływ na moj sluz podaczas
                całego cyklu.Tak wiec nawet gdybym go obserwowała bacznie(choc i tak to robie)
                to by mi nic do sprawy nowego nie wniosło.
                • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:10
                  No wlasnie tak to jest z tym sluzem, ale jak sie w nerwach czeka na @ lub na
                  (*) to kazda informacja jest przydatna!!! Dzieki!!!!
            • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 13:32
              NIeeeeeeee nie bedzie aż tak żle!!!Myslę że 500-600zł powinno wystarczyć!
              Ja sobie tłumaczę to tak ze jesli te kilka stówek pomoze mi w końcu choć
              dowiedzieć się w czym lezy problem to bedę i tak bardzo szcześliwa.W koncu po
              ponad roku starań to zrozumiałe.A z tym autem to Cię rozumiem doskonale bo my
              tez się napalalismy na nowe auto i musielismy sobie je kupic,bo jak człowieka
              chcica na coś złapie to trudno się opanować.Tylko u nas tak sie nieszczesliwie
              złozyło że dwa miesiace po kupnie mielismy koszmarny wypadek,w którym nasze
              wymarzone auto zostało doszczetnie zniszczone.Z kosztów naprawy do dzis nie
              mozemy sie do konca wygrzebac a tu jeszcze te badania..No cóz samo
              zycie...Trzba byc przygotowanym na wszystkie ewentualnosci.
              • diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:05
                Dziękuję Ci Eryczko za miłe słowa, będę tu pisać o tym co u mnie i oczywiście
                będę codziennie śledzić jak Wam idzie!!!! Może szybciej niż myslicie pogadamy o
                obawach i radościach ciąży? Danik! Ja Ci mówiłam, że jak się nie starałaś
                celowo to będzie (*)! Ja cos tak czuję, tym bardziej, że w tamtym cyklu chyba
                Ci wyszedł cień kreseczki prawda? To musi byc TO i musi być TERAZ!
                • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:12
                  Diamenciku dzieki, ale to w poprzednim wyszedl mi cien kreski i przyszla @.
                  Teraz boje sie testowac!!! A jak jest u Ciebie ze sluzem i szyjka?? Wiesz??? A
                  jak piersi????
                  • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:18
                    heh widze, za warta spisuje sie na 5+ smile))) Do 6 brakuje jeszcze kilku moich
                    zdan hyh tongue_outsmile)) Wiec, mam nadzieje ze wszystkie pojdziecie za przykladem
                    szeregowej Diamencika i zwerbujecie malutkich podszeregowych do sluzby na tym
                    swiecie!!!!!!!!!!!smile))))))))))))))) usciskii dla Was i powodzonka!!!!!!!!!!!
                    Czekam na zgloszenia hyhyhytongue_outsmile)))))
    • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:47
      Dziewczynki a teraz ja mam pytanko do tych doswiadczinych testowaniem....
      Otóż wczoraj za poleceniem gina po raz pierwszy testowałam(9 dzien cyklu) i
      wyszła mi raczej blada kreska.Dzisiaj zatesowałam przed chwilą i pojawiła sie
      praktycznie taka sam kreska jak kontrolna tylko jeszcze troszeczkę od niej
      jasniejsza(ale naprawde niewiele ,grubość tez prawie identyczna).I tutaj moje
      pytanko.Czy myslicie ze jutro bedzie juz zupełnie identyczna z kontrolna(ale
      zeby nie było za pozno!)czy to podobienswto powiedzmy w 95% wystarczy aby
      przygotować sie do staranek ?Co radzicie?
      • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 14:52
        To proste,poprostu staraj dzis i jutro......

pozdrawiam.
        • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 01.07.05, 15:00
          No tak wiem ze to proste i tez tak planowałam zrobic ale wole sie popytac jak
          to u was funkcjonuje bo przeciez pojawienie sie identycznej kreski jeszcze nie
          znaczy owu,gdyz z tego co wiem moze sie ona pojawic nawet po 24 h,a biorac pod
          uwage ze moja krecha jeszcze nie jest idealna to moze oznaczac ze owu bedzie
          jeszcze pozniej.....Daltego wole sie upenic tak profilaktycznie.Ale pewnie nie
          bede zwlekac ze starankami,to chyba raczej nie zaszkodzismile
          • eryka5 Re: Do Punisherki 01.07.05, 15:06
            Acha tak przy okazji Punisherko!Mam do Ciebie pytanie zupełnie z innej
            beczki,czy moze studiujesz jakąś filologię,bo z tego co zuwazyłam z Twoich
            wczesniejszych wypowiedzi lubisz litereturę(co oczywiscie z wcale z tego nie
            musi wynikać)ale tak pytam bo ja akurat kończę filologię polską i biorąc pod
            uwagę fakt że juz nie raz zauważyłam wiele podobieństw miedzy nami to
            pomyslałam sobie ,że może w tym aspekcie także się nie mijamy.
            Pozdrawiam
            • diament79 do Daniczka 01.07.05, 15:11
              Śluz miałam biały, przypominał nawet grzybka... indifferent Teraz nie ma go prawie
              wcale. U mnie zawsze jest tak, że wcale go nie ma... Szyjki badać niestety nie
              umiem, więc w tym Ci nie pomogę smile
            • punisherka Re: Do Punisherki 01.07.05, 15:16
              Nie, z filologia polska nie mam do czynienia w takim stopniu jak Ty, laczy
              mnie z nia zamilowaniem do literatury, co slusznie zauwazylassmile)) Jestem
              humanistka na pelnej linii i interesuje mnie wszystko co z ta dziedzina
              zwiazane,oraz domieszka psychologiismile, a nauki scisle sa mi zupelnie obce. To
              dziedzina ktora jest dla mnie bardziej niezrozumiala niz wiedza na temat
              podswiadomosci ludzkiejwink))))))

a propo tych testow..

Skoro nie daja 100% pewnosci to tym bardziej nie powinnas sie nimi sugerowac
              tylko tak czy siak starac sie tongue_outsmile))))))

• eryka5 Do Punisherki 01.07.05, 15:57
      Mnie też zawsze pociagała psychologia i nawet myślałam o studiowaniu jej jako
      drugi fakultet ale w sumie jak planujemy dzidziusia to chyba byłoby mi troszkę
      trudno,tak wiec póki co kończę ta moją polonistyke i chyba na tym
      poprzestanę,choc nie wykluczam czy nie zapiszę sie do jakieś profesjonalnej
      szkoły fotograficznej,gdyż to moja prawdziwa pasja.Kurczę bo prawie włączyłysmy
      humanistyczny wątek a tu przecież forum dla starajacych sięsmile))Mam nadzieje ze
      nas nie wyrzucąsmile))
      Ale w sumie to fajnie sobie czasem poplotkować o innych rzeczach żeby nie
      zamartwiać sie ciagle tym czy owu była czy też nie.Zawsze to jakaś forma
      przetrwalnikowa.
      Dzisiaj to normalnie bije własne rekordy uczielania sie tutaj tak wiec chyba
      wyrobię norme na nastepny tydzień hehe.
      Jeszcze tu wpadne kilka razy a o 18 jadę na monitornig.Bardzo jestem ciekawa.
    • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 02.07.05, 08:57
      Dzisiaj ja jestem pierwsza i witam Was!!!! Co slychac???
      • goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 02.07.05, 10:18
        cześć dziewczynki,

witajcie w piękna słoneczną sobotę, podobno cały przyszły tydzień ma być taki
        piękny smile))

nie pytajcie co u mnie, mierzę tylko tempkę , dzisiaj o mało nie zapomniałam,
        zmierzyłam później niż zwykle ale zmieściłam się w przedziale opóźnienia, poza
        tym wyluzowałam, nic innego nie robię, kochamy sie kiedy chcemy, raz często raz
        rzadziej, jak chcemy i kiedy chcemy. "luz blues" jednym słowem, są wakacje
        urlop dopiero w sierpniu, ale lato mamy w pełni.

Pozdrawiam i miłego weekendu Wam życzę smile

---
        www2.fertilityfriend.com/home/111
        • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 11:13
          dziewczyny chciałam Wam oznajmić ,że naszej dziewczynce urósł siusiaczeksmile))
          będziemy mieli jednak synka,to już pewne widzieliśmy taka armatkę,że napewno to
          nie była pępowina
          zresztą mogę przeslać zdjecia same zobaczyciesmile))))tylko podajcie priv email

dziecko nie miało na szczęscie styczności z toksoplazmozą jest całe i zdrowe ma
          wszystkie paluszki policzone co do jednego wszystkie narządy wewnętrzne
          dokładnie zbadane

no i imię od razu wybrane Olivierek-z dziewczynką to nie było takie łatwe smile

pozdarwiam Was i tzrymam za Was kciuki
          • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 13:31
            Jolu bardzo sie ciesze!!! Widzisz, nie taki diabel straszny jak go maluja, ale
            rozumiem ja tez bym sie denerwowala!!! No i oczywiscie przeslij mi zdjecie jak
            mozesz!!
            Pozdrawiam!!! smile))
            • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 13:33
              U mnie nic nowego. 34dc i nadal nic, ale @ przyjdzie bo moje piersi nic a nic
              sie nie zmienily, a gdyby to byla (*) to juz by sie powiekszyly i staly
              wrazliwsze tak jak w pierwszej ciazy! Nic to, czekam na @!!!
              Pozdrowka!!! smile))
          • diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 13:36
            O proszę! Gratuluję małego mężczyzny!!!!! I ciekawe jak to jest, że staraliście
            się podobnie jak ja teraz, że troszke przed owu nie? I jest chłopak, natura
            ludzka jest jednak jeszcze troszeczkę niezbadana...
            Ja natomiast umieram. Jestem taka chora, że nie wyrabiam, nos spuchnięty,
            zatkany, kaszel potworny, prawie nie śpię w nocy, ból głowy i gardła. Mam
            wyrzuty sumienia, ale wzięłam krople Otrivin, bo tylko one oddtykają mi nos,
            mam nadzieję, że nie zaszkodzą dzidzi. Do mojego ginasia idę w środę, powinien
            już mi zrobić usg i powiedzieć czy wszystko jest w porządku. Może też podpowie
            co brac na ten mój stan... A jak reszta dziewuszek? Jak staranka? Danik!
            Przyszła @, może nie? smile
            • diament79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 13:38
              O Daniczek mnie uprzedziła smile A może Twoje piersi nie będą już tak reagowac jak
              w pierwszej ciąży??? Ja np w ogóle nic nie czuję, troszkę bolą mnie sutki.
              Aha Jolu ja poproszę o zdjęcie smile diament79@poczta.fm
              • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 14:07
                diament79 napisała:

> O Daniczek mnie uprzedziła smile A może Twoje piersi nie będą już tak reagowac
                jak
                >
                > w pierwszej ciąży??? Ja np w ogóle nic nie czuję, troszkę bolą mnie sutki.

No widzisz Diamenciku jakas reakcja jest a u mnie zadnej. Nic mnie nie boli ani
                nie swedzi. Nie rozumiem tego cyklu bo troche sie pogmatwal, ale bylam chora,
                wiec moze dlatego. A Ty sie nie martw, tylko sie kuruj. Bierz te lekarstwa
                gdzie nie ma zastrzezen do brania w ciazy i wszystko bedzie dobrze.
                Pozdrowionka i zycze zdrowka!!!
    • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 13:41
      Witam w niedzielne słoneczne popołudnie!!!
      Widzę że od wczoraj pustki na naszym forum,czy juz wszystkie zaczęły
      wakacje?????
      U mnie same niepokojące wieści, od których boli mnie od wczoraj głowa.
      Otóz okazało się podczas kilku monitorigów że nie mam owulacji mimo iz mój
      pęcherzyk jest piekny i wydatny.Zeby tego wszystkiego było mało to dzisiaj
      okazało się także że nasienie mojego męża także pozostawia wiele do zyczenia i
      wymaga jak najszybszych dokładnych analiz i badań.Tak wiec sumujac całą sprawę
      to może się okazać że oboje mamy pewne problemy i jeszcze długo nie bedzie nam
      dane posiadac potomstwa!!!To naprawdę lekko przerazajace bo już sobie wyobrażam
      ile to wszystko bedzie kosztować i jak długo moja ciąża odwlecze się w
      czasie.....
      I jeszcze kilka uwag.Już w sumie sama nic z tego nie rozumiem bo przecież
      testy owu wyraznie wskazywały na owulację mimo iż ona się nie pojawiła, tak
      wiec w jaki sposób można uznać je za wiarygodne i miarodajne???!!!! A tak w
      ogóle to dziewczyny nie czekajcie 13 cylki tak jak ja na cudowne zajście w
      ciąze bo naprawdę szkoda tracić czasu lepiej się przebadać po kilku nie udanych
      próbach i przynajmniej wiedzieć że wszystko jest ok.
      • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 03.07.05, 14:14
        dziękuję

diament Tobie posłałam zdjecia ,danik1 daj mi email prywatny nie gazetowy,bo na
        nim mam trudnosci z wysyłaniem

tak diament celwaliśmy w dziewczynke ale jednak to Matka Natura!
        Tak ma musiało byćsmile a my nie mamy nic przeciwko,mamy takiego ładnego syneczkasmile
        pozdr
        • danik1 Jola 03.07.05, 14:30
          To moj adres: kasiareenberg@hotmail.com
          Czekam!!! smile))
          • danik1 Re: Jola 03.07.05, 14:31
            Jola jak zaszlas w ciaze to czulas piersi??? Niekoniecznie bol czy swedzenie,
            ale czy czulas, ze cos sie zmienilo, np. powiekszyly?
            • jolanta8 Re: Jola 03.07.05, 17:54
              juz Ci wysyłam szybciutko zdjecia

tak Kasiu piersiątka to ja czułam ale w tym sensie ,ze się powiększyły czyli z
              czuciem bardziej wizualnymsmile
              trochę tylko bolały przy dotykaniu

takie epicentrum z cycami było później około 6tc wtedy bolały tak,ze nie moglam
              dotykać
              • danik1 Re: Jola 03.07.05, 18:00
                Dziekuje Jola! Zaraz sprawdze czy ... o juz doszly. Super! Widze, ze czuje sie
                u Ciebie w brzuszku jak ryba w wodzie!! Tak bryka! Ciesze sie, ze wszystko ok i
                juz jestes spokojniejsza!!!
                Pozdrowka!!!
                • jolanta8 Re: Jola 03.07.05, 18:03
                  czuje się chyba bardzo dobrze bo kopie tak,ze mamie nie daje spaćsmile
                  pozdrowionkasmile
    • magda9948 cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 07:32
      Co tam u Was? Kattrin, Danik, eweks i reszta...piszcie co u Was.

Pozdrawiam ...(*)...
      • danik1 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 08:59
        Madziu GRATULAAAAAAAAAAAAAACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slonko bardzo sie ciesze.
        Kattrin nie ma tymczasowo na forum, bo jest zawalona praca, ale ona tez bardzo
        sie ucieszy taka wiadomoscia bo czesto Cie wspominala i czula nosem, ze wrocisz
        do nas zafasolkowana!!!!!!!!! Ale dziewczyny sie uciesza! Wreszcie cos sie u
        nas ruszylo!!!!!!!!! Madziu napisz wiecej, co i jak. Jak sie czujesz??? Itp,
        itd!!!!!!!!!!!
        • magda9948 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:19
          A więc, pierwszym moim objawem, to było 4 dni po owu, czułam straszny ból w
          sutkach, ale to taki mocny, że sama się zastanawiałam co to jest (z resztą
          pisałam o tym na forum), później było i do dziś to mam śopie jak niedźwiedź w
          dzień i wogóle ciągle bym mogła spać, na samym początku było mi z rana i
          wieczora nie dobrze, ale ani razu nie wymiotowałam (i całe szczęście), jem
          sobie troche wiecej niż jadłam-słodkiego wogóle nie ruszam, bo mi nie dobrze po
          słodyczach.

...(*)...
          • danik1 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:24
            Madziu jak ja bylam w pierwszej ciazy to na poczatku tez nie moglam patrzec na
            slodycze, dopiero pozniej mi przeszlo. Fajnie, ze nie wymiotujesz i ze w ogole
            dobrze sie trzymasz. Masz gratulacje rowniez od Kattrin. Slonko przeslij nam
            wiruski, bo my chcemy dolaczyc do Ciebie jak najszybciej!!!!!!!!!!!
            • magda9948 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:27
              ******************************* ptrzesyłam moje szczęśliwe fluidki dla Was
              kochanedziewczyny. Pozdrów odemnie Kattrin, mam nadzieje, że niedługo
              dołączycie do mnie.

...(*)...
              • danik1 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:37
                Dziekuje za fluidki!!!!!!!!!!! My tez mamy taka nadzieje. Tez chcemy byc
                zafasolkowane!!! Madziu to Ty jestes marcoweczka, tak????
                • magda9948 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:39
                  Ja jestem dokładnie kwietnióweczka (29.04.09)dziesiaj zaczęłam 3 dzień 3-go
                  miesiąca...

..(*)...
                  • magda9948 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:40
                    Oj pomyliłam się tam 29.04.05 miałam ostatnią @ i tak to się właśnie liczy
                    • danik1 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:44
                      magda9948 napisała:

> Oj pomyliłam się tam 29.04.05 miałam ostatnią @ i tak to się właśnie liczy

Madziu, ale mi chodzilo o termin porodu!! wink)) To chyba bedzie jednak styczen
                      lub luty, tak??
                      • magda9948 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:48
                        Tak, tak termin porodu, to będzie na 2 lutego o ile dobrze pamiętam.

...(*)..
                        • goko1 Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:53
                          Madziu Wielkie gratulacje!!!

ciągnij nas za sobą, ciągnij, my też chcemy

----
                • natali7a Re: cześć kobitki...wróciłam...!!! 04.07.05, 09:39
                  cześć wszystkim!
                  Madzia GRATULACJE! Bardzo się cieszymy - z całego serduszka!
    • goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 10:06
      Jola!

gratuluję synka!!!

---
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 10:20
        Madga !!!!! wróciłaś zafasolkowana !!!! GRATULUJE z całego serca smile))))
        • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 10:27
          dziękuję goko1smile)
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 10:29
            cześc jolu !!! czytałam, ze bedzie synek smile))GRATULUJE I serdecznie
            pozdrawiam smile
            • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 11:48
              no urósł siusiak smile)))
              dziękuję ja też pozdr
              • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 12:24
                Dziewczyny co tu taki spokój ? odkąd Kasia jest zapracowana to nasz wąteczek
                idzie jakos niemrawo.
                • eweks0 Kattrin WRACAJ do nas :))) 04.07.05, 12:25
                  • eweks0 Re: Kattrin WRACAJ do nas :))) 04.07.05, 12:26
                    nic dodać nic ująć wink
    • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 12:44
      Witam wszystkie!!!
      To prawda Ewa że straszenie tutaj cicho się zrobiło i w zasadzie rzeczywiscie
      odkad zniknęła Katrin.Zagladałam tutaj przez weekend i oprócz kilku osób nikt
      tutaj nie wpadł.A co tam u Ciebie?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 12:47
        Zrobilam test i jest mi smutno!! Tylko jedna kreska!!
        • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 13:02
          Kasieńko nie załamuj się kiedyś nadejdzie ten szczęsliwy zien,doczekasz się
          jeszcze dziecka-tylko to czekanie jest najgorsze,wiemsad
          będzie dobrze
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 13:52
            Daniczku uszy do góry wierzę, że nie długo zobaczymy II kreski na teście
            ciążowym. jak spiewa raz dwa trzy: "nadzieja to plan, on ziści się nam" smile)
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 13:55
        u mnie dziś wizyta u gina i to razem z mężem. zobaczymy co powie i ile wexmie
        kasy. zdaje sie, ze lipiec upłynie pod znakiem badań (jak ja to przeżyje ?) smile
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 13:56
          he he to wyżej napisałam do eryki ale nie wiem dlaczego wskoczyło mi tutaj smile)
          • eryka5 Re: Starania letnie - weteranki cd. 04.07.05, 14:43
            To bardzo dobrze ze idziecie do tego gina bo moze wkońcu się dowiecie co jest
            grane.Ja własnie zaczęłam całą serię badań,których wyniki już na poczatku nie
            są doskonałe,ale trudno cokolwiek stwierdzić zanim nie zrobię ich wszystkich
            włączenie z badaniem żołnierzyków męża.Myślę że za 3 tygodnie wszystko będzie
            już wiadome.A powiedz mi Ewo czy idziecie do jakiegoś lekarza z polecenia?Bo
            wiesz jak to jest z lekarzami nie każdy jest dobry i zna się na rzeczy.Ja juz
            sie naczytałam o takich przypadklach ze szkoda gadac,zreszta mam juz pewne
            dosiadczenia z praktyki i wole uwazac.Trzymam za Was kciuki i daj znac jak juz
            cos bedzie wiadomo.Pozdrawiam
            • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 02:19
              Czesc dziewczyny!

Pisze do Was w samym srodku bezsennej nocy.. Siedze sama ze swymi
              przemysleniami (maz juz spi) i zastanawiam sie nad slusznoscia naszej
              decyzji,ktora wlasnie podjelismy po burzliwej dyskusji, a mianowicie, ze
              przekladamy nasze starania o dzidziusia o kilka miesiecy, jak juz sie
              przeprowadzimy do nowego mieszkanka i bedziemy mieli leprze, konkretne warunki
              do sprowadzenia potomka na swiat..... Wiecie jakos poczulam ulge na sercu,
              wiem, ze bede spokojniejsza jak juz beda solidne ku temu podstawy....smileNie wiem
              jak to bedzie w praktyce, czy nie dam poniesc sie chwilom uniesienia i emocji,
              ale zyje w przeswiadczeniu ze co ma byc to bedziesmile)Najwazniejsze, ze
              ewentualna ciaza tak czy siak bedzie dla mmie cudem!smile))) Bede do Was zagladac
              caly czas, jak do tej pory i bede trzymac za Was kciuki!!!!!!!Bo swiat powinien
              byc bardziej sprawiedliwy!!! Ci co pragna dziecka powinni je miec, a Ci, ktorzy
              nie, poprostu nie....(nie bede sie rozwodzic nad okropnosciami na ten temat)
              Sciskam Was goraco!!!!!!!!!!!!!smile)))

pozdrawiam
              • punisherka Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 02:25
                Ewciu mam nadzieje ze badania przebiegly prawidlowo i przepelnione byly nowymi
                nadziejamismile)))))))))Zycze Ci i wszystkim dziewczynom ,z calego czystego serca
                sukcesu, w taki samo sposob jak chcialabym zeby i mi tego zyczyli!!!!, kiedy
                bede starala sie o malenstwo!!!smile)) ..Wzielo mnie na na wzruszenia i
                sentymenty.....tongue_outsmile) .....Jeszcze raz wszystkiego naj!
                • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 06:49
                  Cześćsmile
                  No no, co ja czytam, jak tylko zniknę na kilka dni to wracam i czytam że
                  kolejna zafasolkowała. Madziu moje gratulacje i proszę o fluidkiiiiiiiii
                  Jolus gratulacje Oliwierka wink
                  • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 07:14
                    U mnie 18dc i nic nie wiem, czy owu była czy nie. Od 12dc byłam podziębiona,
                    potem miałam straszny kaszel, katar i wszystko mnie bolało, koszmar. Dziś już
                    lepiej, choć nie czuję się jeszcze zupełnie zdrowa.
                    Wiem, że rzadko wpadam tu na forum, ale przeprowadzka coraz bliżej, więc mam
                    dużo pracy. Wczoraj malarze skończyli właśnie malowanie, a my z mężem prawie
                    skończyliśmy układać panele w drugim pokoju, jeszcze jeden pokój, potem salon i
                    przedpokój i będzie git. W sobotę oblewliśmy moją magisterkę, więc była
                    imprezka już w naszym nowym domku i wiecie co było najlepsze, zostaliśmy tam na
                    noc. Mieliśmy położone panele w jednym pokoju, napompowaliśmy materac i było
                    super. Jeszcze góra 2 tygodnie i wprowadzamy się smile)))))))
                    A staranka jak już mówiłam biegną własnym torem, nic nie obserwuję, nie robię
                    żadnych testów itp., jedynie mierzę tempkę. Co ma być to będzie, a jeśli nie
                    będzie to w sierpniu lub wrześniu robię badanka. smile
                    Pozdrawiam wszystkie śpiochy.
                    • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 07:35
                      siuba79 czyli mnie nie pozdrawiasz bo śpiochem nie jestemsmile)))))))
                      zawsze wstaje do M o 7.00,odprawiam go do pracy,w sumie nie musze ale jakoś tak
                      fajnie pobyć te kilkanaście minut jeszcze z nim zanim wróci)
                      dzieki za gratulacje

ostatnio mi lekarz powiedział,że to że zaszłam w ciaże po 3 m-cach to naprawde
                      trzeba się cieszyć bo kobieta przez 12 cykli w roku ma około 6 bezowulacyjnych
                      i to normalne więc dlatego sie mówi,ze do pół roku to normka na starania
                      nie załamujcie się tylko próbujcie do skutku,trzeba wreszcie trafić na to
                      jajeczkosmile

Miłego Dnia
                      • goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 08:34
                        cześc dziewczynki!

siuba, fajnie masz uwielbiam takie zmiany, jakbym mogła to codziennie bym coś
                        przestawiała i zmieniała (no oprócz męża oczywiście wink) wczoraj gdybaliśmy też
                        nad tym, ale zmiana mieszkanka raczej na przyszły rok, może na wiosnę. No
                        chyba, że coś sie trafi szybciej.
                        Obmyślaliśmy co by tu na razie, na dzień dzisiejszy pozamieniać, poprzestawiać,
                        ale nie za bardzo się da cokolwiek z tym zrobić, więc wpadliśmy na pomysł
                        wymiany zestawu wypoczynkowego, ale też po chwili stwierdziliśmy, że chyba na
                        razie szkoda wydawać kasę, bo może na nowym mieszkaniu nie będzie nam taki i
                        owaki zestaw pasować. Tak więc przeczekamy na razie...

ja jestem w 24 dc, owu też nie jestem pewna, czekam na wyższe temperaturki,
                        wczoraj i przedwczoraj minimalnie poplamiłam, tempka spadła, albo ją źle
                        zmierzyłam wink, trochę mnie łupało w okolicy lędźwiowej no i brzuszek, ale
                        minęło. Więc i tak nic nie wiem. Staranka ida własnym torem, kurde kiedyś musi
                        sie w końcu udać!!!
                        Ja też zaplanowałam wizytę u ginekologa na sierpień, jak wyrobię się przed
                        urlopem, jak nie to po urlopie. A urlop planujemy w sierpniu, chyba od 8
                        sierpnia. Gdzieś trzeba uciec...

Miłego dnia dziewczynki smile, znów mamy słoneczko, w końcu czuje się te lato (już
                        nie pamiętam co to są spodnie, odkąd jest cieplutko latam tylko w spódniczkach
                        i szortach, co Wam też polecam, Wasi mężczyźni napewno to lubią smile)

---
                        • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 09:00
                          Witam witam wink
                          I to nie tylko śpiochy, ale wszystkie (więc Joluś Ciebie też). Wyślij mi
                          zdjęcie swojej kruszynki na: lukra@tenbit.pl
                          Goko1 ja mam nadzieję, że kiedyś wreszcie nam wszystkim się uda. Urlopik też
                          mam w sierpniu, ale od 20 sierpnia. Jak uda nam się kupić do tego czasu nowe
                          autko to wyjedziemy w góry, a jak nie to nad morze.
                          Pozdrawiam i jadę do mamuśki, bo dzisiaj ma przyjechać babcia i dziadek.
                          Pa pa pa smile Miłego dnia smile
                          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 10:09
                            cześc Dziewczynki smile))
                            ja dzisiaj od rana byłam tak zapracowana, ze dopiero teraz tu zaglądam.
                            u mnie 5 dc i zaczynam badania tzn ginka kazalam mi zrobic LH, FSH, PRL,
                            estriadol miedzy 3-6 dc czy to nie jest zapóźno?
                            • marooda Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 10:18
                              ja sobie odpuscilam usilne starnia i wzielam sie za badani wzdluz i wszerz,
                              czekam teraz na wszystkie wyniki badan z krwi i moczu...
                              przy okazji wybralam sie do centrum okulistycznego zeby popytac o mozliwosc
                              laserowej korekcji wzroku - okazalo sie, ze mam zmiany degeneracyjne obwodu dna
                              oczu i za tydzien lece na zabieg laserowy, przerazilam sie bo od razu zapytali
                              czy nie mam czasem cukrzycy ?!
                              do tego wyszlo, ze mam niedobrze dobrane okulary (za slabe) dzieki czemu moja
                              wada ciagle sie pogarsza, okreslili mi juz -7,5, a okulary nosze -6,0 sad jak
                              zabieg wyjdzie to potem pobadaja znow i zastanawia sie nad laserowa korekcja
                              krotkowzrocznosci...
                              oczywiscie ciaza jest przeciwskazniem do operacji (bo antybiotyki) takze pewnie
                              okaze sie, ze akurat zaszlam....

a w weekend kolega z pracy pochwalil sie, ze sa z zona w ciazy, udalo im sie za
                              1-szym razem... ech tacy to maja dobrze...

pozdrowionka dla wszystkich smile
                              • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 10:40
                                Witajcie!!!
                                Widze, ze wiekszosc z nas w sierpniu wybiera sie na badanka! Ja tez mam w tym
                                czasie wizyte i zobaczymy co mi powiedza. Tymczasem u mnie 36dc i nie mam
                                pojecia co jest grane!!! I to mnie wkurza najbardziej. Chce juz @ i zaczac sie
                                na nowo starac!!
                                Pozdrawiam Was i zycze slonecznego dnia bo u mnie z pogoda kiepsciutko!!!
                              • emania29 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 10:43
                                hejka smile
                                Wróciłam wczorj z mazur była fajna pogoda, warunki super, mnie przybyło 2 kg po
                                części dzidziuśka a reszta to obrzarstwo (lody, gofry z bitą śmietanką i pyszne
                                obiadki)
                                Gratuluje zafasolkowanym w końcu coś drgnęło!!!!!!!!!!!!!!smile)))))))) czekamy na
                                więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jolu a to ci niespodzianka z tym siusiaczkiem!!! zaczynam myśleć że u mnie też
                                może zamiast Krzysia w brzuszu siedzi sobie Natalka smile do końca nic nie wiadomo

Troche mi smutno ide dzisiaj z mamą na rezonans magnetyczny kręgosłupa mam
                                nadzieje że w końcu coś się wyjaśni maniuśka strasznie cierpi!!!sad((
                                Zyjemy w chorym kraju mam takie doświadczenia z lekarzami że człowiek może
                                umierać we własnym łóżku a i tak żeden lekarz nim się nie zainteresuje!!!!
                                paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                pozdrawiam
                                • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 10:50
                                  Emaniu witaj!!!
                                  Fajnie, ze sobie odpoczelas a tymi kilogramkami sie nie przejmuj, jak sie
                                  dzidzia urodzi to one szybko spadna!!! wink))
                                  Zycze Twojej mamie szybkiego powrotu do zdrowia i zebyscie trafily na dobrego
                                  lekarza, bo tacy tez sa i oby stanal na Waszej drodze!!!
                                  • jolanta8 Re: Starania letnie - weteranki cd. 05.07.05, 16:32
                                    emania to juz wiesz ,ze masz chłopczyka?
                                    • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 10:46
                                      cześć Dziewczynki !!!
                                      co u Was ? bo u mnie nie ciekawie. wczoraj miałam monitoring 5 dc i nic nie
                                      widać jakby znowu zapowiadał sie cykl bez owu sad Dzisiaj z rana zrobiłam
                                      hormonki FSH, Lh, PRL, estriadol. wyniki dopiero w piątek (zapłaciłam 92 zł) a
                                      ha dzisiaj 6 dc a jam strasznie wysoka tempkę 36,9 zastanawiam sie czy to nie
                                      od luteiny którą biorę miedzy 16 a 25 dc od 3 miesiecy. tyle u mnie .
                                      pozdrawiam smile))
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:30
      Cześć Eweks!

Dawno nie pisałam, (choć zaglądałam).
      Mam trochę kłopotów, ale to temat na inny wątek.
      U mnie dzisiaj 8 dc i też mam wysoką tempkę 36,8 .
      Mierzę ją z ciekawości codziennie.
      Zobaczymy, może po jakimś czasie nauczę się poznawać owulkę po tempce.
      Zamówiłam też testy ow, ale nie wiem czy w tym miesiącu będę się starać. Zależy
      czy rozwiążą sięnasze kłopoty.

Magdo- wiedziałam- gratulacje!!!!!!!!!
      Używałaś testów ow?

Jala - jednak to nie reguła, że syneczki wychodzą w dzień owulacji!
      Gratuluję Olivierka!

Czesć dziewczynki pozostałe: Danik, Diament, Siuba, Punisherka i reszta ekipy.

Kattrin, wracaj do nas szybciutko!
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:42
        Witam!!!
        Jestem juz jestem Roleczko!!!
        • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:44
          A Ty gdzie sie zawinelas??? smile))
          • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:54
            cześć Roleczko!!! cześć Daniczku!!!

• danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:55
              Czesc Ewunia!!! smile))
              • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 11:56
                Cos tu nam cisza zapadla. Chyba juz zmeczone jestesmy tymi starankami, ale po
                wakacjach pewnie znowu pelna para rusza!!!
                • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:09
                  ja jestem tylko co chwila mam cos do zrobienia i musze sie odrywać
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:08
      Jestem. Próbowałam się zalogować w ff, ale cuś mi nie idzie.
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:18
        Dziewczyna ja jestem załamana. wygląda na to, ze mam cykle bezowulacyjne sad mam
        w lipcu zrobic wszystkie badania a na poczatku sierpnia mam mieć w CZMP badanie
        na droznośc jajowodow i sie boje tego bo to podobno boli
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:19
      Danik, no gdzie sie podziewasz?
      Eweks, czytałam, ze robiłaś badanka.
      Gdzie jeśli można wiedzieć?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:20
        Roleczko a skacze tu i tam!!! wink))
        Ewciu nie martw sie slonko na zapas. Na pewno bedzie dobrze!!!
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:21
          badania robiłam w olmedzie na olechowie za 4 hormony zapłaciłam 92 zł
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:20
      Ewuniu, a skąd wiesz że masz cykle bezowulacyjne?
      A może owulacja się opóźni?

• eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:22
        no bo 5 dc i nic nie widać, zadnego dominującego pęcherzyka sad
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:24
          w piatek po południu dopiero bede miała wyniki badan. ginka podejrzewa jakoąs
          niedomogę I fazy. estrogeny czy coś
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:25
      Ewcia, nie wiadomo jeszcze. Może owulacja będzie później i dlatego nie widać
      jeszcze pęcherzyka. Ja kiedyś nie miałam dominującego w 14 dc a owulka była
      później.
      Nie martw się na zapas.

Danik, otrzymałam na ff kod i co dalej mam zrobić?
      A jak zakłada się sygnaturke?
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:30
        kurde roleczka ja to nie wiem jak jest z ff bo nie korzystam z niego.

jesli teoretycznie nie mam owu to ginka przepisze mi jakies leki na jej
        wywołanie? jak to jest jest?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:32
      Jasne, nie martw się na zapas.
      Na rośnięcie pęcherzyków przepisuje się z reguły CLO. Po tym pecherzyki bardzo
      ładnie rosną już w 1 cykluy stosowania, także nie smutaj się.
      A zleciła ginka też badanie twojemu M?
      • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:38
        jasne, ze tak tylko on sie ociaga. a jak ja bucze, ze mam tyle badan do
        zrobienia to mi mowi,ze przeciez musimy to sprawdzic, zeby wiedziec co jest
        grane. on chyba od poniedziałku dojrzewa do tego badania wiec na razie nie
        wierce mu dziury w brzuchu smile
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:39
          a badanie nasienia bagatela 100 zł
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:39
        Ewciu ja to nic nie wiem na ten temat. Ty juz wiesz przynajmniej z czym
        walczysz a ja nadal z wiatrakami. W sierpniu ide do gina to dowiem sie czegos
        wiecej. Popytaj na Starajacych sie tam dziewczyny moze beda cos wiecej
        wiedzialy!!!

Roleczko sygnaturka, tak? Musisz wejsc na Front page i tam masz adres, ktory
        kopiujesz do swojego forum. Daj znac jak Ci idzie!!
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:44
          Daniczku widziałam dla starajacych sie, ze pytałas o HSG co to jest. to jest
          własnie badanie na droznośc jajowodow. wstrzykuja ci pod cisnieniem w kanaliki
          jakis płyn i robia zdjecia rtg
          • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:45
            Aaaaa to jest to badanie. Ewciu nie martw sie. Dziewczyny Ci pisaly, ze to
            wcale nie boli. Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze!!!
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:45
      Daniczku, ale ja nie chcę na razie sygnaturki tej z wykresem bo jeszcze go nie
      zrobiłam.
      Chcę sobie popróbować jakiś napisik pod spodem.
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:48
        Roleczko jezeli to zwykly napis to kliknij na "Moje forum", masz u gory w pasku
        i tam masz rubryczke na sygnaturke. Wpisujesz, klikasz klawisz ok, ktory jest
        pod polem na sygnaturke i juz ja masz!! Powodzenia!!
        A jak z FF? Zalozylas juz??
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:48
      Zresztą dla dzidzi zniesiemy wszystko, no nie dziewczyny ?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:49
        I jak????
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:50
      No dostałam kod i nie wiem co dalej. Teraz wyskoczyła mi taka strona z
      wykresem. Mój angileski jest w powijakach, więc proszę o pomoc...
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:52
        A co z sygnaturka??

Jaka strona? Co na niej masz? Sprobuje pomoc, chcociaz swoja zakladalam juz
        jakis czas temu a moj angielski tez pozostawia wiele do zyczenia!!
        • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:54
          Roleczko pisz, bo ja zaraz musze zmykac!!
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:54
      Czekaj Daniczku, uczę się tej sygnaturki.

Napisz mi tymczasem jak Twoje sprawy?
      Widziałam że robiłaś test,ale wyszła I krecha.
      Dostałaś @. Który masz dzień cyklu?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:56
        Roleczko to moj 37dc i @ niet. Mam nadzieje, ze to kwestia czasu i za bardzo
        nie rozreguluje mi sie cykl. Ot to tyle o mnie. Czekam na nowy cykl i nowe
        nadzieje, ale obawiam sie, ze nie bedzie tak latwo. W sierpniu ide do ginka to
        zobacze co jest!!
        • goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 11:27
          cześć kobietki!

a u mnie chyba powtórka z przed miesiąca... bucrying(
          dzisiaj 31 dc(chyba, muszę sprawdzić na wykresie) i brak skoku tempki, czyli
          jakby ovu nadal nie było, a na dodadtek lekarz wyjechał na urlop.
          Wiem, powiecie, nie przejmuj sie, przeciez miałas wyluzować, wiecie co przy
          normalnym cyklu to ja bym napewno wyluzowała, ale widze co sie zapowiada i juz
          chwytam doła...

a co do pomiarów tempki, ja tez mierze tylko dowcipnie, bo w poprzednich
          cyklach najpierw wyczytałam i potem zrobiłam to co Ty siuba, sprawdziłam wyniki
          i tu i tu, i sie rózniły i to bardzo, zreszta juz Wam o tym pisałam.
          Fakt faktem, że tempka dowcipna jest jednak na wyższym poziomie niż mierzona
          ustnie.

Któraś z Was pytała o liczenie dni cyklu, liczymy od dnia krwawienia a nie od
          dnia plamienia!!!

Miłego dzionka życzę i Pozdrawiam, postaram sie częściej tutaj zaglądać

---

• roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 12:56
      Jest?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 13:00
      Kurka, coś mi nie poszło z tą sygnaturką.
      Daniczku, to prawie Ci się porąbało tak jak mi.
      Zwykle moje cykle miały 30-32 dni, przedostatni 37 dni, a ostatni- o zgrozo -
      40 dni!!!!!
      Gin mi powiedział, że widocznie owulacja się przesunęła i że najważniejsze że
      II faza jest wporzo.
      Ja jednak nie wyobrażam sobie mieć tak długich cykli.
      Dlaczego to kur... się tak poprzestawiało, nie?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 13:02
      Daniczku, nie zatrzymuję Cię.
      Kiedy znowu będziesz na forum?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 13:08
        Roleczko nie wiem, bo ja tak roznie wpadam. Moze jeszcze dzisiaj tu zawitam, bo
        jutro do poludnia to nie. Bede zajeta.
        A Ty cwicz te sygnaturke i wykresik, bo chce je zobaczyc nastepnym razem!! wink
        Pa, pa!!!
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 13:12
      Napisałam sygnaturkę , kliknęłam ok, i co?
      I dupa blada.
      Pa,pa Daniczku, do usłyszenia.
      • annalalik Roleczka - apropo sygnaturki zagladnij tutaj 06.07.05, 13:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1&w=15740694
        przepraszam ze sie wcielam
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 13:16
      Jest tu ktoś?
      • siuba79 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 14:02
        Cześć wszystkim smile
        Dzisiaj to ja poleniuchowałam, ale miałam taki puiekny sen, że jak się
        budziłam, to siłą woli zmuszałam się do zaśnięcia, żeby zobaczyć ciąg dalszy wink
        U mnie 19dc i tempka spadła do 36,0. Mam już to powoli wszystko w nosie, co
        będzie to będzie. Nie mam już siły przejmować się tym wszystkim, odpuszczam na
        maxa. Ostatnia deska ratunku w sierpniu idę do ginka, zobaczymy co on powie.
        Jestem już zmęczona tą całą sytuacją, tracę entuzjazm i dobre mysli mnie już
        opuszczają. Chyba muszę przestać się łudzić, że może kiedyś mi się uda. Czekam
        do sierpnia, mam nadzieję że coś się wyjaśni, a jak nie to pasuję.
        Pa pa. Za chwilę idę do pracy. Wpadnę może nad ranem, a jak nie to około 12
        jutro.
        • eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 06.07.05, 14:29
          znowu cisza ?
          • eweks0 Punischerko odezwij się :) 06.07.05, 14:39
            czekam. wiem, ze zarzuciliście narazie staranka ale przeciez nie zaszkodzi
            wpaśc i opowiedziec co słychać smile)
            • eweks0 Re: Punisherko odezwij się :) 06.07.05, 14:41
              ale gafa !!! smile napisałam przez "ch" sorki smile)
              • eweks0 Re: Staranka cd 06.07.05, 14:43
                chyba sama tu jestem sad
                • eweks0 Re: Staranka cd 06.07.05, 16:19
                  ciekawe gdzie Wy się wszystkie podziewacie ?
                  zaciążone pewnie na forum dla oczekujacych, Kaska zapracowana, reszta na
                  urlopach smile może jutro bedzie tu ludniej smile
                  • goko1 dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 08:50
                    cześć dziewczynki,

witam się tylko, żebyście wiedziały, że nie jestem na urlopie, i zagladam, może
                    mniej piszę, ale czytam regularnie Wasze wypowiedzi smile

----
                    • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 10:54
                      część goko smile)
                      • goko1 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 11:10
                        cześć!
                        co słychać, cisza jakaś nastała tutaj ostatnio, prawda,co u Ciebie..

---
                        • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 11:39
                          tak ostatnio mniej nas tu zagląda ale to pewnie przez sezon urlopowy.

ja czekam na wyniki hormonków, które robiłam wczoraj, w poniedziałek kolejne
                          usg a M dziś albo jutro idzie na badanie nasienia. badania ruszyły pełna parą wink
                          • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 11:45
                            goko mam takie pytanie: to mój 7 dc i tempka jest dość wysoka tzn 36,9 biore
                            luteine na II faze od 16-25 dc i jeszcze mi sie nie zdarzyło zebym 7 dc miala
                            takatempke, ktora utrzymuje sie drugi dzien. dodam, ze to nie owu, bo na usg w
                            5 dc ginka powiedziała, ze nic nie widac, jakby znowu zapowiadal sie cykl bez
                            owu sad. to od tej luteiny taka tempka?
                            • goko1 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 12:02
                              cięzko mi cokolwiek sugerować lub podowiadać, ja nigdy nie brałam luteiny, a
                              tempkę w tym cyklu miałam też wyższą, zresztą zmieniłam miejsce pomiaru, może
                              dlatego też, ale tez chwile na poczatku chorowałam, nie wiem co Ci doradzić,
                              sądzę, że ginekolog Ci powinien wyjaśnić ten objaw

---
                            • goko1 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 12:03
                              eweks0 a masz jakiś wykresik, wstaw link jak masz, chciałabym spojrzeć

---
                              • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 12:27
                                niestety ja nie moge sie zalogowac na ff z kompaq słuzbowego sad a w domciu nie
                                mam internetu. wykresik robie sobie recznie. ale dzieki za dobre checi smile)
                                • siuba79 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 14:32
                                  No cześć smile
                                  Ale tu naprawdę Was wywiało, prawie nikogo nie ma (mam nadzieję że to przez
                                  urlopy). Ja znowu idę do pracy na 16, więc dzisiaj już tu nie zajrzę, będę
                                  dopiero jutro ok.13. U mnie 20dc i nic nie wiem, nie mam pojęcia czy owu była,
                                  czy nie i czy wogóle będzie. Pełen luz. Teraz zajęta jestem pracą i
                                  ostatnimi "szlifami" w nowym domku, a już niedługo przeprowadzka. Już nie mogę
                                  się doczekać, czeka mnie jeszcze wielkie sprzątanie po malowaniu i dokończenie
                                  układania paneli z mężem, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu skończymy.
                                  Pozdrawiam i życzę miłego dnia (u mnie upał i duchota). smile))))))
                                  • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 14:33
                                    cześć siuba smile
                                    miłego urządzanka Wam zyczę smile
                                    • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 07.07.05, 15:50
                                      jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie ? smile
                                      • punisherka Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 08.07.05, 09:43
                                        Czesc Wam!!!! Czesc Ewusia!!smile) Co slychac u Was, troche sie za Wami stesknilam
                                        wiec zagladam co u Was....!! Ewcia widze ze badanka masz, nie doczytalam wiec
                                        zaraz ide poczytac!!! Mam nadzieje ze jestes...!

pozdrawiam

Maja rzeczy swa miare.......
                                        • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 08.07.05, 12:26
                                          czołem Punisherko smile ja to dzisiaj jestem w rozjazdach. wyniki odbieram dopiero
                                          po południu a w poniedziałek znowu usg, potem znowu usg, nastepne badanie
                                          hormonów a w czwartek badanko na to jak zachowuja sie plemnikiw moim sluzie smile
                                          pisz co u Ciebie smile
                                          • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 08.07.05, 12:30
                                            wczoraj miałam napad histerii, ze pewnie cos ze mna nie tak ale postanowiłam
                                            sie otrząsnąć z takich negatywnych mysli (bo w końcu liczy sie pozytywne
                                            myslenie smile)
                                            • eweks0 Re: dzisiaj ja chyba pierwsza ;) 08.07.05, 12:48
                                              znowu jestem sama.
                                              zdaje sie, ze siuba miała byc koło 13 i co?
    • roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 08.07.05, 13:33
      Helloł!!!

Cześć Laseczki!!!

Widzisz Daniczku? Już umiem. Dzięki.
      Jest tu ktoś?
      • danik1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 08.07.05, 13:40
        Hej!!!
        Ja jestem. Wlasnie weszlam!!
        Roleczko super sygnaturka!! A jak wykresik FF??
        • danik1 Mierzenie tempki?????????????? 08.07.05, 13:46
          Mam pytanko odnosnie mierzenia tempki. Mierze jak zawsze termometrem
          elektronicznym w ustach. Jak termometr pika to wyciagam, ale dzisiaj
          postanowilam dodatkowo sprawdzic swoja tempke dowcipnie zwyklym termometrem
          przez 5 min. I wiecie co sie stalo??? Termometr elektroniczny pokazal 36.27 a
          termometr zwykly 37. Czy to mozliwe taka roznica?? Mierzylam jednoczesnie. Moze
          zle strzepnelam zwykly termometr. Bylo na nim 35,5 jak go wkladalam. Czy to
          moglo spowodowac bledny wynik?? Sama nie wiem. Poradzcie cos!!
          • siuba79 Re: Mierzenie tempki?????????????? 08.07.05, 14:12
            Cześć wszystkim wink)))
            Wpadłam trochę później niż planowałam, ale tak dobrze mi się spało smile
            Dzisiaj ostatni dzień w pracy i dwa dni wolnego, a potem dwa dni do pracy i 3
            dni wolnego. Wreszcie trochę wolnego, bo już tylko mijam się z moim M, ale
            weekend mamy tylko dla siebie.
            Danik nie mam pojęcia co z tym termometrem, ja mierzę tylko elektronicznym,
            nigdy nie próbowałam porównywać wyników z dwóch różnych termometrów. Sama nie
            wiem co o tym myśleć.
            • siuba79 :-) 08.07.05, 14:18
              Jest tu ktoś? No nie przez te wakacje, to tak jakoś się mijamy tu na forum smile
              U mnie 21dc i wielka niewiadoma. Chyba muszę się wreszcie zarejestrować do
              ginka.
              U mnie dzisiaj taka ładniutka pogoda, a tu człowiek musi do pracy śmigać za
              chwilkę. Pracy dużo, bo ludzie na urlopach, ale co tam ja idę 20 sierpnia i
              będę leniuchować 12 dni aż do 1 września.
              • danik1 Re: :-) 08.07.05, 14:22
                Ja jestem!!!
                Skacze po forach, zeby wyczytac cos o tej tempce bo mnie to zastanawia!! Ja mam
                wakacje za 2 tygodnie!! Jupijajej!!!!!!!!!!!!!!
              • siuba79 Re: :-) 08.07.05, 14:22
                No nic, skoro jestem tu sama z własnymi myślami, to uciekam, bo muszę jeszcze
                zrobić parę rzeczy przed pracą, a potem przyjedzie mój M.
                Życzę miłego dzionka i wieczorku smile)))))))))))))))))))
                Piszcie trochę, bo człowiek nie ma co czytać.
                Pa pa pa pa smile
                • siuba79 Re: :-) 08.07.05, 14:23
                  O Danik jesteś, wreszcie ktoś. Fajnie masz z tymi wakacjami.
                  • siuba79 Re: :-) 08.07.05, 14:25
                    Ja muszę jeszcze długo czekać, w przyszłym roku muszę sobie zaplanować urlop na
                    lipca, bo człowiek całe lato czeka żeby przeleciało, bo urlop w sierpniu i nie
                    mogę się latem nacieszyć, a tak to urlopik w lipcu i sierpniem można się
                    jeszcze cieszyć.
                    • siuba79 Re: :-) 08.07.05, 14:27
                      Muszę uciekać powolutku, bo czeka na mnie jeszcze parę zajęć przed pracą, a do
                      pracy idę na 16, więc zostało bardzo mało czasu. Uciekam i wpadnę pewnie jutro
                      ok. 13. Pozdrawiam i miłego weekendu (bo dzisiaj przecież dla większości on się
                      zaczyna).
                      Pa pa pa smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      • danik1 Re: :-) 08.07.05, 14:35
                        Pa, pa Siuba!!!
                      • punisherka Re: :-) 08.07.05, 14:38
                        A niewiem czy czytalas, ze odkladam starania na jakis czas...Jednak
                        zdecydowalismy z mezem,ze najpierw sie przeprowadzimy i urzadzimy..U mnie z
                        humorkiem jakos na bakier, moze to wynik pogodysad(( Troche sie martwie pewna
                        sytuacja w rodzinie, ale mysle ze wszystko sie pozytywnie rozwiaze,
                        musi......... Od tych zmartwien okres mi sie przedluzyl i dopiero mi sie
                        wlasnie konczy....ehhh dzis mam dolek totalny....sad(

Z Twoimi badankami i wynikami napewno bedzie wszystko dobrze Ewciu!

pozdrawiam
                        • marooda Re: :-) 08.07.05, 15:20
                          u mnie 25 dzien cyklu, ok 12 dni po owulacji, dziś nawet poszalałam i zrobiłam
                          test ciążowy od Ewy ale oczywiście 1 krecha sad pocieszam się, że za
                          wcześnie smile))
                          a wogóle to za 3 tygodnie urlopik i wylot do Dublina i Londynu smile)) nie mogę
                          się doczekać - także kruszynko nie musisz się spieszyć już w tym miesiącu bo
                          mamusia obiecała napić się z kumpelką irlandzkiego piffka smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka