malutka1939 Re: Betę się robi na czczo? 17.10.06, 20:16 nie, można po śniadaniu, ale o co chodzi??? Pisz tu szybciutko ) Odpowiedz Link
ivi9 Re: Betę się robi na czczo? 17.10.06, 21:33 No nie wiem na razie o co Test robiłam w piątek, dzień przed @ wyszedł negatywny. Dziś robiłam i są 2 kreski, ale nie bardzo wierzę. Jutro chyba zrobię drugi test. Dziwnie się czuję, a jeszcze kurde mąż wyjechał i miejsca sobie znaleźć nie mogę...Czuję się jak pijana. Odpowiedz Link
anneczka78 Re: Betę się robi na czczo? 18.10.06, 07:51 No to super Teraz trzeba czekać na rozwój sytuacji i powoli zaczynać sie przyzwyczajać do tej nowiny!!! Po co chcesz badać beta hcg? Miałaś jakieś problemy z ciążami wcześniej? Bo jeśli nie, to szkoda kasy, naprawdę... Odpowiedz Link
agnieszka2211 ivi... 18.10.06, 07:58 negatywny test wydzedl w ten piatek? Pytam, bo ja robilam w czwartk, tez jedna krecha, ale wydaje mi sie, ze jestem w ciazy. Dzis 48dc, a @ nie ma. Boje sie robic kolejny test. Dzis mam wizyte u gin. Odpowiedz Link
ivi9 Re: ivi... 18.10.06, 08:26 Nie, nie robię jednak bety. to by była pierwsza ciąża. Sprawdzę jeszcze raz testem. Agnieszka też się bałam robić test, ale raz kozie śmierć. Tym bardziej, że byłam przyzwyczajona do myśli, że raczej nici z tego. Zobaczymy co wydarzy się dziś. Nie mogłam spać do 3 nad ranem, tyle myśli w głowie... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ivi... 18.10.06, 08:38 Dziewczyny nie marnujcie kasy na testy przecież jeśli to ciąza to i tak lekarz zleci bete, a po co znowu płacic za kolejną wizytę żeby pokazać wynik? Jeśli to ciąża musicie sprawdzic czy przyrasta beta. Ja bym jednak radziła betę. Iwona Odpowiedz Link
agnieszka2211 Malutka1939 18.10.06, 08:45 wiem, ze na testy szkoda kasy. Dzis pojde do gin i zobaczymy. Powinien zobaczyc cos, juz ponad 2 tyg.od owu. Odpowiedz Link
anneczka78 Re: ivi... 18.10.06, 14:34 >Jeśli to ciąża musicie sprawdzic czy przyrasta beta. Ja bym jednak radziła >betę. >Iwona Nie, niekoniecznie My tu na forum tak się przyzwyczaiłyśmy, że odrazu się leci na betę. To badanie robi się, kiedy są jakieś niepokojące objawy we wczesnej ciąży lub w szczególnych sytuacjach, takich jak in vitro, inseminacja... Normalnie nie ma potrzeby potwierdzać, ciąża nie zniknie. Odpowiedz Link
ivi9 Re: ivi... 18.10.06, 17:04 Aneczko, też tak myślę. Nie ma co dramatyzować na początku Na razie czekam cierpliwie. A w swoim czasie wizyta u ginekologa. Odpowiedz Link
agooo Re: ivi... 19.10.06, 21:23 2 testy mi wyszly negatywne, okres powinnam dostac 13 dni temu, lekarz nic nie widzial na USG kazal zrobic beta hcg krwi, dal luteine na wywolanie miesiaczki, powiedzial ze nie wyklucza ciazy albo mam niepekniety pecherzyk Graafa, bore ja od wtorku i nic.denerwuje sie Odpowiedz Link
agooo Re: ivi... 19.10.06, 21:19 tzn ze przy pierwszej ciazy bety sie nie robi ? nie kumkam Odpowiedz Link
anneczka78 Re: ivi... 20.10.06, 11:01 Nie ważne, czy to pierwsza, czy kolejna. Jeśli nie ma problemów i wcześniej też nie było, to po co robić. Odpowiedz Link