Dodaj do ulubionych

kto ze mną na maj...?

24.04.06, 16:11
mimo cudownej temperaturki, wspaniałych objawów ciążowych przyszła
@..zupelnie niespodziewanie,bezobjawowo, bez bólu jajników,po prostu
przylazła, wiedźmasad

Przechodzę na maj, z mniejszym entuzjazmem, z mniejszą dawką nadziei, ale
będe próbować...to mój 3 cykl "prawdziwych" starań, wcześniej po prostu nie
zabezpieczałam się i zdecydowanie nie uważaliśmy, ale specjanie nie
celowaliśmy w dni płodne... biorę dostinex na zmniejszenie prolaktyny,
castagnus, no i dziś zaopatrzyłam się w "płodne ziółka"smile

Ale ten miesiac będzie dość rozjazdowy i nawet nie wiem, czy akurat w płodne
dni będzie szansa na przytulankouncertain jestem trochę zdołowana,jeszcze 3 dni temu
myślałam,że będę za 9 miesięcy szczęśliwą mamą,a tu kupa..
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mamamisi2 Re: kto ze mną na maj...? 24.04.06, 16:19
      ja co prawda,dopiero 20dc,ale tempka wskazuje ,ze się nie powiodło,5 cykli,w
      tym 4celowane z usg,clo luteiną i pregnylem,mąz -chłopaki ok,dwoje dzieci z
      poprzednim męzem wycelowane w pierwszym cyklu po odstawce antykoncepcyjnych,ze
      wzgledu na pcos,zreszta tylko jeden jajnik jako tako.tez biore witaminy,mysle o
      ziołach,bo od maja przerwa w lekach.modle sie zywo ,razem z męzem i córką o
      ponowną łaskę macierzyństwa...mam35lat...i pragnę z kazdym miesiącem
      mocniej.dopiero co układam,zycie po rozwodzie-zdązyłam,znów szczęsliwie wyjsc
      za mąz,a dziś mam dołek-moze jednak ja i mój nowy partner-nie będziemy miec
      dzieci?.a ciuszki,wózki-po córce czekaja...walę głowa w mur.buuu
    • lebesgue Re: kto ze mną na maj...? 24.04.06, 19:43
      To i ja juz się moge do Was przyłączyć. Dziś 25dc i od dziś mam plamienia.
      Odkąd zaczełam starania plamienia sygnalizuja @. To był moj 4 cykl starań , tym
      razem z ziolkami i duphastonem i monitorowany. Niestety spisany po owu na
      straty, niepeknięty pęcherzyksadbuuu... Już trzeci raz ten sam problem. Piaty
      cykl mam mieć monitorowany od 11 dc i tym razem z zastrzykiem z biogonadolu czy
      jakos tak. Mam nadzieje ze pomoze. W sumie zastanawiam sie czy moze miec na to
      wplyw prolaktyna. Moze ktos mial taki problem i moze cos doradzic.
      Plissssssssssss bo ja juz trace powoli nadzieje na powodzenie bo jeszcze mamy
      problem z nasionkami męza.... same klody. A mialo byc tak pieknie....sadsad
      Pozdrawiam
    • kfilka Re: kto ze mną na maj...? 24.04.06, 21:15
      To i ja z Wami na maj. Dziś 2dc i 5 cykl starań..
      • niunka24 Re: kto ze mną na maj...? 24.04.06, 22:40
        to jest nas dużo..wink
        • maluszek100 Re: kto ze mną na maj...? 25.04.06, 09:42
          to i ja sie dopisze: 2dc i 2 cykl starań z lekami .
    • monjan Re: kto ze mną na maj...? 25.04.06, 09:01
      umnie tez przyszla taka podstepna @ ostatnio
      nawet nic nie bolało!
      dzis 11dc jestem z Wami
    • mozaika_zycia Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 11:05
      Dzisiaj pierwszy objaw @ - plamienie, czyli maj będzie miesiącem kolejnych
      starań.Oby pięknych i owocnych, bo dzisiaj mam deprechę...
      • viki2lav Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 11:25
        czas wyluzowac.... cos dlugo trwaja te moje starania.
    • aagniesiaa Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 11:35
      ja też dołączę z moim 3 miesiącem starań smile
    • agusiak77 Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 11:57
      to ja tez. właśnie dzisiaj mnie przywitała @, jak ja jej nie chciałam spotkać.
      No cóż, jak na razie nadzieję jeszcze mam. To mój pierwszy cykl starań, ale
      taki konkretny. Wcześniej mniej się do tego przykładaliśmy. Moze teraz sie uda.
      Trzymam za Was, no i oczywiście za Mnie kciuki. pzdr
    • marta76 Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 14:24
      dopisuję sięsmile)teraz będzie drugi cykl starań i jest 2dc.w 23 dc 1 starania
      złapałam paskudną angine ropną z gorączką do 40 stopni i @ przyszła 4 dni
      wcześniej.Ale wolałam,żeby tak sie stało niż potem bym sie martwiła co z
      fasolką.Tak więc za około tydzień chyba do dzieła.Tylko teraz nie wiem jak mam
      liczyć dni płodne wcześniej cykle 30/31 dniowe teraz był 26.
      • justakoko Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 14:31
        to ja tez sie do was dołączę. dziś 25 dc, zrobiłam betę i niestety z ciąży
        nici...czekam na tą okropną @ sad
        maj to mój 4 cykl starań, na razie tylko z testami owu.qrcze, do tej pory
        robiłam "na dziewczynkę" czyli tuż przed owu i potem nic, ale teraz to już mi
        chyba będzie obojętne i wezmę męża do galopu jak przy naszym pierworodnym smile
        • agusiak77 Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 15:40
          no ja na dziewczynka starałam sie z 5 miesięcy i zdecydowanie sobie odpusciłam.
          koniec z tym. Chce juz w tej chwili tylko zajsc w ciaze i miec zdrowiutkie
          maleństwo. Ile czasu musiało minać, zebym zmieniła zdanie na ten temat.
          • viki2lav Re: kto ze mną na maj...? 27.04.06, 19:06
            mi pani dr powiedziala ze dopiero po roku albo wiecej , staran, mozna miec
            jakies watpliwosci co do plodnosci, wrrr, w myslach ja rozdarlam!
            • aagniesiaa Re: kto ze mną na maj...? 28.04.06, 09:40
              ano takie teorie większość lekarzy wyznaje, niestety sad

dołaczam do was już teraz na bank, dziś 1dc smile
              Będzie dobrze, wierzmy w to !!
    • deepblueangel Re: kto ze mną na maj...? 28.04.06, 11:25
      Ja też będę w maju żyć miłościąsmile
      To będzie mój drugi cykl starań.
      Pozdrawiam i powodzonka nam wszystkim.
      • agatta-a1 Re: kto ze mną na maj...? 28.04.06, 19:00
        przehodze na maj sad(((((((( @ jeszcze nie ma ale prawdopodobnie nie było owu.
        moze wrezscie wiosna okaże się pomocna i przyniesie dzidzię.
        • marta76 do Agatta 28.04.06, 20:17
          no i po co zapeszasz Kochana nie ma@ nie ma wpisu po dam po łapskachsmile)
          • agatta-a1 Re: do Agatta 28.04.06, 20:31
            co prawda to prawda. ale musiałbybyć jakiś cud. piersi tylko mnie ,martwią ale
            i zarazem napawają nadzieją, bo jeszcze nigdy mnie tak bardzo nie bolały. no i
            są większe. a poza tym nic ciekawego się nie dzieje. brzuch nie boli, jajnik
            kłuje i tempka niska. ja juz się martwię, ze moze mam jakis torbiel w tym
            miejscy gdzie nie pękł pęcherzyk i dlatego mnie teraz kłuje jajnik. z natury
            jestem pesymistką co chyba widać po poście. a co u Ciebie kochana? mąż Cię
            wygrzewa??? wracaj do zdrowia.
            • sara125 i ja i ja też 28.04.06, 20:46
              i ja się dołaczam...co prawda wstręciucha jeszcze nie przeszła,ale robiłam juz
              2 testy i oba negatywne więc spokojnie sie mogę dopisać.Najgorzej martwi mnie
              to,ze nie bolą mnie piersi przed okresem.
              • irka15 to ja tez 28.04.06, 20:49
                sie dopisuje. U mnie dzisiaj 8dc. Po przerwie w staranich spowodowanej
                poronienie i wykryciem choroby autoimmunologicznej, dzisiaj dostalam zielone
                swiatlo od lekarza. i cala torbe lekarstw. Niezmiernie sie ciesze i trzymam za
                was wszystkie kciuki.

Pozdrawiam
                Agnieszka
            • marta76 Re: do Agatta 28.04.06, 20:58
              wróciłam do świata żywych.smile)Jeszcze gardło boli i pełno kataru ale przeżyłamsmile)
              Mąż mnie nie grzeje tylko ucieka,zeby się nie zarazić.smile)No trzymam kciuki.Choć
              jedna z kwietniówek mogłaby zaciążyćsmile
              • agatta-a1 Re: do Agatta 28.04.06, 21:06
                tak. mało nas coś ostatnio zafasokkowało w kwietniu. w marcu o ile dobrze
                pamiętam było więcej szczęśliwych przyszłych mamusiek. irka25 trzymam za Ciebie
                i za nas wszystkie kciuki, aby na nie dopadały choróbska i abyśmy wreszcie
                ujrzały II kreseczki i cieszyły się brzuszkami przez 9 miesięcy. Agata
              • agatta-a1 do IRKA15 28.04.06, 21:08
                przepraszam bardzo ale pomyliłam Twój login, zamiast IRKA15 wpisałam IRKA25 to
                chyba ze zmęczenia, miałam dzisiaj kiepski dzień.
                • irka15 Re: do IRKA15 28.04.06, 21:30
                  Nic nie szkodzi. Tak naprawde mam na imie Agnieszka wink
                  Nie wiem, jak wy, ale ja jak babcia, mam cala siateczke lekarstw. Biore: folik,
                  eutyrox, oeparol, acard, po owu-mam zaczac brac duphaston lub luteine, aha,
                  biore jeszcze bromergon :0 Chyba niczego nie pominelam wink Mam nadzieje, ze ta
                  mieszanka bedzie wybuchowa i zadziala.

Pozdrawiam
                  • irka15 Re: do IRKA15 28.04.06, 21:31
                    Aha, kupilam sobie jeszcze magne b6.
                    • agatta-a1 Re: do IRKA15 29.04.06, 10:23
                      no to taki zestaw leków musi zadziałać. ja narazie tylko folik i CLO za
                      niedługo. Agata
    • agusiak77 Re: kto ze mną na maj...? 28.04.06, 22:33
      witam Was kobitki. Teraz bedzie mój drugi cykl starań. zobaczymy co wyjdzie.
      Juz się nie mogę doczekać, kiedy zaczniemy. Za chwilę obecna to 2 dc. Trzymam
      za wszystkie BARDZO MOCNO kciuki. Do roboty.
    • agatta-a1 Re: kto ze mną na maj...? 30.04.06, 10:15
      przechodzę na maj sad((((( dziś plamienia, @ pewnie tez zaraz będzie,
      punktualnie jak w zegarku.
      • fairycharlotte Re: kto ze mną na maj...? 30.04.06, 10:44
        Hej Dziewczyny, mi się wydaje, że przejdę na maj, co prawda do "sądnego dnia"
        jeszcze 6 dni i jeszcze się trochę łudzę, więc nic nie jest przesądzone...
        Wczoraj miałam spadek temperatury, to był 8dpo, więc teoretycznie mogłaby to być
        implantacja...tylko, że w zeszłym cyklu wyglądało to identycznie... w ten sam
        dzień cyklu taki spadek, nastepnego dnia co prawda wzrost, ale już nie taki
        duży. Jeśli więc jutro mi tempka nie skoczy bardziej, to na 99% uznam ten cykl
        za kolejny stracony sad Pozdrawiam!
        • agatta-a1 Re: kto ze mną na maj...? 30.04.06, 20:53
          a u mnie cisza!!! rano tylko jakieś plamienia i na tym koniec, @ jakoś nie chce
          przyjśc. dalej więc czekam tylko jeszcze bardziej się tym wszystkim denerwuję,
          bo juz bym chciała zacząc nowy cykl z nowymi nadziejami z pomocą CLO.
          • ussa77 Re: kto ze mną na maj...? 01.05.06, 17:34
            witajcie, u mnie 2d.c ale teraz mam nadzieje ze sie uda zaczynam cykl
            stymulowany CLO+ PREGNYL+ PRZYTULANKO+ DUHASTON= FASOLINKA
            mam nadzieje , ze sie uda!!
            • filemonka7 Re: kto ze mną na maj...? 03.05.06, 00:00
              U mnie też będą staranka w maju (dziś 9 dc). To już szósty cykl, ze starannymi
              staraniami czwarty. Miewałam dołki, ale już jest lepiej. Nie czekam panicznie,
              tak jak to bywało.
              Ale tak sobie Was czytam i widzę, że bierzecie różne leki, stymulujące i nie
              tylko. Czy Wam to lekarze zapisują? Może ja też powinnam? Mój gin nic mi nie
              zalecił, powiedział żeby sobie porobić testy owu, potem mam iść na usg (ale nie
              spieszę się z tym jeszcze). I poczekać. Co myślicie?

• pela75 Re: kto ze mną na maj...? 03.05.06, 08:56
                No to i ja się dopisuję... Dziś 2 dc, w zeszłym cyklu miałam ciążę
                biochemiczną. Jutro idę do lekarza - może coś mi poradzi...
              • agatta-a1 do:filemonka7 03.05.06, 10:23
                czesc kochana! ja własnie zaczełam 8 cykl starań, dziś 2 dc. lekarz na
                ostatniej wizycie pytał czy jestem zdecydowana na CLO, które poprawia
                jejeczkowanie, powoduje,ze pękają pęcherzyki Graffa i ogólnie wspomaga
                płodność. Clo zazwyczaj się bierze przez parę dni (ja przez 5) od 5 do 9 dc, a
                po ostatniej tabletce następuje płodność.Mozesz poczekać! ja juz nie mam sił
                ani cierpliwości a mój gin to rozumie i dlatego zalecił mi CLO. Opócz tego
                pęhcerzyki Grafffa mają u mnie za grubą otoczkę i nie chcą pękać, wiec CLO ma
                im w tym pomóc.
                • filemonka7 Re: do:filemonka7 03.05.06, 20:14
                  Dzięki Agatta za info. Mi mój gin nic nie proponował, więc może rzeczywiście
                  jeszcze poczekam. Tym bardziej, że aktualnie mam siłę czekać! Był czas, że
                  byłam załamana, ale pewnego razu zauważyłam że żyję w psychicznym więzieniu.
                  tj. kiedy będzie owu, czy @ przyjdzie, czy dziś przytulanko czy lepiej jutro
                  itd, i postanowiłam zacząć żyć normalnie. Zobaczę, ile wytrwam (postanowiłam
                  dopiero po ostatnim załamaniu w związku z przyjściem @). Jak przyjdzie
                  desperacja, powiem o tym lekarzowi.
                  Trzymam kciuki Agatta smile
    • lebesgue Re: kto ze mną na maj...? 03.05.06, 09:15
      U mnie dziś 6dc cyklu i wielkie zniecierpliwienie. W tym cyklu ma być zastrzyk
      biogonadyl i bardzo na niego liczę, bo jak nie to czeka mnie laparoskopia,
      ktorej strasznie sie bojesad
      • agusiak77 Re: kto ze mną na maj...? 03.05.06, 22:00
        witajcie. u Mnie 7dc. Zacieram łapki i do roboty. Może maj bedzie własnie tym
        miesiacem. Trzymam kciuki za Nas wszystkie.
        • justakoko Re: kto ze mną na maj...? 04.05.06, 15:56
          u mnie dzis 4 dc.
          do tej pory robiłam "na dziewczynkę" ale chyba już mi obojętne bo nic mi nie
          wychodzi sad(((

pela75 co ci powiedział lekarz o tej ciazy biochemicznej? ja miałam taką w
          lutym i od tego czasu nie mogę zajść. czy kazał ci coś brać?
          • irka15 Re: kto ze mną na maj...? 04.05.06, 18:55
            Hej dziewczyny!
            Tak sobie podczytuje to forum, od czasu do czasu cos tam napisze. Coraz czesciej
            uswiadamiam sobie, ze tu jest grono stalych bywalczyn, ktorym od kilku miesiecy
            nie wychodzi. Rzadko sie zdarza, ze czesto pojawiajace sie niki pisza:udalo sie,
            a jesli juz, to nierzadko chwile pozniej dowiadujemy sie o poronieniu, ciazy
            biochemicznje czy tym podobnym.
            Dolujace troche...

Pozdrawiam i mimo wszystko zycze nam wszystkim malych fasolek wink
            • filemonka7 Re: kto ze mną na maj...? 04.05.06, 23:38
              to chyba zależy, jak kto patrzy
              mi się wydaje, że co i rusz którejś się udaje smile
          • pela75 Re: kto ze mną na maj...? 05.05.06, 09:36
            Nie dostałam się wczoraj do lekarza... Nie wiem, czy mieli jakiś strajk, ale
            panie w rejestracji powiedziały, ze nie ma żadnego ginekologa (chodzi tu o
            przychodnię w IMiD w Warszawie). 2 miesiące temu dostałam skierowanie do
            kliniki leczenia niepłodności,zapisałam się, porobiłam nawet prywatnie badania
            hormonalne, żeby nie czekać - a tu taki numer ! ;-( USG też podobno im się
            zepsuło, a termin miałam na koniec maja... Na odchodnym zapytałam troszkę
            złośliwie, czy na izbę przyjęć też nie przyjmują wink
            Nie pozostaje mi nic innego, jak leczyć się prywatnie - juz jestem zapisana na
            wtorek.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka