milka9612 09.01.07, 18:18 może ktoś poleci dobrego androloga w Łodzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monek27 Re: dobry androlog Łódż IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.01.07, 21:21 Witaj polecam Ci dr Słowikowska-Hinczer przyjmuje w Salve, mój mąz się u niej leczy. Odpowiedz Link
Gość: Rafal Re: dobry androlog Łódż IP: *.tmodns.net 17.01.07, 14:48 Nie ma udowodnionej metody leczenia nieplodnosci meskiej. Takie sa stanowiska wszystkich uznanych towarzystw naukowych. Wyjatek stanowia duze obustronne zylaki powrozka nasiennego ktore sa przedmiotem kontrowersji oraz bardzo rzadki hypogonadyzm hypogonadotropowy (niedobor FSH). Wwzystkie "poprawy" parametrow nasienia po tzw" leczeniu andrologicznym" sa zwiazane fizjologicznymi fluktuacjami parametrow nasiena,a najczesciej nieprawidlowo przeprowadzonym badaniem. Ewentualne "leczenie" mezczyzn moze wplywac pozytywne jedynie na psychike mezczyzny. Najczeciej jednak powoduje kradziez czasu reprodukcyjnego kobiety. Odpowiedz Link
suger_mouse Re: dobry androlog Łódż 05.02.07, 18:04 Rafał - to CO należy zrobić, kiedy para stara się o dziecko, a parametry nasienia mężczyzny są poza normą?... Odpowiedz Link
milka9612 Re: dobry androlog Łódż 17.01.07, 16:54 Dziękuje za odpowiedz.Utwierdziła mnie ona że mój lekarz miał racje NIE proponujac leczenia mojemu mężczyznie(15mln i morfologia 25%)Miałam wątpliwości ponieważ słyszałam różne opinie . Odpowiedz Link