Dodaj do ulubionych

kto mał histeroskopię w Salve?

22.02.06, 12:47
Hej, za niecałe 4 godziny mam mieć robioną w Salve histeroskopię, tochę się
boję narkozy, napiszcie mi jak wszystko przebiega i jak się po tym czułyście.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 22.02.06, 14:03
      Nie martw sie Akimonku - tylko stres. Pani pielęgniarka - przesympatyczna
      wkłuje ci wenflon, poprowadzi na salę, ułoży wygodnie na stole, powie co ci
      wstrzykuje, a potem... obudzi na sali pozabiegowej. Będziesz skołowana po tym
      co ci wstrzykną i dobrze, żeby ktoś z Toba był (nawet o tym piszą). Doktorek
      (dr Sobkiewicz jak rozumiem) powie Ci co tam zobaczył, zrobił, wypisze kartę i
      umówi na dalsze spotkanie. Spoko-luzik. Ściskam
      • akinom74 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 13:47
        rafulko i donatko, jestem już po histeroskoii, wszystko jest ok. Zastanawia
        mnie tylko to dlaczego inaczej mi to przeprowadzano. Mianowicie, mówiłyścię, że
        nie będę nic pamiętać, że obudzą mnie na sali pooperacyjnej. Dziwne, bo ja
        wszystko pamiętam, pani wkułą mi na sali wenflon, podała dożylnie jakiś środek
        po kótym mówiła że będie mi się kołować w głowie, ale nic takiego nie czułąm,
        potem przyszedł doktorek, 3 razy igłą wkuł mi tam w środek znieczulenie, potem
        trochę "pogrzebał" później powiedział że mnie tam w środku myje, po czym
        pielęgniarki kazały mi przełożyć sie ina inne łóżko na którym leżałam jakieś 10
        minut. Wszystko razem od wkłucia wenflonu trwało jakieś 20-30 minut i cały czas
        bnyłam wszystkiego śwaidoma. Nawet pilęgniarkę na sali pozabiegowej chciałam o
        coś zapytać a ona do mnie, żebym zapytała później bo teraz usnę i nie będę nic
        pamiętać, czułam się trochę jakby robili ze mnie wariatkę, przecież wszystko
        kojarzyłam, wszystko czułam wcale nie spałam i miałam pewną świadomość. O CO TU
        CHODZI
    • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 22.02.06, 14:05
      Aha, ja miałam polipa, więc mi go wychlastał więc nieco krwawiłam przez kilka
      dni i dostałam antybiotyk
      • akinom74 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 22.02.06, 14:33
        Dziękuję rafulko za wyjaśnienie. Mam nadzieję, że wszystko będzie oki.
        • donata72 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 22.02.06, 14:56
          to niejest pelna narkoza ale nic niebedziesz wiedziala co sie z toba dzieje to
          naprawde pikis
          • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 13:50
            Boszszsz ten świr wszystkim laskom robi hiersteroskopię...Przecież to inwazyjny
            zabueg, któy nie powinien być stosowany dla widzi mi się doktora, bo ten chce
            sobie zagladnąć do macicy, Powinien się ktoś mu wreszcie dobrać do tyłka.
    • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:05
      HSG, laparoksopia, hormony co cykl - to też inwazja. Wszystko mi jedno. Oby
      sukces był. Bo bez inwazji to sie nie da.
      A tak przy okazji Ewooo, to ten świr wychlastał mi polipa, tuż przy wejściu do
      macicy. Takie tam.
      pozdrawiam
      • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:12
        Nooo fajnie a moja koleżanka po diagnostycznym wyłyżeczkowaniu macicy ma tak
        zniszczoną śluzówkę że już nigdy nie bedzie najmniejszych szans na ciążę, gdyż
        komórka się nie zagnieździ. Nie wątpię, ze hsc w przypadku polipa to
        koniecznosć, ale zasada, ze każdej pacjentce robi się taen zabieg ot tak to
        niadużycie. No oczywiscie 400zł od łba jakoś zabija wyrzuty sumienia...
        • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:17
          Ale z drugiej strony faszerować się hormonami nie wiedząc co jest w środku?
          Przecież po to się też robi HSG z kontrastem czy laparoskopię... I też można
          zrobić krzywdę...
          • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:28
            Jeżeli leczysz sie na niepłodność i pojawiasz sie na tym forum to zapewne znasz
            światow standardy postępowania w leczeniu niepłodności. Złota zasada: leczyć
            jak najkrócej, jak najmniej inwazyjnie i po najniszższych kosztach.
            Histeroskopia to nie jest borowanie zęba. Ma poważne konsekwencje dla organizmu
            i robi się ją w przypadku niezbednej konieczność. Tak się składa, że zawodowo
            jestem związana ze srodowiskiem medycznym i cóż nie tylko moje zdanie o takim
            sposobie leczenia jest negatywne. U Ciebie był polip wiec należało go
            resekować, ale wykonywanie hsc u kobiet u których np problem niepłodnosci
            wynika z zaburzeń owulacji czy złych parametrów nasienia to błąd w sztuce
            lekarskiej. Wiemy, ze w salve każda pacjentka poddawana jest temu zabiegowi a
            jak wiadomo aby ocenić stam narządów wewnętrznych w 99% przypadków wystarczy
            wykonać usg.
            Poza tym pewnie wiesz, ze żadna inna klinika nie stosuje takiej procedury.
            Histeroskopię wykonuje się tylko jeżeli jest do niej wskazanie, ale cóz tam, w
            polsce każdy sobie panem, a dopóki są pacjentki, które chcę za to płacic to
            intetes kwitnie.
            • donata72 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:31
              a hja wolalam zaplacic i miec czyste sumienie ze zrobilam wszystko zeby udalo
              nam sie ivf niechcesz nierob moze jestes madrzejsza od lekarzy to sama sie lecz
              --pozdrawiam
              tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;34/st/20060826/k/1503/preg.png
        • akinom74 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 18:09
          tak się składa, że nic nie placiłam więc nie mów że "400 zł zabija wyrzuty
          sumienia"
    • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:23
      Ewaaaaaaaa5 może Tobie ktoś sie powinien dobrać, bo ani ja ani inne dziewczyny
      nie jesteśmy dla Ciebie żadnymi "laskami", a lekarz dzięki któremu wiele z nas
      ma dziecko nie jest żadnym "świrem". Ja nie miałam histeroskopii, bo nie
      szykowałam się do invitro tylko do IUI, histero mają głownie dziewczyny przed
      invitro.
      • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:26
        p.s. Ewaaa, musisz jeszcze sie trochę poduczyć na forum, histeroskopia to
        ogladanie macicy, a nie wyłyżeczkowanie macicy. Przed wzystkim to trochę
        rozsądku, bo piszesz dziwne rzeczy, a nie masz o tym pojecia.
      • donata72 ewaaaaaa 23.02.06, 14:26
        ty se mozg wyczysc kobieto i niemac jak niemasz zielonego pojecia o sprawie
        • ewaaaa5 Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:33
          Agato nie miałaś histeroskopii? To niesamowite! Pewnie nie załapałaś sie do
          programu i płaciałś za IUI. No cóż fajnie ze dzięki tej diagnostyce s\wszystkie
          jesteście mami! Jednym słowem mamy nowy autorytet w leczeniu niepłodności!
          Szkoda, kurcze ze w Białymstoku i w Warszawie tego nie wiedzą...ale cóż tam oni
          nie dorastają salve do pięt. Zycze powodzenia i wielu owocnych zaciążeń po
          drodze krzyżowej w Łodzi.
          • donata72 Re: ewaaaaaa to trolllllll 23.02.06, 14:35
            szkoda z nia gadac to jest oszolom wszystko wiedzacy chyba bardzo krotko sie
            stara odziecko ale coz sa takie trole
          • ewaaaa5 Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:37
            Najgorsza jest ta cecha Polaków, że jak wiedzą swoje to nie znisą krytyki a na
            słowa sprzeciwu zatykają uszy. Jeżeli w dodatku są grupą to rządzi inna zasada:
            mocni siłą! Każdy ma prawo wyboru gdzie się leczyć. Ja nie lecze sie sama ale
            wybrałam najlepszych w Polsce specjalistów i już mam efekt. Myśle, ze moje rady
            jako osoby z branży medycznej są dla was nie na reke, bo chcecie mieć pewność
            że dobrze wybrałyście. Dlatego naskoczyły na mnie wszystkie pacjentki dr S, ale
            jakby policzyc te, którym sie nie udało byłoby ich więcej...
            • donata72 Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:40
              nierozumiem cie kobieto nasz wybor ja nie neguje tej najlepszej kliniki w BB
              akorat ja bylam pacietka dr S jeden miesiac wiec a zreszta niechce mi sie z
              toba gadac zjedz lepiej paczka
            • ewaaaa5 Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:42
              Chciałbym donato abys mnie nie wyzywała. Po to jest to forum aby wyrazać swoje
              opinie a kulturalny człowiek ich wysłucha a nie ubliża komuś. Jeżeli choć jedna
              dziewczyna zastanowi sie czy jest sens poddawac się hsc w tej klinice to bedzie
              warto podnosic swój głos. NIestety nie będę pisać tu pewnych faktów, które by
              co poniektórym otworzyły oczy. Jakakolwiek krytyka wzbudzaa w was nienawisc.
              Podejrzewam, ze gdybyśmy spotkały sie twarzą w twarz to byście mi oczy
              wydrapały, dlatego ze sie z czymś nie zgadzam. Zapytajcie swojego dr na jakim
              kongresie niepłodnosciowym był ostatnio?
              • rafulka Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:48
                Ewo przede wszystkim nie wolno nikogo nazywać świrem. To primo. Secundo - byłam
                również w szpitalu regionlanym, oraz w klinice w Wraszawie - i sądzę, że mam
                wystarczająco duzo powodów, aby wyrazić moją opinię, że ufam dr Sobkiewiczowi,
                jakkolwiek byś go nie nazywała. Tercio - skoro nikt cię nie wspiera (?) daj
                sobie spokój i nie drażnij nas - fanek tego lekarza z w/w względów.
              • donata72 Re: ewaaaaaa 23.02.06, 14:49
                ja cie wyzywam kochana nowiesz co ja nie mialam hsg tylko histeroskopie a to
                chyba dwie rozne rzeczy i niepodoba mi sie Twoja opinja dlatego pisze a co mnie
                obchodzi kongres nieplodnosci dla mnie warzniejszy jest nasz efekt a jest
                podwojny wiec zycze powodzenia u najlepszych specjalistow
          • leminka Re: ewaaaaaa 24.02.06, 10:52
            Chyba naprawde nie znasz sie na płodności kobiet!
            Jak Ty sobie wyobrażasz możliwość przystąpienia do dofinansowywanego programu
            nasze dzicko, dzięki którym masz bezpłatnę IUI bez zrobienia HSG.
            Za te zabiegi dopłaca NFZ i to on wymaga, aby kobiety, które podchodzą do IUI
            przed tym zabiegiem zrobiły HSG. Jak sens jest robić IUI kobiecie, która nawet
            nie wie czy ma drożne jajowody, czy macica jest jedno czy dwurożna, czy też nie
            ma innych zmian utrudniających zapłodnienie/zagnieżdżenie.
            Jeśli, któryś z tych czynników występuje to robienie IUI nie ma najmniejszego
            sensu - bo się nie powiedzie.
            To jest najnormalniesz w świecie badanie diagnozujące możliwości pacjentki.

Ja leczę się u dr.Sobkiewicza już jakiś czas. Za IUI i inne leczenie płacę sama
            i ani razu nie usłyszałam od doktorka, że muszę zrobić HSG!
            Słyszałam natomiast, że przy dofinansowywaniu jest to rzecz raczej konieczna i
            wymagana przez NFZ.

Druga sprawa - miałam tą 'niemiłą' przyjemność przejść zabieg łyżeczkowania u
            dr. Sobkiewicza. Był to mój drugi zabieg, który porównując do tego, który miałam
            w Matce Polce wspominam jak 'wakacje'!
            Po zabiegu robionym w CZMatki Polski ponad 5 m-cy moja śluzówka dochodziła do
            siebie... Niestety nie do końca jest tak jak powinno być. Z 13 mm spadła na 9 mm
            i chyba już tak zostanie niestety uncertain
            Natomiast po zabiegu u dr.Sobkiewicz nie dość, że sluzówkę mam bez zmian (czyt.
            niewyskrobaną na maksa) to już w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu moja śluzówka
            była gotowa do starań o kolejną ciążę...

I skończ te swoje chore gadki...
    • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:37
      Ewaaaa, nie musisz sie o Nas martwć, życzę powodzenia w BB lub Warszawie. A o
      histeroskopii wiedzą, ale lepiej wyciągać od pacjentki więcej kasy za kolejne
      inseminacje czy in vitro, niż zrobić krótkie badanie i u wielu wyeliminować
      przyczynę.
      • waztre Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 14:51
        Daruj sobie dobre rady. To jest taki moherowy fan-club dr S. Jak kiedyś
        napisałam o tym, ze jestem niezadowolona z wizyty w Salve a doktorek mi się nie
        podobał to mało mnie nie pozabijały. Jakkolwiek odezwało sie sporo osób, które
        miały podobną mi opinię. Tak sie złożyło ze jak powiedziałm mojemu dr jaką
        diagnoze postawił mi S to mój dr złapał sie za głowę. Ja mimo wszystko dziękuję
        Bogu, ze stamtąd uciekłam, ale kazdy decyduje sam. Salve to napewno doskonały
        marketing a wiel dziewczyn szuka nadzieii i ie ma sie co dziwić ze wydaje im
        sie ze ja znalazły tak naprawde to cłae leczenie nieplodnosci to wielka ułuda,
        jeżeli komuś uda sie postawić trafną diagnozę to bedziemy wynosić go pod
        niebiosa, obojętnie co byśmy wcześniej musiały poświęcić.
        • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:01
          Kongresy leczenia nieplodnosci sa dosć istotne dla lekarzy, którzy chcą
          wiedzieć jak skutecznie leczyć. W znaczny sposób podnoszą kwalifikacje kadry
          medycznej. Dlatego właśnie lekarz, który pracuje gdzieś na wsi bez dostepu do
          aktualnej wiedzy ma gorsze wyniki od tego co wciaż sie uczy. Dla leczenia
          niepłodności kongresy są niezmiernie istotne bo pozwalają na stosowanie nowych
          standardów, a czasami można sie na nich dowiedziec również, ze hsc to nie
          zabawa. Wyzwałaś mnie od oszołomów i troli a teraz się wypierasz a to bardzo
          brzydko. Jesteś niestety osobą źle wychowaną. Opanuj sie trochę bo będziesz
          mieć znerwicowane dzieci a jeden nerwus w rodzinie wystarczy. Róbcie co checie-
          po raz pierwszy i ostatni podałam swoją opinie na tym forum. A skutecznosć
          salve to niestety mniej niż 30% więc tylko mniej 3 dziewczyny na 10 zaciążą ale
          gwarantuję że 10/10 przejdzie hsc.
        • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:02
          ... i obojętnie gdzie i u kogo. Oby skutecznie prawda?
          • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:06
            a tak z ciekawiosci na zakonczenie (niekomputerowa ze mnie kobieta)co oznacza w
            forumowym slangu słowo trol bo domyślam sie ze jest ubliżające ale nie wiem w
            jaki sposób.
            • rafulka Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:07
              O to Ty nie jesteś harrypoterówa?
              • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:15
                Troll, to ktoś, kto podaje się za kogoś innego niż jest w rzeczywistości.
                A Ewaaaaaa i Waztre to po prostu ta sama osoba, nawet to boszszsz jest to samo.
                Mieszka w Lublinie lub okolicach, jest związana z medycyną, a teraz leczy sie w
                BB. Wystraczy wejść w wyszukiwarkę i porównać opisy tej Pani lub Pana. Ciekawe
                kim jeszcze jest nasza EWAA, oprócz tego, ze jest trolem.
                Niestety takie osoby też pojawiają sie na forum, tylko, ze albo są pacjentkami-
                a wtedy najpierw potrzebują dobrego psychiatry, albo należą do konkurencji
                danej kliniki i wtedy porządek może z tym zrobić tylko admin.
                • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:26
                  NOsz kurcze, boszszsz...rozpracowałaś mnie!!! A mój trzeci trol to agata73
                  hehe smile)
                  Wszystko sie zgadza poza tym, że do lublina mi trooooche daleko. Ale cóz z
                  ciebie za detektyw, kiedyś pytałam o klinikę w lublinie, bo tam chce robić
                  inseminacje moja przyciółka. Poza tym mądralo jak już sie raz jest zalogowanym
                  to nie można zrobić drugiego nicku chyba, ze są takie fora że nie trzeba sie
                  logować i mozesz coś pisać a ip jeżeli masz modem zawsze będzie to samo.
                  • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:31
                    idź już sobie trollu pooszukiwać gdzie indziej.
                    • agala73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:41
                      Ja miałam tam histero. Pza tym ze źe sie czułam po narkozie to wszystko trwało
                      bardzo szybko.
    • agata73 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 15:49
      dziewczyny proponuję nie pisać więcej na tym wątku, bo ten stuknięty troll,
      założył nowy nick, niestety bardzo podobny do mojego, łatwo sprawdzić, że jest
      założony przed chwilą, bo po wrzuceniu w wyszukiwarkę, nie ma żadnych postów,
      czyli został zalogowany pierwszy raz dzisiaj. Jest niestety bardzo zbliżony do
      mojego, proszę uważać na dokładną pisownie.
      Nie dość że troll, to jeszcze stuknięty i to bardzo, zobaczcie odpowiedź , na
      prośbę Angiebe , przypiętą czerwoną szpilką, żeby nie krzyczeć na forum.
      Pozostaje mieć nadzieję, że admin przyblokuje trolowi dostęp do forum i już bez
      względu na kolejne logowania z tego samego łącza sie nie zaloguje.
      • ewaaaa5 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 23.02.06, 16:10
        Mówisz oczywiście o mojej odpowiedzi nt krzyczenia. Tak, to mój krzyk szcęścia,
        bo dziś coś sie wreszcie udało-udało mi się zbić prolaktynę i dostałam pierwsza
        prawdziwą miesiączkę. Jest powód żeby krzyczeć, wręcz wrzeszczeć z radości.
        Osoba choć odrobinę błyskotliwa potraktowałaby to jako żart ale jak widać
        jesteś tak zgorzkniałą i źle nastawioną do świata kobietą ze wszędzie węszysz
        podstęp, złosliwosć i nienawiść. Chciałam cię poinformować ze nie bedę juz
        wogóle wypowiadała sie na tym forum. Pewnie na tym ci zależało żeby usunąć stąd
        tych którzy nie są slepymi pochlebcami i mozesz sie cieszyc z sukcesu. Jak
        widać nie ma tu miejsca dla wszystkich i nawet nie chcę dyskutować z takimi
        osobami jak ty i zniżać sie do ich poziomu. Obraziałaś tu kilka osób a to ze
        ktoś sie zalogował tak jak ty to dobrze, jak widać jest tu ktoś z poczuciem
        humoru. Proponuję poszukać innych, którzy nie są zwolennikami salve i zmieszać
        ich z błotem jak mnie. Lecze sie od niedawna i kilka dni temu odkryłam to
        forum. Uważałam ze znajdę tu osoby zyczliwe, z którymi będę wymieniać poglądy
        ale nie wiedziałam ze można tylko dobre opinie wymieniać. Jestes straszną osobą
        agato73. Nie spodziewałam się że dziewczyna, która pragnie miec dziecko moze
        być tak zawzięta aby kogoś zniszczyć wirtualnie. Ale pamietaj zło, które
        wdajesz wraca do ciebie, nawet wirualnie.
        • olutka75 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 24.02.06, 19:59
          Dziewczyny, czytając wątek, trochę się wystraszyłam. Mam mieć niedługo histero i
          chciałam zrobić w salve, bo po prostu taniej niż w Novum. Teraz to już nie wiem,
          co o tym mysleć... Ja robie trochę na własna rękę, bo jestem po wielu nieudanych
          transferach. Mój lekarz niby nie widzi wskazań, ale ja chcę sprawdzic macicę.
          Jutro mam wizyte u Sobkiewicza...Czy naprawdę nie dają do tego pełnej narkozy?
          • elfik31 Re: kto mał histeroskopię w Salve? 24.02.06, 20:05
            ja mialam histeroskopie i hydrolaparoskopie w Salve. Tez nie mialam wskazan.
            Nic nie wykazaly te zabiegi. Mialam pelna narkoze. Koszt okolo 700zl. Chyba nie
            ma sie czego bac, ale slyszalam ze tylko histeroskopia to moze byc w częściowej
            narkozie jak z laparoskopią to w całkowitej
          • 1050b Re: kto mał histeroskopię w Salve? 24.02.06, 20:12
            olutka nie bój się tego, że nie dają pełnej narkozy, ten zabieg trwa dosłownie
            kilka minut i czasami bardziej bolesne jest swykłe badanie u ginekologa. Dają
            Ci leki na uspokojenie i przeciwbólowe, jesteś spokojna, ale przytomna. Ja po
            około 20 minutach od zabiegu (tak mi się w każdym razie wydaje) już wyszłam i
            bardzo jestem z tego powodu szczęsliwa. Zabieg miałam w Salve. Przy
            laparoskopii (miałam robioną nie w Salve) najbardziej przeżyłam właśnie pełną
            narkozę, to wrażenie przed i po brr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka