siostraemka 31.08.05, 14:00 Gdzie najlepiej mierzyć tempke?Jak zwykle pod pachą czy gdzieś indziej? Proszę o podpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiamma75 Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 15:03 W żadnym razie pod pachą!!! W ustach, w pochwie lub w odbycie - do wyboru Odpowiedz Link
p.magdalenka Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 15:24 temperature mierzy sie codziennie rano o tej samej porze po przynajmniej 3 godzinach snu. tu jest program na którym sie zaloguj i wpisuj codziennie swoje temperatury. przed ovulacją jest spadek temperatury a później wzrost, który utrzymuje sie do okresu a na dzień dwa przed okresem temperatura spada. zasady mierzenia temperatury Odpowiedz Link
siostraemka Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 15:56 Dzięki za odpowiedzi.Jestem już zarejetrowana w tym programie. Odpowiedz Link
siostraemka Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 16:07 Dzięki za odpowiedzi.Słyszałam,że od temperatury mierzonej np. pod językiem zależy odliczyć 2-3 kreski?Czy to prawda?Czy w wykresie mam wpisywać taką temperaturę jaką wskazuje termometr? Aha i wzrost tempki jest jak jest owu,tak? Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 20:12 siostraemka napisała: > Dzięki za odpowiedzi.Słyszałam,że od temperatury mierzonej np. pod językiem zal > eży odliczyć 2-3 kreski?Czy to prawda? Nie. Czy w wykresie mam wpisywać taką temperat urę jaką wskazuje termometr? Tak. > Aha i wzrost tempki jest jak jest owu,tak? Owulacja występuje w przedziale od 3 dni przed skokiem temp. do 2 dnia skoku temp. Do mierzenia temp. należy dołączyć obserwację śluzu. Odpowiedz Link
p.magdalenka Re: Mierzenie tempki 31.08.05, 22:06 kup sobie elektroniczny z dokładnością do dwóch zer po przecinku i sam bedzie liczył czas i sygnalizował ze juz. w aptece jakies 10-20pln Odpowiedz Link