Dodaj do ulubionych

Mały problem w programie fertility friend...pomocy

14.02.06, 09:10
Co nalezy wybrac na co kliknąc zeby stworzyc nowy wykres pomozcie bo nie moge
sioe za bardzo połapac.............dzieki z góry
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:15
      Ale jaki nowy wykres? Pierwszy czy kolejny?
      Masz już tam wprowadzone jakieś dane?
      • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:22
        tzn jestem zalogowana ale chcialam sobie wzrobic inny wykres z innego miesiąca
        temperatury wpisac i nie wiem gdzie mam kliknąc
        • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:28
          Jak wchodzisz w swój wykres (zakładka Chart), wystarczy zmienić datę nad
          kalendarzem (na pasku). Program automatycznie wyświetli inny miesiąc. Kliknij w
          odpowiedni dzień, najlepiej w pierwszy dzień poprzedniego cyklu, a potem
          wprowadzaj dane dla następnych dni. Powinno zadziałać.
          • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:41
            No własnie teraz tak zrobilam i calkowicie pomieszal mi sie moj pierwszy
            wykres.....hmmmm nie wiem teraz jak go poprawic...ale pokombinuje troszke
            • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:45
              A może nie zauważyłaś, że zmieniasz dane w tym cyklu? Dziwne...
              Czy cykl już wpisany zaczynasz od @?
              Podasz link do swojego wykresu? Zakładka po lewej Sharing => Home Page Setup =>
              link na górze strony, w specjalnym okienku.
              • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:57
                fertilityfriend.com/ttc/calendar_module.php?cd=25
                • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 09:59
                  Nie wiem czy dobrze wkleiłam...........
                  • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 10:29
                    Nie wklejaj linku z paska narzędzi, tylko ten ze strony Home Page Setup.
                    Zobaczysz na stronie taki tekst: Your Charting Home Page Web Address: i pod nim
                    jest adres do twojej strony. Musisz go skopiować i wkleić.
                    • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 10:56
                      No ja chyba tego nie znajdesad nawet nie wiem gdzie mam to szukac
                      Home Page Setup.
                      > Home Page Setup.
                      Your Charting Home Page Web Address
                      chyba jestem troszke ciemnauncertain
                      • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 11:04
                        Jesteś na stronie ze swoim wykresem, tak? Po lewej masz zakładkę Sharing. Kiedy
                        na nią najedziesz, zobaczysz Home Page Setup - na to klikasz. Potem na górze
                        strony (ale nie na pasku narzędziowym), masz napis Your Charting Home Page Web
                        Address. Pod nim w specjalnym okienku jest link do twojej strony. Musisz go
                        skopiować i wkleić.
                      • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 11:10
                        Sprawdź maila, wysłałam ci zrzuty z ekranu.
                        • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 11:48
                          www.fertilityfriend.com/home/11ae53
                          PROSZE....WKONCU DOTARŁAM jak mam to zrobic po prostu wiesz co...ten komp jest
                          nie za dobry niezbyt dobry i nie pokazał mi wszytskiego teraz jestem perzy
                          innym dzieki za cierpliwosc i za pomoc...... mam nadzieje zejakos sobie teraz
                          poradze...ten wykres jest nieprawidlowy...mam cykle 28 dniowe....owu według
                          wczesniejszego wykresy byla 2 lutego<chyba> cykl rozpocząl sie 21 stycznia 2006
                          a tam jest cos nie tak
                          • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:00
                            Wykres się trochę rozjechał, bo zaczęłaś wprowadzać wcześniejsze dane. Jak
                            tylko zaznaczysz, kiedy miałaś @, program sam podzieli ten wykres na dwa osobne
                            i w każdym zaznaczy owulację. Myślę, że na razie nie masz się czym denerwować,
                            po prostu powpisuj wszystkie tempki, zaznacz rodzaj śluzu i obfitość krwawienia
                            miesięcznego, a potem zobaczysz, co z tego wyniknie. I chyba najprościej
                            będzie, jeśli zaczniesz od najstarszego cyklu, w którym mierzyłaś tempkę.
                            Wybierasz odpowiednią datę, wstawiasz dane, a potem klikasz Save & Next i
                            przechodzisz do kolejnego dnia. Mam nadzieję, że teraz już wszystko pójdzie bez
                            problemów. smile
                            • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:06
                              Dziekuje ci bardzo za poswiecenie czasu.....wiesz co sie dzialo mi wtedy po
                              prostu nie rozwijala mi sie ta lista jak najehalam np na setting albo date albo
                              main a teraz juz mi sie rozwija odnalazłam wszytsko ....dziekuje za pomoc...jak
                              mi sie uda to przesle ci ten adres tego ptrawidlowego wykresu
                              • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:10
                                Adres już mam. smile
                                Na razie wprowadzaj dane, powinno być wszystko ok,
                                ale w razie problemów - pytaj. Jeśli będę umiała,
                                na pewno pomogę.
                              • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:10
                                www.fertilityfriend.com/home/11ae53
                                zobacz sobie i napisz czy masz juz ten odpowiedni wykres....???
                                pozdrawaim Cie serdecznie i mam pyatnko do Ciebie ile sie juz starasz jak
                                wyglądają twoje cykle itp.....ja wczorajj sie dopiero zalogowalam na ff wiec
                                szaleje dzis......smile czytam patrze i tez sie gubie...ale teraz juz wiecej
                                wiem...trzymaj sie
                                • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:15
                                  Wykres wygląda ok. Możesz jeszcze na stronie Home Page Setup zmienić jednostki
                                  z Fahrenheita na Celsjusze. Możesz też zmienić końcówkę adresu, to potem
                                  będziesz go mogła cytować z pamięci, np. zamiast 11ae53 wpisz asienka247 albo
                                  co sobie wymyślisz. Tylko pamiętaj zapisać zmienione ustawienia. Jeżeli ktoś
                                  wcześniej nie zajął nazwy, to nie powinno być z tym kłopotów.

My się staramy od marca, jestem po dwóch poronieniach, a na FF - od czerwca,
                                  więc już się trochę orientuję w tym programie. A moje cykle możesz sobie
                                  obejrzeć, jak klikniesz w link, który mam w stopce.
    • asienka247 Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:25
      no to jeszcze jedno pytanie...Jak wykasowac całkowicie ten jeden cykl bo mi
      zasmieca ten 20.12.20005 bo tam jest niepotrzebny i nieprawdziwy...z wykresu
      juz wykasowałam a reszta??
      • yskyerka Re: Mały problem w programie fertility friend...p 14.02.06, 12:31
        Zakładka po lewej Cycles => Delete A Cycle.
        I tam pierwszy dzień cyklu, który chcesz wykasować.
        • asienka247 Do yskyerki 14.02.06, 13:40
          Wiesz jednak chyba nic nie bedzie w tym miesiącu jednak napisane tam jest ze
          nic nie wykryto wiec trace nadzieje........sad
          • yskyerka Re: Do yskyerki 14.02.06, 14:37
            Program owulację ci zaznaczył, więc to nie tak, że nic nie wykrył. Jeżeli
            chcesz mieć potwierdzenie, czy się nie myli, w przyszłym cyklu możesz
            skorzystać z testów owulacyjnych albo umówić się na monitoring. Nie wymagaj od
            niego za wiele, to tylko program komputerowy.
            • asienka247 Re: Do yskyerki 14.02.06, 15:01
              Dziekuje za pocieszenie masz racje to tylko program komputerowy........ale cos
              mi sie wydaje ze i tak sie nie udało w tym miesiącu.......pozdrawiam
              • yskyerka Re: Do yskyerki 14.02.06, 15:08
                Jeszcze jedna rzecz na pocieszenie: objawy ciążowe, które FF potrafi "odkryć",
                to 18-dniowa faza lutealna albo wprowadzona informacja o pozytywnym teście
                ciążowym. Ale wtedy już sama będziesz wiedziała, że się udało. smile
                Zrób eksperyment, zaznacz w testach, że dzisiaj wyszedł ci dodatni ciążowy, a
                potem poczytaj, co program wymyślił. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka