Dodaj do ulubionych

instrukcja na dziecko

18.05.07, 09:57
Dziewczyny jestem zrospaczona i to bardzo.
Chyba bede musiała sie udac do psychologa bo ginekologa juz odwiedziałam tyle
razy.
Wczoraj wieczoram dostałam niechciane @ i mam dola. Kolejny miesiac w plecy.
I tak juz od 8 miesiacy nic nie wychodzi.
Ostatnio byłam u lekarza i mnie rozsmieszył jak dawał mi instrukcja na
począcie dziecka.
Moje starsze dziecko juz chodzi do szkoły i na nie nie potrzebowałam
instrukcji.
Przyszło tak szybko ,ze sie z mezem nie spodziewalismy.
Myslałam ze przy drugim dziecku bedzie tam samo a tu nicsad
Miesiaczki mam nie reguralne i lekarz powiedziłam mi jak mam sobie obliczac i
kiedy ma byc przytulanko i przy jakie pozie mamy to robic. I jeszcze 4 dni z
rzedu a moj maz po drugim dniu przytulania miała dosyc i tak sie skończyło.
Dał nam miesiąc na "robienie"smile
Jezeli nic nie bedzie wychodzilo to maż ma sie udać na badanie nasieania i
jak bedzie OK u niego to lekarz stwierdził, ze bedzie sie brał zamniesad
Dziewczyny ratujcie mnie i moj umysł bo juz warjuje.
Został nam jeszcze jeden miesiac na przytulanko jezeli nic nie wyjdzie to
czekaja nas badania.
Jestem załamana!!sadsad
Czy któraś z was tez ma taki problem ,zeby od tylku miesicay sie starac i
nic ? Nawet wegług instrukcji od lekarza?
Podudujcie mnie prosze.
monika.

Obserwuj wątek
    • martucha90 Re: instrukcja na dziecko 18.05.07, 10:01
      Nie martw się. Jedno dziecko już macie, więc płodni jesteście. A z tego, że już
      do szkoły chodzi, wnioskuję, że trochę lat macie smile Płodność maleje z wiekiem,
      wiadomo. Osiem m-cy to jeszcze nie tak bardzo długo. Nie stresuj się, będzie
      dobrze smile
      Jestem w podobnej sytuacji, to mój 7 cykl starań, jeszcze nie wiem, czy udany.
      Jedno dziecko już mam. Teraz przede wszystkim staram się nie stresować smile
      Trzymaj się smile I nie martw się!
    • lacianka Re: instrukcja na dziecko 18.05.07, 11:08
      Ja zaczelam wlasnie 10 cykl staran, ale w przeciwienstwie do Was nie mam
      jeszcze dzieckasad Domyslam sie ze niezaleznie od tego czy to starania o
      pierwsze, drugie czy kolejne dziecko, frustracje jak przychodzi @ sa takie
      same. Ale postanowilam sie nie poddawac i wierze ze juz wkrotce sie uda. Od
      czerwca zaczynam wizyty w klinice nieplodnosci zeby zlokalizowac i usunac
      ewentualne przeszkody i wierze ze wszystko sie dobrze ulozy czego sobie i Wam
      zyczesmile
      • kajka271 Re: instrukcja na dziecko 18.05.07, 12:54
        dziewczyny ja tu zawitałam rok temu, w międzyczasie byłam w ciązy i poroniłam,
        a teraz staram sie znowu... i na razie nic ;-(
        Ale wam powiem, że z dziewczynami ze starań sierpniowy sie bardzo zżyłysmy i
        założyłysmy nawet własne forum... i część z nas wyszło odrazu, pierwsze dzieci
        juz sa na świecie... a np. jedna jest dopiero od miesiąca w ciąży... zupełnie
        zdrowa a dopiero teraz jej wyszło, nie wiem, dokładnie który to cykl starań...
        ale wyszło więc nie traćcie nadziei!!! Wyjdzie!!! Mi tez zaraz wyjdzie!!!
      • claudiak Re: instrukcja na dziecko 18.05.07, 13:03
        Witam !

Ja mam za sobą 3,5 roku tsrań i bez rezultatów i co mam zrobić. Nie martw się
        ty chociaż 1 juz masz a ja nie !
    • tessie124 Re: instrukcja na dziecko 18.05.07, 16:00
      Po pierwsze nie łam się! Po drugie nie bardzo rozumiem - będą badania - a do tej
      pory to przepraszam bardzo, ale co ten lekarz robił... robiłaś jakieś hormony?
      Mierzyłaś tempkę, sprawdzałaś śluz? Czy na tej podstawie dał Ci przepis na
      dziecko, czy tak na oko kiedy się starać? To jest straszne wiem, ja mam 5 lat
      małżeństwa za sobą i nic - w pewnym momencie odechciało nam się wszystkiego -
      tylko obliczenia i współżycie w odpowiednie dni - po prostu nuda... Ty jesteś
      zrozpaczona a co ja mam powiedzieć - moje koleżanki mają co najmniej po 2-3
      dzieci, a jedna jest nawet z kolejnym w drodze. Moja siostra ma dorosłe dzieci,
      jedno studiuje a drugie właśnie zdaje maturę. Ja mam 37 lat i czasem myślę, że
      prędzej doczekam się ciotecznych wnuków niz własnych dzieci... Może my po prostu
      źle obliczamy i mamy seksik w złym terminie - a lekarz to powinien diagnostykę
      opierać na konkretach a nie na nie wiem czym... poza tym chyba łatwiej jest
      najpierw sprawdzić Twoje hormony a dopiero potem ciągać faceta na badanie
      nasienia... wiem coś o tym... A gdybyś potrzebowała dobrego androloga dla
      swojego Pana to polecam prof.Bablok z Multimed (znajdziesz www) I nie gniewaj
      się na mnie, naprawdę wiem co czujesz, dzisiaj przyszła @ - nie moge znaleźć
      sensownego usg na monitoring - dobry sprzęt i lekarz. Są dni kiedy naprawdę
      świat jest brzydki i deprecha na całej linii...

Pozdr
      Tess.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka