Dodaj do ulubionych

mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze

19.05.06, 16:26
dziewczyny, waze zaledwie 50 kilo przy wzroscie 173 cm, czy myslicie ze to
moze byc powod ze nie moge zajsc w ciaze?
staram sie przybrac na wadze ale nic nie wychodzicrying
Obserwuj wątek
    • pszczolka232 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 16:36
      Mona ja tez mam ten problem waze zaledwie 41 kilo przy wzroscie 160 cm. I tez
      staram sie o dzidzie i o to bym przytyla ale tez nie wychodzi ani w jednym ani
      w drugim. Ale nie martw sie i glowa do gory!! Napewno nam sie wkoncu uda!!! A i
      mysle, ze to nie jest powod niezafasolkowania poprostu dzidzia chce nam zrobic
      niespodzianke i przyjsc w najmniej oczekiwanym momencie smile
      Pozdrawiam!!
      • malutka1939 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 16:55
        hej dziewczyny ja waze 47 kilo przy wzroscie 158 moja waga jest ok, ale czytalam
        kiedyś artykuł wktórym napisane było iz zbyt niska waga jest przeszkodą w
        zajściu w ciąze, ale nie pytajcie mnie dlaczego smile)
        Mimo to powodzenia
        • pszczolka232 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 17:04
          malutka nie do konca jest tak jest przeszkoda jesli zbyt mala waga jest
          spowodowana odchudzaniem a nie natura smile U mnie jest rodzinne ze jest sie
          szczupla moja mama jest szczuplutka wazy tyle co ja praktycznie i urodzila 3
          dzieci. Moja pani doktor powiedziala mi, ze jak sie odchudzasz to tak mozesz
          miec problemy z zajsciem a to dlatego, ze moze zniknac @ a co za tym idzie
          cykle moga stac sie bezowulacyjne.
    • miaa26 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 19.05.06, 22:26
      Nie sądzę, mój przykład 53kg wzrost 175cm i jestem w 16tc smile
      Co prawda nie naturalnie-IUI, ale z powodów leniwych plemników.
      Cykle miałam zawsze jak w zegraku, hormony ok, owulacja co miesiąc.
      Jeśli ktoś był całe życie bardzo szczupły to nie ma znaczenia.
      Mona819 długo się staracie?
      • marti_ka82 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 20.05.06, 09:52
        nie martwcie sie dziewczyny moja mama wazyła 42 kilo przy wzroscie 166 bodajze
        i urodziła mnie, coprawda wcześneij leżała na podtrzymaniu no ale, to nie jest
        wyrocznie, wcale tak być nie musi... drugi przykład moja szwagierka jej waga
        przy wzroscie 175 zawsze obstaje kolo 48 kilo i co? urodziła juz 3 zdrowe
        dziecko smile i znów wrociła do swojej wagi smile dlatego ja sie nie przejmuje wink
        mimo iz przy wzroscie 168 waze 45 kilo wink przeciez miesiaczkuje smile nie
        odchudzam sie, ta waga to taka moja uroda, widocznie kosciec waży dość mało wink
        bo jakos kości nie widze wink no i przemiane mamy dobra... napewno zajdziecie w
        ciaze zobaczycie smile
        • malutka1939 do pszczolka232 20.05.06, 11:07
          hej
          wiesz co moze masz racje może rzeczywiście chodziło o odchudzanie, ale autorka
          tekstu wspomniała tylko o małej wadze ciała, ja myślę ze bedzie ok tak jak
          dziewczyny piszą przypomniałam sobie ze moja mama tez wazyła malutko i wyglądała
          jak szczypiorek a w końcu jest nas troje hihihih
          powodzenia zatem smile
          • pszczolka232 Re: do pszczolka232 20.05.06, 11:10
            malutka1939 autorzy wielu publikacji nie pisza wszystkiego bo to nie bylo by
            wtedy ciekawe wiele rzeczy poprostu omijaja. Ale wporzudku ja sie nie gniewam
            na Ciebie ani pewnie zadna inna dziewczyna ja poprostu chcialam sprostowac to
            co napisalas smile
            Pozdrawiam!!
    • lidek0 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 20.05.06, 14:10
      Zła masa ciała czyli niedowaga lubnadwaga powoduje zaburzenia hormonalne w tym
      nadmiar prolaktyny, która nie tylo utrudnia zajścię w ciążę ale również może
      być przyczyną poronienia. Jakie maszy wyniki hormonów?
      • anais_de_loin Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 21.05.06, 12:42
        ja tez mam problem malej wagi, 163 cm 44 kg, sa momenty ze jem duzo, i wtedy
        uda mi sie przytyc ze 2 kg ale wystarczy jeden dzien stresu by stracic 3
        nadrobione, mysle ze moja niska waga to wynik stresow codziennych bo ja sie
        wszystkim przejmuje bardzo, w dodatku mam kochanego faceta ale choleryka
        potrafi wybuchnac ze zlosci czesto ale nigdy nie jest to grozne tylko ze ja
        wtedy przez 2 dni chodze jak po biegu 10 km..tak jestem stresem zmeczona, boje
        sie ze wlasnie ten stres i waga moga nas opozniac, powinnam zbadac prolaktyne
        to wiem ale chcialam przez pierwsze miesiace bez dodatkowych badan oprocz tych
        podstawowych typu toxo..
        staramy sie kontrolowanie 5-6 cykl, a pigul nie biore gdzies od pazdziernika..i
        nic.
        • lidek0 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 07:33
          Po antykach to hormony powinno się badać obowiązkowo bo one często
          rozregulowują gospodarkę hormonalną, a za wysoka prolaktyna jak wiadomo nie
          tylko może utrudniać zaciążenie, ale również być powodem poronień
          • aagniesiaa Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 09:08
            ja mam tak samo dziewczyny
            162 cm i 44kg, tabletki brałam 7 lat wiec długo, ale badań żadnych na razie
            nie robilam to mój 3 cykl starań, tez kiedyś juz o to pytałam dziewczyny to mi
            napisały że jeśli ma się badania ok to nie się czym martwić, i zgubne jest
            zwłaszcza odchudzanie gdyż ono zaburza funkcjonowanie naszego organizmu, a
            jesli ktoś po prostu taki jest to raczej nie ma się czym martwić (jeśli
            oczywiście wyniki badań są w normie)
            ja nawiasem mówiąc tez bym chciała przytyć ale nie mogę
            • mona819 Re: mala waga ciala a ciaza - poradzcie, prosze 22.05.06, 14:09
              czesc dziewczyny.
              wage to mam taka caly czas , poprostu taka moja natura.
              staramy sie z mezem juz 8 cykl i nic.
              wydaje mi sie ze majac niedowage naprawde utrudnia to w zajsciu w ciaze.
              za tydzien idziemy do lekarza, zobaczymy co bedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka