mona819 19.05.06, 16:26 dziewczyny, waze zaledwie 50 kilo przy wzroscie 173 cm, czy myslicie ze to moze byc powod ze nie moge zajsc w ciaze? staram sie przybrac na wadze ale nic nie wychodzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolka232 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 16:36 Mona ja tez mam ten problem waze zaledwie 41 kilo przy wzroscie 160 cm. I tez staram sie o dzidzie i o to bym przytyla ale tez nie wychodzi ani w jednym ani w drugim. Ale nie martw sie i glowa do gory!! Napewno nam sie wkoncu uda!!! A i mysle, ze to nie jest powod niezafasolkowania poprostu dzidzia chce nam zrobic niespodzianke i przyjsc w najmniej oczekiwanym momencie Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 16:55 hej dziewczyny ja waze 47 kilo przy wzroscie 158 moja waga jest ok, ale czytalam kiedyś artykuł wktórym napisane było iz zbyt niska waga jest przeszkodą w zajściu w ciąze, ale nie pytajcie mnie dlaczego ) Mimo to powodzenia Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 17:04 malutka nie do konca jest tak jest przeszkoda jesli zbyt mala waga jest spowodowana odchudzaniem a nie natura U mnie jest rodzinne ze jest sie szczupla moja mama jest szczuplutka wazy tyle co ja praktycznie i urodzila 3 dzieci. Moja pani doktor powiedziala mi, ze jak sie odchudzasz to tak mozesz miec problemy z zajsciem a to dlatego, ze moze zniknac @ a co za tym idzie cykle moga stac sie bezowulacyjne. Odpowiedz Link
miaa26 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 22:26 Nie sądzę, mój przykład 53kg wzrost 175cm i jestem w 16tc Co prawda nie naturalnie-IUI, ale z powodów leniwych plemników. Cykle miałam zawsze jak w zegraku, hormony ok, owulacja co miesiąc. Jeśli ktoś był całe życie bardzo szczupły to nie ma znaczenia. Mona819 długo się staracie? Odpowiedz Link
marti_ka82 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 20.05.06, 09:52 nie martwcie sie dziewczyny moja mama wazyła 42 kilo przy wzroscie 166 bodajze i urodziła mnie, coprawda wcześneij leżała na podtrzymaniu no ale, to nie jest wyrocznie, wcale tak być nie musi... drugi przykład moja szwagierka jej waga przy wzroscie 175 zawsze obstaje kolo 48 kilo i co? urodziła juz 3 zdrowe dziecko i znów wrociła do swojej wagi dlatego ja sie nie przejmuje mimo iz przy wzroscie 168 waze 45 kilo przeciez miesiaczkuje nie odchudzam sie, ta waga to taka moja uroda, widocznie kosciec waży dość mało bo jakos kości nie widze no i przemiane mamy dobra... napewno zajdziecie w ciaze zobaczycie Odpowiedz Link
malutka1939 do pszczolka232 20.05.06, 11:07 hej wiesz co moze masz racje może rzeczywiście chodziło o odchudzanie, ale autorka tekstu wspomniała tylko o małej wadze ciała, ja myślę ze bedzie ok tak jak dziewczyny piszą przypomniałam sobie ze moja mama tez wazyła malutko i wyglądała jak szczypiorek a w końcu jest nas troje hihihih powodzenia zatem Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do pszczolka232 20.05.06, 11:10 malutka1939 autorzy wielu publikacji nie pisza wszystkiego bo to nie bylo by wtedy ciekawe wiele rzeczy poprostu omijaja. Ale wporzudku ja sie nie gniewam na Ciebie ani pewnie zadna inna dziewczyna ja poprostu chcialam sprostowac to co napisalas Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
lidek0 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 20.05.06, 14:10 Zła masa ciała czyli niedowaga lubnadwaga powoduje zaburzenia hormonalne w tym nadmiar prolaktyny, która nie tylo utrudnia zajścię w ciążę ale również może być przyczyną poronienia. Jakie maszy wyniki hormonów? Odpowiedz Link
anais_de_loin Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 21.05.06, 12:42 ja tez mam problem malej wagi, 163 cm 44 kg, sa momenty ze jem duzo, i wtedy uda mi sie przytyc ze 2 kg ale wystarczy jeden dzien stresu by stracic 3 nadrobione, mysle ze moja niska waga to wynik stresow codziennych bo ja sie wszystkim przejmuje bardzo, w dodatku mam kochanego faceta ale choleryka potrafi wybuchnac ze zlosci czesto ale nigdy nie jest to grozne tylko ze ja wtedy przez 2 dni chodze jak po biegu 10 km..tak jestem stresem zmeczona, boje sie ze wlasnie ten stres i waga moga nas opozniac, powinnam zbadac prolaktyne to wiem ale chcialam przez pierwsze miesiace bez dodatkowych badan oprocz tych podstawowych typu toxo.. staramy sie kontrolowanie 5-6 cykl, a pigul nie biore gdzies od pazdziernika..i nic. Odpowiedz Link
lidek0 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 07:33 Po antykach to hormony powinno się badać obowiązkowo bo one często rozregulowują gospodarkę hormonalną, a za wysoka prolaktyna jak wiadomo nie tylko może utrudniać zaciążenie, ale również być powodem poronień Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 09:08 ja mam tak samo dziewczyny 162 cm i 44kg, tabletki brałam 7 lat wiec długo, ale badań żadnych na razie nie robilam to mój 3 cykl starań, tez kiedyś juz o to pytałam dziewczyny to mi napisały że jeśli ma się badania ok to nie się czym martwić, i zgubne jest zwłaszcza odchudzanie gdyż ono zaburza funkcjonowanie naszego organizmu, a jesli ktoś po prostu taki jest to raczej nie ma się czym martwić (jeśli oczywiście wyniki badań są w normie) ja nawiasem mówiąc tez bym chciała przytyć ale nie mogę Odpowiedz Link
mona819 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 14:09 czesc dziewczyny. wage to mam taka caly czas , poprostu taka moja natura. staramy sie z mezem juz 8 cykl i nic. wydaje mi sie ze majac niedowage naprawde utrudnia to w zajsciu w ciaze. za tydzien idziemy do lekarza, zobaczymy co bedzie. Odpowiedz Link