Dodaj do ulubionych

Kiedy zrobić test????

13.07.05, 10:00
wczoraj zrobilam test no i negatywny ale z tego co wiem to nie powinnam chyba
jeszcze robić ale to jest silniejsze ode mnie bo tak bardzo bym
chciała....aby był pozytywny... @ powinnam dostac w sobote wiec czy on może
być wiarygodny??? albo sie jeszcze uspokoić i poczekać a piersi dalej bolą
Obserwuj wątek
    • patka05 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:05
      Wiesz kiedy miałaś owu? Test najwcześniej 12 dpo lub 2 dni przed miesiączką ma
      prawo wyjść smile Tak więc uszy do góry!
      • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:11
        Owulacje miałam 02 lipca wiec mam jeszcze nadzieje........ cykl mam 28 dniowy
        ah, boje sie ale te bóle piersi nie daja mi spokoju i nakręcaja mnie
        pozytywnie.... czyli czekam
    • majka782 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:13
      Zrób test w sobotę lub niedzielę. Z tego co wiem to nie wychodzi pozytywny
      przed @. Więc nie załamuj się. Ja też czekam na testowanie do przyszłego
      tygodnia ( dzisiaj przwdopodobnie siódmy dzień po owu). Już się nie mogę
      doczekać, ale nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Życzę
      Tobie i sobie upragnionych || kresek. Powodzenia. Trzymam kciuki smile)))))
      • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:17
        dziekuje Majko za slowa otuchy... czekam do soboty ( ale to strasznie trudne)
        ale czy może być inna przyczyna bolących ciągle piersi od 1,5 tyg? ( zaczęly
        boleć 3 dni po przytulanku)
        • majka782 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:25
          Wiesz co ja mam to samo. Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek tak mnie
          bolały piersi od połowy cyklu ( zawsze 2-3 dni przd @). Więc może to dobry
          znak. Musimy być dobrej myśli. Mi też jest strasznie ciężko, najchętniej
          pobiegłabym do apteki po test, ale wiem, że dzisiaj wyjdzie negatywny, bo
          dopier 7 dni po, wieć czekam ale to strasznie trudne. Na niczym nie mogę się
          skupić, tylko myślę i myślę i oglądam wykres poraz tysięczny smile)) Chyba myślę,
          że coś tam wypatrzę smile)) Trzymaj się ciepło. Z głęgi serca życzę Ci żeby się
          udało smile))))))
      • agulka25 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 21:37
        ja tez robie test w przyszly tygodniu..jesli nie nadejdzie znienawidzona @

trzymajcie kciuki
        pozdrawiam
    • katja_79 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:19
      policz na kalkulatorze płodności na eDziecko i będziesz wiedziała czy są szanse
      że zaszłaś w ciążę.albo na www.polki.wp
      • annalalik Re: Kiedy zrobić test???? 14.07.05, 14:34
        Kalkulator plodności nie jest wiarygodny. Lepszy już bioself ale to trzeba w
        całym cyklu stosowac i troche kosztuje.

Teraz radze Ci Juwil1 byc poczekała do terminu @. Wczesniej testy moga byc
        jeszce ujemne.
        Powodzenia
    • kincia2 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:19
      często czytam wasze forum ale postamnowiłam się odezwać ja też czekam do soboty
      i cierpliwości mi brak ale trzeba wytrzymać bo to wcześniejsze testowanie nie
      dość że niewiele daje to zabija nadzieję. także w przyszłym tygodniu miejmy
      nadzieję że kilka mamuś przybędzie i cierpliwości smile
      • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:23
        Kinciu to daj znać trzymam za nas kciuki........
    • ally23 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 10:27
      tak wczesnie test nie mial prawa wyjsc pozytywnie
      polecam nie sugerowac sie tym co producent napisal na opakowaniu
      ze wykrywa juz 6 dniowa ciaze itp. to bzdura i zwykle wyciaganie kasy
      polecam testowac dopiero wtedy jak sie @ spozni gdyz wczesniej
      testy sa z reguly negatywne i przezywa sie niepotrzebne stresy
      ja pozytywny test zobaczylam dopiero w 35 dc
      zycze powodzenia
    • pszczolaasia Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 11:03
      najwcześniej, najwcześniej mówią, że 10 dni po owu, bo wtedy już na pewno
      zagnieżdżenie powinno być a dopiero od tego momentu zaczyna się wydzielać
      hormon HCG i muis być jakieś tam stężenie tego hormonu, zeby test go wykrył,
      więc... najwcześniej najlepiej robić w dniu spodziewanej @smile pozdrawiam i
      czekamy na infosmile
      • mia80 do Majki 13.07.05, 11:29
        Majka - u mnie też 7 dc, tak więc testowanko robimy razem. Kiedy planujesz??? Ja
        chyba nie wytrzymam dłużej niz do 19.07. Siła sugestii znów daje o sobie znać.
        Tradycyjnie już widzę u siebie wszystkie mozliwe objawy ciązy wink
        • majka782 Re: do Majki 13.07.05, 11:37
          Ja też już nie mogę wytrzymać, siedzę w pracy i myślę. Tak sobie pomyslałam, że
          może zrobię w niedzielę - będzie to 11 dzień ( nie wiem czy wytrzymam dłużej),
          ale strasznie boję się stracić nadzieję! Sama nie wiem co robić? Przeglądałm
          wykresy dziewczyn którym się udało i jednym test wyszedł pozytywny po 10 dniach
          innym po 16-17. Co o tym myślisz?
          • mia80 Re: do Majki 13.07.05, 11:58
            Znając siebie nie wytrzymam i też zrobię wczesniej, ale 10 dc to chyba trochę za
            wczesnie. Dopiero wtedy zaczyna się zagnieżdzenie i może być za mały poziom
            hoprmonów. A masz jakieś objawy???
            • majka782 Re: do Majki 13.07.05, 12:23
              Tak jak pisałam bolą mnie piersi i od czasu do czasu kłują jajniki.Czy mogą być
              takie objawy na początku ciąży? Nie wiem czy wytrzymam do przyszłego tygodnia,
              chyba że znajdę sobie jakieś zajęcie na weekend to wówczas nie będę robiła.
              Sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć? Chyba zwariuję!
    • dorotka555 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 11:50
      To i ja do Was dołączam smile Jestem tak samo niecierpliwa!! Już tyle razy
      robiłam test przed, że mogłabym za te pieniążki wyjechac na tydzień na super
      wczasy - żartuję smileU mnie termin spodziewanej 18, ale nie wiem czy wytrzymam.
      MOże choć 16-17 zrobię...Oby nam sie wszystkim udało...
    • onion75 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 12:23
      Juwil,
      widze, ze dokladnie w tym samym czasie robimy staraniasmile I cykle takie same
      mamy. Ja tez mialam owu 2 lipca, ale nie wytrzymalam i zrobilam test 10.07.
      Oczywiscie za wczesnie, wiec tylko sie zawiodlam niepotrzebnie. Ale tak juz bym
      chciala wiedziec co i jak. @ Tez powinnam dostac w sobote. Na razie pozytywny
      objaw jest taki, ze nie mam plamien, ktore potrafily mi sie zdarzyc nawet na
      tydzien przed @, chociaz piersi mnie bola. Za to mialam inne nietypowe dla
      moich zwyklych cyklow objawy.

Trzymam w takim razie za nas kciuki!
      I oby do soboty.
      pzdr,
      O.
      • onion75 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 12:24
        chcialam napisac, ze piersi mnie nie bola.
        • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 12:27
          O rany Onion prosze daj znac jaki wynik??? oczywiście robimy rano w sobotę?????
          • onion75 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 12:45
            Juwil, wlasnie sobie przypomnialam, ze niestety w piatek rano wyjezdzam i nie
            wiem czy bede miala warunki na robienie testu. Nie chcialabym go robic w
            publicznej toaleciewink Wiec pewnie dopiero w poniedzialek dam ci znac co u mnie
            slychac. Ale by bylo fajnie, jakby nam sie obu udalosmile
    • ally23 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 12:37
      u kazdej dziewczyny pierwsze objawy ciazy sa inne
      i zwykle nie pojawiaja sie wczesniej niz przed terminem @ albo i pozniej-
      tak jest najczesciej.
      u mnie pierwszy objaw byl chyba nietypowy ale pojawil sie juz na kilka dni po
      owulacji a byly to ciemno czerwone, miejscami sine dziasla.
      reszta objawow tuz przed terminem @ w postaci bolu w dole brzucha i bialego
      gestego sluzu.
    • begonia4 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 18:14
      Dołączam do Was Dziewczyny,
      ja mam bardziej przrąbane, bo testować mogę dopiero w okolicach 20. Pocieszam
      się tym, że od czasu przytulanek mam bóle w dole brzucha - tak jakbym za chwilę
      miała dostać @. Przy pierwszej ciąży miałam podobne objawy, a ponieważ jej nie
      planowałam. byłam pewna, że okres mi się poprzestawiał i będę musiała się
      leczyć wink. Więc teraz nie jestem pewna czy ten ból to znak, czy go sobie sama
      wmawiam..... Innych oznak nie pamiętam, za co sczerze żałuję... Życzę wszystkim
      starającym się zdania tego najważniejszego testu na 6!
      • werona13 Do Majki782 i innych! 13.07.05, 21:06
        Witam Was kochane!Ja mam 8 dzień od owulacji,ale od wczoraj tak mnie ćmi dół
        brzucha,jakbym miała dostać zaraz okres.Pewnie znowu nic z tego.Czekam do
        20.07,pozdrawiam,pa
    • as2008 Re: Kiedy zrobić test???? 13.07.05, 21:22
      czesc jestem tu nowa smile
      ja czekam na niedziele 17.07
      i albo bedzie @
      albo lece kupic test
      nie mam zadnych objawow
      tylko brzuch mnie pobolewa ale to moze na okres ?
      no i schiza calej rodziny wink

as
    • begonia4 Re: do Werona 13 14.07.05, 10:25
      Moja miła, nowa forumowa koleżanko!
      Nie wiem czy czytałaś muj post, ale ja też czekam do 20 na testowanie i też
      pobolewa mnie brzuszek. Taki objaw miałam przy 1 ciąży, więc może to dobry
      znak. Razem łatwiej będzie nam dotrwać do 20. Odezwij się koniecznie jak
      będziesz znała wynik.
      • mia80 Re: do Werona 13 14.07.05, 11:11
        Ja też testuję ok. 20. Chyba jednak tak długo nie wytrzymam - no 18/19 to już
        lepiej. Na pewno poinformuję o wyniku i was także o to proszę. Zaraz jest mi
        lepiej jak słyszę, że którejś z was się udało, bo to oznacza, że na każdą z nas
        przyjdzie pora smile
        • majka782 Re: do Werona 13 14.07.05, 14:03
          Na pewno napiszę jak wyszedł mi test i chyba trochę ostygłam z jego zrobieniem.
          To chyba rzeczywiście nie ma sensu robić przed spodziewanym terminem @, po co
          się stresować, skoro i tak wiem że wyjdzie negatywny. Więc czekam do przyszłego
          tygodnia, chyba zrobię też tak ok. 20 ( to będzie 14 dzień po owu), może się
          uda. Mam ogromną nadzieję, że wyjdzie pozytywny. Czekam na informację od
          Ciebie. Powodzenia!!!
          • mia80 do Majki 14.07.05, 14:06
            Majka, miałyśmy w tym samym czasie owu, więc może za 9 m-cy rodziły w tym samym
            czasie smile))
            • majka782 Re: do Majki 14.07.05, 14:32
              Życzę tego Tobie i sobie! Było by fajnie dzielić się nowymi doświadczeniami i
              doznanami smile))))
    • dorotka555 Re: Kiedy zrobić test???? 14.07.05, 14:32
      No jak tu wysiedzieć do 19-go?? Wiecie co, ja też sobie też nie chcę robić
      nadziei - ale kolejny raz się nakręcam. Jest cos takiego w środku, że mówi
      mi : "a może to tym razem..." U mnie dzić 26 dzień cylku. Zdziwiłam sie bo
      temperaturki nie mierzę regularnie ale dziś zmierzyłam i po południu mam 37,3.
      To dużo. Oj, chyba jutro polecę do apteki. W 27 dniu cylku- przy 31
      dniowych... ?? MOże jednak wytrzymam.
      • mia80 Re: Kiedy zrobić test???? 14.07.05, 15:16
        Ładny wynik, taka tempka, mierzysz "dowcipnie" czy tradycyjnie?
    • begonia4 Re: Kiedy zrobić test???? 14.07.05, 19:03
      Czy podwyższona temperatura ciała - 37,1 w 24 dc może oznaczać ciążę?
      Jeśli coś wiecie na ten temat to proszę napiszcie.....
      • werona13 Re: Kiedy zrobić test???? 14.07.05, 21:38
        Dziewczynki kochane!Ja co miesiąc wmawiam sobie i mężowi,że się nie nastawiam,a
        potem ryczę jak bóbr.W zeszłym cyklu byłam pewna,że sieudało-wykresik był
        trójfazowy-no i "gucio".A co do temp.-w drugiej fazie cyklu(po owulacji)musi być
        wyższa od tej w pierwszej fazie.Cieszę się ogromnie,że nie jestem sama!!!
    • lidek0 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 07:25
      betę z krwi możesz już zrobić
    • dorotka555 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 07:40
      Temperaturkę mirzę normalnie, tradycyjnie, ale u mnie w większości w II fazie
      jest ona wysoka, więc akurat nią się nie nakręcam. Tyle że zawsze mam 37,1
      37,2 . Ja też wmawiam sobie że się nie nakręcam... Znam ten smutek co miesiąc...
    • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 09:35
      Nie wytrzymałam....... dziś rano zrobiłam test( dzien przed @ ) i negetywny ...
      wiem że nie powinnam ale to siła wyższa, sama niewiem co o tym myslec czekam
      czy jutro mnnie odwiedzi @ czy nie...jestem przygnebiona ale czekam i nadal mam
      nadzieje
      • werona13 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 09:39
        A ja wczoraj poszalałam z mężem (9 dni po ow)i poleciało trochę krewki.Trochę za
        wcześnie na okres,druga faza trwa u mnie 14 dni,ale cóż,trochę podłamana czekam
        dalej.
        • werona13 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 10:00
          Juwil 1!Pocieszmy się,że jak nie w tym,to w następnym napewno się uda!A na razie
          czekanko...Nie znoszę tego oczekiwania,jestem niecierpliwa i jeżeli nic z tego
          ,to już bym chciała @ i dalej do roboty!
          • juwil1 Re: Kiedy zrobić test???? 15.07.05, 14:58
            coż nam Weronko innego pozostaje.... tylko czekanie ale jakoś smuno mi że na
            razie nie wyszły wiem że nie miały prawa ale to tak jet że zasze sie ma ta
            nadziej chociaż dziś odczuwam jakies mdłości od czasu do czasu... a może mam
            już coś urojone... strach pomyśleć - czekam na WREDOTE MOŻE ZABLĄDZI..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka