Dodaj do ulubionych

pomózcie proszę...

16.08.06, 10:41
Moim marzeniem bylo na rocznice slubu dac mezowi pozytywny test. Niestety nie udalo się. Wróciłam z urlopu z wielką nadzieją i od tamtego piątku mam codziennie po brązowej kropelce...czasem takiej gęstej, jakby to brązowy śluz. Czy to jest @? Ostatnio śniła mi się często ciża przyjaciólki. W senniku przeczytałam, że to radość i radosna nowina w drodze. I co sobie pomyślałam? Że może skoro nie mam normalnego okresu to się udało. Miał tak ktoś. Nadzieja to piękna rzecz i ja ją mam smile Niestety zawsze jak marzyłam, że może teraz @ rozkręcała się na dobre a mi po raz kolejny walił się świat... Teraz naprawdę wierzyłam, że się uda, bo staranka były idealnie w owu i przed.
Obserwuj wątek
    • pelnanadzieii Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 11:00
      Dodam, ze jak sprawdzalam palcen to w srodku jest bardzo wilgotno i jest troche takiego brązowego śluzu gęsto-rozciągliwego. To pewnie nadchodzi @ sad(((((((((
    • puma1976 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 11:03
      A który to dc ??A robiłas test ciazowy???
      • milena2006 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 11:46
        Poczekaj do dnia @ i zrob test. Trzymam kciuki!smile
    • pelnanadzieii Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 12:38
      Dziś jest 35 dc. Ostatnio cykl (najdluzszy z 8 miesięcy 36 dni) Czyli powinnam mieć jeśli tak jak ostatnio w piątek normalną @. I pewnie będzie. Ale czy miał ktoś takie plamienie. Brzuch mnie pobolewal tak jak na@, nawet jeden dzień prawie czas. Jedyne co nie wyskoczył pryszcz, tak jak miał w zwyczaju przed @. Ale cóż, te plamienie to pewnie @....pozdrawiam i czekam dalej sad
      • kinga38 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 12:50
        Ja bym na twoim miejscu zrobiła test!trzymam kciukismile
      • puma1976 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 12:54
        Pełnanadzieji wiesz co ja juz sama nie wiem jak to jest z tym wszystkim sad(( A
        test ciazowy robiłaś???U mnie jak było brazowe plamienie to zaczeło sie
        poronienie (42 dc 2 testy ciazowe pozytywne)i moze jabym od razu poszła wtedy
        do lekarza to wtedy inaczej by sie to wszystko zakończyło sad .To było prawie
        2 lata temu. A w zeszłym cyklu @ przyszła w 32 dc ( przy 26/28) w sumie
        bezobjawowo z tym ze testy wychodziły ujemne i robione popołudniu.Jedno jest
        pewne jesli nie ma @ to zawsze jest nadzieja.Ja na twoim miejscu poszła na bete
        odżałowała te ok 20 zł, ale to napewno by wszystko wyjasniło, bo z drugiej
        strony tak sie cały czas łudzic a pozniej rozczarowanie...Ale ta ja bym tak
        zrobiła.POzdrawiam
    • pelnanadzieii Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 13:10
      testu nie robiłam. Jesli @ ma byc jak ostatnio to powinna byc w piatek taka na maxa. Ale mam juz takie brazowe plamki juz 6 dzien. Wczesniej tak nie mialam, ale to pewnie @ czlapie powolutku sad No coz jesli do piatku sie nie rozkreci w sobote zrobie test. Niestety znajac mojego pecha pewnie przyjdzie jeszcze dzis. Zawsze kiedy mam wieksza nadzieje, @ zjawia sie od razu, zebym nie mogla się chwilę pocieszyć.
      Jeszcze jedno pytanie, gdzie tak tanio robią betę, za ok 20 zł. Tam gdzie chodzę beta kosztuje 50 zł !!!
      pozdrawiam
      • breili Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 13:24
        Pelnanadzieii z tymi plamieniami to jest roznie. Ja mam zwsze przed @, na ogol
        1,2 dni, choc ostatnio mialam 3 dni ale taka juz moja uroda. Takie plamienia
        moga tez wystapic gdy ma sie za malo progeseteronu/za wysoka prolaktyne. U
        niektorych dziewczyn to oznaka ciazy wiec na dwoje babka wrozyla. Trzymam
        kciuki zeby w Twoim przypadku bylo to ostatnie. smile
      • puma1976 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 13:25
        U mnie ( Ostrów Wlkp.) beta kosztuje 22 zł , dzwoniłam do przychodni bo juz
        chciałm lecieć w poprzednim cyklu ale mnie @ wyprzedziła.A takie plamienia
        brazowe moga byc oznaką niskiego progesteronu a co za tym idzie to wiadomo
        (oby nie tfu, tfu). No a jesli to jest ciąza ???Ja bym zrobiła chociaz test
        ciazowy jak beta u Ciebie taka droga, ja bym nie wytrzymała.Kiedyś
        czekałam ....i sie doczekałam sad(((( czego Ci nie zyczę
    • pelnanadzieii Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 14:10
      Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi. Wcześniej mi chyba nie odpisywałyście, więc troszkę o sobie napiszę. Po odstawieniu pigułek dwa lata temu @ miałam co 48 dni. Pojechałam do zielarza. Dam mi mieszankę ziółek i cykl skrócił się do 30 dni. Ostatni miesiąc miałam długi, bo 36 dni. Od dwóch miesięcy obserwuję u siebie ładny śluz, którego nie widziałam od 2 lat. Nie dopuszczam możliwości, że coś jest nie tak. Wolę myśleć, że to @ się tak dziwnie zbliża smile I na pewno przyjdzie. Kiedyś słyszałam, że można mieć w ciąązy taką namiastkę 2 i dlatego mam nadziejęsmile Jestem neistety pesymistką...w piątek pewnei przywita mnie normalna @ i po raz kolejny złapię doła. Znacie kogoś kto miał takie plamienia i był w ciąązy. Ja wcześniej też miałam plamienia, ale raczek czerwone i @ była na 3 dzień. Lub plamienie 2 dni, przerwa 3 dni i dopiero @.
      • puma1976 Re: pomózcie proszę... 16.08.06, 14:20
        OK.Wszystko ładnie pięknie cykle długie itd.Sama piszesz ze plamienia
        występowały,ale inaczej niz teraz.Moja rada - zrób test ciazowy.Z mojego
        doswiadczenia juz teraz wiem ze nie ma na co czekac bo jesli te plamienia sa
        objawem niskiego progesteronu który jest odpowiedzialny za utrzymanie wczesnej
        ciazy to moze sie to zle skończyc.Ja byłam w ciazy, miałam takie plamienia ok 2
        dni -niski progesteron i niestety poroniłam.Obecnie jestem po badaniach i wiem
        ze mam niski progesteron w drugiej fazie cyklu.
      • breili :-) 16.08.06, 16:32
        Od kilku dziewczyn slyszalam ze mialy takie kilkudniowe "brudne" plamienia i
        okazalo sie ze byly w ciaza. Niestety nie wiem ile dni utrzymywaly sie te
        plamienia. Mam nadzieje ze za pare dni wyjda Ci dwie kreseczki!!!!! Trzymam
        mocniutko kciuki! Dopoki @ nie przylezie nie trac nadzieii.
        Buzka!
        • pelnanadzieii breili :-) 16.08.06, 16:35
          Breili jestes kochanasmile nawet jesli to początek @ dziękuję Ci...jak dobrze, że jest to forum i Wy smile Niestety koleżanki mnie nie rozumieją, bo same jeszcze nie chcą dzidziusia....a mąż to mężczyzna i pomimo, że sam chce inaczej to wszystko przeżywa. Dziękuję raz jeszcze...oby @ nie przyszła. A siooooo!!!! smile
          • breili pelnanadzieii 17.08.06, 07:26
            A sioooooo wstretny malpiszonie!
            Nawet jezeli @ przylezie to postaraj nie tracic ducha. Kazda @ to nowy cykl i
            nowa nadzieja.

Ja tez nie bardzo mam jakiekolwiek wsparcie w moich staraniach. 5 lat temu
            przeprowadzilam sie do Niemiec i nie ma tu nikogo z mojej rodziny. Z
            kolezankami pracuje wiec na ten temat nie rozmawiam zeby jakies plotki nie
            rozsiac - nigdy to nie wiadomo..... A maz, no coz jest kochany, chcialby
            dzidzisia ale wedlug niego "jak sie uda to bedzie, a jak sie nie uda to nie". I
            tak dziwnie na mnie patrzy gdy codziennie o 5:00 mierze tempke.......
            Ale wazne zeby nie dostac dola!

Nia damy sie pelnanadzeii!!!

Optymistyczne buziaki!!!!!!!!!
            • pelnanadzieii breili 17.08.06, 09:32
              Masz rację breili. Nie damy się smile Niestety @ dziś jest, ale jak powiedziałaś, nowy cykl, nowa nadzieja. Troszkę martwią mnie te plamienia. Może za długo piję już te ziółka? Najważniejsze jednak, że mam w marę terminową @ i jest sluz. Więc już niedługo będziemy chodziły grubiutkie i szczęśliwesmile
              Ja tempki nie mierzyłam, ale mąż mnie namawia, więc chyba zacznę, będę wiedziała kiedy mam owu. Dziękuję za wsparcie smile Zobaczysz i my niedługo zobaczymy upragnione 2 kreski a potem po 8 miesiącach zrowego bajbuskasmile
              Pozdrawiam
              • breili pelnanadzieii 17.08.06, 10:11
                Z tym mierzeniem tempki to jest roznie. Z jednej strony mozna sie sporo o sobie
                dowiedziec, kiedy jest owu i czy hormony sa w porzadku (przynajmniej na oko-
                dlugosc fazy lutealnej i wahania temperatur). Ale z drugiej strony mozna popasc
                w lekka schize, co ma miejsce w moim przypadku bo owu wystepuje u mnie bardzo
                pozno i za kazdym razem panikuje ze jej nie bedzie.

U mnie jest sluz ok. 14, 15 dc a owu 20 dc. Za 2 tygodnie ide do gina, pewnie
                dostane cos na hormonki wink

W kazdym razie mysle, ze powinnas sprobowac mierzyc tempke. To naprawde wciaga!

Wkrotce nam sie uda, jestem o tym przekonana!!!!!! smile smile smile..i bedziemy sie
                toczyc jak dwie pileczki wink

Buzka!
                • pelnanadzieii breili 17.08.06, 10:33
                  Tak smile Może zrobię prezent mężowi na urodziny albo gwiazdkę?
                  Mam lekką schizę na temat mojej wagi (mam niedowagę i niestety dobrze mi z tym sad ), ale w ciązy obiecałam sobie dbać o siebie i maleńki cud (staramy się już 2 lata)...
                  Co do gina to bie byłam ponad rok, odkąd piję zioła. Gin mi dawała luteinę, która tez nie pomagała. Więc przestałam do niej chodzić, ale chyba niedługo pójdę na jakąś kontrolę. Mocno ściskam Ciebie i trzymam kciuki za nas obie, zanas wszystkie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka