malutka1939 aagniesia 17.07.06, 20:31 Aga bardzo Cie przepraszam za aagusia..... to nie oznacza ze nie dokładnie czytam jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link
sky1980 Re: aagniesia 18.07.06, 19:42 cześć Wam! zaniedbałam wykres w tym miesiącu...juz nie wiem jaką mam tempke...właśnie sprawdziłam który to dc w ogóle bo mam ładny nawet śluz i noce poślubne tez były ale to dopiero 11dc więc za wcześnie,i tak nic z tego.a teraz wracamy do prozy zycia,do pracy i juz mi smutno sie robi...powrót do nerwówki..a tak milutko było!!!tak słodko i autentycznie tak jak w początkach znajomości tylko silniej,mocniej,poważniej!!!ech...zeby nie zgubic tego w codziennosci tak często nerwowej... Odpowiedz Link
malutka1939 do sky 18.07.06, 21:36 sky, a moze własnie miałas owu albo dziś masz co? czy to raczej niemozliwe? sky życzę ci aby były widoczne efekty nocy poślubnej ) a jeśli chodzi o szara codzienność takie jest życie niestety, ale jeśli dwoje ludzi się kocha to ta szara rzeczywistość nie jest szara, i nie ma mowy o pogubieniu się jeśli tylko tego się chce- chce się być i myśleć z drugą osobą chce się ją kochać i być kochanym..... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: sky-nasz mezatka! 18.07.06, 21:44 hej sky!widze,ze powoli wracasz na Ziemie!tu tez jest fajnie,tym bardziej,ze ukochany jest obok Ciebie... Odpowiedz Link
sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 13:39 prawda,fajnie tylko poza pracą przyjemniej bo my razem pracujemy,firma jest mojego męża i on sie strasznie wszystkim przejmuje co jest zrozumiałe jednak niestety przenosi sie to na nasze życie prywatne ale co tam,musi być dobrze przecież! jak tam asze jajniczki?pracują ? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 14:03 hej ja nie licze hihhii jestem już myślami na urlopie ) w niedziele wyjezdżam na 10 dni do Bułgarii i mam zamiar wrócić z fasolką !!!! Uda się prawda? To bedzie 10 cykl to najwyzszy czas musi się udać ) Odpowiedz Link
emkz Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:34 A u mnie dziś 19 dc i wreszcie mnie podbrzusze przestało boleć - hurra, bo już myślałam, że jakieś torbiele mam;-( Poza tym śluzu trochę, czasem mało, czasem dużo. Ale tego płodnego jak nie było tak nie ma;-( Nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link
sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:38 wiesz emkz...ja Ci pisałam o śluzie ale wcale nie mam pewności ze ten mój jest płodny...niby ciut sie ciągnie,niby eggwhite ale diabli go tam wiedzą??!! powinnam mieć juz lub za chwile owu a dzis zauwazyłam leciutkie plamienie...ale tez castagnus raz biore raz nie,raz rano raz wieczorem...przez to zamieszanie zyciowo-domowe(juz sie pakujemy)stracilam kontrole nad sobą trzymajcie sie,pozdrawiam,pa. Odpowiedz Link
sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:59 tez sobie to tak tłumacze jednak nie daje mi spokoju fakt ze NIGDY nie miałam tak w owu zresztą nic o dziwo mnie nie boli.mniejsza,siedze w pudłach,kartonach,pakuje,selekcjonuje nasze życie,analizuje,myśle i rozważam...jutro praca,urzędy,plany na weekend-jest czym zająć myśli.tylko jak przebadać M skoro mu po ślubie ochota jeszcze większa przyszła?!nie ma mowy o kilkudniowej abstynencji Odpowiedz Link
emkz Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 21:07 hehe, to się jeszcze okaże, że te badania nie będą wcale potrzebne! Odpowiedz Link
emkz Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:14 A poza tym, u mnie wciąż praca i praca. My z kolei przygotowujemy się na przyjazd mojej siostry, szwagra i jej córki na początku sierpnia i robimy plany co do naszego wyjazdu do Polski we IX. I jeszcze umieramy z gorąca, ale to już mały pikuś. Poza tym mąż jest przekonany, że będzie potomek, ja że nie, bo nie dość, ze śluzu niet, to w sumie okolice 14 dc ominęliśmy szerokim łukiem. Ach, pożyjemy zobaczymy. Wiem jedno, że jakby się okazało, że jestem w ciąży to tak samo byłabym przerażona i zrozpaczona co szczęśliwa... Niepokoi mnie to przerażenie jakie bym okazała, bo to chyba świadczy o tym, że nie jestem jeszcze gotowa do macierzyńskich obowiązkow;-((( Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:17 sky a ty już do Angli sie pakujesz? kurcze ale ja mam nadzieje ze bedziesz miała z nami kontakt co?? a ja tylko o urlopie myślę...... uhm już się nie mogę doczekać )) Odpowiedz Link
sky1980 Re: Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:52 dziewczyny no ja na kontakt z Wami to ogromnie licze!!!!pakuje sie generalnie- do konca lipca opuszczamy mieszkanie,jedziemy w sierpniu na objazd po znajomych jako bezdomni a pod koniec sierpnia wio-na wyspy.Robert ma wziąć kompa ze sobą wiec bede walczyc o czas na necie i tak pakuje to co zabierzemy,to co zostawimy u mamy,to co oddamy itd...smutne ale to kwestia podejscia(no nie emkz?) jeszcze nie mysle o fasolkach,o tym czy udalo sie czy nie...ale na pewno dopadnie mnie to pod koniec cyklu-ta analiza...jak zwykle... Odpowiedz Link
emkz uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 00:15 a co oznacza śluz kremowy (lekko żółtawy?), z którym juz nie mogę wytrzymać!!! Dodam, że infekcji żadnej nie ma. Odpowiedz Link
sky1980 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 09:00 no wiesz.... pamiętam ze laski które sa teraz chyba w 3cim juz miesiącu ciąży opisywały śluz kremowy i białawy jako objaw tejże ciąży kto wie!!!trzymam kciuki! Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 11:52 a ja dziewczyny już nic nie wiem, tempka mi skacza jak szalona ?? www.fertilityfriend.com/home/126d3f i jeszcze do tego lekkie plamienie dzis, martwię się pierwszy cykl kiedy mi się tak zdarza po odstawieniu tabsow Odpowiedz Link
sky1980 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 12:05 aagniesiaa-ja moze z innej beczki...ale piękna suknia!!!sprzedałaś ją w końcu? gdybym miała taki cudny rozmiar(wymarzony i nieosiągalny...)to bym sie do Ciebie zgłosiła!!! a tempka...cóż...skacze,faktycznie...a długo masz te plamienia?ja mialam wczoraj ale doslownie przez moment,juz nic nie ma.a to zywa krew czy brunatna? zywa moze znaczyc implantacje,owu...brunatna(jak u mnie)raczej brak progesteronu.no nie wiem...obserwuj sie dalej i spokojnie,bedzie dobrze. Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 21.07.06, 08:51 sky a sukni niestety nie sprzedalam mało kto taki rozmiar posiada, jak dla mnie to utrapienie z jednej strony, spodnice kupic to mam małe szanse - wszystko za duże w pasie ah ... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 19:47 jak najbardziej objaw ciazy!tez tak mialam w pierwszej ciazy....a teraz okres powinien byc za 3-5dni i zero takie sluzu,wiec pewnie nic nie bedzie...tylko bol brzucha mocny,jak przy okresie....ide polezec.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 20:07 hej dziewczynki ja w ostatnim cyklu też miałam taki śluz jednak @ przyszła ( ale Tobie emkz życzę z całego serducha aby jej nie było Odpowiedz Link
emkz Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 20:37 No naprawdę ciekawa jestem co z tego będzie... Dziwne jest to, że w cyklu zawsze miałam tzw. dni suche, a dziś mija 20 dzionek i nic, śluzik kremowy jest niezależnie czy rano to, czy wieczór... Trochę jest to denerwujące, bo cały czas mam 'tam' strasznie mokro.... Hmmm... Z drugiej strony jakoś się ciążowo nie czuję. Co prawda zjadłam wczoraj na kolację trzy jajka sadzone na bekonie (jedyne co tu mają smacznego to ten bekon właśnie!), ale!, gdyby tylko od tego ciąża zależała!... Ach, no trzeba uzbroić się w cierpliwość, niestety;-( Miałam nie schizować i nie wchodzić na forum, ale normalnie nie mogę się powstrzymać!!!)) To na razie dziewczynki! Idę znowu coś na kolację wymyślić... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 21.07.06, 08:47 Emkz trzymam kciuki i spokojnie bo co ma byc to będzie - może własnie do ciebie bociek teraz przyleci ja umowiłam się do gina na poniedziałek, drugi dzień to samo, brazowe plamienia chyba sie zamarwtię przez ten weekend, oby ten moj gin cos pomógł pozdrawiam Was Odpowiedz Link
emkz lalala 21.07.06, 19:23 Pisałam na maila do sky, że już w tę moją ciążę nie wierzę, ale czemu do diabła mam znowu ochotę na te jajka na bekonie (trzeci wieczór z rzędu...)?!?! W takim razie i bez tej ciąży przytyję, że hej! A jak tam agulka? Co z @? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: lalala 21.07.06, 19:34 czesc!dzieki za pamiec!zagladam tu do Was!ja czekam cierpliwie na @...dzisiaj po 10dniach od owu zrobilam test,niegatywny...albo za szybko albo nic z tego... Odpowiedz Link
malutka1939 do wszystkich 22.07.06, 18:41 hej dziewczynki dziś w nocy wyjeżdzam do Bułgarii na 10-12 dni ) Jak wrócę mam nadzieje ze dowiem się o Waszych II kreeczkach albo o objawach ciążowych. Darcia pewnie juz wrócisz niedługo mam nadzieje ze u Ciebie @ juz była i teraz odliczanie do owu. Emkz, sky, aagulkaa życzę Wam II krech, a agulka to na pewno za wcześnie zatestowała i tez będą II krechy )) My jedziemy we dwoje ale zamierzamy wrócić co najmniej w trójkę ) życzę Wam i sobie powodzenia, odezwę się po powrocie buziaki papa Odpowiedz Link
agulka1001 Re: malutka1939!!! 22.07.06, 19:48 milego i owocnego wypoczynku!przywiez cos z wakacji np jakąs fasolke czy cos hehe!do "napisania" Odpowiedz Link
emkz Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 20:12 A niech Wam się bliźnięta trafią, a co! Wypocznijcie za wszelkie czasy, bo w przysżłym roku to już tylko opieka nad potomstwem czeka... Dzięki malutka za słowa otuchy, też trzymamy kciuki! Pozdrowienia! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 21:51 dzięki dzięki )) jeszcze raz pozdrowionka i zaczynam trzymać za Was kciuki papapa Odpowiedz Link
sky1980 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:11 ja juz tez tu jestem-cale szczescie ze zdazylam!!!malutka-milego,szalonego i udanego wypoczynku!!!bawcie sie dobrze i dzialajcie ile tchu w ...piersiach tez i obyscie zaskoczyli za tą granicą!!! a i my zrobimy tu wszystkie co w naszej mocy!!!pozdrowionka!!! ja dzis sie wylezalam na plazy-cudownie bylo i czuje sie swietnie!!!oby wiecej takich dni!!!piersi mnie zaczely bolec...to 15dc i nie wiem czy owu wlasciwie juz byla czy nie...powinno juz byc po...a tam,za wczesnie by sie nakrecac! no a co u Was??? Odpowiedz Link
emkz Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:14 Hmmmm, a gdzieś Ty była na tej plaży?)) Lepiej nie pisz, bo będę Ci zazdrościć... Odpowiedz Link
sky1980 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:19 a napisze bo Ty masz ocean pod bokiem to nie ma czego zazdrościć) jezdzimy do Mietkowa(kier.na Sobótke)tam jest spory zalew,fajne plaże(dzikie tez-wolę je od tych ucywilizowanych i pełnych snobów) i jest bardzo przyjemnie!więc sie wyleżałam na słońcu,popływałam -co kocham po prostu i normalnie odżyłam!!! zawsze wiedziałam ze sie na wieś nadaje,zadne tam miasto!a jutro wywozimy juz część zapakowanych kartonów i szykuje sie mało przyjemny dzień...no chyba ze deszcz spadnie albo sie ochlodzi... aagniesiaa-ja to bym taki rozmiar błogosławiła!!!marzenie normalnie!!! emkz-a teraz "ide" zajrzec na maila Odpowiedz Link
malutka1939 do sky 22.07.06, 22:57 sky bedziemy szaleć hihihih dzięki dziewczyny no i Wy tez pamiętajcie ze mam zobaczyć razem z Wami II krechy w sierpniu!!!!!!!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky 22.07.06, 23:03 no jedż już szczęśliwie malutka i działaj ile wlezie!taki urlop świetnie Wam zrobi!!!nie moge sie doczekac naszego! Odpowiedz Link
sky1980 Re: o śluzie;-) 23.07.06, 13:47 dziewczyny...bo ja nie pamiętam...jak to z tym śluzem było...?jak płodny to pływa w szklance wierzchem,rozpuszcza sie,tonie???mój dziś sie pięknie ciągnąl a w wodzie pływał u góry...wykorzystaliśmy to bez względdu na to co ten śluz oznacza ale moze pamiętacie??emkz-Ty cos pisałaś niedawno o Twoim śluziku...to jak to z nim jest? bo mi chyba owu sie na potem przesunęła...dzis 16dc,piersi nabrzmiale i bolą,śluz jak wyżej i wszędzie czuje jakby sie gaz ulatniał !!!to chyba owu dopiero teraz... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 06:52 dziewczyny!mam swoje II kreski!udalo sie!nie weim,co ze sobą zrobic...maz jeszcze nic nie wie,dzis ide do lekarza,boje sie,mama te bakterie,poronilam 2 m- ce temu....powiem mu,jak juz bede pewna,ze jest ok... Odpowiedz Link
sky1980 Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 07:36 agulka to świetnie!!!!!!!!gratuluje mocno i trzymajcie sie teraz zdrowo-bardzo dobrze ze idziesz do lekarza-teraz juz wszystko bedzie dobrze!!!!!!!trzymamy mocno kciuki!!!! jejku...jak Ty łatwo zachodzisz w ciążę...to mój 7-my cykl... Odpowiedz Link
emkz Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 12:46 Ra jeszcze wielkie gratulacje!!!)) Ja na razie czekam do niedzieli... Przed chwilą napisałam do sky o moich objawach ciążowych, ale już teraz się martwię, że nic z tego nie będzie, o już mnie brzuch boli jak na @;-((( Odpowiedz Link
agulka1001 Re: udalo sie!!!!sky!!! 25.07.06, 18:40 wydaje mi sie,ze to dlatego,ze my nie wierzylismy,ze moze sie udac... czekalam na meza,nie bylo go 3tyg,w ogole nie myslelismy o owu,o staraniach,tylko o tym,ze wrocil,ze juz bedzie ze mna...nie chcialo mu sie wstac po prezerwatywe,mysle sobie-raz sie zyje!i stalo sie.... sky-teraz Twoja kolej!trzymam kciuki strasznie mocno!przesylam Ci fluidki czy jak to nazywają,a przede wszystkim pomodle sie za Ciebie....lubie w niedz oderwac sie od swiata i mocno prosic Boga o pomoc...mi to pomaga.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: udalo sie!!!!sky!!! 25.07.06, 19:56 i dzieki za fluidki,bardzo sie przydadza.w piatek moj mąż jest umowiony na badania nasienia...tylko czy on urwie sie z pracy???wiem ze są sprawy ważne i ważniejsze..ale sama go umowilam i on jeszcze nic nie wie i mam nadzieje ze termin mu przypasuje.dosc juz mamy oboje niepewnosci...to juz czas na dziecko.ja tez bardzo lubieniedzielne msze sw. mimo ze ostatnio rzadko bywam w kosciele niestety...zreszta...zniecheca mnie fakt ze w oczach kosciola i kleru wlasciwie jestesmy w najlepszym razie"niewidzialni"zeby nie powiedziec potepieni...wszak nie mamy jeszcze slubu koscielnego.ale bedziemy mieli!!! mozemy zyc nie wiadomo jak zgodnie i pogodnie a mimo tego rozgrzeszenia nikt mi nie da...ech..coz,takie wyznanie.i tak go nie zmienie. nic to-agulka Ty sie trzymaj zdrowo z Fasolką bo ktos w koncu musi darci niespodzianke zrobic!!!emkz sie czai dosc niesmialo jeszcze ale moze z kazdym dniem bedzie coraz pewniejsza!!! Odpowiedz Link
emkz Nikogo nie ma 25.07.06, 14:15 wszyscy na wakacjach...;-( Ciekawe co u Darci, no i jak malutka w Bułgarii. Kiedy one wrócą? Jakoś tak niemrawo nam się wątek bez nich rozwija... Optymistyczny i największy akcent to agulka, której jeszcze raz składamy gratualcje!)) Odpowiedz Link
agulka1001 Re: emkz 25.07.06, 18:39 kobito,nie chce Cie nakrecac,ale chce Ci dac nadzieje....mnie brzuch to tak bolał (4dni przed terminem @),ze szok,jakbym miala okres!juz myslalam,ze przyjdzie,ale z drugiej strony nigdy nie bolał mnie tak szybko...takze glowa do gory i czekaj.... kurde,znowu chce mi sie plakac,jak tak cieplo o mnie piszesz...no lzy ma w gardle,chyba se poplacze z radosci.... dziewczyny,trzymam za Was mocno kciuki,naprawde! ps.wiecie co,staraia byly 2-3dni przed owu i sie udalo...niezle,co?ale zywotne te plemniczki mojego meza....Boze,jak sie boje,zeby bylo ok....wspomnienia utraconej ciazy sa znowu zywe....dostalam luteine,nospe na podtrzymanie (straszne slowo) i mam isc znowu na zastrzyk,chyba kaprosten czy cos takiego! Odpowiedz Link
sky1980 Re: emkz 25.07.06, 19:50 a widzisz!!!kaprogest jak mniemam!!!!!czyli bedzie dobrze agulka,mam przeciwiczony ten lek,moja mama tez a miala wcale nie miec dzieci!!!(i ma nas 3 corki)nie boj sie.lez jak trzbab i sobie mile ksiazki czytaj! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: emkz 25.07.06, 21:13 ale do pracy mam chodzi...a troche stresu mam,nie powiem....prahne tego malenstwa najbardziej na swiecie....musi sie udac....Kruszynko,walcz,prosze Cie.... Odpowiedz Link
emkz Re: emkz 25.07.06, 23:06 A ja sobie mówię, że jak są problemy, to są one po coś... A są po to, żeby później było już tylko lepiej!!! Tak jak w przysłowiu: po deszczu zawsze wychodzi słońce, a po burzy nawet tęcza... Trzymam kciuki agulka! Dawaj znać na bieżąco co i jak. Wierzymy, że będzie dobrze! Musi tak być. I już. Odpowiedz Link
malutka1939 do wszystkich 26.07.06, 17:35 hej dziwczyny mój sen o bułgarii szybko się skończył jestem juz w domu.... Dojechaliśmy 1100 km do Rumunii było cudownie wszystko nam się udawało, nigdzie nie zabładziliśmy po prostu bajecznie az tu zatankowaliśmy trefne paliwo i rozwaliło nam coś w silniku... Rumunii bardzo nam pomogli pokierowali do serwisu toyoty ale okazało sie że samochód mogą napraiac nam dopiero po 10sierpniai co mieliśmy 30 min na podjęcie decyzji co dalej, zdecydowaliśmy się wrócic do Polski... wracaliśmy pociągiem z Bukaresztu do Budapesztu a tam czekali na nas znajomi i przywieźli nas do domu. teraz musimy laweta zciągać nasz samochód i nie stac nas juz na zadne wakacje..... Podróż w rumuńskim pociągu była ogromnym przezyciem, taka ilość stresu na pewno nie pomoze nam zafasolkować.... To straszny sen który jeszcze się nie skończył... A miła być druga podróż poślubna. Mam dość jestem załamana.... te koszty mnie jeszcze dobiły...... Jak pech to pech.. Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 26.07.06, 18:33 Ojej, mautka! No faktycznie jakiś pech potworny!;-((( Jakbyś opowiadała jakiś film z serii czarnego humoru... Co pewne to TYCH wakacji nie zapominicie do końca życia. Ale może jeszcze nie wszystko stracone i choć na parę dni to się jednak gdzieś wybierzecie? Gdzie mieszkasz w Polsce? Polecam Mazury, Sudet, Bieszczady itp. itd.. Jasne, że to nie to samo, ale lepsze to niż nic. A może tak miało być i mieliście wrócić wcześniej, bo... bo nie wiem, bo coś by się jeszcze gorszego stało? Coś mi to pocieszanie nie wychodzi... A chciałam dobrze. Trzymaj się i głowa do góry! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 26.07.06, 18:51 malutka,przepraszam,nie gniewaj sie,ale jak przeczytalam to pierwszy raz,tą Twoja przygode,to sie usmialam to łez....przepraszam,to jest Twoja tragedia,wiem,koszty i w ogole,ale jest w tym cos komicznego,nie potrafie tego okreslic,nie obrazisz sie??ale to jest scenariusz na film komediowy!ale tak naprawde to bardz Ci wspolczuje,powaznie.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 26.07.06, 19:24 wiecie moze to i komiczne ale strasznie bolesne... dla mnie to raczej dramt, albo tragikomedia.Jestem osobą mało zamożna, na ten urlop zbieraliśmy kase cały rok. Sam powrót do Polski kosztował nas 1000 zł... teraz jeszcze laweta i napraa auta a na to już musimy pożyczyć kasę. Nie ma mowy o wyjeżdzie gdzie indziej choć bardzo bym chciała ale po prostu nas nie stać. Było jeszcze wiele pechowych sytuacjii które nas spotkały m.in. to ze popsuł się pociąg którym wracaliśmy i staliśmy w rumuńskich polach 2 godz. Nie wiem czy o tym pisałam, to było straszne..... Oby się to wszystko dobrze skończyło, kasę się odda a emkz moze masz rację ze mogło stać się coś gorszego... ehh wazne ze nam nic nie jest, a moze będę miała fasolkę i to nam wynagrodzi wszystko... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 26.07.06, 20:39 malutka,pewnie ze jest to ciezkie,przepraszam,ze sie smialam,to niezlosliwie,rozmiesz...ale ogolnie taki zwrot akcji,ze szok!kasy szkoda,nerwow...rozumiem,bo wiem co to znaczy,odlozyc troche grosza...nby czlowiek pracuje,a na niewiele nas stac!ale nie ma tego zlego...bedzie malenstwo-bedzie radocha,dostaniecie becikowe i sie wyrowna! Odpowiedz Link
darcia74 Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 21:24 Witajcie dziewczyny!!! Przede wszystkim wielgachne gratulacje dla AGULKI1001!! Bedzie tym razem dobrze, zobaczysz agulka. Ja mysle dziewczyny, trzymajmy sie tu razem i po kolei kazda z nas zobaczy upragnione II kreseczki. sky, no to jestes juz "zaobraczkowana" Wszystkiego naj naj-lepszego!!! malutka, toz to faktyczne jak scenarjusz z tragikomedii to co sie wam przytrafilo. Tez uwazam, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i sie wszystko ulozy. Bylam dawno dawno temu w Rumunii i Bulgarii rowniez z pewnymi przygodami, wiec potrafie sobie pewne sytuacje wyobrazic. U mnie wakacje minely dosc spokojnie i bez nieprzyjemnych przygod, wiec nie ma co opowiadac. Za to @ niestety nie przyszla do tej pory, a to juz 66dc !!! I jak tu sie nie stresowac... i jak tu sie starac o baby ? Bylam dzisiaj u panstwowego gina (czekalam 1miesiac na wizyte). To jest fabryka a nie sluzba zdrowia. W kazdym razie pani gin zapisala mi dufaston czyli progesteron, ktory oprocz tego ze mi wywola (mam nadzieje) @, to mam go brac przez nastepne 3miesiace - prawdopodobnie na wyregulowanie. Znow zadnych badan !!!! Czy to olewactwo czy ignorancja? Inna dziwna rzecz. Na "staraniach" wypowiedzial sie nie raz ten dr Polak czy ten inny, ze progesteron moze zatrzymac owulke a ja wlasníe wyczytalam na ulotce dufastonu, ze nie blokuje!!! Martwi mnie to bo mam to lykac od 16dc, gdzie normalnie moje owulki byly po 20dc. Ehhh... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:02 cze darcia!dzieki za slowa otuchy!fajnie,ze jestes!my tutaj jak widzisz,ciagle plotkujemy,juz monotonne sie zrobilysmy,no nie?ja,a raczej my- walczymy z plamieniami i boami brzucha....kurde,boje sie jak nie wiem co.... co do duphastonu (czy luteiny),naczytalam sie na tym forum i tym podobnymi,ze te leki wstrzymują owulacje,ze trzeba go brac po owu itp!ja mialam przepisane brac od 16 do 25dc!a owu zawsze mam po 2dc,bo cykle ponad 35dni!i kobito-2razy zaciazylam z luteina!raz w kwietniu,skonczylo sie tragicznie ,ale to nie przez leki....i teraz drugi raz-luteinka od 16dc,owu (potwierdozna na usg) w 21 dc i co???wczor test z dwoma kreseczkami....w pt odbieram bete z pon i z dzisiaj,po plamieniu,ale sie boje..... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:11 dzieki wielkie agulka !!! To mnie uspokoilas i dalas wielka nadzieje. Powiedz mi jeszcze, dlaczego gin przepisal Ci luteine? Ile miesiecy bralas? Po ilu dniach od odstawienia luteiny dostawalas @ i czy zawsze tak samo? Oczywiscie bierzesz nadal bo to podtrzymuje ciaze, nie? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: Jestem znowu z Wami! 27.07.06, 17:02 luteine bralam,bo po odstawieniu tabl anty mialam dluuuugie cykle,problem z miesiaczką!i bylo tak-w lutym wzielam,w marcu tez-i wtedy zaszlam w ciaze!teraz bralam w tym cyklu,i tez zaszlam w ciaze!po wizycie u lekarza biore konską dawke-4x2! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:07 dziewczyny ja mam nadzije ze nie ma tego złego.... musi się wszystko udać i będzie ok dziś załatwiliśmy lawete dla naszej corolki po przystępnej cenie więc zaczyna się wszystko układać. agulka nie mam naprawde zadych pretensji do ciebie wiesz ja to przeżyłam a to co napisałam to tylko namiastka i zadłe modlitwy niepomogły ale jak to mówią jak trwoga to do Boga... darciu dziwne że tej @ nie ma! ja kiedyś tak miałam ze długo mi sie spóźniała i też brałam duphaston od 16dc, a potem w kolejnym cyklu ale jakoś inaczej juz nie pamiętam ale chyba po @. mnie pomógł tzn. potem juz miałam @ w każdym cyklu. Jak byłam młodsza (16,17 lat) @ zatrzymywała mi się na 3 m-ce a najdłuzej na 9 m-cy (ale wtedy jeszcze sie nie martwiłam ze to ciąza hihi bo nie współżyłam) wtedy brałam coś na wywołanie ale nie był to Duphaston. przed chwilą wysłuchałam w Panoramie ze przez taki upał spada aktywność seksualna... w nocy jest za wysoka temp.(oczywiście temp. powietrza )i większość osób nie ma ochoty na seksik hihih dobrze ze ja uwielbiam ciepełko i mnie nic nie przeszkadza ) nie nawidzę zimna jestem zmarzluchem (ale nie oziębła) heheheheh ehhh już mi humorek wraca ;0) Odpowiedz Link
darcia74 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:20 no to dobrze malutka, ze humorek juz dobry hehe z tymi upalami, to faktycznie tak jest. Ale ja tez nie nawidze zimna wiec sie delektuje 30-to stopniowami upalami. Co do tych @@, to ja tez jak bylam mlodsza to tak mialam ze kilka miesiecy nie bylo i zwasze roznej dlugosci cykle i tez mnie to nie nie interesowalo zbytnio wtedy. Potem bralam przez wiele lat piguly no i teraz cholewcia znowu! Odpowiedz Link
sky1980 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:56 czesc dziewczyny,witaj darcia i malutka!!!i dobrze ze juz obie jestescie))) ja dzis tylko na moment ale stale Was czytam!!!juz sie wyprowadzamy i panuje nerwowka z pakowaniem,wozeniem itd...a to harmonii malzenskiej nie sluzy....do tego upaly....uwielbiam ale nie jak mamn nosic kartony z ksiazkami!!!!! dziewczyny,kibicuje Wam hmm...gorąco!!!dostancie @ a te ktore nie chca-niech nie dostaja @ absolutnie!!!uciekam i duza buzka dla Was wszystkich!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
emkz Re: Witajcie w domu;-))) 26.07.06, 23:42 Darcia i Malutka - smutno było bez Was To ja chyba jedyna taka co upałów nie lubię. Po prostu nie funkcjonuje wtedy. Najlepsza dla mnie to 25 max. Więc Anglia jak najbardziej mi klimatycznie sprzyja - właśnie pada deszcz A co do duphastonu ja to brałam przez dwa cykle (od 16 do 25 dc), bo miałam tygodniowe plamienia przed @ (brak progesteronu). Gin nic nie mówił o wstrzymywaniu owu - wręcz przeciwnie, mówił, żeby się starać. Ale ja ten lek znosiłam po prostu straaaaaaaaaaaaaaasznie. Mdłości, humory, pryszcze na całą twarz, obrzęki. Szok. W pierwszym cyklu @ miałam wzorowo 28 dc. Stwierdziłam, że się poświęcę, skoro ma mi wszytsko uregulować, no i mój następny cykl trwał 36 dni... Rzuciłamwięc cholerstwo w diabły i zaczęłam brać castagnus. Jak na razie pierwszy cykl 29 dni (plamienia od 27), na drugą @ czekam (dziś mija 26 dc), a raczej nie czekam)) To chyba na tyle dziewuszki. Trzymajcie się ciepło i ZDROWO, a przede wszystkim CIĄŻOWO)) Szczególnie agulka. Papa! Dobarnoc Odpowiedz Link
emkz Re: do sky1980 26.07.06, 23:43 Wysłałam Ci maila na to drugie konto! Mam nadzieję, że tym razem dojdzie)) Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:05 emkz-doszedł....tytuł...ale może to był kontrolny,co?odpisałam malutka-tak właśnie masz myslec-ze ta awaria auta uchroniła Was przed czyms znacznie gorszym.a moze pobłogosławi Was fasoleczką tu w kraju?a czy to nie Ty mieszkasz w domku w małej miejscowosci?jak ja mieszkalam w miasteczku to mi sie nigdzie nie chcialo na wakacje wyjezdzac!blisko jeziorko,grillek z sasiadami,ploteczki z przyjaciolkami!!!zyc nie umierac!!!za rok pojedziecie w swiat-we trojke!!! agulka-trzymajsie dzielnie!!!juz lepiej jest??? darcia...a moze maliny jedz?rozkurczaja...moze na @ pomoga...i chyba rozmaryn tez(herbatka). ufff...jak to milo usiasc wieczorkiem przed kompem bez wyrzutow sumienia ze sie obowiazki domowe zaniedbuje o tej porze to juz tylko inne obowiazki zostały;- ), do jutra!!!! Odpowiedz Link
emkz Re: do sky1980 27.07.06, 00:21 no to coś nie tak, ze doszło tylko 'Hmmm,'. Ten mail wysłał mi się tylko jako tytuł, bo za szybko nacisnęłam enter Kolejny zaraz wysłałm o tytule 'Hmmm...', w którym wkleiłam mail z rana (wysłałam przy śniadanku!). No to teraz jeszcze raz. Zatytułuję go 'do sky1980' i wkleję wszystkie maile... Ciekawe czy dojdzie... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:29 zaraz sprawdze Inko...qrcze...czyli cos nie tak z kompem by było jesli ten mail nie dojdzie...najgorsze ze ja sie kompletnie na tym nie znam...ale jesli z kompem to na innym komppie juz powinno byc ok?!no zobaczymy...ale moje dochodza cale? Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:33 jeszcze maila nie ma...załamka...cała nadzieja w jutrze bo jutro znow pobiegam po tych kontach z nadzieją...pozdrawiam i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 09:29 raniutko spłynął kolejny mail-powtórka z wczoraj tzn ten poprzedni.odpisałam i masz racje z diagnozą niestety i jak dzis sie mają zaciązone i oczekujące na II a Darcia jak sie czuje?zadnych objawow @? ja zaraz ruszam w moj ograniczony swiat kartonow...milego dnia! Odpowiedz Link
emkz Re: do sky1980 27.07.06, 10:00 Sky maila własnie posłałam o temacie '27 dc' A wszystkim życzę miłego dnia, nadejścia @ do draci i nie dajeścia do kogokolwiek innego. Darcia, na fertility widziałam cykle na 90 dni długie... Szok. Odpowiedz Link
darcia74 Re: do sky1980 27.07.06, 11:57 widzialam i dluzsze, nawet 100 paro dniowe A najlepszy jaki widzialam wykres to taki fajny bezowulacyjny (na poczatku), kobitka wziela progesteron w 80dc(!!!!) i w tym samym dniu miala seksik, test owulacyjny negatywny a jak sie okazalo owulacja nagle wystapila i 14 dni pozniej test ciazowy pozytywny!!!! Czy to nie cudowne ??? A juz myslalam, ze przy takim wykresie jak moj w obecnym cyklu niemozliwe jest zaciazyc! Niech tylko moj maz wroci z pracy to go wezme znow w obroty Tutaj tez jest inna galeria rozniastych wykresow jezeli macie ochote poogladac: www.ovusoft.com/ourtcoyf/gallery/ Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do sky1980 27.07.06, 11:29 hej dziewczyny jestem załamana okazało się ze nie mamy assitnce międzynarodowego.... musimy wszystkie koszty pokryć z własnej kieszeni i do tego nikt nam za to nie zwróci zlamnej złotówki... nie wiem czy my jesteśmy tacy "ciemni" czy nikt nam tego nie oferował nie podpowiedział Boze czemu tak się dzieje że tyle zlego mnie spotyka... do tego od dziś mam plamienia a nie było jescze śluzu płodnego.... a to już dobiło mnie do końca bo choć jedna iskierka nadziei tliła się w moim serduszku... teraz tylko smutek... Odpowiedz Link
darcia74 Re: malutka1939 27.07.06, 12:08 Mialam kiedys ten assistance miedzynarodowy, ale moja siostra byla agentka ubezpieczeniowa i mi to doradzila, bo jezdzilam czesto za granice. Fakt, jak pech to pech... Wiem, ze teraz jestescie zalamani, bo kasiora straszna wydacie i nic was teraz nie moze pocieszyc (procz upragnionej fasoleczki), ale pomysl, ze oboje jestescie zdrowi i cali, a z kasa dacie sobie rade. Jak rozumiem dostalas plamien przed owulka? Ja mysle malutka, ze to stres, wiec nic sie zlego z Toba nie dzieje. Nie moge powiedziec zebys sie mniej stresowala bo wiem, ze sie nie da, ale sprobuj nie tracic chociaz nadziei Odpowiedz Link
malutka1939 Re: malutka1939 27.07.06, 13:56 dzięki darciu za pocieszenie nigdy nie miałam plamień przed owu a kto wie co teraz sie dzije po tym stresie. Mój mąż jedzie dziś z laweciarzem do Rumuni po nasz samochód wróci dopiero w weekend więc nawet jak owulka bedzie to ten cykl jest stracowny ale moze toi lepiej bo takie nery niepomogą fasolce. Też sobie to tłumacze e dobrze że nam nic nie jet ale mimo to nerwy są silniejsze ode mnie. Jeszcze raz dziękuję za pocieszenie trzymajcie kciuki za mojego Paełka...... Odpowiedz Link
sky1980 od sky 27.07.06, 15:33 bardzo dopbrze darciu ze nadaj jest szansa na ciążę!!!normalnie sie ciesze bo taki 3miesieczny cykl moze do szalu doprowadzic!!!! malutak-Pawełek załatwi ,bedzie good...a wiesz...bylismy niedawno ze znajomymi (niemcy)w gorkach-w Polsce i szlak trafil ich nowego merolka!!!i tez lawete wolali z wrocka,zaplacili 900zl za ok.150km.ale im ubezpieczenie zwroci...zdarza sie,wkrotce o tym zapomnicie i pozostanie to jednym z gorszych wspomnien emkz...jeszcze go nie(maila)pewnie pokaze sie potem ale widze ze z kompem coraz gorzej...oby R dzis mial dosc czasu by go naprawic!!!ja juz jestem uzalzniona od Was i wcale nie chce isc na odwyk!!! mam chyba 20dc dzisiaj...niby jest ok,niby szansy potencjalne wykorzystalismy choc nie zidentyfikowalam dokladnie owuale raczej jej nie przepuscilismy i niby sie nastawiam na @...i wiem ze i tak bedzie smutno jak przyjdzie...ech...byle komputer dzialal to sie Wam wyzale.buziaki.sky Odpowiedz Link
agulka1001 Re: hej! 27.07.06, 17:10 niedlugo braknie nam miejsca na tym poscie hehe u mnie jakby lepeij,ale boje sie cieszyc,boje sie myslec,co bedzie dalej... bol mniejszy,ale biore nospe,nie wiem co bedzie,jak ją jutro odstawie... lykam luteine,wszystko zniose,mam mdlosci jak szlag,piersi bolą,ale bardzo malo,w ogole zawsze tak bylo,ze przed okresem robil sie wieksze,ale nie bardzo bolaly,teraz mialam sutki wrazliwe,i wydaje mi sie,ze bol mniejszy...a moze mi sie wydaje?nie wiem...za tydz sie wyjasni...klade sie spac,bo cos padnieta jestem!to pa dziewczynki! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: hej! 27.07.06, 19:12 agulka bedzie ok!!!!! zobaczysz powiedziałam Ci ze będziesz mieć II krechy to i mówię ci ze bedzie ok, tylko oszczędzaj się pamiętaj!!!!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: hej! 27.07.06, 19:46 agulka-a Ty pracujesz?moze pomyśl o zwolnieniu zdrowotnym,to ważne i nikt procz Ciebie bardziej z tego sobie sprawy nie zdaje!lez,spij i traktuj Was po królewsku!!!i powiedz mężowi,bedzie Ci łatwiej a i on na pewno ucieszy sie ogromnie i bedzie miał na Ciebie baczenie jeszcze większe!nadal trzymamy kciuki!!!musi byc dobrze agulka! Odpowiedz Link
emkz Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zła 27.07.06, 20:14 Ale jestem wkur... Strasznie. Nienawidzę mojej pracy, nienawidzę WB, wszystkiego nienawidzę. Humorek mam taki, że lepiej się do mnie nie zbliżać... Pewnie nici z testowanka, bo zdąży przyjść @. Wrrrr Wszystko bez sensu. WSZYSTKO. Dobrze, że jakieś plusy u Darci i agulki, bo bym już chyba zwątpiła w ten świat! Mam ochotę pokrzyczeć: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. Sky, maila Ci wysłałam tego 27 dc na oba konta tym razem. Mam nadzieję, że dojdzie. Jak nie, daj znać! Może to coś u mnie nawala... Buuuu jak mi jest źle...;-((((((( Odpowiedz Link
sky1980 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 20:42 Inka-na onet doszedl )) no to teraz pisz co jest!!!!(juz Ci odeslalam)co sie stalo!?Ty mnie tu nie strasz ta WB!!!!wypisz sie nam,a co!!pomaga! Odpowiedz Link
emkz Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:06 Ech, szkoda pisać... Już się mężowi wygadałam i mi ulżyło Wiecie jak to w pracy - nigdzie nie jest doskonale. A dziś robiłam inwentaryzację i tu mają takie pierd... przepisy, że chciałam normalnie usiąść i się rozpłakać z rozpaczy! Np. Trzeba było RĘCZNIE policzyć wszystkie torebki od herbaty... Przykładów mogłabym mnożyć bez liku; a na dodatek taka polka czeka nas co TYDZIEŃ. To jakieś chore jest... I jeszcze taki jeden Hindus, z którym parcuję stwierdził, że się z tym gramolę!!! Wrrr Ale już, koniec złości przez idiotyczną pracę. Jestem w domku, zajadam ostre papryczki, a do tego jeszcze mąż mnie tuli Tak więc życzę wszystkim dobrej nocy i samych pozytywnych nastrojów zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym Odpowiedz Link
sky1980 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:12 no...to najwazniejsze ze cisnienie spadloa Hindusem to sie nie przejmuj!!! Robert gonił ich jak psy kiedy był w Indiach!brudasy i pospólstwo!(nie jestem rasitką ale co Ci bedzie uwage zwracał!!!)kochany ten Twój mężuś a Ty sie nie denerwuj-to szkodzi!nie tylko piękności !!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:19 emkz uważaj na fasolke nie dennerwuj się hihihhi Odpowiedz Link
emkz Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:29 No ja też rasistką nie jestem. Ale... Hindusów nie lubię. I już Bożesz, malutka, nie zapeszaj No tak bym straaasznie chciała, że aż się boję, że nic z tego nie będzie. Jeśli @ nie przyjdzie do niedzieli to wtedy też zatestuję (będzie 30 dc). Dobrym objawem jest to, że plamień nie mam, które mnie zawsze przed @ nawiedzały. No i było to maleńkie krwawionko 23 dc... Oj, dziewczyny, trzymajcie kciuki. Tempka 37,2... Odpowiedz Link
malutka1939 emkz trzymam kciuki i... 27.07.06, 21:39 nie zapeszam na bank )))))))) trzymcie się Odpowiedz Link
agulka1001 Re: Wrrrrr... 28.07.06, 14:53 uwazaj emkz,bo ja mialam takiego nerwa przed terminem @@,kiedy juz bylam w ciazy hehe co do optymistycznych gestow-u mnie plamienie na nowe!do pracy jednak musze chodzic,takie zycie,lekarz nic ine mowil o lezeniu plackiem...ale w dom usie oszczedzam,nic nie robie,tylko czasem cos zjem hehe!martiwe sie,bo spada mi temp-dzis 37,2,a 3dni temu bylo 37,4!wynik bety-170 (13dni od owu,15dni od staran,34dc przy cyklach 35dni) Odpowiedz Link
sky1980 Re: Wrrrrr... 28.07.06, 15:05 agulka-a ta beta to dobrze czy zle?bo ja norm nie znam jeszcze - powiedz-w porządku ten wynik tak?wieesz...dziwie sie ze po przejsciach i nadal z obawą o ciążę Twój gin nie wziął pod uwage chocby 2 tygodniowego zwolnienia!!!do cholery tak nie mozna!!!jak masz sie oszczedzac pracujac?no chyba ze prowadzisaz male biuro w swoim domu...trzymaj sie agulka dzielnie,siły i zdrowka dla malenstwa!!! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: Wrrrrr... 29.07.06, 13:36 sky!beta dobra wedlug norm jakie mam na wynikach-to 2-3tydzien!w pon odbiore nast wynik,robilam po dwoch dniach,wiec bede wiedziec,jak rosnie! co do zwolnienia-to moze lekarz nie widzial potrzeby pojscia na zwolnienie!nie mam swoejgo biura,ale duzo siedze!w domu sie oeszczedzam! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do sky1980 27.07.06, 22:19 dziewczyny coś mnie prześladuje czy to jakieś fatum!!!!!!!1 jestem załamana cofneli ich z granicy tzn. moje go męzą i laweciarza gościowi skończył sie przegląd auta i nawet o tym nie wiedział..... ja już nie mam siły Odpowiedz Link
emkz do malutka! 27.07.06, 22:59 Tylko jedno: trzymaj się dzielnie, bo taka sytuacja to już na rzeczywistość nie zakrawa... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do malutka! 28.07.06, 12:28 oj malutka to juz jest pech,zdecydowanie.jak z surrealistycznego filmu opartego o oniryzm.ale nie daj sie,wytrzymacie i koszmar sie kiedys(szybko!)skonczy.a jakie ustalenia teraz padły wzgledem samochodu? powiem Ci na pocieszenie ze mi sie tez odechciewa...przeprowadzamy sie-jutro ekipa wywozi klamoty,dzis rozbieramy szafy ktore ida do smieci.nadal pakuje coraz wieksza(o ironio!!)sterte gratow-skad sie tego tyle nabralo!!!???jest szalony upal,Ania w brudnym,zakurzonym pokoju pozbawionym czesciowo mebli i dywanow oglada bajki...mąż -w pracy!!!a ja nie wiem gdzie mam rece wlozyc(w dodatku Robert ma dzis urodziny...nie mamy ani sli ani sposobnosci by je uczcic).jestem chora.od tygodnia boli mnie gardlo.tera kicham,prycham,biore wit.C w mega ilosciach,apap,poce sie na potege juz nie wiem czy z powodu upalow czy infekcji,glowa mnie boli i najchetniej bym sie polozyla...ale gdzie tam!!! do roboty,do kieratu...bo kto zrobi...nienawidze przeprowadzek i remontow!!! nawet nie wiecie jak tego nienawidze!!!...a mam tak statystycznie co 2 lata...i czesciej...Boże...niech to sie wreszcie skonczy.chce stabilizacji. Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 28.07.06, 12:34 aa!!!i to nie koniec wlasciwie...bo teraz nalezy pakujac oddzielic rzczy ktore tu zostana(w kraju)od tych ktrore we wrzesniu zabierzemy do Anglii....i obdarowac nimi krewnych szczerzac sie by zechcieli je wziac na przechowanie..trzeba pogniezdzic sie z moimi rodzicami gdzie na 50mkw mieszkaja 4 osoby(no to dojda jeszcze 3 i pies)i nie zwariowac!i wcisnac tam wyjazdy wakacyjne-bo nie damy rady poltora miesiaca przekoczowac we wzglednej harmonii i trzeba bedzie gdzies pojechac!!!no i jeszcze praca...wszak moj maz nie rozstanie sie z firma na dlugo...oby dotrwac do 18sierpnia-wtedy na 12dni wyruszamy w szeroki swiat co naszym bliskim zapewni odrobine komfortu w ich wlasnym mieszkaniu...a potem kolne pol miesiaca i mam nadzieje -zczniemy budowac COS solidnego w tej Anglii!!!jejku...wariuje.sorki za takie smetne wywody ale naprawde mam DOSC.a z badan nasienia nici...mialy byc dzis ale nie beda...i nie wiem kiedy beda...zawsze COS wypada. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do sky1980 28.07.06, 16:11 juz myslałam ze gorzej być nie moze... ze teraz to tylko lepiej ze sprowadzimy samochód itp.... ale niestety dziś moja babcia trafiła do szpitala a to jest najgorsze w tym wszystkim bo to osoba niepełnosprawna awiecie jakie szpitale mamy w Polsce trzeba tam być 24 h bo nikt jej nie pomoze... a ja mam nadal plamienia i ból brzucha przyjdzie ta @ czy nie... sama nie wiem bo to dopiero 21 dc zaczynam być zła na cały świat świetny mam urlop.... wszystko do du... mój mąż zaraz robi drugie podejście jedzie po samochód do RO Odpowiedz Link
emkz Uszy do góry dziewczyny;-))) 28.07.06, 16:17 Agulka - wszystko będzie dobrze, tylko bierz leki przepisane przez lekarza i ni stresuj się za dużo (łatwo powiedzieć...) Sky - spoko, dasz radę z przeprowadzką i z mieszkaniem u rodziców - w Anglii jeszcze będziesz miło tę ciasnotę z nimi wspominać Chyba, że to tylko ja jestem taka dziwna i tęsknię za najbliższymi... Jak darcia z @? Jak malutka z tym samochodem nieszczęsnym? - Coś Wam ta zagranica niepisana normalnie. A u mnie 28 dc mija sobie; plamień zero, powtarzam ZERO Tempka 37,3, sutki bolą, mdli po paście do zębów;-( No normalnie zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Najbardziej boję się jutra, bo też jutro @ najbardziej prawdopodobna (brzuszek tak pobolewa jak co miesiąc;-() Oby do niedzieli! Papa, tzrymajcie się! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: Uszy do góry dziewczyny;-))) 28.07.06, 20:36 hohohoho emkz!czyzby czyzby???????? Odpowiedz Link
malutka1939 emkz, emkz... 28.07.06, 23:59 kibicuję Ci emkz.... mam przeczucie te sutki to na pewno ciąza.... POWODZENIA!!! Odpowiedz Link
emkz Re: emkz, emkz... 29.07.06, 07:10 A ja mam niestety przeczucie, że nici z tego. NIESTETY! Czuję się tak jakbym zaraz miała dostać też paskudną @, więc chyba do gastrologa powinnam się udać z tymi mdłościami, a nie do ginekologa... Że plamień nie ma - to pewnie zasługa castagnusu, i może te piersi tak dziwnie na niego reagują??? Tak więc daruję sobie chyba jutrzejsze testowanko - i tak zawsze po testowanku dostaję @... Po co test marnować..? Miłego dnia dziewuszki i dzięki za wsparcie! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: emkz, emkz... 29.07.06, 10:56 kobito,ja przed terminem @@ to czulam sie jakbym juz miala okres,bol brzucha!i tak na 4dni przed terminem,dlatego bylo to dla mnie dziwne!ale czulam sie fatalnie,lezalam,dziekuj Bogu,ze nie masz plamien...ja juz mam 4dni,boje sie strasznie.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: emkz, emkz... 29.07.06, 11:35 dziwczyny do mnie dziś przyszła @ dziwne to bo to 22 dc powinnam mieć owu a nie @ ale widocznie te stresy tak na mnie podziałały..... i co ozncza to że dobiłam do 10 bowiem to już 10 cykl tylko nie wiem czy 10 sie skonczył czy sie zaczyna bo już mi sie pogmatwało ale uznam to ze 10 cykl sie rozpoczął.. Odpowiedz Link
emkz no to jednak było zbyt pięknie... 29.07.06, 18:33 , bo zaczęła się @;-( Na razie tylko plamionka, ale wszystko się skończyło - mdłości, ból piersi i mnie opryszczyło. Poryczałam się już, więc dół już mi minął i stwierdziłam z mężem radośnie, że co mi tam - mogę być majówką czy czerwcówką. A poza tym nasze starania dopiero we IX mają się zacząć Ale i tak jakoś przykro. Jedyny plus to ten, że jednak castagnus działa! Cykl 28-dniowy, bez brązowych plamień. No to ja odpadam - teraz kolej na sky i jej rezultaty nocy poślubnej)) Trzymajcie się ciepło! Agulka - myśl pozytywnie! Malutka - nowy cykl - nowa szansa))! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 29.07.06, 23:04 emkz przyro mi... już myślałam ze ci sie uda podobnie ja miałam w ubiegłym cyklu.Ja chyba tez kupie castagnus, skoro ty nie masz plamionek i cykle regularne... ja też chce.. Ja coś ta @ mam bolesna cholernie nie wiem czy to efekt tych stresów czy upałów ale prochy non stop... wrrrr Dziewczynki mój mąż juz wraca z Rumunii z naszym autkiem. Będzie jutro na obiadek juz nie moge sie doczekać Odpowiedz Link
darcia74 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 30.07.06, 15:00 no widzisz malutka1939 zaczyna sie wszystko ukladac... A obfita @ pewnie ze stresow. emkz, tez Ci po cichu kibicowalam, ale skoro masz cykle regularne to ciaza jest moim zdaniem tylko kwestia czasu. Ja dzisiaj sie dowiedzialam ze moja przyjaciolka z ktora jednoczesnie zaczelysmy starania, zaciazyla, w 3-cim cyklu. Pogratulowalam jej z calego serca, ale jak odlozylam sluchawke rozryczalam sie. Zreszta wiedzialam tez ze to u niej kwestia czasu, bo maz tylko na weekend'y w domu ale cykle regularne jak w zegarku. Ja nigdy takich nie mialam wiec mam dziewczyny stracha wielkiego. Dzisiaj mija 70dc!!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 30.07.06, 15:24 Darciu nie zazdroszczę.... ja mam b. nieregularne cykle ale mam kurcze a ty juz tyle czasu no moze niedługo przyjdzie @ życzę ci tego.. moze wtedy sie wszystko unormuje Odpowiedz Link
agulka1001 Re: darcia 30.07.06, 18:56 darcia,a czy Ty konsultowalas sie z lekarzem?tez miewalam dlugie cykle,ale kiedy juz byly ok. 45dni,to lecialam po luteine!to troche dlugo,no nie?? Odpowiedz Link
darcia74 Re: darcia 30.07.06, 22:24 Agulka, Ja juz bylam u ginka w 38 dniu cyklu, bo widzialam z wykresu ze nic z tego nie bedzie bo cykl bezowulacyjny. Jak mu nabaknelam, ze moze wywolac @, to sie szczerze zdziwil. Byl zdziwiony ze w Polsce wywoluje sie @@, ze mam czekac az sama przyjdzie! Jak wrocilam z wakacji, byl to 66dc poszlam do innego gina, no i dostalam duphaston na wywolanie i teraz czekam. Ladna rozbieznosc, nie...? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: darcia 31.07.06, 08:26 darciu a jak się czujesz po tym Duphastonie? Nie mdli Cię itp. Bo ja to tak średnio się po nim czułam ale da się przeżyć ) agulka jak tam u ciebie z plamienimi? emkz @ jest tak? to nie był fałszywy alarm? sky1980 ty tak zajęta pakowaniem i przeprowadzka ze nic nam tutaj nie klikasz mam nadzieje ze te pudła cię nie wykończyły.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: darcia 31.07.06, 13:47 malutka1939, Duphaston znosze nadzwyczaj dobrze. Jedyne co to wywalilo mi brzuch !!! Planowalismy ze znajomymi nad jeziorko pojechac, ale ja sie teraz nie moge rozebrac. Chce miec duzy brzuch, ale z fasolka w srodku !!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: darcia 31.07.06, 14:47 darciu nie przejmuj się brzuchem.... korzystaj z pięknej pogody i "łap" dobry nastrój, na pewno nie zaszkodzi. A brzuszek- obejrzyj się wkoło ile grubasków chodzi i nikt się tak nie przejmuje jak my Polski hihihihhi jedz i baw się dobrze !! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do sky1980 30.07.06, 15:52 dziewczyny podrzuccie jakies stronki NPR, wcześnij znalazłam tak stronke o mierzeniu temp., śluzie itp. teraz szukami nic nie widze... Zdecydowalam się mierzyć temp. ale nie mm o tym pojęcia muszę troche poczytać pomóżcie Odpowiedz Link
emkz Re: do sky1980 30.07.06, 16:12 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Może na tym forum coś znajdziesz? Tam są też linki... Odpowiedz Link
darcia74 Re: do sky1980 30.07.06, 16:23 Oto pare polskich stronek: www.woomb.org/bom/index_pl.html npr.pl www.embrion.pl www.iner.pl/ A moge tez dac Ci po niemiecku lub angielsku cos jesli Cie interesuje. Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 31.07.06, 09:10 witajcie dziewczyny!!!juz wracam-sądny dzien juz za nami,teraz to juz trzeba odnalezc sie w chaosie jaki tu panuje,ukladac ciuchy raz jeszcze itd...jest ciulowo. @ sie zbliza,tez nie mam plamien ale pobolewa troche brzuch... współczuje Wam (Darciu-Tobie)jesli musicie czekac na @ miesiacami!!!kurcze,co za lekarze...trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!agulka-no co u Ciebie?????? Odpowiedz Link
emkz Re: do malutka 31.07.06, 18:02 a tak, paskudna @ się rozkręciła, ale zmieniam myślenie - nastęny cykl nie bedzie tylko oczekiwaniem - jak ten - zaczynam chodzić na basen, przyjeżdża moje siostra, po prostu nie mam zamiaru myśleć, czy się udało, czy nie. Tak jak mój mąż powiedział: nasze dziecko samo przyjdzie. I będzie wtedy, kiedy będzie czuło, że jest odpowiednia pora Bo my nadal zachowujemy się dziwnie: chcemy dziecka, ale strasznie się boimy, że wszytsko się zmieni... Więc: co ma być to będzie! A może to jeszcze nie czas na nas? Może tam w górze jest coś innego zaplanowane? Po co się tym stresować... jeszcze prolaktyna mi się podniesie Pozdrawiam i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie (jeszcze nie raz) zobaczyły II i przeżyły 9 najpiekniejszych miesięcy naszego życia! Odpowiedz Link
malutka1939 emkz 31.07.06, 19:34 emkz życzę ci powodzenia w tym postanowieniu... ja też miałam takie plany i nie wyszło myślę o tym choroba ciągle... dziewczyny okazało się że usterka w naszym aucie to bzdura, to jakaś uszczelka a tam w Rumuni nam tego nie umieli naprawić mam takie nerwy uhm... naprawa potrwała by max 1,2 dni a przez nich straciłam całe wakacje!!!!! i kuuuuupe kasy (laweta i nasz powrót do domku) no i masa nerwów... uhm beznadziejnie dziewczyny oczywiście dzis zapomniałam kupic Casatgnusa a u mnie 3 dc napiszcie czy moge zacząc brac ten lek np. od 5 dc bo może jutro znowu zapomne kupić dzięki Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do malutka 31.07.06, 19:35 dziewczynki!u mnie beta slicznie urosla!to bylo tydzien temu,ale mysle pozytywnie!zrobilam 24.07 (13dni po owu) i bylo 170,na drugi dien bylam u ginekoloka,dostalam plamien u niego,zrobilam bete nast dnia,i wzrosla dwukrotnie!ale sie ciesze,mowie Wam....chociaz wiem,ze to bylo az tydzien temu,plamilam 5dni...potem koniec 2 dni...dzisiaj bylam na zastrztku (kaprogen) i znow pojawilo sie kilkuminutowe plamienie....teraz cisza...brzuch boli,ale to chyba po tym zastrzyu...... i wiecie co??lekarz kolejny raz zasugerowal mi,ze to bedzie CIĄŻA MNOGA!!!! ale bym sie cieszyla,jakby Bozia oddal mi moje dzieciatko stracone 2m-ce temu.... Odpowiedz Link
malutka1939 do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 19:49 ))))))))))) super super super!!!!!!!!!! Aga bedzie dobrze zobaczysz będą bliźniaki jak malowane ale extra!!! Odpowiedz Link
emkz Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 21:07 ale fajnie!!!!!! Agulka, no to super!)) Wszystkie trzymamy kciuki za pozytywne rezultaty. A ja też bym chciała bliźnięta - za jednym zamachem dwójka! A masz w rodzinie jakieś bliźniaki czy to czysty przypadek? A do malutkiej: castagnus można zacząć brać od dowolnego dnia cyklu! Najlepiej rano, na czczo. Odpowiedz Link
sky1980 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 22:19 ale fajnie agulka!gratulacje wielkie bo sie tu strachu najedliśmy!!!teraz to juz czekac do rozwiązania szczesliwego!podwojne to szczescie Wasze! Odpowiedz Link
agulka25 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 22:34 agus, tak myslałam, widzisz...a te plamienia to zapewne wynik zastrzyku...odpoczywaj i sie nie stresuj. Trzymam za Ciebie kciuki....mocniutko. pozdrawiam aga Odpowiedz Link
darcia74 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 23:11 agulka, trzymaj sie dzielnie !!! Tak poza tym, to jak gin rozpoznal w tak wczesnej ciazy, ze to moga byc blizniaki? No przeciez to super miec blizniaczki! Tak Ci zazdroszcze agulka ...ale pozytywnie Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 18:19 dzieki kobitki za slowa otuchy!nawet nie wiecie,jak bardzo sie boje,teraz boje sie podwojnie... lekarz na pierwszym usg powiedzial,ze widzi 3!!! ogniska!!!! teraz jak bylam drugi raz,nie robilam usg,ale tak osbie rozmawialismy,a lekarz mnie pyta z takim zdecydowaniem w glosie "a Pani sądzi,ze to bedzie jeden dzidzius?" ale kazal czekac na usg 14.08! dziewczynki,musi byc dobrze u kazdej z nas,no nie ma mocnych! sky-to miesieczne opoznienie w staraniach nie zaszkodzi! co tam-bedziecie rodzic w maju,a ja w kwietniu,to Wam powiem,jak bylo! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 18:16 tylko u męza jest jeden przypadek-tesciowej brat ma!u mnie zobaczymy! ale boje sie,te plamienia nie dają mi spokoju...czemu to tak dlugo trwa?znow sie pojawily wczoraj,dzisiaj do poludnia byly wieksze,i bol brzucha... wszystko scierpie,aby tylko sie udalo.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 22:23 hej dziewczynki agulka bedzie ok zobaczysz nie dręcz się tak myślami tylko odpoczywaj i pisz nam co się dzieje..... ja jade jutro z moim miśkiem na Słowacje na dzidzie nia ma szns bo @ sie kończy hehehe ale zobaczymy może w sierpniu nam sie powiedzie.......... Zdecydowaliśmy się gdzieś jechać w końcu 4 dni z 14 nam się naleza nie hihihi trzymajcie sie jak wrócę to przeczytam wszystkie watki papa Odpowiedz Link
emkz Re: do malutka i nie tylko 01.08.06, 22:32 No to udanego wypoczynku! I kto wie co się na tej Słowacji wydarzy, żadnego dnia nie można uważać za straconego) Agulka, trzymaj się i nie myśl - wiem, łatwo mówić. Wszytsko się ułoży - przecież wszystkie trzymamy kciuki!!! Jak darcia z @. U mnie rozkręciła się na całego, na całe szczęście nie jest tak bolesna jak w tamtym miesiącu... A do Ciebie sky, zaraz mailika maleńkiego naskrobię Trzymajcie się dziewuszki, Inka Odpowiedz Link
sky1980 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 12:09 czesc dziewczynki agulka...hmmm...jak najbardziej trzymam kciuczki za Ciebie i Twoje malenstwa! ale z doswiadczenia Ci powiem ze blizniaki to podwojna radosc i podwojna robota...o wydatkach nie wspomne...mam siostry blizniaczki mlodsze ode mnie 9 lat wiec pamietam dokladnie co sie dzialo jak sie urodzily!w koncu bylam na tyle duza ze aktywnie pomagalam w opiece nad nimi...i powiem Wam wszystkim ze chce dzieci-moze i nawet dwojke jeszcze-ale NA RATY!!!ale Wy mlodzi agulka jestescie to co tam-dacie rade)trzymajcie sie tylko zdrowo!!! malutka-nalezy Wam sie ta slowacja jak nie wiem co!!!bylismy tam w maju- uroczo!!!!!!milego wypoczynku!! darusiu a Twoja@ przyszla?ja tez czekam na moja-niby za dwa dni juz powinna byc...czuje sie niemal calkiem normalnie!!i z tego [powodu kusi mnie tescik ktory mi jeszcze zostal Inko kochana-juz zagladam w tlena Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 13:46 czesc dziewczyny!widze,ze u Was sezon urloppowy trwa!Slowacja i te sprawy! zazdroszcze!ja marze o kilku dniach poza domem! co do samopoczucia-dziewczyny,nie daje rady z tymi plamieniami...rano mialam duzo,koloru pomaranczowego....potem byl ciemny braz...i od rana brzuch boli,jakby naciskal na macice,jakby mi wszystk splynelo do domu....i jakby mialo wyleciec...Jezu,jak ja sie boje...jak mi sie wydaje,ze wszystko sie powtarza,e bol taki sam jak 2mce temu....nie mam juz sily na to wszystko...czemu nie moze byc dobrze?czemu nie moze byc ksiazkowo?przeciez swoje juz przeszlam....eee ide spac,bo padam z nog...piersi nadal bolą,senna jestem,nerwowa,wiec chyba nie jest zle.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 15:10 agulka a kiedy masz wizyte u gina?nie denerwuj sie to co opisujesz to nie czysta krew,plamienia tylko podbarwione.nie boj sie,slusznie robisz ze idziesz spac-sen tez leczy.a powiedz-mąż wie? trzymaj sie dzielnie!!!!my trzymamy za Was kciuki! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 18:06 maz wie,ze dzieje sie cos zlego...sugeruje mu,ze moze byc ciaza...a co najgorsze-temp rano wzrosla do 37,4 (byla przez kilka dni 37,2),teraz jest 37,7! kurde,nie widze tego dobrze.... Odpowiedz Link
emkz Re: do wszytskich hurtem;-) 02.08.06, 16:42 Zaraz jadę na lotnisko po moją siostrę, jej męża i siostrzenicę Ale sie cieszę - mówię Wam))!!! Z tego powodu przez najbliższy tydzień moja obecność na forum może być niezbyt częsta, ale to wcale nie oznacza, że o Was, drogie koleżanki, nie będę myslała A więc proszę mi tu zdawać relacje ze wszystkiego, szczególnie czekam na te pozytywne!!!)) Od Darci @ lub II, od agulki żadnych plamień i spokojnej ciąży, a od malutkiej i sky II. Sky, sorki, że nie napiszę dziś maila (właśnie wróciłam z pracy, jem obiad i pędzimy na lotnisko), ale trzymam kciuki - brak objawów to też objaw!!!)) Pozdrowionka! Inka Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszytskich hurtem;-) 02.08.06, 21:12 dobrze emkz-tym razem jesteś rozgrzeszona milych wakacji ! agulka-co tam?lepiej? malutka spakowana? a darcia?jak sie w koncu toczy Twój cykl?@ czy II? ja koncze 26dc w piątek powinna byc @...jak nie bedzie to testuje. dobrej nocki. Odpowiedz Link
emkz Re: do wszytskich 03.08.06, 16:07 A czemu to nikt tu nie pisze? Co u Was? U mnie dzień wolny, ale i tak siostrzenica zrobiła nam pobudkę o 7 rano... Spaaaać mi się chce, że hej - pogoda nieciekawa - zimno i wieje! Nieciekawą ma moja siostra z rodziną pogodę na zwiedzanie... Co u Was? Sky, jutro wielki dzień! Trzymamy kciuki! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszytskich 03.08.06, 16:36 hej dziewczyny!widze,ze chyba macie krotkie cykle,bo ciagle pytania-jak tam @@ czy II kreseczki?pamietam,ze niedawno przezywalyscie @@,a tu juz kolejne oczekiwanie....moje cykle byly 5-6tyg,wiec mi sie zawsze dluzylo...ale chcialabym,zeby Was sie teraz udalo....fajnei by bylo dzielic sie wspolnymi troskami i radosciami! co do mnie-to codziennie czuje sie inaczej!wczor bylo duze plamienie,zle sie czulam,wyszlam z pracy o 11 i lezalam do dzisiaj do rana!plamienia praktycznie nie bylo!do godz 12 bylo plamienie,brazowe,potem cisza!jaki morał?im wiecej leze,tym mniej plamien!ale po nocy,jak zaczynam chodzi, jest sczzegolnie duzo,potem prawie nie ma...i czuje sie jeszcze gorzej,malo nie zemdlałam,wszyscy na okolo zaczynają zauwazac,ze nie czuje sie najlepiej,bo jestem blada,mowią,ze rozdrażniona,ale jak tu sie nie denerwowac! najwazniejsze,ze piersi bolą...mniej niz w terminie @@,ale bolą...i temp wysoka.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszytskich 03.08.06, 16:47 agulka załatw sobie zwolnienie-nie ma zartów-sama widzisz-bezwzgledne lezenie poki sie nie unormuje na dobre!no i obys wreszcie wyszla na prostą! ja juz dzis zatestowalam...na castagnusie piszą zeby nie brac w ciąży...wiec gdybym była to lepiej odstawić.no ale nie jestem,kreska jedna bez cienie nawet drugiej...dlaczego?!?!to juz 7 raz...niech juz przychodzi ta zmora @ bo chce wyskoczyc na kilka dni do znajomych to niech sie ze mną nie ciągnie wredna. trzymajcie sie,pa. Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do sky1980 04.08.06, 21:21 czesc dziewczyny!gdzie Wy sie podziewacie?taka plucha na dworze,a Wy gdzies łazicie?no nie wierze! ja uprzejmie donosze,ze dzisiaj caly dzien nie bylo plamien!ciesze sie bardzo...ale jest tez strach...czy to dobrze,ze ich nie ma?kiedys dziewczyna napisala,ze jak sie skonczyly plamienia,to juz niczego nie bylo?? nie mysle o tym,bo wszystkie objawy sie utrzymuja-mdlosci caly dzien,slabo mi jest,malo nie mdleje,spie na siedząco,nie mam na nic ochoty,jesli chodzi o jedzenie,dopiero teraz o 21 zrobilam sobie mlode ziemniczki z ogromną iloscią koperku i mizeria!ale pychota!i brzuch mnie boli,jakby sie wszystko rozszerzalo! dziewczyny!powiedzialam wczoraj mezowi!myslalam,ze bedzie bardziej zaskoczony,ale on stwierdzil,ze juz sie domyslil wczesniej hehe!wczor byl w szoku,jeszcze jak mu powiedzialam,ze blizniaki hehe!dopiero dzisiaj sie naprawde cieszyl,patrzyl na mnie i uwierzyl!a jak powiedzial do mnie "mamuska"to az mi sie gorąco zrobilo.... oj,kobity!nie ociagajcie sie!mam nadzieje,ze ta nieobecnosc spowodowana jest ostrymi staraniami!trzymam kciuki!chce,zebyscie do mnie dolaczyly!chociaz mdlosci nie dają mi zyc!emkz,sky,malutka-co tam sie dzieje u Was?piszcie koniecznie! Odpowiedz Link
emkz Re: do sky1980 04.08.06, 22:06 Strasznie się cieszymy, że wszystko w porządku!! I super, że powiedziałaś mężowi!)) Teraz to już tylko spokojnych miesięcy życzymy i gwarantuję, że też chciałybyśmy być zaciążone, ale jeszcze nie nasza pora najwidoczniej, aczkolwiek w staraniach nie ustajemy)) U mnie zamieszanie, bo nie dość, że praca, to jeszcze rodzinka przyjechała i za bardzo czasu nie mam na internet... Malutka na Słowcji, a darcia chyba nadal czeka... A może już się doczekała? Sky już tylko Majorką żyje, więc jakoś leci nam O! Właśnie mnie siostra woła, bo dziwią ją wciąż dwa oddzielne krany (jeden z gorącą, jeden z zimną) i jak tu się umyć...? To lecę, trzymajcie się wszytskie ciepło (u mnie słoneczko, 23 stopnie), i uważaj na siebie agulka! Papa! Odpowiedz Link
sky1980 Re: do sky1980 04.08.06, 23:12 agulka-zaczynamy oddychac z ulgą!oby plamienia nie wracaly a brzuszek rósł Ci wraz z betą !dobrze ze masz juz wsparcie w mężu!!! ja zaczynam juz plamienia więc za moment rozpocznie sie @ i 8 cykl staran tyle ze za kilka dni będą juz wyniki nasienia. w poniedziałek wyjezdzam do znajomych na tydzien i juz sie martwie ze będziemy z Aniusią tęsknic za mężem bo dojedzie do nas dopiero w piątek aha...ze staraniami to u nas kruch...mieszklamy chwilowo u moich rodzicow i takie zycie na kupie nie sprzyja intymnosci... trzymajcie sie dzielnie!!!i mam nadzieje ze sie choc troche wypogodzi! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do sky1980 05.08.06, 17:55 kurde,ja chyba sie za szybko uciszylam...po dniu przerwy,i lepszy samopoczuciu,znow plamienie rano,po poludniu brak,ale brzuch mnie boli dołem,kluje,idzie zwariowac!mąz sie ze mnie smieje,bo mu wczor powiedzialam,ze martwie sie,ze plamienia tak nagle zniknely (czytalam,ze dzuewczyny stracila malenstwo,jak sie skonczyly),a jak dzisiaj wrocily,to znow sie martwie!ale fajnie,ze on wie o ciazy,zupelnie inaczej mnie traktujr,wyrecza.... dzisiaj dziewczyny jest dla mnie straszny dzien....3 mce temu,kiedy ciaza miala tyle samo togdni,zaczelam krwawic,a dzien pozniej,w niedz...a,juz nic nie mowie,ale boje sie tych dni,dlatego leze w lozku.... widze,ze Wy wypoczywacie!slysze,jakas Majorka i te sprawy!kurde,takim to fajnie hehe!no to wypoczywajcie!wracajcie na forum z dobrymi wiadomosciami! Odpowiedz Link
malutka1939 do wszystkich 05.08.06, 18:23 hej dziewczynki ja wróciłam właśnie ze Słowacjii, a w poniedziałek już do pracki. Było fajnie tylko ciągle pochmurno i gór nie było widać. Ale troszke się zregenerowałam. Dziś 8 dc Castagnusa jeszcze nie kupoiłam chyba mam sklerozę, i temp zaczynam mierzyć od jutra (jak znowu nie zapomnę). Agulka moja koleżanka jak plamiła na początku ciązy mialazalecone lezenie tylko nawet nie brała leków tylko miała leżeć, a druga jak miała plamienia tez musiała lezec i brała jeszcze leki. Ja chyba na twoim miejscu poszła bym do innego lekarza a przynajmniej na zwolnienie i lezeniejak najwiecej. Sky ten brak intymności to to o czym kiedyś ja ci wspominałam.... przerąbane najlepiej to samemu mieszkać ale mnie to nie grozi... Emkz z rodzinka razniej, fajnie ze cię odwiedzili ) Darciu a co u ciebie?? Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 05.08.06, 20:50 cześć...ja mam ogólnego doła...wszystko idzie nie tak,co dzień jakas kłótnia...a do tego ciągle pada deszcz... trzymajcie sie. Odpowiedz Link
malutka1939 do sky 05.08.06, 21:23 sky nie martw się niedługo wyjedziecie na urlopik i będzie sielanka... wiesz sama że tak czasem bywa że jak brak jest przytulanek to jesteśmy poddenerwowani ) a mówiłas że mieszkacie z rodzicami i z intymnością troszke ciężko ) ale bedzie dobrze!!!! u nas też kiepska pogoda i nawet ciesze sie ze wracam juz do pracy bo będzie chociaż zajęcie a tak to nuda.... Odpowiedz Link
darcia74 do wszystkich 06.08.06, 09:54 dziewczyny, ja nic nie pisze bo bym musiala pisac ciagle o tym samym i moja cierpliwosc juz jest na wyczerpaniu. Wy juz 3-ci cykl konczycie a ja jeszcze 1- szego nie skonczylam! Przedwczoraj wzielam ostatnia tabletke Duphastonu i oczekuje na @ - dzisiaj 77dc!!! Jedynie co moge powiedziec o Duphastonie to faktycznie nie wplywa na tempki- nadal mam niskie, no i nie mam praktycznie zadnych skutkow ubocznych, czuje sie normalnie. Jak juz dostane te @ to chce zrobic badania hormonkow a potem sprobuje podejsc do kolejnego gina. agulka, lerz w lozeczku, a czy ty bierzesz cos? Jakis progesteron? malutka, to teraz, jak to sie mowi, "po deszczu przychodzi slonce", wiec z gorki... i do dziela sky, rozumiem sytuacje. Ja kocham moja rodzinke,ale.. Jak przyjezdzamy do moich rodzicow to staramy sie mieszkac u nich nie dluzej jak tydzien, bo to jest nie mozliwe zeby mieszkajac na kupie nie bylo spiec. Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 10:02 dziewczyny!!!! Wybaczcie mi bledy, prosze !!! Ehh.. mieszkam poza Polska 5 latek rozmawiam tu po wlosku i miemiecku, a jak poznalam mojego M rozmawialismy po angielsku. Wstyd sie przyznac, ale zaczynam robic bledy ortograficzne a nigdy nie mialam z tym problemu - mam zbyt wielki MISZ MASZ w glowie juz. Przepraszam jeszcze raz... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 11:11 Darciu ja na @ po duphastonie czekałam ok 5 dni, więc czekaj cierpliwie i musi przyjść!! ) błędy ci wybaczamy a ja mogę pozazdrościć znajomości tylu języków obcych bo ja noga jestem i nie znam żadnego, no może troszke ang. ale nie wiem czy bym sie z kimś dogadała ( Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 11:52 malutka, jakbys musiala to bys sie dogadala. Ja angelskiego uczylam sie w szkole a potem dlugo nie mialam z tym jezykiem kontaktu. Kiedy poznalam mojego M uzywalismy przede wszystkim jezyka cial Potem jezyk (w buzi) sie sam rozwiazal i sie okazalo, ze angielski byl gdzies tam uspiony w mojej glowie i sie obuzil, a dalej to juz bylo tylko lepiej. W tym czasie mieszkalam w Niemczech, ale pracowalam w polskiej firmie wiec niemieckiego nauczylam sie tylko na poziomie podstawowym. 2 lata pozniej przeprowadzilam sie do mojego M do Wloch (80km od granicy z Austia), dosc szybko nauczylam sie wloskiego i w miedzyczasie rowniez doszkolilam niemiecki, bo tu sa te dwa jezyki urzedowe. Jednym slowem tak naprawde te trzy obce jezyki nauczylam sie w ciagu ostatnich tylko 5-ciu lat. Dlatego malutka nie zalamuj sie, bo jakbys musiala sie nauczyc to bys sie nauczyla Ja tez chodzac do szkoly uwazalam sie za noge w jezykach. Ale negatyw tego tez jest, bo nie znam przez to zadnego jezyka perfekcyjnie (ehh teraz nawet polskiego . Zaczyna mi sie powoli wszystko mieszac, szczegolnie niemiecki z angielskim. Ostatnio tez w Niemczech pytali sie mnie czy jestem Wloszka, bo mowiac po niemiecku mam juz wloski akcent. No to juz jest jakas porazka! Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:25 czesc Wam! u mnie juz lepiej,atmosferka całkiem czysta.jutro lub we wtorek wybywam na tydzien...ufff-spotkanie ze starymi znajomymi!!!! a co do jezykow to i ja mam nadzieje ze mój angielski obudzioe sie w Anglii na tyle intensywnie ze bede mogla bez przeszkod tam egzystowac... darci-super ze znasz tyle jezykow!!!mi sie tak hiszpanski marzy - moze juz na majorce zaczne sie uczyc ! no czekanie na @ jest koszmarne!!!!plamie juz ze 3 dni a @ nie ma...wiec bedzie na sam wyjazd niestety... Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 06.08.06, 13:36 Noo, a mi się francuski marzy; uczyłam się w średniej szkole, ale już wszystko zapomniałam. I rosyjski też by się przydał, a co... Uwielbiam się uczyć języków Tylko coś niemieckiego nie mogę zdzierżyć, bo taki twardy... U mnie @ się kończy i kończy i końca nie widać, od dwóch dni sobie tylko plamię... Zresztą do przytulanek i tak nie ma warunków... A dziś mamy I rocznicę ślubu!!!!)) Ale bedziemy obchodzić (kolacja, itp.) w środę jak rodzinka wyjedzie. A w takim razie jutro sky ma urodziny, czy imeininy? Sorki, nie pamiętam, ale i tak składam serdeczne życzenia! I udanego urlopu Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:37 to w koncu!juz myslalam,ze zrezygnowalyscie z forum!taka cisza,az w uszach brzeczalo! humory widze wracają,w planach macie wyjazdy!jezyki szlifujecie!a ja leze,az mnie plecy bolą!bez sensu!brzuch mnie boli dzisiaj i wczoraj jakos mocniej,ale plamienie tylko leciutko rano i koniec!boje sie,bo 3 m-ce temu o tej porze w nocy....nie wiem,czy dzisiaj zasne...co do pytania jednej z Was-biore luteine 4x2!az mi juz niedobrze hehe !nie mam dzisiaj nawet sily isc do kosciola...Boze,3mce temu w niedz bylo identycznie...jesli przezyje ten dzien,to juz bedzie dobrze.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:49 jejku agulka to trzymaj sie dzielnie i zdrowo!pomodlic to sie i w domu mozesz!!! Boże oby sie wszystko pomyślnie zakonczyło lekkim porodem na wiosne!!! emkz-stu lat radosnego wspólnego życia!!!! a ja istotnie...jutro koncze..o Jezu...26 rok życia...naprawde tyle juz mamy emkz?czy ja dobrze licze?to juz 26lat??hmm... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:59 agulka trzymaj sie dzielnie!!!!! proszę nie myśl tyle o tym co było 3 m-ce temu teraz bdzie inaczej!!! będzie ok a ja już się za ciebie pomodle... emkz wszystkiego najjjjjjj z okazji I rocznicy no i upojnych nocy życzę hih (i dni też ) sky latka nam lecą co hihih ja mam 25, ale w styczniu 26 będzie ) a ty lew jesteś podobnie jak mój mąż, czy ty też jesteś uparciuchem i potrafisz obrażać się na M i nie oddzywać po kłótni ) hhiih bo mój M zawsze po kłótni milczy b. długo a ja tak nie umiem , ja po godzince to juz moge sie przytulać, przeprosić i wszystko sobie wyjaśnić a on milczy...... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:10 malutka i ja mój M oboje jestesmy lewkami i szczesliwie oboje nie gniewamy sie długo...ufff...jaka to ulga!bo ja w ogóle nie umiem sie gniewac-czasem to az mnie to drazni!bo powinno sie niekiedy tak porządnie obrazic i milczec,a co! a ja tak jak Ty-po godzinie wychodzi słońce i czas budowac pomost właśnie sie wczoraj pokłóciliśmy z M ale minęły 2 godzinki i doszlismy do ładu ze sobą-i całe szczescie bo bym spac nie mogła! a co do uporu to owszem-czasem jak sie na cos upre to lata trwaja a to osiągnę;- ) no i oboje z M nie lubimy jak sie nam cos narzuca-on mi własnie wczoraj chcial cos narzucic-nawet nie bardzo istotnego ale takie kategoryczne narzucanie budzi kategoryczny sprzeciw-i juz! w ogole lew to bardzo dobry znak-szczodry,wylewny,emocjonalny i empatyczny(a pisze to na bazie własnej osoby) Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:11 sky, prosze Cie nie mow, ze to JUZ 26 lat. Chyba zapomnialas ile ja mam -32lata we wrzesniu skoncze. Czuje sie jak jakas starucha przy Was!!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:17 darciu-ale inaczej ocenia sie kogoś a inaczej siebie...Ty moda laska jesteś a mi sie czasem wydaje ze juz staro wyglądam...a ostatnio jakas nastoletnia (pewnie 19 miala)sąsiadka powiedziala mi "dzien dobry"...milo ze kulturalna ale na Boga...dzien dobry to sie starszej pani mówiżarty żartami-po prostu juz nie jestem dziewczyną tylko kobietą...babą...a 10lat temu przed czlowiekiem stało wszystko-cały świat pelen marzen i nadzieii...ale teraz wcale nie jest zle!!!reasumując i robiąc bilans zysków i strat to wyszłam na prostą-mimo ze i mi i innym wydawało sie to prawie niemozliwe.a jednak moge powiedziec ze jestem szczesliwa a to jest przeciez najwazniejsze.czyli bieg czasu ma sens.nie martw sie darciu-powtorze-siebie ocenia sie surowiejczasami. Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:20 aha-mój mąz jest w Twoim wieku-lipiec '74 i wcale nie jest stary)) a Ty jestes zodiakalną panienką-poukładana,delikatną i spokojną?moja mama i corka sa pannami-obie zupelnie inne!czy moze "weszłaś" juz w wage?tak sobie pytam tylko... Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:53 sky, jestem zodiakalna panna i pasuje do tego znaku, czasami niestety a czasami na szczescie. Jedynie co nie pasuje do mnie, to ta charakterystyka o przesadnym zamilowaniu to porzadku - chyba jestem troche leniwa i malo pedantyczna W dodatku moj M to rowniez panienka Czasami niestety za bardzo realistycznie podchodzimy do zycia, wiec wszystkim sie za bardzo przejmujemy a potrzeba od czasu do czasu zrobic cos szalonego i sie wyluzowac... nie? A z corki wobec tego bedziesz miala pocieche, bo faktycznie jako panna w wiekszosci przypadkow pomysli zanim cos zrobi Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 06.08.06, 16:48 sky,wszystkiego naj naj naj!wiesz,ja tez mam 26lat!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 18:28 Darciu moja mama też jest panienka i tez jest realistką straszna ) z resztą ja też, a do tego jestem okropną pesymistką ale ja jestem Koziorożcem... mój mąż czasami ma mnie dość tzn. mojego realizmu bowiem zawsze zciągam go na ziemię ) Darciu wiesz tak sobie pomyślałam studiowałam z dziewczyną która mieszkała w niemczech miała męża Włocha i miała na imię Dorota )i podobnie jak ty najpierw porozumiewali się po ang. tak jak piszesz to mi ja przypominasz hihihi Dziewczynki ja jutro do pracy wracam buuuu 2 tygodnie urlopiku zleciały... ehhh szkoda że z tej Bułgarii nici... ale moze za rok ) Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 06.08.06, 21:11 A ja mam najfajniejszy znak zodianku, bo STRZELEC Optymistyczny, lubiący podróże, otwarty, przyjacielski, same superlatywe, hihi)) No i też 26 lat (w grudniu kończę), ale czaeem wydaje mi się, że zachowuję się jak 15-latka... Właśnie wróciliśmy z knajpki, jutro i pojutrze czeka nas zwiedzanie Londynu. A w środę po wyjeździe rodzinki, czeka nas świętowanie I rocznicy ślubu (będzie się działo, hoho), no i postanowiliśmy, że do Paryża jedziemy w X, na mur beton Ok, lecę kolację pochłaniać; fajnie, żeśmy się tak wszystkie odezwały, wątek nam ruszył; ludzie, niedługo nam 300 stuknie)) Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 22:16 no-fajnie tak-300!!!!chyba najdłuższy wątek mamy i jai wielotematyczny!za zyczenia agulka dziękuje-Ty sie tam trzymaj i Tobie teraz serdeczne zyczenia najbardziej potrzebne no właśnie darciu moja Anula to cos uparta jak na panienke...charakter ma taki ze jak nic polityk z niej bedzie-burmistrz przynajmniej a moja mama panna ma to samo co Ty-z porządkiem na bakier a jak juz cos sobie schowa to potem ze 3 lata szuka... malutka-pojedziecie za rok we rojke i maluch od małego jezykow sie bedzie uczyl to dopiero frajda! a strzelec emkz to faktycznie dobry znak-tak jak piszesz- otwarty,przedsiebiorczy,podejmuje pogodnie wyzwania i podroze lubi miło tak byc rok po slubie ,co?tyle dni,godzin i chwil razem-jako mąż i żona ech...zmykam do wyrka,musze wczesnie wstac jutro...urzad skarbowy czeka...Boże- biurokracje Polska ma chyba szczegolnie rozwiniętą!!!!! Odpowiedz Link
malutka1939 wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 16:53 sky jak masz jakiś problem to pisz bo ja ksiegowa jestem )może uda mi sie pomóc dziewczynki pierwszy dzień w pracy za mną uff ciężko było po 2 tyg. leniuchowaniu ) u mnie dziś 10 dc i temp zaczęłam mierzyć, ale wiecie co dziwne bo mam plamienia dalej malutkie ale są , nie wiem juz o co chodzi no i wczoraj były koloru jany różowy a nie brązowe jak zawsze... po @@ to juz nic nie powinno być a tu masz... bleee juz mam dość tego wszystkiego Odpowiedz Link
sky1980 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 17:19 ooo dziekuje malutka-i za zyczenia i za wiedze !!!podziwiam Cie jesli odnajdujesz sie w tych wszystkich przepisach,nipach,regonach,zusach,symbolach i podsymbolach...ja dostaje gesiej skorki jak tylko o tym slysze!!!problem mialam taki ze podzialam gdzies zasw.o wydaniu NIPu...no i za 16zł mi zaswiadczenie za tydzien wystawią...a dzialalnosc niby od dzis juz moge prowadzic,tak?od daty wplyniecia pozwolenia na vat(?)moge czy nie moge faktury wystawiac?Jeju...osioł jestem.no i jeszcze mój mąż musi spisac ze mna umowe o uzyczenie lokalu(to jego mieszkanie w ktorym wszyscy jestesmy zameldowani)...oj biurokracja zabija wszelką inicjatywe...cale szczescie ze w okienku w skarbowce siedziala mila,mloda dziewczyna ktora prowadzila mnie za reke...niby poki co wszystko zalatwilam..czekam na ten NIP i mozna zaczac starcie z ZUSem jak Ty malutka wytrzymujesz w takiej pracy? pozdrawiam wszystkie Magda Odpowiedz Link
darcia74 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 17:30 No wlasnie : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO sky !!! Jako 300 -tny post chcialam Wam doniesc, ze dostalam @ !!! Co prawda mozna to nazwac pseudo-@, bo nie jest moja naturalna i strasznie skapa, ale przynajmniej pozwoli mi zaczac nowy cykl. Jako pesymistka z natury musze to powiedziec: jezeli czeka mnie cos takiego znowu to sie pochlastam !!!! W kazdym razie mam zamiar w czwartek zrobic badania hormonow i moze czegos sie dowiem wkoncu o sobie. malutka... a moze to nie byla @? hmmmmm Odpowiedz Link
sky1980 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 20:27 dzieki dzieki!! no wreszcie darcia!!!!jak to dobrze!!!a ja sobie czekam 31dzien i nic..plamie,czuje sie fatalnie a @ czeka az wsiade do pociagu...wtedy sie rozkreci Odpowiedz Link
malutka1939 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 21:27 Darciu raczej to @ była no bo co innego ) choć przyszła w 22 dc. Darciu na razie nie martw sie tym co będzie potem tzn. czy następna @ przjdzie , ja myślę ze tak a teraz ))))) że ta @@@ wreszcie jest. Sky jeśli chodzi o twoją działalność to jeśli złożyłaś już wszystkie formularze zgłoszeniowe (nIP, VAT-R itp) i zapłaciłaś w Urzędzie M i G kwotę na rejestrację VAT wówczas możesz działać tzn. wystawiać Faktury, i przyjmować też od innych. Musiszteż złożyc wniosek do urzędu statystycznego o Regon. To wszystko pewnie już wiesz. Jeśli chodzio lokal to jeśli nie jesteś właścicielem (współwłaścicielem )twój mąz musi użyczyć ci lokal ale nie musi być to całe mieszkanie. Zaznaczcie w umowie ze jest to np. jeden pokój itp. Mam nadzieję zebardziej nie namieszałam co? hehehe w razie pytań pisz mamnadzieję że będę znała odpowiedź, bo wiesz duuużo nauki jeszcze przede mną )) A co z Agulką przetrwałaś niedzielę? jest ok? Emkz to siedzi zrodzinką, ale w środę o matko co tam będzie się działo........ Odpowiedz Link
emkz Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 21:53 Oj będzie, będzie A na razie jestem padnięta po całodniowej wycieczce do Londynu... Ale Muzeum Figur Woskowych jest super!!!) Więcej zabawy mieli dorośli niż dzieci Oj, idę spać, ledwo zipię... Gratulacje do darci z okazji nadejścia @! A malutka, zdolna bestia jesteś, że taka z podatkami oblatana - szczerze podziwiam! A teraz może plamienia okołowulacyjne są? Jak agulka dziś samopoczucie? Pozdrawiam serdecznie. A jutro kolejny dzień zwiedzania.. oj, kiedy ta środa będzie...? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 08.08.06, 20:12 czesc dziewczyny!weekend byl ciezki!brzuch napierniczal,ze szok,lezałam!ale od niedz plamienia przeszly,do dzis nie ma!zostaly takie mdlosci,ze najgorszemu wrogowi nie zycze,dzisiaj polecialam do wc,ale nic nie bylo...do tego wzdecia i gazy-kurde,ale czad,mowie Wam hehehehehe Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 08.08.06, 08:57 no i znowu nie wiem co jest grane. Juz po @ - skonczyla sie! Trwala 1 dzien, poprzedzona 1 dniem plamien. Czy ja moge odliczac nowy cykl? Czy moze byc taka jednodniowa @? Jeszcze w zyciu mi sie to nie zdarzylo! Odpowiedz Link
emkz Re: do darcia 08.08.06, 09:42 nie mam pojęcia, niestety najlepiej to do gina iść, żey zobaczył czy endometrium nowy cykl ropzoczęło... Ale mam nadzieję że tak, i już niedługo rozpocznięcie staranka! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do darcia 08.08.06, 19:02 Darciu zobaczysz jak bedzie jutro moze @@ bedzie znowu ja czasem tak miałam ze miałam przerwe 1 dzień i znowu @. Jeśli nie to kurcze nie wiem co mam ci powiedziec chyba trzeba uznać to za @, w końcu po takiej przerwie różnie moze być nie powidziane ze ma być 5 dni. Odpowiedz Link
darcia74 Re: do darcia 08.08.06, 19:53 tak jakos to dziwnie wyglada, w kazdym razie cos wylatuje, tak jakby @ na raty, bo jest krew, ale strasznie malo a czasami nic. Uznalam to za @, bo na plamienia to znowu tego za duzo, no i to jest jednak krew choc w znikomych ilosciach. Na wszelki wypadek zrobie badania w czwartek czyli w 4dc liczac od wczoraj a nie w 3dc, bo nie wiadomo jak to u mnie dokladnie jest. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do darcia 09.08.06, 18:31 hej dziewczynki co u was? emkaz dziś środa więc mogę sobie tylko wyobrazić Wasza rocznicę.... Darciu jak @ jest czy sie zatrzymała Sky pojechała w nieznane i odpoczywa ) a agulka nas opuściała i nic nie pisze jak jej maleństwo(a) a ja mierze temp. dzielnie to znosze, ale chyba nie długo wytrzymam ) Odpowiedz Link
darcia74 Re: do darcia 09.08.06, 19:24 u mnie jednak cos tam wylatuje, wiec jednak zaliczam to do @. Malutka, ja tez na poczatku myslalam, ze nie dam rady z mierzeniem, ale potem mi sie nawet to spodobalo. Hee jak zobaczylam skok owulacyjny, a potem prawidlowa faze lutealna. Tak ochoczo mierzylam tempke do tego cyklu bezowulacyjnego, gdzie pod koniec jak tempki byly bezsensowne, odechcialo mi sie cos mierzyc Teraz jednak rozpoczelam nowy cykl, zmienilam termometr na elektroniczny owulacyjny i znowu ochote mierzyc i miec nadzieje na powodzenie :- ) Wytrzymaj Odpowiedz Link
darcia74 do agulka 09.08.06, 21:08 agulko kochana... zaraz mnie tymi gazami, wzdeciami, odruchami wymiotnymi.. ale wraz z fasoka lub fasolkami please... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do agulka 13.08.06, 13:16 dziewczyny!darcia!jakbym tylko mogla,oddalabym te nudnosci,wymioty (juz sie pojawily),obrzydzenie do jedzenia,do zycia...nie oddalabym tylko moich malenstwa!ale zobaczycie,ze na Was tez przyjdzie czas!chcialabym cos doradzic,ale nie wiem co,bo ja nie zdazylam nic zrobic i sie udalo!mysle,ze chyba w tym tkwi sukces-nie myslec!trudne,ale prawdziwe! co temp-to mierzylam dzielnie,dalej mierze,teraz mam 37,4!w dzien mi gorąco,a w nocy zimno! Odpowiedz Link
emkz do wszystkich 10.08.06, 19:29 No cześć dziewczyny! Co u Was? Umilkłyście coś;-( Jak Agulka z ciążą? Ludzie, jak ja lubię te wiadomości od Ciebie; wzruszam się normalnie Pozdrowienia! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 10.08.06, 19:45 hej emkz a szczegóły?? co myślisz ze ominie cię opowiadanie o wczorajszym wieczorze? no dobra darujmy pikantne szczegóły hihiih agulka siedzi juz na forum marcówki 2007 i ma nas gdzieś hihi no i dobrze to znaczy ze jet ok prawda? Darciu zrobiłas dziś badania , masz wyniki? Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 10.08.06, 20:08 hihi, no faaajnie było...)) Jeszcze teraz na samo wspomnienie się uśmiecham A Agulka to chyba kwietniówka? No, jasne, ze dobrze, że tam siedzi, ale jak tak opowiada o tym co jej się w brzuszku wyczynia, to mi tak ciepło na sercu i nadzieję wlewa A no własnie darcia, co u Ciebie? Odpowiedz Link
emkz Re: do malutka 10.08.06, 20:10 A jak u Ciebie z @ i w ogóle z cyklem? Który to w końcu dc u Ciebie? Bo u mnie to nie wiem, bo nie wiem już jak liczyć: z plamieniem, czy bez... Może być 10, ale równie dobrze 11, lub 12... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do malutka 10.08.06, 20:21 u mnie 13 dc na razie nic sie nie dzieje, śluzu płodnego jeszcze nie ma, no i tem. na poziomie 36,6 i bez zmian. Czekamy na owu. ale seksiku cos ostatnio nie było mąj mąż wrócił do pracy po urlopie i znowu będziemy mieć braki ( Odpowiedz Link
darcia74 do wszystkich 11.08.06, 09:57 hej, zrobilam badania, ale wyniki dopiero beda w poniedzialek. Moj maz to tez jest taki troche malo temperamentny, nie ma zbyt wielkich potrzeb (on to tlumaczy stresami) Gdybym nie planowala w jakich dniach powinnismy sie kochac, to pewnie w zyciu nie mielibysmy szansy trafic na dzien plodny Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 11.08.06, 16:52 czesc dziewczyny.dobrze ze u Was dobrze-ze agulka ma sie dobrze i nie plami,ze darcia dostala@,ze emkz pracuje z mezem nad dzidzia i w ogole ze jest ok. ano siedze sobie w malenkim miasteczku we wielkopolsce i jest fajniusko bo wszystkich tu znam i milo tak stare katy odwiedzic... bede tu do Was zagladac,czytac co tez sie dzieje ale nie wiem czy dam rade jeszcze sie odzywac...poki co nie mamy szans na dzidzie,wyniki są zle i jeszcze nie mam pojecia o leczeniu...M nie ma nawet pojecia o zlych wynikach!!wiec jeszcze musze mu o tym powiedziec...musze sie sama ze sobą poukładać,uspokoić,zacząć normalnie żyć...a Wy sie trzymajcie i rozmnażajcie.pa Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 11.08.06, 19:16 sky słuchaj nic nie jest przesądzone, twój M będzie brał leki i potem bedzie ok zobaczysz. W takim razie ja teżmuszę mojego M wysłać na te badania.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 11.08.06, 20:37 Najgorsze jest to ze "chlopy" strasznie sie przejmuja swoja meskoscia, chyba bardziej niz my kobiecoscia i wiadomosc o tym ze zolnierzyki nie sa w dobrej kondycji jest dla nich tragedia. Sky, sprobuj moze narazie podawac mu mace, cynk, lub salwazin. Potem za jakis czas znowu badanka. Jak juz wiesz komorki meskie sa produkowane juz 3 miesiace wczesniej, wiec sprobuj ograniczyc mu tluszcze zwierzece, mniej alkoholu, papierochy (jezeli pali), owocki, warzywka i jak najmniej stresu (choc wiem ze latwo sie mowi). Dlatego nie stresujcie sie wynikami tak bardzo narazie.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 12.08.06, 14:54 u nas wyglada to tak ze zwyczajnie jest ich duzo za malo i sa zastrzezenia co do budowy.M nigdy nie palił.pije okazyjnie i zeby sie upic i jak juz to dobre wino,piwo rzadko,wodka rzadko.bral juz wit A+E(po niej wyniki takie),stresu ma duzo i nic sie nie da zrobic bo takie jest zycie-ze albo sie zyje ale z adrenalina albo sie wegetuje na spokojnie...kazano nam koniecznie isc do lekarza,koniecznie prowadzic dalsza diagnostyke a i tak nie wiadomo co z tego bedzie.wiec sie sama za leczenie nie biore bo nie wiem czy salfazin tu wystarczy...i nie wiem kiedy wlasciwie mu o tym powiem...teraz?jak jestesmy na wakacjach?za chile lecimy dalej-tez zly moment...i zaden nigdy nie bedzie dobry... nic to,czas pokaze.trzymajcie sie.pa Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do sky 12.08.06, 23:19 sky nie wiem jaki twój Robert ma ma stosunek do staranek, ale ja mojego Pawełka nastawiłam wcześniej że musi zrobić badania nasionek (jeszcze ich nierobiliśmy0 i że te wyniki mągą być złe. paweł ma też kolegę w pracy który miał zbyt wolne plemniczki i on powiedział mu ze brał leki i sie udało!! Wiem ze u was problem tkwi w ilości ale myśle ze na to też są leki. Ten kolega brał 3 m-ce i sie udao czyli tak naprawde jeden męski cykl ))) sky powiedz mu ona ma w tym taki sam udział!!! nie ukrywaj tego powiedz jak najszybciej!! ado lekarzai tak po wakacjach..... Trzymaj się!!!! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do sky 13.08.06, 13:25 kurde,sky,ale mnie wystraszylas,ze cos strasznego sie stalo!daj spokoj,ze jest ich mniej?to co!!!!przeciez wystarczy jeden!nic sie nie martw!mow mezowi,bierzcie sie za leczenie,i za 3m-ce bedziesz jak ja zdychac,bo bedzie Cie mdlic i bedziesz rzygac hehehehehehe glowa do gory!kurde,a ja myslalam,ze cos sie stalo!daj spokoj!wazne,ze są,ze sie ruszają,a juz o ilosc to sie postaracie! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:22 sky,co to za wynik?napisz cos wiecej!czemu sie tak zalamalas,co sie dzieje?? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:20 prostuje malutką-siedze na forum Kwietnioweczki hehe bo ja wyliczylam,ze moze byc nawet 1 kwietnia (moje urodziny) Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:19 kurde,emkz,dzieki!tak bym chciala,zebyscie znalazly sie tez na moim miejscu! tak bardzo Wam zycze tego!moje objawy sie nasily,ledwo zyje...juz wymiotowalam 2 razy....nie mam ochoty na nic,jesli chodzi o jedzenie!wydaje mi sie,ze znalazlam cos,gotuje,i juz w trakcie mnie mdli!glodna chodze po prostu.... tak bardzo sie ciesze,ze mi sie udalo,mowie Wam...czasem placze sobie ze szczescia....jutro ide na usg,boje sie bardzo....modle sie,zeby sie sprawdzilo,zeby byly blizniaki,juz mamy z mezem imiona!jakby bylo cudownie,gdyby Bozia oddala mi moja utraconą kruszynke,to tak,jakby ta sama,tylko w innym terminie.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 14:12 agulka najpierw siedziałaś na marcówkach heheh a potem kiedy powtało forum Kwietniówki przeniosłaś się )) Super ze u ciebie wszystko dobrze, a to że cie mdli to dobrze wróży ) trzymaj sie o czasem napisz nam co u Ciebie Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 17:28 witajcie dziewczyny, Czy ktoras z was (oprocz Ciebie Agulka, wybacz ) ma ochote dostac zaproszenie do testowania nowego programu typu ff ale po polsku do generacji cyklow? Mozecie sobie o tym programie tu poczytac jezeli jestescie zainteresowane: www.28dni.pl Kazda nowa uzytkowniczka moze zaprosic jedna osobe... A ja niedawno zostalam zaproszona, wiec moge teraz i ja.. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:15 Darciu co muszę zrobić zeby ten program dostać? wpisałam już swój e-mail, czy to wystarczy? oni wyślą mi jakieś hasło? Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:43 nie malutka, nie wystarczy. Otoz dostac dostep do programu mozesz tylko na zaproszenie jednej z uzytkowniczek. Kazda uzytkowniczka moze zaprosic tylko jedna osobe. Poniewaz ja jestem juz uzytkowniczka i jeszcze nikogo nie zaprosilam, wiec zaprosze Ciebie. Potem jak juz Ty bedziesz uzytkowniczka mozesz zaprosic jakas osobe. Zeby Cie zaprosic potrzebuje tylko Twoj adres e-mail (wyslij mi na priv jesli chcesz, chyba, ze chcesz podac gazetowy?) Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:53 wiesz co, podam Twoj gazetowy czyli malutka1939@gazeta.pl, moze jeszcze wieczorem lub jutro dostaniesz od autora programu haslo. Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:16 ok malutka wyslalam juz prosbe o zaproszenie dla Ciebie. Tak jak juz pisalam, powinnas miec haslo jak nie dzisiaj jeszcze to jutro. Potem jak juz sie zalogujesz i rozeznasz we wszystkim to dodaj mnie do listy przyjaciolek (mam ten sam login co ten na forum). No i zapros tez kogos potem Ahha na tym etapie testowym mozesz zglaszac uwagi co do funkcjonowania programu, ktore Ci nie odpowiadaja lub jak cos nie dziala. Damazy -przemily autor programu poprawia je szybciutko. Potem jak juz wejdzie wersja oficjalna pewnie tez bedzie mozna zglaszac bledy, ale jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:34 dzieki darciu... a powiedz mi jaki mail zgłosiłaś? gazetowy czy priv? Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:54 zglosilam Twojego maila priva, wiec tam sprawdzaj wiadomosci. Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 14.08.06, 12:25 A ja mam dziś wolne i się lenię U nas zimno i pada... Najchętniej znów do łóżeczka bym się położyła Co u Was? Sky - odezwij się coś proszę! Jak Twój R.? Agulka - napisz konieczie jak po USG, bo to dziś, tak? Malutka jak staranka idą? Darcia co z cyklem? Buuu, ja tempki nie mierzę, więc mnie nikt nie zaprosi;-( Odpowiedz Link
darcia74 do malutka1939 14.08.06, 15:17 malutka, powinnas juz dostac haslo.., poniewaz juz jestes zarejestrowana na "28dni", sprawdzilam Dodalam Cie juz do moich "przyjaciolek". Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do malutka1939 14.08.06, 19:54 hej dziewczynki u mnie dzis 17 dc owu nie widać temp na poziomie 36,6. Wybieram sie we wrześniu do Novum nie wiem czy to dobradecyzja... Darciu hasło dostałam. Bede testowac programik. A teraz zmykam świętować urodziny mojego Męzusia )) Odpowiedz Link
agulka1001 Re: stalo sie... 14.08.06, 20:15 bylam u gin...robilam usg....7-8 tydz wg OM...6-7 wg usg...pecherzy rozwija sie dobrze,ale nic poza tym.... skonczylo sie...ciaza nie rozwija sie prawidlowa...nie ma serduszka...pryslo marzenie o blizniakach....czekam na poronienie...jestem zalamana....nie moge w to uwierzyc..... Odpowiedz Link
emkz Re: stalo sie... 14.08.06, 22:19 o Boże, to niemożliwe, co Ty mówisz... Napisz, że to nieprawda, albo coś... Nie wiem, co mam powiedzieć. Tak strasznie mi przykro Odpowiedz Link
agulka1001 Re: stalo sie... 15.08.06, 05:51 chcialabym napisac,ze to koszmar....nie spie od 00,30...jest 5 rano...snią mi sie koszmary...nie mam dla siebie miejsca... pamietaj,jak ktoras z Was napisala mi,ze jestem bardzo plodna....dziewczyny!i co z tego,ze syzbko zachodze w ciąze?najwazniejsze,zeby bylo zdrowa i donoszona...nie wiem,jak ja to przezyje...mialy byc blizniaki...nie ma nic...tzn jest,jakis "potworek"....kurde,nie moge inaczej napisac,bo ma jakis dziwny ksztalt ten zarodek....widzialam twarz lekarza i juz wiedzialam,ze nie jet ok...czekalam na bicie serduszek,mąz czekal przy drzwiach,mialam go zawolac....jak wyszlam ze lzami w oczach,to nie mogl uwierzyc....widze,ze jest w szoku...ciagle mnie pyta dlaczego?nie moze sobie tgo wytlumaczyc,bo dla niego to bardzo rzadki przypadek...a ja wiem,bo juz sie naczytalam,ze skala jest ogromna...nigdy bym nie przypuszczala,ze przytraf mi sie to dwurkotnie,i to w odstepie 3 m-cy.... trzymajcie sie dziewczyny...bede tu zagladac...nie gniewajcie sie,ze nie bede potrafila wlaczyc sie w Waszą dyskusje i Wasze problemy...na razie nie moge....tym bardziej,ze mam czekac....w kazdej chwili "ciąza moze polecieci"...pamietam,jak to bylo ostatnio....duzo krwi i pecherzyk...a potem bol.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: stalo sie... 15.08.06, 09:38 matko!!! Agulka!!! Lzy mi polecialy jak przeczytalam Twoja wiadomosc... Tez myslalam, ze takie rzeczy nie zdarzaja sie czesto. Probuje wyobrazic sobie co czujesz i to sprawia cholerny bol! Nie bede Ci pocieszac, bo wiem ze teraz nic Cie nie pocieszy. Jedynie co, to jak bedziesz miala ochote pogadac, to my tu jestesmy. Trzymaj sie jakos. Dziewczyny, zaczynam sie bac wchodzic na to forum! Najpierw malutka - przygody w Rumunii jak z czarnego scenariusza, potem sky - zle wyniki robaczkow, dalej Agulka - .....(wiadomo), ja - podejrzenie o PCO (wczoraj odebralam wyniki hormonow). Miejmy nadzieje, ze na tym koniec!!!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: stalo sie... 15.08.06, 20:37 Matko Kochana Agulka!!!!!-dopiero teraz przeczytalam zalegle posty...Boże...dlaczego...?a tak trzymalysmy kciuki,tak Cie mdliło... u nas dobrze.M juz wie,nie załamał sie ale jest zmartwiony i zdziwiony.chce sie leczyc i jeszcze wierzy ze wszystko sie uda,leczenie sie powoedzie itd. a ma naprawde strasznie malo plemnikow i są zastrzezenia co do ich budowy.dopiero lekarz nam powie czy jest co leczyc i w jaki sposob.nie wiem jak bedzie. Agulka-no wlasnie-pamietaj ze my tu jestesmy i jesli nic nie doradzimy to na pewno Cie wysluchamy!!!!przytulimy.no niestety musimy zyc dalej i walczyc o to swoje szczescie.trzymaj sie dzielnie. Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 16:50 coś widzę,że jakieś przygnębienie nas wszystkie ogarnęło... Może by tak nowy wątek rozpocząć? Kto się podejmie? Może będzie szczęśliwszy niż ten... Darcia - jak to podejrzenie o PCO? To jakie masz wyniki? Agulka - co u Ciebie, biedaczku? Trzymaj się mocno. Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 16.08.06, 19:08 Wyniki hormonow spisalam na ff to sobie mozecie podgladnac: www.fertilityfriend.com/home/daria74 Jak widzicie stosunek LH:FSH jest 2:1 (powinno byc ok 1:1) co wskazuje na PCO. Jeszcze nie bylam z tym u gina (ide w poniedzialek). Dziwne bo w poprzednim cyklu mialam robione USG i gin stwierdzil, ze moje jajnikí sa czyste i normalnej wielkosci i nie mialy pecherzykow (cykl bezowulacyjny) a przeciez przy policystycznych jajnikach jest ich za duzo. Poza tym PCO z tego co wiem nie pojawia sie z nienacka... No ale co ja moge wiedziec.. Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 19:57 Ty, no ale nie jest jakoś strasznie źle - jedynie troszkę ponad normę. No i przy PCO to jajnki są całe w tych pęcherzykach - nie sposób ich przeoczyć... A może takie wyniki świadczą również o czymś innym? No, ale MCH wskazuje na to, że na pewno nie masz anemii Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 16.08.06, 20:08 alesmy sie dobraly...normalnie towarzystwo wzajemnej adoracjikupka nieszczescia! agulka-biedulka naprawde zal dziewczyny strasznie,malutka-szturmuje jakies nowe kliniki,Darcia-PCO "wymysliła" jakby mało było jej problemow z cyklem,ja- diabli wiedzą co bedzie -i czy w ogole bedzie...jeszcze w emkz nadzieja-niech przetrze dla nas szczesliwe szlaki macierzynstwa wreszcie!!!! naturalnie zartuje sobie-nie obrazcie sie ...ale qrcze cos sie dzieje... Odpowiedz Link
emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 20:27 a ja wrócę do rozpoczęcia nowego wątku... Może przenieść się na taki: 'Na cześć agulki1001'. Co Wy na to? Nie wiem czy nasza Aga tu jeszcze zagląda (oby!), ale moze będzie jej miło, że ktoś o niej pamięta i mocno przytula w myślach? A moze by sobie tego nie życzyła, jak myślicie?? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 16.08.06, 20:35 nie wiem czy to dobry pomysł czy nie... kurcze to takie przeżycie chyba nic nie moze pocieszyć...mam nadzieję ze ona jakoś się trzyma, musi... jamam dzis jakiegoś doła chyba za dużo pracuje, mało przytulanek więc i nadziei na dzidzie nie mam , w ogóle wszystko jest do d... mój M w piatek chyba bedzie miał badanie nasienia chociaż to się wyjaśni... Trzeba wykorzystac ten czas bo i tak nie ma przytulanek ehhh ta praca (( Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 16.08.06, 22:01 wiesz emkz....rozplakalam sie ze wzruszenia....Boze,nigdy bym sie nie spodziewala,ze ktos moze tak duzo o mnie myslec....dziekuje Ci bardzo.... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do wszystkich 16.08.06, 22:00 sky,normlanie wyjelas mi to z ust,ta "naszą kupę nieszczescia",az mnie rozbawilas hehehe ja mialam zaproponowac (tak dla zartow),ze moze na jakis czas sie rozlaczyly,bo same nieszczescia przyciagmy...i spotkamy za jakis czas,jak juz bedziemy miec szczesliwe zakonczenia naszych historii.... Odpowiedz Link