Dodaj do ulubionych

Późna owulacja

28.03.06, 12:23
Dzisiaj jest 24 dc a ja jeszcze nie miałam owulacji. Jutro też nie będę miała
bo przed chwilą zatestowałam i test owu był negatywny. Mierzę temperaturę i
jak do tej pory nie było skoku. Jest to mój piąty cykl po odstawieniu
tabletek anty. W pierwszym cyklu owulacje miałam idealnie, bo w 17 dc
natomiast w następnych owu była ok 20 dc. Zdazrył się też cykl z owu w 25 d.
Nie wiem czy powinnam się martwić. Może są dziewczyny, które mają też tak
późno owulację?
Dodam, że staram się o dziecku jak tylko odstawiłam tabletki. Pomimo tego, że
wiem kiedy mam owu narazie nic nam z tego nie wychodzismile
Obserwuj wątek
    • arras-k Re: Późna owulacja 28.03.06, 12:36
      Z pierwszym dizeckiem zaszłam mając owulacje w ponad 30dc.Najważniejsze jest
      by II faza była w miare stała i trwała min.12 dni, by jajeczko zdążyło sie
      zagnieździć.
      • evcia80 Re: Późna owulacja 28.03.06, 16:33
        Arras-k co jeśli II faza trwa krócej? Ja mam 11dniową II fazę, czy jeśli mi
        się udało to dzidzia nie zdąży?? U mnie 5 dzień po , bólo-skurzcze brzuszka,
        duże piersiątka. Powinnam brać jakieś leki??
      • jolanda281 Re: Późna owulacja 26.04.06, 11:03
        Mam prośbę do arras-k i innych mogących mi udzielić informacji dziewczyn:
        obejrzałam na Twoim wykresie w fertility friend, że w czasie owulacji
        temperatura skoczyła z 36,2 do 36,5 stopni. A dopiero potem powoli stopniowo
        wzrastała. Wszędzie czytam że po obniżeniu temp ma wystąpić tzw skok, po którym
        tempka ma być na poziomie 36,8 - 37,0. U Ciebie tego nie było, a mimo tego
        okazało się że jesteś w ciąży. Pytam o to dlatego, że sama zaczęłam pierwszy
        miesiąc pomiarów i wyszło mi że w okolicy przypuszczalnej owulacji tempka
        spadła do 36,15 st(wczoraj) a dziś wzrosła do 36,5 st TYLKO(!). I to mnie
        martwi. Wiem, że to pierwszy miesiąc obserwacji ale zaczynam myśleć o
        staraniach i już się zaczynam denerwować czy wszystko jest ok sad
    • ajlii Re: Późna owulacja 28.03.06, 12:49
      Mam dwie koleżanki, których dzieci poczęły sie w 27 i 28 dc smile Jedna ma dziewczynkę, druga chłopca smile))
      • ajlii Re: Późna owulacja 28.03.06, 12:50
        I jeszcze jedno - ja też miałam czasem ovu w okolicach 24-25 dc, choć zaszłam w 19 dc wink
        • nowa_mama75 Re: Późna owulacja 28.03.06, 12:52
          Dzięki.
          Niestety w cyklu, kiedy owulacja była dopiero w 25 dc, faza poowulacyjna trwała
          tylko 10 dni.
          • luccy1 Re: Późna owulacja 28.03.06, 14:10
            Ja tez miewam pozne owulacje Jestem w 2gim cyklu staran a w trzecim po
            odstawieniu tabl. antyk. W pierwszym mies. po odstawieniu cyklu mialam krotszy
            cykl 34 dni ze skokiem i 14 dniowa faza lutealna Ale nastepny byl kiepski bo w
            25 dniu nie bylo jeszcze skoku i wtedy wzielam luteine Teraz jestem w 5d.c i
            zobaczymy. Ale w tym 34 dniowym cyklu zaraz po odstawieniu anty mysle ze nie
            bylo owulacji bo w dniu po skoku bolal mnie brzuch tzn jajnik z wielkim
            niepeknietym pecherzykiem bo podczas stosunku czulam duzy bol ze z tego
            wszystkiego az sie poplakalam. Bo tu rano piekny skok o 5,6 kresek a pozniej
            jednak to wskazuje na torbiel i niedosc tego to jeszcze nie ma przyjemnosci z
            seksu
            • nowa_mama75 Re: Do luccy 28.03.06, 14:16
              A skąd wiesz, że nie bylo owulacji, że zrobiła się torbiel? Jestem ciekawa, bo
              sama podczas owulacji bardzo bolą mnie jajniki (czasami aż tak bardzo, że nie
              mogę chodzić). Napisałaś, że był skok. A czy potem temperatura się utrzymywała
              aż do @ na tym samym poziomie?
              Dlaczego bierzesz luteinę? U mnie dzisiaj 24 dc i właśnie się zastanawiam co
              dalej.
              • luccy1 Re: Do nowa_mama75 26.04.06, 13:29
                Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale mialam przerwe w dostepie do neta Wiesz co
                do tej torbieli to nie mam pewnosci Ostatnio zmienilam lekarza i powiedzial mi
                ze przy tak znacznym skoku owulacja musiala wystapic A luteiny zabronil mi
                zazywac chyba ze juz bede pewna ze jestem w ciazy i wtedy zapobiegawczo
                Powiedzial ze luteina niszczy komorki jajowe wiec nie powinno sie jej zazywac
                Ja sie zdecydowalam bo moj dawny lekarz tak zalecil a chcialam by nastepny cykl
                przyszedl szybciej No i przyszedl ale bez owocny A od tego zazywam clo - dzis
                12d.c i czuje ze cos w tych jajnikach sie tworzy no i czekam i cierpliwie
                mierze kazdego ranka temp
    • aagniesiaa Re: Późna owulacja 26.04.06, 11:10
      Wiecie co ja też zarzuciłam tabsy w styczniu, moje cykle sa dlugie, a każdy
      następny dłuższy (33 dni, 35, a teraz mam 36 dc i nic), mierze tempke dopiero
      od tego cyklu,wyszlo mi ze owu byla 25 dc, ale nie probowałam jeszcze testów,
      wydawało mi sie jak rzucałam tabsy że problemu z zajściem nie będzie, a tu
      jedank zaczynają się jakieś historie
      Aga
      • kasia-1978 Re: Późna owulacja 26.04.06, 12:06
        a wiec tak dziewczyny cykle po odstawieniu antykow [4 lata na cilescie] moga
        byc rozne , hormony wciaz sie stabilizuja u mnie np po mimo jakis tam skokow
        okazalo sie ze nie mialam owulacji [a wzrost temki byl spowodowany jedynie
        wieksza iloscie prg], nastepnie po 7 miesiacach, cyklach 30-50 dniowych i
        dabankach hormonow dostalam clo [zaszlam, niestety po 10 tyg poronilam :o( -ale
        to inny temat]... jesli chodzi o bol to on wcale ale to wcale nie musi
        swiadczyc o torbielach jajniki moga bolec kilka dni przed [jajko rosnie] jak i
        kilka dni po owu ["blizna" po pekajacym i wedrujacym jajeczku, tak w
        skrocie] ... polecam abyscie poszly na usg dopochwowe przed owu zobaczycie czy
        sa jajeczke i czy jest jakis dominujacy i po czy jajeczka pekaja, moga nie
        pekac, moga sie robic torbiele [czesto sie wchlaniaja przed @]

• monjan Re: Późna owulacja 26.04.06, 12:27
        mi po antykach skracaja sie cykle od 37dni teraz mam 30dni
        ale plus jest taki, ze II faza jest stała i długa 14-15dni
        • aagniesiaa Re: Późna owulacja 26.04.06, 14:00
          to ze się skracały Moniko to ok, ale dlaczego te moje się wydłużają, coraz
          dłuższe są sad
          • nowa_mama75 Re: Późna owulacja 26.04.06, 14:27
            U mnie niestety cykle też się wydłużają.
            W ostatnim cyklu owu prawdopodobnie była dopiero 28 dc (wtedy temperatura
            podskoczyła). Cykl trwał 42 dni. I pomimo tego, że współżylismy w tych dniach
            nic z tego nie wyszłosad
            W tym cyklu idę do gina. Zrobię USG i będę wiedziała o co chodzismile
            Najbardziej mam dość tego, że musze tak długo czekac na owusad
            • aagniesiaa Re: Późna owulacja 26.04.06, 14:35
              ja cały czas mam nadzieję że się to u mnie poprawi, zobaczymy, tak naprawdę to
              nie wiem czy owu była (poza tym że wyznacza ją program) bo objawów żadnych nie
              mam, a w obserwacji śluzu też jestem nie za dobra sad teraz czekam na @, chociaż
              objawów nie mam w ogóle, tylko coś mnie boli z lewej strony, tak jakby mnie
              ktoś szczypał od środka, w życiu tak nie miałam, a brzuch na @ potrafił dać o
              sobie znać, zobaczymy jeszcze parę dni i chyba się skuszę na kupno testu smile
          • monjan Re: Późna owulacja 26.04.06, 14:32
            tego nie wiem...moze lekarz wie??
            • aagniesiaa Re: Późna owulacja 26.04.06, 14:38
              mój lekarz powiedział mi tak: (bo akurat byłam na badaniu w poniedziałek), po
              tabsach tak może być, że mam macicę powiekszoną więc nic narazie nie można
              wykluczyć, jak nie dostanę za dwa tygodnie mam iść do niego i cala gadka smile
              i co tu myśleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka