Dodaj do ulubionych

Klinika niepłodności w Warszawie

22.08.05, 14:12
Dziewczynki poradźcie. Moje cykle to ostatnie 4 po 48-49 dni. Dlugo, za długo. Brałam Luteinę podjęzykowo, ale to mi nie skróciło cyklu. Piję ziółka z jasnotą białą ale to też na razie nie skutkuje.
Robiłam testy owulacyjne od Ewy, ale nigdy nie natrafiłam na owu, nawet nie chcę myśleć, że jej nie ma. Powiedzcie proszę, czy przy cyklach 48 dni, owu może być np 20 dnia, lub aż 35 czy 36?
Ok, teraz zgdonie z tematem wątku. Niestety nie mogę chcodzić na monitoring płatny, wiem, że bezpłatnie jest w Klinice niepłodności. Ma ktoś może namiar na jakąś klinikę blisko centrum Warszawy. Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ivonn3 Re: Klinika niepłodności w Warszawie 22.08.05, 14:15
      odpowiedż na 2 część pytania:
      klinika niepłodności jest na ul. Bocianiej ( to jest wdłuż ul. Puławskiej).
      Wszystkie szczegóły www.novum.com.pl
      Pozdrawiam
      • czekajacaa Re: Klinika niepłodności w Warszawie 22.08.05, 14:32
        Dziękuję ivonn3. A może ktoś mi odpowie na temat owu? Już mam dość czekania. To niby rok, ale...dziecko to moje marzenie, zresztą jak nas wszystkich.
        • p.magdalenka Re: Klinika niepłodności w Warszawie 22.08.05, 15:23
          przy tak dlugich cyklach to raczej normalne, faza lutealna powinna trwac ok.
          16dni to 48dc-16dni lutealnej=32dc.ovulacja
          • czekajacaa Re: Klinika niepłodności w Warszawie 22.08.05, 15:36
            Uspokoiłaś mnie trochę smile Już się bałam, a teraz mam przynajmniej nadzieję. Mam jeszcze 2 testy owulacyjne i spróbuję ok. 30 dnia zrobić test. Dzięki.
      • aggutek Re: Klinika niepłodności w Warszawie 22.08.05, 16:57
        W Novum na Bocianiej nie robią monitoringu bezpłatnie, jeśli przychodzisz
        do nich pierwszy raz płacisz 130 zł, każda następna wizyta 60 zł u niektórych
        lek, u innych 80 zł, monitoring to przynajmniej 2 wizyty ale musisz się
        nastawic że raczej więcej, także koszty nie są małe.
        To prywatna Klinika Leczenia Nielodnosci, nie znajduje się blisko centrum.
        Pozdrawiam

aggutek
    • pandziksa Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 00:33
      Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności I Klinika Położnictwa i Ginekologii
      AM w Warszawie pl.Starynkiewicza 1/3 02-015 warszawa tel (0-22) 5021430
      Ta klinika chyba jako jedyna robi w Warszawie na nfz. Zadzwoń i zapisz się na
      wizytę. Ale mam dla Ciebie rade. Będzie Cię to kosztowało koło 15-20 zł. Zrób
      sobie w laboratorium takie badanie, które nazywa się TSH. Jest to badanie
      hormonów tarczycy. Dużo nie kosztuje a wiele wyjaśnia. Było juz mnóstwo
      dziewczyn na forum, które miały chorą tarczycę a leczono je na różne inne
      rzeczy. U mnie tarczyce odkryto bardzo szybko a moje cykle miały po 54 dni. Z
      takimi problemami lepiej pytać dziewczyn na Niepłodności
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
      bo tu moga nie wiedzieć.
    • lidek0 Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 07:41
      Ja u swojej ginki miałam bezpłatnie, wizyty co prawda prywatnie, ale jak
      przychodziłam tylko na monitoring to gratis. To specjalistka od różnych
      nietypowych problemów, więc jakbyś chciała namiary to polecam się. Warszawa
      oczywiście.
      • czekajacaa Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 10:19
        Dzięki Wam wszystkim. Lidek tak poproszę o namiar,a Tobie Aniu dzięki za namiar na Starynkiewicza. Zaraz zadzwonię i się dowiem. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
        • lidek0 Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 10:38
          Dr Marzena Padzik Moczydłowska ul.Marsa 101/103 tel 611 87 43
          • mk1975 Re: Klinika niepłodności w Warszawie 24.08.05, 19:46
            Witam Lidek, miałam przerwę, wypoczywałam...i oczywiście nic, waham się już od
            dawna czy kontunuować wizyty w Invimed (to daleko ode mnie i drogo), czy lepiej
            udać się do Twojej lekarz, Dr Padzik. Napisałaś, że jest ona lekarzem od
            trudnych przypadków, ale Tobie udało się naturalnie. Czy znasz jakieś "trudne
            przypaki" którym ona pomogła? I w jakim czasie?
    • czekajacaa Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 10:32
      Pandziksa, zapisałam się na Starynkiewicza. Muszę zrobić tylko jedno badanie na czystość pochwy. Dzięki Bardzo, jestem dobrej myśli i jest to blisko mnie smile Pozdrawiam
      • ivonn3 Re: Klinika niepłodności w Warszawie 23.08.05, 10:50
        czekającaa czy długie są terminy jak zapisałas się w ramach NFZ i tylko na
        monitoring ???
        • czekajacaa do ivonn3 23.08.05, 11:59
          Zapisałam się dopiero na początek października. Trzeba mieć cytologię robioną w ciągu ostatniego roku, grapa 1 lub 2, i czystośc poczwy z ostaniego miesiąca 1 lub 2. Inaczej nie przyjmują. Mam nadzieję, ż eu mnie będzie ok. Pozdrawiam
          • ada80 odstapie termin wizyty na Starynkiewicza 24.08.05, 21:29
            Dziewczyny mam umówiona wizyt na Starynkiewicza na 29 sierpnia. Jednak
            rezygnuj. Jesli która[ z Was wyrobi si z cytologia i czystoscia odstapie
            termin.Pozdrawiam
            • mk1975 Re: odstapie termin wizyty na Starynkiewicza 25.08.05, 08:22
              o ile dobrze zrozumiałam, to Tobie się udało, gratuluję. Ps. czy możesz dać
              namiar na lekarza od ziółek, które brałaś? Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka