Dodaj do ulubionych

DUPHASTON żLE CZY DOBRZE????

15.06.07, 09:51
WITAM, mam pytanie. moja gin przepisała mi duphastonz powodu niskiego
progesteronu i torbieli na jajniku. brałam go przez 3 dni po 2. potem dostałam
@. w 16dc zaczęłam brać po 1 i tak przez 10 dni. właśnie dzisiaj jest ten
10, czyli 25dc. no i jak się obudziłam , zobaczyłam że plamię. tylko że jakoś
dziwnie bo to jest jakiś śluż zabarwiony krwią i to bardziej brązowo-brunatny.
czy to jest @? moje cykle zwykle trwają około 34 dni a teraz nagle 25? może
któraś miała już coś takiego? będę wdzięczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • suckerlove Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 10:57
      i jeszcze nie wiem czy mam dzisiaj brać ostatni duphaston czy nie. ???
      • ivinka275 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 11:21
        Hej, jeśli został Ci tylko jeden duph to weź, i tak już nic to nie zmieni.
        Wydaje mi się, że przy torbielach mogą wystąpić krwawienia/plamienia w różnych
        terminach, niezależnie od prawdziwej @. I jesli jesteś na duph pierwszy cykl to
        może on troszkę nabałaganić, ale potem powinno wrócić mniej wiecej do normy.
        Ile cykli będziesz przyjmować duph?
        Kiedyś na torbiele brałam orgametril od 16 do 25 dc, a plamiłam prawie trzy
        miesiące, z przerwami na konkretne @ krwawienie.
        • wiosenka1 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 11:57
          wez te tableteczke dzisiaj

a czy starsz sie o dzidziusia? duph tylko leczniczo?
          • ivinka275 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 12:07
            Aaa, zapomniałam dopisać. Jak na mój gust obecne plamienie nie jest jeszcze @,
            organizm tak właśnie oczyszcza się z tych torbielek, ale póki co obserwuj się i
            daj znać jak sprawa się toczy.
            A jak nabawiłaś się tych torbieli? Naturalnie czy byłaś stymulowana?
            Trzymaj się dzielnie, buzka!
    • suckerlove Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 17:16
      hej! wzięłam ten ostatni. duphaston przepisała mi gin na torbiel i bardzo niski
      poziom progesteronu, co prawdopodobnie było przyczyną poronienia w sierpniu. tak
      mi powiiedziała. a o dzidziusia staram sie od roku. moze rzeczywiście to takie
      plamienie przed @ ale mnie boli brzuch tak jak zwykle tylko piersi mnie nie bolą
      co jest dziwne. duph mam pierwczy cykl ale nie mówiła mi czy będę go jeszcze
      brac później. teraz po @ mam się zgłosić na kontrolę i usg. zobaczę co mi powie.
      mam nadzieję że będzie już po torbieli, bo nawet juz jej nie czuję.
      • ivinka275 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 17:28
        Rybka, szkoda, że nie mierzysz temperatury, serdecznie Cię do tego namawiam, w
        razie czego pomożemy, a i link do fachowej wiedzy podsyłam:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
        Po temperaturze i obserwacji śluzu widac w jakim momencie cyklu jesteś, a teraz
        póki co mogę tylko gdybać, że to nie krwawienie comiesięczne. Ale obserwuj
        obserwuj.
        Nigdy wcześniej nie miałaś plamień przed @? Robiłaś badania progesteronu? Jaki
        był wtedy wynik?
        • suckerlove Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 17:40
          nie, nigdy nie miałam plamień. a wynik miałam 0,089 między 24 a 26 dc. gin
          powiedziała ze to jak kobieta po menopauzie a ja mam dopiero 23 lata. nie mierzę
          temp. bo jestem chyba za leniwa ale w końcu musze zacząć. dzięki za link , poczytam
          • ivinka275 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 18:45
            Powodzenia, a ten duphaston faktycznie się przyda smile
            • wiosenka1 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 15.06.07, 23:59
              Sukerlove to ja Ci tak rzekne, koniecznoie mierz tempki, nawet od jutra, bo
              jesli bedzie wysoko, to bym zatestowala jutro rano, hmmm pokusilabym sie
              jeszcze jutro wziac duph, w sumie to duph Ci nie zaszkodzi, a @ jak ma przyjsc
              to i tak przyjdzie nawet na duph (przetestowalam), zmierzam do tego bo jesli
              jednak sie udalo zaciazyc, to przy wczesniejszym poronieniu, nie dopuscisz do
              tego odstawiajac duph od jutra. Bedzoiedz tu pisac wsio na biezaco i pomoge Ci
              dojsc ladu i skaldu. Ja na pierwszym cyklu z duph wlasnie zaszlam w ciaze,
              zawsze to powtarzam, ze kazda zmiana hormonalna w organizmie to wieksze szanse
              na ciaze. Pewnie juz nie przeczytasz tego dzis, ale jutro lyknij duph, a w
              niedziel rano ok 7 przed wstaniem zmierz tempke i napisz jaka ona jest.

Spyatalam sie Ciebie czy starasz sie o dzidzie, wiec jesli sie starasz, to
              powinnas duph przyjmowac inaczej, niestety wiekszosc gonow, prwie 100% kaze
              przyjmowac od 16-25, schematycznie, kalendarzykowo, zakladaja ze wszystkie
              kobiety maja w 14dc owu i 14 dni lutealnej co nam daje piekny ksiezyci=owy
              cykl. Przyjmujac progesteron, kt jest duph przed owu, te owu mozna przesy-unac,
              moze do niej nie dojsc, poprostu mozna ja uposledzic, niekoniecznie oczywiscie,
              ale tego nie wiemy.
              Ja mierze tempki, duph zaczynam przyjmowac po skoku tempki, w 3 dniu wyzszej
              tempki, wtedy mam pewnosc ze owu byla, czyli np w 17dc mam skok, wiec duph
              biore od 19dc, biore przez 10 dni, i praktycznie jak koncze duph to dostaje @.

A teraz zobacz jesli przyjmujesz od 16dc duph a owu mialas dopiero w 21dc, to
              duph 10 szt bierzesz w 25dc, a to dopiero 4 dni po owu, odstawisz duph i jak
              masz pomoc zarodkowi sie zagniezdzic? nie pomagasz, odstawisz duph, i
              zaistniala ciaza nie ma racji bytu, oczywiscie przy jakis konkretnych
              schorzeniach.

Jak cos nie kpw to pytaj. Przy łykaniu duph trzebva mierzyc tempki, zeby
              wiedziec kiedy go wziac.

Bo nawet jesli masz dluga faze lutealna, np 16 dniowa, to masz taka sytuacje,
              ze no skok tempki jest w 12dc, duph zaczynasz lykac na trzecie dzien wyzszej
              czyli w 14dc, konczysz w 23dc i masz w tym dniu dopiero 12 dzien fazy
              lutealnej, czyli do @ jeszcze 4 dni, i teraz tak nie wiesz czy odstawic bo moze
              jestes w ciazy, hmmm, mozna zatestowac, bo test powinien juz wyjsc, ale w sumie
              moze nie wyjsc, wiec najlepszym rozwiazaniem w przypadku dlugiej fazy lutealnej
              jest branie duph nie 10dni, a dluzej, do momentu przyjscia @ lub spadku tempki,
              co oznacza zakonczenie cyklu

jeszcze dla jasnosci przypomne powyzsze, ja mam lutealna ook 12 dni, czyli
              zaczynam na tzeci dzien wyszej a koncze na 12, wiec w sumie juz mam @, ale
              gdybym nie miala, to jeszcze jedna tabletke wezme, jak przyjdzie @ to odstawie

odstawiajac teraz duph to jest zagadka, ale jesli nie dostawisz nie
              zaszkodzisz, @ i tak przyjdzie, jedynie nastaw sie na przeciagniecie tego cyklu

moj gin zgodzil sie na przyjmowanie przeze mnie duph po owu, lubie wiedziec co
              jest grane w moim cyklu

zycze powodzonka
              • wiosenka1 Re: DUPHASTON żLE CZY DOBRZE???? 16.06.07, 00:04
                i jeszcze jedna sprawa
                robilas prg w 22dc czy jakos tak, Twoja ginka chyba zalozyla ze jestes juz po
                owu, tylko na podstawie czego to zalozyla?
                prg robisz w 7 dniu po owu, czyli najlepiej 7 dni po skoku tempki, wowczas on
                jest najwyzszy
                kazda faza cyklu ma inne przedzialy prawidlowego wyniku progesteronu, i jesli
                robiac wynik bylas przed owu, to stad taki on niski
                koniecznie ten prg powtorz, ale w 7 dniu po owu
                tu na forum sa dziewczyny ktore maja owu w 21, 29 dniu cyklu, jak by sie mialo
                u nich badanie prg w dniu 22-24, ano nijak, przed owu prg jest niewiele
    • sotie pytanie do wisienki 16.06.07, 12:44
      suckerlove, wisienka wszystko pięknie wyklarowala. dodam tylko od siebie (biorę
      duphaton 5 cykli), że nigdy wcześniej żadnych palmień nie mialam, natomiast
      biorąc go zawsze kilka dni (do 4 nawet) plamię przed @. a tabletki biorę do
      samej @.

i przy okazji, jesli mogę, mam pytanie do wisienki:
      po monitoringu stwierdzającym owu w 15dc, gin przepisal duphaston od 16dc do @.
      bralam kilka cykli w ten sposób, cykle się ladnie wydlużyly, wcześniej mialam
      krótką 2 fazę. w tym cyklu też zaczęlam brać od 16dc, ale 18dc bylam u gina po
      receptę i zalapalam się na nieplanowane usg, które wykazalo piękny pęcherzyk
      25mm, gin kazal odstawić D., a wrócić do niego 22dc (czyli dziś), i nasilić
      starania, bo 19dc mial pęknąć. niestety 21dc zaczęlam plamić, dziś przylazla @.
      oczywiście już nie mam co brać D.
      czy moglam zaprzepaścić szansę na ciąże wzięciem tych trzech tabletek D. zbyt
      wcześnie, mógl zablokowć owu? bo rozumiem, że pęcherzyk nie pękl? czy to z tego
      powodu??
      nie mam żadnych objawów owu, termometr po póltora roku mierzenia odstawilam. i
      widzę, że chyba trzeba będzie do niego wrócić..
      mój ból jest tym większy, że to mój pierwszy pelny cykl po hsg, z którym
      wiązalam wielkie nadzieje...
      poza tym nie mamy żadnej diagnozy, to byl nasz 25 cykl.
      pozdrawiam.
      • sotie Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 12:45
        • mjulka Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 12:52
          ach ta wisienkabig_grin nasz specbig_grin

są różne teorie na temat branie duph przed owu. Jedna mówi, że blokuje owu,
          druga, że opóźnia, trzecia, ze nie ma wpływu, ale z wywiadu i statystyk po
          przeczytaniu mnóstwa wątków, ja skłaniam sie jednak ku pierwszej niestetysad
          no i już ze 3 ginów zaleciło mi duph zdecydowanie po owu
          • sotie Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 13:18
            no i chyba jestem żywym przykladem tej pierwszej teorii ;[
            moj gin też jest zwolennikiem D. po owu, no ale wyszlo jak wyszlo.

• ivinka275 Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 13:58
              Sotie, w takim razie wskazuje na to, że tempki powiedziały by Ci więcej,
              dlatego i ja do tego namawiam.
              I duphaston tak jak mówi Wiosenka (Wisienka też piknie smile) na trzeci dzień
              wyzszej. Pozdrowionka smile
              • sotie Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 14:06
                wiesz, używalam termometru dzień w dzień przez póltora roku, pierwszych kilka
                miesięcy, żeby ciąży uniknąć, potem, żeby zajść. kompletnie bez efektu, więc
                schowalam go glęboko do szuflady.
                no i z ciężkim sercem, ale teraz go chyba wyciągnę, żeby drugi raz nie zepsuć
                cyklu w ten sposób. chyba nie mam wyjścia wink
                dzięki i pozdrawiam smile

wiosenka, mam nadzieję że się nie gniewasz? wink
                • wiosenka1 Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 20:47
                  moge w sumie byc wisienka w likierze, hi

Sotie to dla mnie zagwozdka, taka biegla to nie jestem, powtorze jak
                  zrozumialam: dzis masz 22dc i mialas usg a co na nim bylo widac, duphaston
                  oczywiscie ze łykaj jesli masz pewnosc ze owu juz byla, moze tak, zmierz jutro
                  tempke i jesli bedzie wysoka jak na II faze to wez duph, zauwaze ze ewidentnie
                  widac co moze zrobic duph przyjety przed owu, bardzo masz madrego lekarza,
                  szok, zobaczyl ze owu sie dopiero szykuje w 18dc i kazal odstawic duph, ale juz
                  kilka tabl wzielas i z tego odstawienia dostalas na moj gust nie @ tylko
                  plamienie srodcykliczne, powtorze w wyniku odstawienia progesteronu, owu raczej
                  jest w trakcie lub sie odbyla, mozesz zrobic usg w poniedz niech potwierdzi ze
                  owu byla, ale to krwaw srodcykl bylo najwieksza plodnoscia, albo jest jeszcze,
                  czy nie jest ono mniej obfitsze? albo moze bedzie krotsze? moze jestem w
                  bledzie, ale na moj gust tempki masz teraz wysokie albo lada dzien skocza,
                  proponuje pomierz do konca cyklu, zobaczysz, bedzie spadek po lutealnej i
                  przyjdzie dopiero wlasciwa @, duph z reguly nie blokuje owu, mierz koniecznie
                  tempki, rano przed wstaniem o stalej porze

a od nowego cyklu koniecznie, zebys wiedziala kiedy byl skok i zebys mogla
                  przyjac na 100% duph po skoku

ach Ty chyba dzis nie poszlas na usg, szkoda, pecherzyk na 99% pekl, owu sie
                  odbyla, nie sadze zeby duph zblokowal owu, duph wziety wczesniej przed owu, ja
                  przesuwa, nie wiemy na kiedy, nawet jak tempki mierzymy to one juz nie sa pewne
                  na 100%, niby duph nie podnosi temki, ale...???? wiec duph owu przesunie i
                  jesli zaczynamy zawsze lykac duph w 16dc a owu jest np w 23dc, to te 10
                  tabletek o kant dupy, bo jak ciaze utrzymac jak zarodek zagniezdza sie w takim
                  przypadku ok 30dc, a duph przestajemy lykac w 25dc, totalny bezsens

Wiosenkia strasznie sie gniewa na Wisnienke, w ramach przeprosin poprosze o
                  paczke zywnosciowa i czek na 1000zl, hi hi.

To czy duph, blokuje, przesuwa owu czy co tam jeszcze nikt tego nie wie, i u
                  kazdej i w kazdym cyklu bedzie inaczej, najbezpieczniej duph po owu zaczynac
                  lykac

Zaszlam w pierwszym cyklu z duph wzietym w 16dc, skok wtedy mialam w 21dc i tu
                  owu raczej byla, bo przytulanko bylo w 16dc, wiec dluzej plemniczki by nie
                  przezyly, przerwalam duph w 25dc, i zaczelam brac po pozytywnym tescie w dniu
                  cyklu nr 31, zaszlam przy endo 6mm, przy zerowych szansach, wiec nie ma ze sa
                  jakies reguły, ICH POPROSTU NIE MA

i pozdrowka
                  • wiosenka1 to super watek 16.06.07, 20:50
                    na temat dupka, wiec dziewczynki jak ktos pyta to wrzucajcie link do niego, na
                    serio, tu wyszlo prawie wszystko o tym dupku zwanym duphastonem
                  • sotie Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 21:33
                    Wiosenka, dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedż smile
                    tylko, że teraz to już nie nie wiem ;]
                    czyli nie wszystko stracone?????????

dobrze zrozumialaś, dziś 22dc (lub 1dc, sama nie wiem), usg w 18dc wykazalo
                    pęcherzyk 25mm i że owu dopiero będzie (wg gina 19dc), pęcherzyk byl na jakimś
                    wzgórku (dokladnie nie pamiętam jak gin to nazwal, ale byl zachwycony tym
                    wzgórkiem, zrozumialam że jest idealna sytuacja do dzialania, bo on nie zawsze
                    jest czy coś takiego).
                    pewności, że owu byla i kiedy, nie mam żadnej (zresztą nigdy nie mam), na usg
                    szansy specjalnej nie mam, bo do mojego gina zapisy z co najmniej miesięcznym
                    wyprzedzeniem, a ja na tą ostatnią wizytę już się wcięlam na krzywy ryj, więc
                    nie chce przeginać i ponownie się wciskać.
                    masz rację, tempkę na pewno jutro zmierzę, z tym że nie wiem czy poprawnie
                    odczytam taki wyrwany wynik z kontekstu.
                    czy to plamienie czy krwawienie już sam nie wiem, @ zwiastuje mi ból brzucha,
                    rano byl, choć może mniej męczący niż zwykle (ale wzielam ibuprom, więc tez do
                    końca nie wiem), jest to żywa krew o bardzo intensywnym kolorze - to też
                    przeslanka do jednak @,a nie plamienia. no ale rzeczywiście to krwawienie jest
                    dużo mniej obfitsze niż normalnie.
                    mam sieczkę w glowie, do przeczytania Twojego postu bylam na 100% pewna, że
                    zaczęlam nowy cykl. ale teraz mam wątpliwości. może dziś też powinnam wziąć
                    duphaston???? jeżeli to @ to chyba jeszcze nie zaszkodzi? a jeżeli nie, to może
                    pomoże??? czy wstrzymać się ew. do jutra?
                    same zagadki normalnie..
                    jesteście kochane, nie wiem co bym zrobila bez Was..

z czekiem to może być maly problem, ale w paczkę mogę wsadzić wiśnie i
                    czereśnie diś zerwane wink)))))
                    i sto buziaków kiss*******
                    • sotie Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 21:35
                      i zapomnialam dodać, że Twój przyklad podnosi na duchu. baaaardzo smile
                      • wiosenka1 Re: do wiosenki - przepraszam najmocniej n/t 16.06.07, 22:59
                        wez duph dzis on nic nie zaszkodzi, ja rano wyjezdzam o 9:30 i wroce ok 14,
                        wiec jesli ranop tempke wpiszesz to ja odczytam, pomiar zrob w pochwie o 7
                        rano, jesli bedzie 36,8-37 to juz po owu, a nie pamietasz jakie kiedys mialas
                        tempki w drugiej fazie?

krwawienie srodcykliczne, jak sama nazwa wskazuje, to krwawienie, nie plamienie

pamietaj ze tylko przypuszczamy, ale duph nawet przez 2-3 dni nie zaszkodzi, a
                        tempka przez 2-3 dni mam nadzieje ze duzo nam powie
                        • suckerlove to znowu ja 17.06.07, 02:57
                          witam. wiosenka niestety dopiero teraz przeczytałam od piątku co się dzieje na
                          tym wątku ponieważ właśnie wróciłam z pracy, a pracuje po 16 godz. co 3 dni. no
                          więc wiem juz że to nie plamienia tylko zwykła @. nie wiem co myśleć bo zwykle
                          miałam cykl 34- 36 dni a teeraz 25. chcę mieżyć tempkę ale nie wiem jak mam
                          zacząć. czy jak mi się skończy @ czy od razu? i jeszcze powiem że nie brałam już
                          "dupka" oprócz tego ostatniego dnia. moja gin kazała mi zrobić progesteron
                          między 24 a 25 dc bo mam długie cykle i sama pamietam że jak robiłam testy to
                          właśnie owu czasem mi wychodziła koło 16 dc. tylko jest jeszcze jedna sprawa:
                          mam policystyczne jajniki, co chyba oznacza (tak jak mi powiedział mój poprzedni
                          gin) że mam rzadko owu, co mnie trochę przeraża. no i właśnie jestem zielona w
                          tych sprawach.
                          • suckerlove Re: to znowu ja 17.06.07, 03:01
                            aha, jestem zmęczona po pracy i nie mogłam wszystkiego przeczytać, co na pewno
                            ułatwiłoby sprawę, ale obiecuję że jak wstanę to zaraz włączam kompka i czekam
                            na odpowiedz, pozrawiam, miłej nocy. pa
                            • wiosenka1 Re: to znowu ja 17.06.07, 09:19
                              hej, wiec koniecznie jak sie obudzisz jeszcze raz poczytaj co pisalam, o tym
                              jak sie bierze dupka, bo inaczej mija sie z celem, poczytaj co pisalam z Soti,
                              to tez na temat dupka, no i prg jak robilas, to prawde powiedziawszy nie wiemy
                              czy bylas po owulacji (nie sadze), wiec taki wyniczej robisz ale 7dpo.

tempki mierzysz w pochwie (najlepeij), jaki masz termometr? 4 dni @ mozesz
                              odpuscic, na 5 dzien ruszasz z koksem, o jakich porach dasz rade mierzyc?

nie wiem co zaszlo w tym cyklu, tempki duzo by wniosly, moze byl to
                              bezowulacyjny i zaraz po odstawieniu dupka przyszla @, pamietaj nowy cykl
                              zaczynasz liczyc nie od dnia plamienia, tylko od pierwszego dnia zywej krewki

bede tu najpozniej wieczorkiem
                              • wiosenka1 Re: to znowu ja 17.06.07, 09:21
                                Sotie wez tak czy siak tego dupka, bede tu ok 14 na moment
                                • wiosenka1 Re: to znowu ja 17.06.07, 09:26
                                  Sukerlove testy jakos do mnie nie przemawiaja, natomiast o pco niewiele wiem,
                                  ja mam podejrzenie zespolu niepekajacego/niedojrzewajacego pecherzyka, ale tez
                                  nie wiem czy w kazdym cyklu, dopiero zaczelam robic monitoringi

tym bardziej kochana powinnas tempki mierzyc, jesli nie masz owu w kazdym
                                  cyklu, jak tu celowac, a faktycznie musicie celowac, skoro i cykle dlugie i
                                  zadko owu

i tak cykle masz dlugie, ale nijak sie ma teoria ze owu mialas kiedys w 16dc,
                                  II faza to ok 12-16dni, wiec cykle wychodzilyby po 28-32 dni, wiec raczej przy
                                  Twoich dlugosciach cykli, owu masz pozniej niz w 16dc. Tempki wszystko pokaza.

powodzonka
                        • sotie wiosenka, jesteś nieoceniona :) 17.06.07, 10:40
                          dupka wczoraj w sumie nie wzięlam, bo bylo już bardzo późno, a zawsze bralam
                          rano, więc odpuścilam.
                          o 7 (o tej godzinie zawsze mierzylam) zmierzylam tempkę - 36,00 ! takiej
                          niskiej to chyba nigdy nie mialam, nawet w 1 fazie. ponieważ przysnęlam z
                          termometrem wink zmierzylam jeszcze ok 9.30 - 36,40. czyli pierwszy pomiar byl
                          prawidlowy.
                          a drugiej fazie tempka oscylowala mi zwykle ok. 37,00 lub więcej.
                          w takim razie dziś dupka nie biorę i zobaczymy co będzie jutro.
                          pozdrawiam cieplo smile
                          • wiosenka1 Sotie 17.06.07, 15:10
                            mamy trzy wyjscia

albo organizm zaszalal i nic nie wiemy

albo jednak jakims cudem masz @, ale nijak to sie ma do usg stwierdzajacego
                            pecherzyki i wowczas beda dwie fazy w tym nowym cyklu

albo jest to jednak krwawienie srodcykliczne, ostatni dzien takiego krwawienia
                            przyjmuje sie za owu, czyli tempka nam jeszcze skoczy i wowczas ta prwadziwa @
                            przyjdzie za ok 12-14dni, wiec tu musimy czekac

moze tez tak byc ze owu sie jednak juz odbyla, teraz masz krw srodcykliczne na
                            skutek odstawienia duph, ale tu tez lada moment powinna tempka skoczyc

a rownie dobrze moze byc tak ze do owu nie doszlo, pecherzyki sie wchlona,
                            krwaw srodcyklicze na skutek odst sobie jest, ale bedzie to cykl bezowulacyjny

grom wie, az takiej wiedzy nie posiadam

kontynuujcie stranka bo nigdy nic nie wiadomo
                            • wiosenka1 Re: Sotie 17.06.07, 15:12
                              dobrze ze dupka nie wzielas
                              • sotie Re: Sotie 17.06.07, 15:48
                                bardzo Ci dziękuję za wszystkie informacje smile
                                nie mialam znikąd wsparcia, a Ty bardzo mi pomoglaś kiss
                                będę dalej mierzyć tempkę i zobaczymy co z tego wyniknie.
                                pozdrawiam cieplo smile
                                • wiosenka1 Re: Sotie 17.06.07, 20:50
                                  oki czekam na wiesci
                                  • sotie Re: Sotie 17.06.07, 21:13
                                    i już po krwawieniu. nic. czyściutko.
                                    czyli 1,5 dnia. krótko jak na @...
                                    wzięlam do serca Twoje slowa, że na ostatni dzień krwawienia może przypaść
                                    szczyt plodności, więc przy okazji podzialaliśmy wink
                                    jakby coś, to będziesz matką chrzestną wink))
                                    • suckerlove zacznę mierzyć ale jeszcze parę pytań 17.06.07, 21:51
                                      otóz droga wiosenko, nie mam jeszcze termometru ale jutro kupię, tylko jaki jest
                                      lepszy? najlepiej mi będzie mierzyć między 7.00 a 7.30. rozumiem ze trzeba to
                                      robić codziennie, ale jak zaśpię i zmierzę np 2 godz później? mam ciężką pracę i
                                      czasem na wolnym śpię do południa. a jak wstaję do pracy to właśnie o 7.30.
                                      dzięki za wszystko, ale będę Cię jeszcze trochę męczyć, bo jestem zielona.
                                      pozdrawiam
                                      • sotie Re: zacznę mierzyć ale jeszcze parę pytań 17.06.07, 22:07
                                        ja nie wiosenka, ale chętnie odpowiem smile
                                        najlepszy jest elektroniczny, taki który podaje dwa mc-a po przecinku. tylko
                                        warto zainwestowac w dobry, bo ja np mam jakiś kiepski i w sumie wolę mierzyć
                                        tradycyjnym.
                                        tempkę powinno sie mierzyć codziennie o stalej porze. w Twoim wypadku może
                                        będzie dobrze nastawić sobie budzik na mierzenie, a potem spac dalej. ale można
                                        też przy późniejszym pomiarze korygować wynik, odejmując od każdej godziny
                                        chyba 0,5 stopnia, ale niech to ktoś potwierdzi, bo nie mam pewności. no i taki
                                        spóźniony pomiar to chyba tylko 2h później można zrobić, nie więcej.

• wiosenka1 Re: zacznę mierzyć ale jeszcze parę pytań 17.06.07, 22:27
                                          Sotie wiec to na 99% krw srodcykl, czyli jutro lub za kilka dni powinna tempka
                                          pojsc w gore, ale niespodzianka. i pewnie owu byla

termometr polecam
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=64292654
                                          lepiej na poczatek mierzyc o stalej porze, male przebudzenie wejdzie w krew,
                                          serio, przeliczenie to 0,1 stopnia na godzine

pozdrowka
                                          • sotie Re: zacznę mierzyć ale jeszcze parę pytań 19.06.07, 09:16
                                            wczoraj temp 36.2, dzisiaj 36.3.
                                            chyba to nie wróży nic dobrego..
                                            • wiosenka1 Sotie 19.06.07, 20:53
                                              jesli tempka bedzie jeszcze jutro niska, to przyjmij te @ jako nowy cykl, nic
                                              tu innego nam nie pozostanie

moze to jakies krwawienie wywolane odstawienie dupka, grom wie
                                              • sotie Re: Sotie 20.06.07, 16:49
                                                takoż przyjęlam, coż mi pozostalo...
                                                dziś 36,20.
                                                dzięki za wszystko smile
                                                • wiosenka1 Re: Sotie i Sukerlove 21.06.07, 22:45
                                                  czy u pań na "S" cos ciekawego slychac?
                                                  • sotie Re: Sotie i Sukerlove 22.06.07, 15:56
                                                    no właśnie wiosenka, znów mam problem. dzis chyba 7dc, temp. 36,6
                                                    wczoraj - 36,4, a w poprzednie dni 36,00 i 36,2. mam to traktowac jako skok??!!
                                                    cała jestem głupia :[
                                                    te poprzednie tempki byly zbyt niskie jak na mnie w 1 fazie, może to też wplyw
                                                    duphastonu. a teraz się unormowały na normalnym poziomie 1 fazy. możliwe to?
                                                    czy jednak skok?
                                                    help! smile
                                                  • sotie Re: Sotie i Sukerlove 22.06.07, 17:32
                                                    jeżeli to poprzedni cykl, to mamy 28dc.
                                                    tak dokladnie ksztaltowaly się temperatury:
                                                    1dc (22dc) - .
                                                    2.(23) - 36,00
                                                    3.(24) - 36,00
                                                    4.(25) - 36,30
                                                    5.(26) - 36,20
                                                    6.(27) - 36,40
                                                    7.(28) - 36,60

wczoraj i przedwczoraj mialam delikatne klucie, ale nigdy nie jestem pewna czy
                                                    to jajniki czy coś innego.
                                                    bzykanko ostatnio regularnie co dwa dni (lącznie z wczoraj), czyli jeżeli
                                                    rzeczywiście to owu, to jakas szansa jest, pytanie tylko co z tym dupkiem.
                                                    brać czy nie brać - oto jest pytanie wink
                                                    no i czy jeżeli to nie jest owu, to czy brany w 1 fazie mi jakoś nie zaszkodzi
                                                    i jeszcze gorzej nie rozreguluje.
                                                  • wiosenka1 Re: Sotie i Sukerlove 22.06.07, 18:13
                                                    Sotie jeszcze ciut poczekajmy co zrobi tempka jesli teraz pojdzie w gore do
                                                    36,8 a moze wiecej, to raczej byla to owu i srodcykliczne, jesli tempka spadnie
                                                    na 36,4 i bedzie sobie tak mniej wiecej oscylowac to raczej przed owu, a jesli
                                                    tempka bedzie tkwila na poziomie 36,5 to bedziemy czekac na rozwoj wydarzen

jesli cos konkretnego sie wydarzy to wrzucisz swoje tempki wszystkie od
                                                    poczatku zeszlego czy obecnego cyklu i popatrzymy jak to calosciowo wyglada
                                                  • sotie Re: Sotie i Sukerlove 22.06.07, 18:38
                                                    oki, więc czekajmy smile
                                                    tempek wstecznych nie wrzucę, bo nie mam sad
                                                    zarzucilam mierzenie ladnych parę miesięcy temu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka