ja1998 02.05.07, 17:08 witam prosze o pomoc mam 37 lat, staram sie o pierwsze dziecko mam krotkie i skape okresy czy to moze przeszkadzac? po okresie przez 2-3 dni brunatne plamienia jakie badania zrobic? dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosenka1 Re: starania 02.05.07, 21:33 zawsze tak mialas? a jakie dlugie sa Twoje cykle? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: starania 03.05.07, 10:47 sie nie odzywasz wiec pisze jeszcze plamienia przed @, lub krotkie krwawienia, oraz krotka faza lutealna moga swiadczyc o malym progesteronie, mozna zrobic wyniki, ale wartos skonsultowac sie ze swoimn ginem aby dowiedziec sie ile trwa u Ciebie faza lutealna trzeba mierzyc tempki, po skoku tempki liczymy dni do @ i juz znamy dlugosc fazy II, norm to 12-16 dni, 11 juz ciut za malo pozdrawiam Odpowiedz Link
ja1998 Re: starania 04.05.07, 11:49 witam sorry ze nie pisalam, ale nie mialam dostepu do komputera cykle mam rozne 25-31, ale przewaga 27-29 dni sama nie wiem jak tu obliczac, przy takich cyklach nie obserwuje tez sluzu ale czuje bol jajnikow dzis np. 5 dzien a od wczoraj mnie kluje jajnik chcialam sie czegos od was dowiedziec, bo wizyta dopiero za 2 tyg. pozdrawiam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: starania 04.05.07, 19:43 hej, a ktory to dzien cyklu u Ciebie, bol jajnikow, klucie to tez oznaka owulki, ale najlepiej przytulanka stosowac przyt plodnym sluzie, wtedy kiedy zauwazasz ze jest go wiecej i jest mokro, itd? Odpowiedz Link
aanetkaw74 Re: starania 05.05.07, 12:50 byłoby dobrze gdybys próbaowała poobserwować śluz, ja nie masz obfitego to może badanie szyjki? bo nawet przy najpiękniejszej owulacij jak nie masz dobrego śluzu to z cąży nici, moze sobie pij siemię? skąpe miesiączki moga swiadzczyć że masz cienkie endometrium, tak sie zdarza na przykład przy bardzo długiej antykonceppcji Odpowiedz Link