Dodaj do ulubionych

endokrynolog

10.04.06, 16:51
czy mozecie mi doradzic dobrego ginekologa-endokrynologa w Warszawie?
przekopalam sie przez posty, zreszta wiekszosc starych.chcialabym aby ktos
spojrzal na moje badania.i nie ladowal niepotrzebnie we mnie lekow.chwalona
jest dr Skórzewska.gdzie przyjmuje?znacie jeszcze kogos?
Obserwuj wątek
    • fairycharlotte Re: endokrynolog 11.04.06, 18:05
      Też jestem ciekawa odpowiedzi... Juz o to pytałam i nawet dostałam jakieś
      namiary, ale nie zaszkodzi więcej...smile Może ktoś się odezwie...
      • irka15 Re: endokrynolog 11.04.06, 18:16
        ja chodze do doktora Slusarskiego w limie. Jak na razie wrazenie mam pozytywne,
        jednak bylam dopiero na dwoch wizytach: na pierwszej zlecil mi badania tsh, anty
        tpo i anty tg.Tak po prostu. Nie mialam jeszcze wtedy poronien w wywiadzie. Na
        druga wizyte poszlam po otrzymaniu wynikow i lekarz zdiagnozowal u mnie
        Hashimoto. Od dwoch tygodni sie lecze smile
        Byl jedynym lekarzem, ktory zaproponowal mi te badania. Inni z uporem maniaka
        leczyli mnie nieudolnie na hiperprolaktynemie.

Pozdrawiam
        • fairycharlotte Re: endokrynolog 12.04.06, 20:42
          Dzięki, mi zalezy na kimś kto umie rozpoznać hashimoto...
          Ale najpierw musze zrobić badania (robiłam tylko TSH i jest 3,09).
          Moja lekarka dała mi bromergon na obniżenie prolaktyny (39), a TSH zignorowała...
          • irka15 Re: endokrynolog 13.04.06, 08:11
            Zrób jeszcze t3 i t4, oraz anty tpo i anty tg.
            To może byc ukryta niedoczynnosc tarczycy.

Pozdrawiam
          • leczenie_bolu_warszawa Re: endokrynolog 03.04.15, 14:24
            doktormagda.blogspot.com/
            Endokrynolog Warszawa.
          • kama1312 Re: endokrynolog 06.04.15, 20:59
            Biegnij do dobrego endo, bo bromek nie jest Ci potrzebny! Tsh zdecydowanie za wysokie na zachodzie nie i utrzymanie ciąży. Mówią, że 2.5 to max!!!
            A ważna informacja jest to ze przy wysokim tsh prolaktyna tez rośnie! Głowę daje, że jak obniżysz tsh to prl sama spadnie!
            Zbadaj tsh, ft3 i ft4 koniecznie z jednego pobrania. noni przeciwciała przeciwtarczycowe (atpo i atg).
            powodzenia!
            • hannia123 Re: endokrynolog 08.04.15, 11:46
              kama jak to jest z tym tsh? Próbuję czytać po necie ale nie bardzo jestem w stanie to wyłapać... Doczytałam, że do zachodzenia powinno być poniżej 2,5, a najlepiej to do 1,5 (ja zaszłam w ostatnią ciążę z 2,3 ). W ciąży mi podskoczyło do 3, poszłam do endo, a ona że to nie ma takiego znaczenia, bo nigdy nie miałam z tsh problemów, donosiłam dwie ciąże itp. Ale tę tydzień po wizycie u endo niestety poroniłam... Gin twierdzi, że najprawdopodobniej maleństwo było chore i po prostu serduszko przestało bić w 10tc, ale mi to tsh nie daje spokoju. Umówiłam sie na maj do innego endokrynologa, ale chcę zrobić badania przed wizytą jeszcze raz TSH, FT4, oznaczyc wit. D3. Czy powinnam robić też FT3 i coś jeszcze?
              • natali101 Re: endokrynolog 08.04.15, 14:21
                A ja polecam dr Marzena Żaboklicka-Kurowska przyjmuje na Żelaznej 74/21 wpisz w net i wyskoczy. Dodatkowo pracuje na Karowej.w styczniu moje tsh 3,6 cykle skrócone do 21 dni, wycieki z piersi,rok starań o ciążę bez powodzenia. 02 lutego diagnoza niedoczynność tarczycy dostałam tabletki i cykl od razu 28 dni, a tsh po miesiącu 1,1. Oprócz tego zdiagnozowała mi hiperinsulinonemie pod koniec lutego, dostałam tabletki. Niestety ( dla mnie stety) drugiego cyklu już nie było - były za to dwie kreski smile w Wielką Sobotę słyszałam serduszko. Polecam z całego serca, bardzo miła,konkretna i co najważniejsze słucha pacjentki. Życzę Wam powodzenia
                • kryssflash Re: endokrynolog 17.11.15, 13:35
                  Och tak, z czystym sumieniem mogę polecić Panią Doktor jako skutecznego endokrynologa, ale i ciepłą pełną zrozumienia osobę. Trafiłam pod jej skrzydła w ubiegłym roku z polecenia znajomej, gdy zdałam sobie sprawę, że moja gospodarka hormonalna lekko się rozchwiała. Doktor Kurowska zrobiła mi serię niezbędnych badań, po czym skutecznie wyregulowała poziom prolaktyny i testosteronu. Niby nie były to jakieś przerażające odstępstwa od normy, ale kwestia hormonów w naszym przypadku to jednak delikatna sprawa - a efekty dostrzegam na co dzień choćby poprzez zdrową cerę, czy lepsze samopoczucie.

Doktor Żaboklicka Kurowska przyjmuje też w szpitalu położniczym przy ul. Karowej. Terminy są wprawdzie odległe, ale jest to pewna alternatywa dla tych, których nie stać na prywatne leczenie. Prawdę mówiąc cały personel, który się tam mną opiekował był przesympatyczny i co najważniejsze skuteczny. Polecam wszystkim, którzy borykają się z tego typu problemami zdrowotnymi.

Krysia, 24lata
              • kama1312 Re: endokrynolog 08.04.15, 14:22
                Koniecznie zmień lekarza! Ale niestety o dobrego endo jest bardzo trudno. Z doświadczenia wiem, że większość z nich to niestety idioci!
                Problemy z tarczyca mogą nagle się pojawić w ciąży, bo przecież dziecko czerpie z ciebie hormony i może ich zabraknąć dla 2 osób! Od kilku mądrych lekarzy wiem ze tsh nie powinno przekraczać 2.5! Koleżanka prawie straciła ciążę, a tsh miała ok 3.5 i od razu jej endo powiedziała ze to przez to!
                W samej ciąży jak już brałam leki to tsh juz nie badalam, lekarz chciał tylko ft3 i ft4 i pilnował żeby były w górnych granicach. Jak było za nisko to od razu zwiększał dawkę leku. Kontrola hormonów była co 4 tyg. Było to ważne, żeby pilnować by dziecku nie zabrakło któregoś z tych hormonów.
                Tak więc nie daj się zbyć! Wiedza o tarczycy jest stosunkowo młoda i niestety wielu lekarzy posługuje się tylko stara szkoła w tym zakresie...
                • hannia123 Re: endokrynolog 08.04.15, 14:35
                  Dzięki za odpowiedź smile Tak też myślałam... Znalazłam endo, który ma całkiem rozsądne opnie na necie i umówiłam się na maj. Zobaczymy jak podejdzie do tematu, jak zbagatelizuje problem to będę dalej szukać... Ja jestem na etapie przerwy przed kolejnymi staraniami, więc wolę opóźnić starania o miesiąc czy dwa, ale tym razem mieć tarczycę pod kontrolą, szczególnie po ostatnich przeżyciach.
                  • natali101 Re: endokrynolog 08.04.15, 14:44
                    Ja też już robiłam tsh i mam zwiększoną dawkę. Moja,powiedziała że można zajść w ciążę przy wysokim tsh ale nie utrzyma się takiej ciąży. Trzymam kciuki ze Wam się uda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka