Dodaj do ulubionych

zrobilam badania i

11.05.07, 08:15
nic nie wykazały. Wszystko u nas w porządku .Moje wyniki są bardzo dobre a
męża wprost rewelacyjne wink p.Doktor powiedział ,że rzadko kiedy zdarza się
żeby ktoś miał takie rewelacyjne wyniki jeśli chodzi o ilość plemników u osoby
,która dużo pali smile - chodzi o mojego m. U mnie też nie ma się do czego
przyczepić a jednak w ciąże nie zachodzę crying Na 18 maja mam kolejną wizytę i
wtedy będziemy działać z monitoringiem i przytulankiem na zawołanie bo
p.doktor chce najpierw sprawdzić zgodność mojego śluzu z plemnikami męża
.Wspomniał też coś o HCG ale ja stanowczo odmówiłam wiedząc jak to boli
.Powiedziałam doktorkowi,że jeśli będzie wielka potrzeba żeby to badanie
zrobić to ma mi dać skierowanie do szpitala na ogólne znieczulenie i nich
sobie wtedy wszystko ze mną robią -ja nie mam zamiaru nic czuć! Stwierdził
,że jest to bardzo dziwne ,że staramy się już tak długo i nie ma żadnych
rezultatów po mimo tak dobrych wyników... Strasznie się bałam moich badań bo
wiedziałam ,że m ma super wyniki więc myślałam ze coś ze mną nie tak , a tu
taka niespodzianka. Może jak w czerwcu zmienimy klimat na 3 tyg to coś się
wkońcu ruszy bo wiem ze jak nic to nie da , to dopiero teraz zaczniemy chodzić
po lekarzach -jak już się zrobiło ten pierwszy krok to tak szybko podejrzewam
,że się nie wyrwę od lekarza...Chciałabym się mylić. Dziewczyny czy któraś z
Was ma podobną sytuację do Naszej? Że z badań jest wszystko ok , a w ciąże nie
możecie zajść? Dajcie jakiś znak bo mam nadzieję ze nie będę sama, bo to co
się dzieje jest strasznie dziwne i to nie są tylko moje słowa a też lekarza...
Pozdrawiam alex
Obserwuj wątek
    • beti1977 Re: zrobilam badania i 11.05.07, 08:21
      A jak długo się staracie?
      Badania drożności nie ma się co znowu tak bać. Ja miałam HyCoSy i później przez
      jakieś 2 godziny bolało mnie jak przy @, ale przynajmniej dowiedziałam się, że
      wszystko ok z jajowodami.
      A może to u Was po prostu jest blokada psychiczna i jak gdzieś wyjedziecie,
      wyluzujecie to zaskoczy. Znam dwie pary, które z super wynikami nie mogły zajść
      ponad rok i nagle zaskoczyło.
      • alex74 Re: zrobilam badania i 11.05.07, 08:34
        Staramy się już 3 lata od czasu ciąży pozamacicznej. Naczytałam się za dużo o
        HCG na forum i mam stresa jak tylko sobie pomyślę o tym . Może i nie ma się czo
        bać ale ja już taka jestem hihi Wierzę ze jak wyjedziemy to inaczej podejdziemy
        do sprawy poczęcia. Zrobimy sobie taki luz psychiczny,plaża ,ciepłe morze i zero
        myśli o dziecku.Może to pomoże.
        • rillia Re: zrobilam badania i 11.05.07, 09:35
          Albo zaciążysz się przed samym wyjazdemsmile W pierwszej ciąży staraliśmy się ostro
          przez 3 miesiące, a 4 odpuściliśmy, bo nie chciałam rodzić na egzaminy.
          Pozwoliliśmy sobie na trochę w okresie niepłodnym. Tak myślałam. Przez ziółka
          owu przesunęła mi się o 10 dni i bachsmile))
          Oleńko, super, że macie dobre wyniki. Napewno Wam ulżyło.
          Ja czuję się dobrze. 16 mam usg i będę wiedziała więcejsmile
          Buziaczki!!!
          • alex74 Rilka 11.05.07, 10:16
            No pewnie ,że Nam ulżyło i to jak. Zobaczymy co mi powie doktorek jak zrobi
            kolejne badania. To się ciesze ,że się dobrze czujesz.Coś mało się odzywasz
            ostatnio-chyba już o mnie zapomniałaś sad Ale co tam masz wybaczone wink
            hihi.Buziaczki.
            • rillia Re: Rilka 11.05.07, 10:40
              Nie zapomniałamsmile Milcia daje mi w kość. Skubana coraz wymyśla nowe zabawy. A to
              walenie klockiem w telewizor, odkąd przytrzasnęła sobie palce w szufladzie to
              przynajmniej z tym mam spokój. Ale za to odkurza mi podłogę. Wszystkie okruszki
              i brudki pakuje do buzi- oszczędne dziecko. Jeszcze trochę a sfiksuje...
              Ale są też fajne chwile. Pokazuje jakie amu dobre- klepie się po brzuszku. Jaka
              Emilka duża urośnie- to podnosi raczki do góry. Przybija piątkę i obecnie jest w
              kulcie tatusia. Tylko tata i tata. Ech... słodka jest nieziemsko.
            • aanetkaw74 Re: Rilka 11.05.07, 11:01
              cieszę się ze wszystko jest w porzadku! może rzeczywiście zrób sobie te
              przeciwciała antyplemnikowe?
              niestety tak jest że jak się najbardziej na świacie chce maluszka to on nie
              chce przyjść!! na pewno uda wam sie wyluzować na wakacjach słoneczko, całe dnie
              dla siebie, seks o zachodzie słońca przy szumie fal : )) echhh rozmarzłam się...
              tylko się może nie wybierajcie na Alaskę : )
              • wiosenka1 Alex 11.05.07, 12:52
                ja mysle ze teraz Wam wszystko odpusci, bo lekarz Was upewnil ze wszystko ok

a sama podumaj, 3 lata sie staracie, ale czy nie bylo chwil zwatpienia, moze
                nie wspolzyliscie w dobre dni?, teraz bierzcie sie do roboty, na luzie, ale do
                roboty

powodzonka Rybeczko
                • alex74 Dzięki !!! 11.05.07, 13:48
                  Dzięki dziewczyny kochane jesteście.Może i faktycznie na wakacjach odpoczniemy
                  psychicznie od tych ciągłych starań. Wiem ,że im bardziej się chce dzidziusia to
                  trudniej go zrobić .Ale jestem teraz dobrej myśli. A test na ciała
                  antyplemnikowe będziemy teraz robić w połowie cyklu.Hihi sexik na zawołanko wink

aanetkaw - nie jedziemy na Alaskę a wręcz w przeciwną stronę.Do Grecji wink
                  Buziaki dziewczyny.
                  • aanetkaw74 Re: Dzięki !!! 11.05.07, 16:51
                    ojoj słyszałam że w grecji zachodzi się dobrze na blixniaki!!!!!! to ouzo
                    tzatziki i moussaka, to muszą być blixniaki!!!! koniecznie przytulanki na plaży
                    a zobaczycie co z tego wyjdzie!!
                    • alex74 Re: Dzięki !!! 11.05.07, 17:10
                      hihi kto wie...
        • aneczka293 Re: zrobilam badania i 13.05.07, 05:06
          Daj spokoj z tym Hsc!!! Boli troszeczke przez chwile( bole miesiaczkowe) a jak
          wstajesz o wszystkim zapominasz!!
          Dowiesz sie czegos wiecej!!! Droznosc jajeczek Ci sprawdza!! I na pewno badanie
          nie zaszkodzi a pomoze!!!
          Ja w szpitalu lacznie z badaniem bylam ok, godz. zaraz po ubralam sie i wyszlam
          do domciu!
          Wyjazd moze i pomoze(:
          Ja wyjechalam, z moim m do tunezji.. na luziku i tam staralismy sie o dziecko!
          Zaszlam w ciaze po natepnym cyklu we wroclawiusmile
          • alex74 Re: zrobilam badania i 13.05.07, 15:45
            Wiosenko ,przecież my wszystkie zawsze piszemy do siebie milutko i cieplutko smile
    • sotie Re: zrobilam badania i 11.05.07, 18:31
      mam tak samo, jak Ty.
      moje hormony dobre, nasienie męża wzorcowe i nic, staramy się od póltora roku.
      a hsg nie masz się co bać, nie jest tak źle. ja mialam wczoraj, w szpitalu, bez
      znieczulenia i naprawdę da się to przeżyć!

• alex74 Re: zrobilam badania i 11.05.07, 19:06
        No coś Ty??? Bez znieczulenia??? Jak Ty to przeżyłaś??? Opowiadaj i jeśli możesz
        to ze szczegółami w sensie co czułaś ..
    • lidek0 Re: zrobilam badania i 11.05.07, 22:04
      Skoro staracie się 3 lata i jesteś po cp to zastananawia mnie czemu do tej pory
      nie robiłaś tego HSG. Tak długi okres starań i sama cp sugeruje, że coś może
      być niedrożne. Aż dziwne, że tak długo z tym zwlekasz skoro chcesz mieć
      dziecko, w końcu to badanie to nie koniec świata i w narkozie można je zrobić.
      Normalnie przy dobrych wynikach badań po roku gin zleca HSG. I nie dziwne jest
      to co się dzieje skoro nie zrobiłaś pełnej diagnostyki. Z badań tak na prawdę
      nie wszystko jest ok bo nie wszystkie robiłaś.
      • alex74 lidek... 11.05.07, 22:56
        Droga Lidek zawszę uwielbiałam Twoje wypowiedzi Nasza forumowa
        lekarko...Robiłam te badania ,które zlecił mi ówczesny lekarz. Niestety tamtej
        mojej p. gr się zmarło i nie mogłam sobie dobrać dobrego lekarza więc dopiero
        teraz trafiłam na takiego z prawdziwego zdarzenia. I tak naprawdę dopiero teraz
        robię wszystkie potrzebne badania.Tak ja napisałam wcześniej zaczynam teraz
        monitoring i będziemy robić testy antyplemnikowe. mój gin powiedział ,że teraz
        nie będzie mnie faszerował lekami bo po 1 ) ten cykl poświęci na obserwację , a
        po 2 ) cały czerwiec nie ma mnie w Polsce, więc to te z nie ma sensu . Wiesz ja
        nie jestem lekarzem i nie mogłam wiedzieć ,że skoro zaszłam w cp to odrazu musi
        być coś nie tak .Może poprostu tak musiało być. Teraz jestem już mądra i robie
        badania po kolei . A z tych co już zrobiłam ,jest wszystko w porządku-(mój
        lekarz to potwierdził ) , więc nie pisz proszę Cię bzdur ,że nie jest ,bo jak
        już napisałam wyżej nie jesteś lekarzem, a może jedynie troszkę znasz się na
        tych sprawach. A co do HSG to mam prawo poprostu bać się tego badania ponieważ
        ból jest porównywalny do tego ,który przeszłam podczas cp i dziękuję ,ale nie
        skorzystam drugi raz z takiej ''rozrywki'' .Pozdrawiam Cię serdecznie .alex
        • wiosenka1 Alex 12.05.07, 11:02
          hej a powiedz no co to za lekarz, moze tez kiedys skorzystam, wole oczywiscie
          nie, ja chodze do lekarza z Zaspy

a co to jest to cp?
          • alex74 Wiosenko 12.05.07, 11:43
            Cp to ciąża pozamaciczna. Chodze do dr.Czecha w Gdańskiej invictrze. Pozdr.
            • wiosenka1 Re: Wiosenko 12.05.07, 11:48
              a teraz kumam, czyli faktycznie te jajowody moga byc niedrozne
              Alez gdzie indziej tez o to pytalam, a moze wiesz, jesli jajowody sa niedrozen,
              to co sie dzieje z jajeczkami ktore nie maja jak przejsc? dzieki
        • lidek0 Re: lidek... 12.05.07, 11:59
          Daruj sobie te ironiczne wypowiedzi. To co napisałam to wnioski jakie
          wyciągnełam z Twoich postów. Trzeba było od razu napisać, że o HSG wiesz od
          niedawna a wiedzę masz taka jaką przekazał Ci gin /pewnei na forum też jests
          krótko/. Sama na pewnym etapie leczenia mało wiedziałam i wielu rzeczy nie
          badałam. Dośc póżno wiele się nauczyłam.
          Następnym razem napisz kompletne informacje to nie będę wysuwać mylnych
          wniosków.
          • wiosenka1 piszmy do siebie milo i cieplutko 12.05.07, 12:23
            prosze, dziekuje itp slodkosci miedzy wierszami

i wtedy nie bedzie zgrzytow

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka