wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 15:32 Mentafolia u Sil to ja raczej lukam pod kątem starego wykresu, a na obecny to raczej czekam jak się rozwinie, ale ja zawsze podejrzliwa bestia jestem. Mój M wczoraj mnie zaskoczył, powiedział,daj mi jeszcze jedna szanse, jak teraz się nie uda to pójd ę na plemniory, przecież dopiero kilka razy próbowaliśmy, był zaskoczony jak powiedziałam że to już 6 cykl. A mój to chytba pepsi za dużo pije, i co ? Sil i bardzo fajnie, czyli w sierpniu będziesz juz po tym cyklu, juz zaczszkowałam. Dobrze że tempki mierzysz, wszystko będzie jak na dłoni. Gdzie tam ja wszystko zapamiętuje, a skąd ciut mylę. Sil ten skok dzis strzelisty, musimy poczekac jak bedzie jutro i pojutzre, ja nie reaguje na upały, niby na Npr piszą, że maja wpływ. Sotie pozdrów M, tyle juz o nim wiemy, ha ha. Nieważny oczy wzrost kolor włosów, ważne że aż 7ml wyciska, no no wynik niezły. Oj Martusia no no tak cichcem nas podeszłaś, ło rety czekać na poniedziałek nam karzesz? Testuj nie wiesz gdzie? Moja kumpela, miałysmy wtedy po 12 lat, ze smiechu posikała sie przez spodnie na promenadzie, taka długi deptak miedzy blokami, mnóstwo ludzi, ale sie smiałysmy, luidzie patrzyli, szok. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 15:48 wiosenko, ale to sikanie na promenadzie to a' propos czego? )))))) rany jak mnie głowa rozbolała buu idę się chyba kłuć dzisiaj, musze zrobić tsh, bo gin kazał, do tego bonusowo dorzuce ft4. hehe ema pozdrowię, co mi tam Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 15:50 Albania...tsa...no ładnie tam, ale tam kompletnie nic nie ma...jeden ogromny plac budowy... Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 15:54 heh wzdłuż wybrzeża i w tiranie jak najbardziej, reszta jest milczeniem byłas mercy? kiedy? Odpowiedz Link
noemi27 Miłego weekendowania :) 20.07.07, 16:06 Dziewczynki, ja spadam zaraz do domku. Tym razem nie jedziemy poza miasto, więc może między praniem, sprzątaniem a bzykaniem do Was wpadnę, co by się pośmiać i poduczyć od was Buziaki, trzymta się Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 16:09 Wiosenko,dobrze,dobrze,Twoja podejrzliwosc jest dla mnie jak najbardziej OK, bo przynajmniej bede wiedziala,o co u gina pytac. Mentafolia, przemowilo do mnie Twoje porownanie z Eskimosami i Murzynami,ale widzisz,Wiosenka prawi,ze na NPR co innego gadaja. Sama wiec juz nie wiem,wiec trzeba mierzyc,czekac i patrzec. A propos testowania w dziwnych miejscach i z dziwnymi pojemniczkami, ta metoda pojemniczkow mnie zawsze wpienia. Nie wspomne tu o obsikanych dloniach, ale to jest po prostu niepraktyczne! Tym bardziej,ze mozna to zorganizowac inaczej. Tu, w Belgii mozna kupic testy,ktore maja od razu zainstalowana taka gabeczke,na ktora bezposrednio sie siusia i po ptokach. szybciej,wygodniej,lepiej. Nie wiem,moze i w Polsce tez takie testy sa?? Moj najdziwniejszy pojemniczek to byla taka mala miseczka do orzeszkow. M stwierdzil,ze od tej pory bedzie jadl orzeszki tylko z prosto z opakowania. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 16:31 A ja ostatnio opatentowalam sikanie do woreczka, w ktorym byl test, taki foliowy pojemniczek szczelny (test z allegro) rozdziera sie, wyjmuje tescik i takie cos do wciagania wilgoci, a potem tam sobie leje do niego, hehe Rany ile juz tych koni, cale szczescie ... no jak sie nikt nie domysla mojego, mimo wyraznego znaku, to trudno, pozostanie to moja slodka tajemnica ) Zreszta po obejrzeniu waszych wykresow doszlam do wniosku ze faktycznie powinnam wiecej tych koni obstawiac, kobitki ladnie to wszystko wyglada!!! I juz mamy pierwsze schizy 2 dpo, niezle niezle, a mentafolia taka rzeczowa sie wydawala, prosze prosze ... Martucha no kupze testa i nasikaj, toz nie bedziemy tu czekac teraz nie wiem ile, jak juz nam powiedzialas to nie krec teraz! Ja dopiero moge w srode testowac, jak mi nic nie przylezie, ale pewnie przylezie ... moze i lepiej tak, bo cos sie ostatnio z m dogadac nie idzie... chyba musze wszystko jescze raz przemyslec, ale juz Wam nie truje, mam kupe roboty! Odpowiedz Link
sil.bi Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 16:42 To fakt,Mentafolia fajnie zaczela schizowac i mam wielka nadzieje,ze ma do tego powody. Z drugiej strony zastanawiam sie jak duzo kobietek nie ma zadnych objawow wczesnej ciazy? Zero bolu jajnikow,piersi i innych nudnosci? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 16:52 Sil,porównałam swoje wykresy zimowe,wiosenne i obecny - różnicy ni mo żadnej. A co do NPR,to pamiętam jak kiedyś dziewczynie spadła temperatura i mówiła,że w nocy było zimno i zmarzła.Pytała czy to mogło mieć wpływ na spadek,a Agafrytka ( ichnia ekspertka ) napisała,że nie ma to żadnego znaczenia. Poza tym na npr siedzą zwykłe kobitki,takie same jak my,które tez nie są alfami i omegami,więc ja mam dystans do takich osądów. Aquita,co się tam u Was dzieje?Kryzysy od czasu do czasu są wszędzie.Już Mjulka kończyć związek chciała,pojechali na weekend i potem żałowała,że starań nie było.) Z doświadczenia własnego powiem Wam,że dobrze się dzieje kiedy czasami los za nas zdecyduje.Przynajmniej jest na kogo zwalić winę ) Myslisz że schiza ciążowa odbiera mi rozum?? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 18:12 no ale objawy to troszke pozniej, na razie to chyba sam organizm nie wie, ze moze jest w ciazy, na razie jajeczko wedruje i moze sie rozpycha, kto wie... Wiele kobiet nic nie zauwaza, ale to przede wszystkim jak sie nie staraja, no bo co z tego ze cos zakluje, oko mnie pewnie kluje ze sto razy dziennie i tego nie zauwazam, a wiec i nie interpretuje. Moja kumpela poszla juz w ok. 3 mcu do lekarza i on zauwzyl zaraz po jej piersiach, czyli musiala miec wielkie i pewnie ja bolaly i cala reszta, ale nie zwrocila uwagi! A my tu jestesmy niezle porabane )) No bo zobaczcie ile z nas ma objawy a potem nic z tego - po prostu to jest normalne ze cos zaboli, zakluje, zaciagnie, organizm zyje sobie swoim zyciem, a my zaraz z wszyskiego chcemy wyciagac wnioski... no ale tak to ejst jak sie wyglada promyczka nadziei .. Ech wpadlam w jakeis melodramatyczne tony, juz koncze... A z tym moim facetem to zobaczymy, na pewno go nie rzuce przed @, bo jak nie przyjdzie to co, ale z drugiej strony bedzie musial na mnie uwazac przy szczycie PMS, oj zycze mu powodzenia Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 18:36 Aqiuta ja to wszystko wiem,tylko z tego wiedzenia nic nie wynika.Mówię Wam dziewczyny,ni ma rozumu ) W moich poprzednich dwóch ciążach ile miałam objawów? ZERO! A może mój organizm juz wie,że jego pani jest w ciąży? ) Masz rację,nie zostawiaj M,dopóki nie przyjdzie @ )Zawsze trzeba być zabezpieczonym Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 18:41 Tak, wiosence zaszkodzilo dlugie wyposzczenie )) Nie podejmuje sie wyjasnic jej misterium konnego przed chedozeniem Babeczki, ja wszystko powiem, ale nie wiem kiedy, bo przyjechala kolezanka i jest do srody, a w dodatku zainstalowali mi nowy interent, jakas promocja, w wyniku czego nei dziala, a wiec ide do domu bez internetu, a za to z kolezanka, pewnie Was nie poczytam dzis, a moze i do poniedzialku, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Internet ma dzis dzialac, ale wiadomo ... zreszta kumpeli nie zostawie. Dobrze, nie beda mi mialy czasu glupie mysli lazic po lbie No, zeby mi tu po moim powrocie byly jakies ciaze, skoki i proroki, na razie babeczki!!! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 19:52 zaraz mnie trafi z tymi koniami, kurde leca na wczesniejszy post Aquity ale ja i tak nie zaczaszkuję, ja tak niestety mam, za to ze ścisłych byłam dobra, matma, fizyka, mechanika budowli, ale konno kurde tez jexdziłam i czemu nie kumam!!!??? słuchajcie balkonowe okno jeszcze nie skończoonę, ale się nie dziwcie uwalone tynkiem, rety, toz ja do jesieni będę myć te okna! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 18:07 Sotie o sikaniu na promenadzie to mi sie przypomniało, jak któraś tu zaczyna szukać miejsca do testowania. Promenada to niezbyt dobre miejsce, ale gdyby zastosować szczelne pojemniczki Aquity (woreczki w ktore są pakowane allegrowskie testy), w ostateczności miseczkę do orzeszków, to sobie można jeden do pip.. podwiesic i testować na promenadzie, byle by spódniczkę Mentafoli ubrac, bo w spodniach nie da rady. No i własnie czy tempka w upał sie podnosi? w sumie w takim razie skoro było 20 stopni, to przy 35 wszyscy z goraczką powinni chodzić, po alkoholu może skoczyć. Niestety na każdym forum czasem banialuki prawią. NPR o tym nic nie pisze. Aquita dawaj o jakie konie chodzi, no nie, my tu z Sotie o fajach więdnących i niemogących, a Ty o koniach nie opowiesz, eeee co z Tobą? coś tu Mentafolia prawi o kryzysie u Cie, to chodzi o te konie, ja nie kumata, czy te konie na wykresie widać, ja tam nigdy nie patrzę kto i kiedy, nie wyznaje się na tym ff i tez tam swoich bzykanek nie zaznaczam i tak tu każda pisze kiedy i z kim, i zawsze z M, to mnie dziwi, ach ha, ale plote. Wiecie że ja jeszcze okna żadnego nie ruszyłam, rety, za to naleśniki były na obiad z serkiem i jagodami, wyruszam teraz myc okna, ale kiedy skończę to nie wiem. Jest ich sporo. Pa pa, dzis ponoc chędożenie wieczorem i szklana pułapka juz z dobrymi napisami, ciekawe co pierwsze, mój ogier tak mi orzekł. Mentafolia twarda była, hi hi co dziewczynki, zobaczycie jak pod koniec lutealnej bedzie świżyć i testować, teraz wie że było celnie, nie ma to tamto. Lutealna jak pamietam 15 dniowa więc będzie nam tu omdlewać. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 18:31 Wiosenko )) Aquitowe konie to owszem,na wykresie,ale nie jej.I nie chce powiedzieć na czyim Niech już Cię ten Twój M szybko wychędoży,bo zaczyna być z Tobą źle DD Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 20:51 oj, maloście naprodukowaly od 16-ej ja tu po dwóch piwach i chcialam tylko sprostować, że mojemu em nic nie więdnie, wiosenko coż za pochopne wnioski. i co ty masz wspólnego z mechaniką budowli???????????????? a co chodzi a Aguitą??? bo też nie kumam konie na wykresie??!! czy problemy jakoweś? Mentafolia to tak kokietuje tylko, w jej schizę nie wierzę natomiast w ciążę jak najbardziej ;P w podnoszenie tempki w upaly też nie, bo jak u nas ostatnio bylo 40 stopni,a ja mialam 36,6, to się nic nie zgadza co z usg ivinki?? bo mi umknęlo.. chyba że jeszcze ogierzy jak zapowiadala )) bylam się kłuć dziś, w poniedzialek chyba odbiorę wyniki, zobaczynmy jak tam tarczyca się ma. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 21:11 Chorowałaś Sotie na tarczycę? Jakie jeszcze badania zrobiłaś? A Aquita gada,że ma swojego czarnego konia w tym miesiącu,tylko nie chce powiedzieć która z nas nim jest.Jędza! ) Fajnie,że chociaż Ty wierzysz w moja ciążę,bo ja jakoś nie bardzo...nie ma to jak wiara i pewność siebie ).Ogier też wierzy i aż się boję jaki będzie rozczarowany za dwa tygodnie... No właśnie,Ivinko???? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 21:38 Wróciłam wreszcie... Poszliśmy do biura podróży coby jakoweś wakacje zabukować a później na obiad do restauracyji i do bankomatu... Musiałam jeszcze przeczekac burzę bo już kiedyś spaliło mi kompa... i wreszcie jestem. Martucha, od razu lepiej się poczułam, że i Ty nie tylko w domu testujesz... toż mi tu dziewczyny żyć nie dawały z tym moim testowaniem w różnych miejscach... Nie wytrzymam do poniedziałku, serca kobieto nie masz??? Co do pojemniczków do testowania, to testy Bobo plan (te najdroższe z apteki) mają w pudełku 5 testów i 5 pojemniczków... Jak w zeszłym miesiącu kupiłam 4 opakowania to miałam 20 pojemniczków. Przezornie nie traktuję jak jednorazowe to teraz mam... Oj uhahałam się Wiosenko z tego sikania na promenadzie ))))))))))))) O testowaniu w bocianim gnieździe jeszcze nie pomyślałam, tylko kurcze boćki mogą się wkurzyć...) Jutro jak opłacimy wyjazd to napiszę dokładnie gdzie jedziemy... Na razie możecie obstawiać i zgadywać... Mój M chciał tam pojechać bo nigdy nie był... ja byłam 10 lat temu... ale chętnie znów tam pojadę Chyba nie uwierzycie gdzie.. a może .. ale szczegóły jutro Jestem pewna, że jeśli nie sobie to Wam przywiozę 2 kreseczki i bardzo się z tego cieszę.)))))))))))))) Ivinka, jak usg? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 21:52 Dzisiaj bawimy się w zgaduj-zgadulę? Jedna wie,ale nie powie,druga też nie powie,ale była tam 10 lat temu,trzecia zatestuje,ale powie dopiero w poniedziałek... Tess,podaj chociaż pierwszą literę,pobawimy się ) Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 22:13 Pierwszej litery nie powiem, ale inną podpowiedź tak... 13; 18; JP2 ....może wystarczy? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 22:22 13 i 18 pielgrzymka JP2? Eee,skąd mam wiedzieć... Gdzies do Afryki może?... Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 22:26 Jajniki już nic a nic nie bolą, testy nadal pozytywne krechy grube i wyrazne. W dalszym ciagu mam testować czy wystarczy? O coś mnie się w tym cyklu ciąza widzi, juz nie moge się doczekać testu ciążowego. Śluz biały, gęsty i lepki. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 22:26 Nie, ale kombinuj dalej... jesteś na tropie częściowo)) 2007-90= ; palmy, drzewka oliwne, UE. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 22:53 Aneczko spokojnie... jeszcze masz dużo czasu do testowania... Skoro nie chcecie zgadywać to trudno nic Wam nie powiem;-( buuuuuuuuuuu idę spać Dobranoc. Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 20.07.07, 23:07 Oj wiem wiem Ale te dni do testowania zawsze sie tak dluzą. Jezeli nie wpisuje testów owu w ff i wedlug tego sluzu co jest teraz, wychodzi ze owu byla 3 dni temu. Zobaczymy jutrzejsza tempke. A z testami owu chyba dam sobie juz spokoj, szkoda marnowac Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 09:42 bry na dziś ) no tessie, gadaj gdzie podążycie? obstawiam jakieś południowe wyspy, skoro te oliwki. a moze Portugalia?? Mentafolia, nigdy nie chorowałam na tarczycę. gin kazał mi zrobić TSH, nie wiem po co, bo rok temu sobie zrobiłam i miałam wzorcowe, ale mówił, że leczył kobitkę bezskutecznie, a potem się okazalo, że miala tsh nie w normie i przez to zajść nie mogła, więc i ja mam sprwadzić. no to jak każe, to robię. do tego se to ft4 dorzuciłam, zeby pełniejszy obraz był a tarczycowy jest mój em, nadczynność, operacja, a teraz niedoczynność. co z ivinką?? napiszcie co u Was Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 09:52 hehe FF mi codziennie przesuwa owu )) teraz dał ciągłą linią nawet patrzę na Wsze wykresy, a wy chyba jeszcze śpicie, bo nieuaktualnione som ;] pobudka!!! )) witam istotę Twój wykres mnie powalił zamierzasz testować??? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 10:48 Bry Ogierzenie ogierzeniem, ale ta burza dała nam się we znaki. Kurka, wchodzimy sobie z piwka do domu, w przeogromnych planach bzykanka na 102, a tu prawie mały pokój pływa. Ktoś słabo okno zamknał, ciekawe kto Łorety rety! Dwie godziny mycia, sprzątania, zamiast cielesnych uciech, wrrrr... No ale potem skończyliśmy wieczór jak nalezy Co wczoraj na usg... Pęcherzyk dominant 18.5mm, endo słabiutkie 7.4mm, dziś wieczorem pregnyl w dupsko, chiba M mi biędzie serwował, hehe, ciekawe o której mnie złapie, bo nie zamierzam bez stawiania się i gonitwy po chatce tyłka wystawiać. Wiem, wiem, to dla dobra narodu, ale truchleję jak igłę widzę Mamy pregnylu 5000j, czyli cała operacja powinna krótko trwać, hehe. Ogierzenie co 12 godzin od niedzieli rankiem, a w pon wieczorem kolejny rozkrok na usg. I potem luteina, bo doktorek powiedział, że przy moim progesteronie dupek to za dużo. A co, przynajmniej prg mam pikny Idę wykresiki pooglądać i w wątek się wczytać, to staje się rytuałem Hihihhi... Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:10 Prasówka wykresowa odrobiona Istota, taśmociąg masz jakich mało, zawsze u Cie tak było? Czy byłaś na usg, żeby zobaczyć jak mają się pęcherzyki? Bo ja to bym Ci przy tym wykresie usg zrobiła jako pierwszą rzecz. Mam nadzieję, że jesteś w dobrych rękach. Aguita to chyba śpi chyba jeszcze... ale wykres pnie się ładnie, nonono Tess, wiem że nie czekasz już na owu tylko na @, niech szybko przychodzi i z nowym cyklem do roboty Masz juz jakiś plan na dalsze działanie? Czy oddajesz się naturze w kolejnym podejściu? Sil wczoraj z tempką wystrzeliła, a dziś spi jak Aguita, co się w nocy u Wa działo to ja nie chcę wcale wiedzieć ))))) Sotie, ja to bym Ci jeszcze o jeden dzionek linię przesuneła, biorąc pod uwage egg-śluz w 17dc Teraz długie oczekiwanie na teścior, nonono Mentafolia znów dziś skoczyła do góry, ładnie się zapowiada, lubie takie wyraźne skoki U Aneczki śluzu niet, ale wg tempek owulacja szybka, pozazdrościć. Anetko, pamiętając wynik Twojego prg to czy dostałaś jakiś progesteron na drugą fazę, żeby go wzmocnić? Czy teraz wakacje od badań i ginów? Super nasza lista wygląda, coraz więcej czerwieni w niej A w wątku zagadkami jedziecie, postaram się to jakoś ogarnąc, hihi. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:17 Mentafolia, pocieszyłaś mnie, bo gin tylko głową zakręcił, i powiedział, że teraz to i tak niewiele zdziałamy. Ewentualnie w następnym cyklu estrofem (czy jakoś tak) przed owu da, coby śluzówkę poprawić. A tak w ogóle to zamiast ja mu zadawać pytania to on mnie zadawał, hehe. Pyta: co pani wie o endometrium? Odpowiadam mu, że jak za małe to może być kłopot z implantacją. Uśmiechnął się i pyta: i co jeszcze? A potem jeszcze kilka pytań o hormony, ha, progesteron, prolaktyna, estrogen, a ja jak z nut prawie, on tylko uzupełniał. A nie mowiłam, że mnie to tylko jeszcze sprzęt do usg potrzebny i już sama bym mogła się leczyć? Odpowiedz Link
noemi27 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:32 Cześć Dziewczynki, MIędzy sprzataniem a praniem udało mi się wpaść doWas, no i uzupełnić sumiennie mój wykresik. Ale coś ta tempka skacze jak szalona. Chyba znowu bezowulacyjny będzie Qpa To ja wam wszystkim życzę fajnego weekendziku i idę sadzić pomidorki - bo "karłowe" miały być, a teraz mi pół balkonu zajmują Ps. Ivinko co 12 godzin??? Bosze, ale ten twój emus to ma siły Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:45 Hehe, Noemi, się dopiero okaże czy temu sprosta Póki co mówi, że tak, że phi, co to dla niego Za to dziś wolne od wszelakich uciech wiec prosze mi tu o żadnym ogierzeniu nie pisać, bo będę zmuszona złamać reguły ustalone przez gina Faktycznie u Cię skacząca, ale czekamy cierpliwie na większy skok Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:10 Sotie ależ z Ciebie ranny ptaszek.Ja dopiero wstałam i przy kawie sobie siedzę,ale jeszcze za bardzo nie wiem o so sie roschozi. Masz mądrego gina Sotie,jeszcze nie słyszałam o takm,który sam,z własnej nieprzymuszonej woli kieruje kobitki na TSH. Widziałam wykres Istoty,ale u nie to owu jeszcze nie było. Mnie dzisiaj znowu trochę temp podskoczyła,dziewczyny moze to rzeczywiście z powodu gorąca? Aż tak mi nigdy nie wzrastało. Koleżanka od znieczulania nospą ma jedną krechę Ivinko.Twoje endo wcale nie jest takie złe.Znam przypadko ciąż przy 6mm.Oby sie tylko zagnieżdziło,potem to już bez znaczenia. Tess,nie podążam za Twoim tokiem rozumowania ) 2007-90??? Strzelam : Sycylia? Malta? Hula-Gula? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:44 ivinko, w końcu się Ciebie doczekałyśmy wieści z usg nie najgorsze ważne że jest pęcherzyk, a endo może jeszcze przyrośnie, zresztą jak mówi mentafolia, i przy mniejszym ciąża możliwa a wytlumaczcie mi jak trzylatkowi o co chosi z pregnylem? wiem, ze to jest na pęknięcie, zapodaje sie samemu tak? i raz wystarczy?? i przy jakiej wielkości pęcherzyka? bo u Ciebie ivinko, to on aż taki wielki nie jest, nie za szybko? mentafolia, no mój gin jest spoko dzięki. nieskromnie powiem, ze jest chyba najlepszy w moim mieście no i jaki przystojny...mmm a Hula Gula to chyba nie w UE? Tessie obiecała dziś zdradzić, bo same chyba nie zgadniemy Ivinko, no ja też nie wiem czy owu nie byla czasem u mnie 17dc, ale zaznaczylam egg, a tak naprawdę to na 100% pewna nie jestem czy to byl kisielowaty glut czy inna cholera. muszę pójśc na jakiś kurs rozpoznawania śluzu )) ale ten FF chyba tak calkiem gópi nie jest i umie się przyznac do blędu, skoro mi teraz przesunąl na 16dc. idę oglądać wasze zaktualizowane wykresy a ja nie taki znów ranny ptaszek, ale juz 2 pralki wypralam, chatę ogarnęlam, jeszcze tylko lazienka mi się ostala a dziś imprę w chacie mamy, musze coś przygotować Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 11:55 Więc ja lekarzowi powiedziałam jak na spowiedzi, że M wyjeżdża w pon wieczorem, no moze we wtorek rano, a on podumał sekundę i powiedział, że zdolna do zapłodnienia komórka jajowa jest już wtedy kiedy pęcherzyk ma 16mm, ale zwykle czeka się dłużej, do 19-20 mm, czyli ja dziś osiągam najbiedniej 19-20, czyli po pregnylu jutro powinno pęc, czyli będzie miało około 21-22mm. Czy piknie Gin pytał mie czy mam kogoś kto da mi zastrzyk, b jeśli nie to zlecenie wypisze, ale jako że mamy sąsiadkę pielegniarkę, która w pogotowiu będzie czekać, to spokojnie powiedziałam, że zlecenia nie chcę. I tak. Dam szansę M, żeby nowy fach nabył, a jak się zlisi to sąsiadka przyjdzie i poistruuje go jak się powinno kuć własną żonę, hehehe. Na kurs rozpoznawania śluzu to i ja się piszę, bo najbardziej miesza mi się podczas staran, zachodzę w głowę który jest który i co jest co, ale z reguły wtedy daję za wygraną Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 12:04 już kumam mocno trzymam kciuki )) Mentafolia, ale pięknie Ci krechy FF narysowal i wzrost piękny toże eh, wlaśnie wyliczylam że 16dpo mam wizytację u gina, ciekawe czy akurat będę miała @ i ile razy do tego czasu zatestuję )) Odpowiedz Link
noemi27 Bzykające się wróbelki :) 21.07.07, 13:17 Ja też trzymam kciuki!!!! A wiecie co jest najlepsze???? Są znaki na niebie i w przyrodzie, że coś tego będzie!!! Dziewczynki właśnie siedziałam sobie na tarasie, popijając grzecznie piwko, po wielkim sprzataniu, a tu co??? BZYKAJĄCE SIĘ DWIE PARY WRÓBLI!!!! TO NA PEWNO ZNAK!!! Nie przeszkodziły im nawet nasze psiaki ani ja To na pewno znak, więc trzymam za nas wszystkie kciuki!!!! Odpowiedz Link
mentafolia Re: Bzykające się wróbelki :) 21.07.07, 13:49 Noemi,no oby wróble były dobrym znakiem ) Na moim balkonie to gołębie często się tego,aż muszę je gonić bo mi ciągle zasrywają balkon. Sotie,moim zdaniem Hula Gula właśnie jest w UE,tylko nie wiem gdzie dokładnie ) Wróci Tess to może co powie ) W tym cyklu na bank będę miała ciążę urojoną.Od rana czuję macicę w tym samym miejscu,gdzie w ubiegłym roku ulokował mi się zarodek,autentycznie jest mi niedobrze i co chwilę latam do kibla opróżnić pęcherz )Aż się boję co będzie za jakiś tydzień ) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Bzykające się wróbelki :) 21.07.07, 14:20 mentafolia co bedzie za tydzień to ja juz ci mówię- dwie krechy i ogromna beta!!! powiedz gdzie sie wybieracie na wakacje i kiedy, no mam nadzieje ze po pozytywnym teście . Miałas wkleić swój wykres gdzie on?? Odpowiedz Link
mentafolia Re: Bzykające się wróbelki :) 21.07.07, 14:43 Malutka,Twoja wiara mnie rozczula Wykres: www.fertilityfriend.com/home/1986f3 A to moje gadanie to takie z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link
mentafolia Malutka :)) 21.07.07, 14:45 A Twojw wykresy to co to ma być ??? ) Całkiem sobie odpuściłaś? Odpowiedz Link
ivinka275 Pregnyl 21.07.07, 15:51 Melduję, że pregnyl w dupsko załadowany. Zrobiłam go sama, po tym jak znalazłam instrukcję jego podawania na niepłodności. Phi, pestka Odpowiedz Link
ewinka22 Skok owulacyjny???:) 21.07.07, 17:35 O kurcze, kurcze Jak nie mam dostępu do netu codziennie to trochę kiepsko, bo wchodzę do Was kiedy mogę i zastanawiam się kiedy to wszystko przeczytamhihi Dzisiaj to przeżyłam rano szok, bo tempka wynosiła 37 stopnia!!!! W życiu takiej nie miałam Wczoraj już byla 36,6 i jak na mnie to już raczej z tych wyższych ale dzisiejsza? No nie wiem poczekamy do jutra i zobaczymy co będzie dalej Zakłócona w nijaki sposób dzisiaj nie była, ale co najlepsze to jestem dalej na tabletkach z samym estrogenem, a tabletki z estrogenem i progesteronem dopiero za 3 dni zaczynam, wiec skok nie był ewidentnie z powodu tabletek (jak to było w poprzednimcyklu). Czyżby owulacja??? Nie chcę sie nakręcać i czekam cierpliwie do jutra No a co "najlepsze" M w Gdańsku siedzi wiec nawet jeśli to owu to i tak niewykorzystana Ale i tak super jakby się okazało, ze w ogóle mogę mieć owu Śluzu płodnego ani ciutinkę nie było (ale nigdy nie ma) jedynie to trochę białej wodnistej wydzieliny kilka dnhi temu trochę było. Wiosenko jak dalej tak w rozjazdach bedziemy z M to na rozpoczęcie roku na pewno w ciąży jeszcze nie będę, ale co tam Mam nadzieję, że te leki mi pomagają a wtedy jak już sie sprowdze do Gdańska, znajdę lekarza i wszystko powinno sie udać Pozdrowionka Ewa Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 17:24 dzieki bardzo za powitanie nie smialam sie do tak zaawansowanej rozmowy przysiadac ale przyznam ze podczytuje wskazuje na to ze nie mam po co testowac, 45 dni to troche dlugo zeby utrafic w owulacje i chyba przegapilismy tym razem chyba zeby uznac ze dzis to drugi dzien wyzszych i mamy jeszcze szanse nigdy nie myslalam ze nie bede mogla sie doczekac na @ pozdrowienia dla wszystkich wracam do porzadkow Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 17:26 nie wiem czemu mi wrzucilo na dol zamiast tam gdzie powinno i sygnaturka tez nie dziala ee Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 17:37 istota, przysiadaj przysiadaj może nam coś o sobie opowiesz? my tu wszystkie ćwiczylyśmy sygnaturkę, jak Ci się chce to poszperajw tym wątku, w tytule będzie sygnaturka, krok po kroku. powodzenia a resztę to gdzie wywiało??? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 17:38 Istota, spróbuję wkleić Twoją sygnaturkę na piechotę. <a href="http: //www.fertilityfriend.com/home/1b5c23" target="_ blank">ff</a> Zaraz zobaczę jak się wyświetla Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 17:41 ha! zaraz dostukamy do 1000!!! kto zakłada nowy szczęsliwy wątek??? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 20:01 Witajcie znów.... Sorki, że Was na chwilę zostawiłam... zaliczyłam juz dzisiaj kłótnię z M, pogodzenie, bieg do banku po kasę, do biura podróży, obiad, drzemkę.... no i dopiero teraz jestem)) Już wyjaśniam... Sotie jesteś najczarniejszym koniem w mojej stajni za rok będziesz tulić synka... To rzeczywiście Portugalia... 2007 to bieżący rok... 2007-90=1917... 13 to data objawień w Fatimie. W sierpniu objawienia były 18, bo dzieciom uniemożliwiono przybycie.JP2 wiadomo jaki związek z Portugalią i Fatimą... Jak dotrę do Portugalii, to nie wyjadę bez odwiedzenia Fatimy)) Ja nawet nie przypuszczałam, że w końcu wyjdzie z tego Portugalia... szukaliśmy, Rodos, Kreta, Malta.... M chciał Portugalię, ale strasznie drogo..., cudem udało się znaleźć... bez wyżywienia, ale za to studio/ apartament... poza tym my lubimy chodzić po knajpkach, a jak jest gorąco to i jeść się nie chce... Ja wierzę w Boga oraz w to, że cuda się zdarzają... Będąc tam nie zapomnę i o Was... ))) tylko nie będę miała kompa;-( może 1 na 3-4dni;-( Lecimy 4.08 a powrót 18.08... no rzecz jasna 13 chciałabym być wiecie gdzie)) Ivinko 1000 wątek dla Ciebie... co by następny otworzyć) Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 20:31 No, nie... ledwo dotarłam a tu pustka...;-( a ja tak tęskniłam do Was... Jak tak dalej pójdzie to okrągły szczęśliwy 1000ny wątek też będzie mój... Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 21:15 Niewiem jak to jest. Jak nie wpisuje wyników testów ovu to owulka byla, jak wpisze to ovulki nie bylo jeszcze. W co wierzyc w testy, czy tempke. Śluz teraz biały gęsty i lepki. od chyba 3 dni Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 21:32 jestem, netu nie miałam, i okna cały dzien myłam, rety pedzę czytać co u Was, Ivinko noooo widziałam wykres, rety zaraz się doszperam co tam na usg Odpowiedz Link
ivinka275 Istota :) 21.07.07, 17:44 No to gotowe. Wklej sobie do sygnaturki to poniżej, wstawiłam tam już Twój wykres <a href="http: //www.fertilityfriend.com/home/1b5c23" target="_ blank"> ff</a> usuń tylko jeszcze dwie spacje: 1) miedzy http: a // 2) miedzy _ a blank Wyloguj się, zaloguj i naskrob cosik, będzie ok Pozdrówka Odpowiedz Link
ivinka275 :) 21.07.07, 17:49 Chyba miałam zakładać nowy wczoraj, zapomniało mi się, ale mnie się taki długachny wątek bardzo podoba Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 21.07.07, 17:39 myślę że możemy wspólnie zatestować w Albanii, obie jesteśmy 3dpo ;DDD Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 21.07.07, 18:42 No to jedziemy Sotie na tym samym wózku ) Umowa stoi Chociaż zważywszy na temperaturę otoczenia,chyba wolałabym Alaskę.Albo Grenlandię.Przy okazji sprawdzimy jak z temperaturą u Eskimosów Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 22:08 Sotie ja nic chyba nie pisałam że Twojemu więdnie, pisałam że mojemu czasami, wrzuc mi cytat bo ja zupełnie nie kojarzę, a znaleźć nie moge, chyba źle cos napisałam. No nie mów Sotie że my w równym wieku i po fachu, no wykształciłam się na budowlańca, nawet magistra, ale w zawodzie krótko pracowałam, a Ty też budowniczy? Aquita cos pisałam o koniach 3 dni temu, no i tajemnicy nie zdradza, nie kumam i tak, choc czytałam jeszcze raz. Tesi Ty albo pomidorówke gotujesz albo idziecie do restauracji? No ładnie ładnie. A placuszki usmaż M. Ale zgadywanko, a ja sobie dzis przeczytam, bez zgasdywania, jak to dobrze jak czasami inet wyłaczą, w domu człek coś zrobi. O juz wiem Ivinko, no gratul;acje, powiedz jaki prg masz przy jakich normach, bo i ja się zastanawiam czy musze brac tego dupka/ I w 7dpo robiłaś? W poniedz na usg pewnie juz pęcherzyka nie będzie, endo pewnie urośnie. A u nas burzy jeszcze nie było. Moja ciąża ostatnia była przy endo 6mm. Oby sie Twój gu=in nie zdziwił, moja dzidzia zahaczyła się przy samym ujściu szyjki, twarda dziewucha była. Ale fajny gin, super, mój jest dobry, ale mało gada. Mentafolia buzia mi sie smieje "W tym cyklu na bank będę miała ciążę urojoną.Od rana czuję macicę w tym samym miejscu,gdzie w ubiegłym roku ulokował mi się zarodek,autentycznie jest mi niedobrze i co chwilę latam do kibla opróżnić pęcherz )Aż się boję co będzie za jakiś tydzień )" no nareszcie jest trafiony zatopiony, wcale a wcale do testowania nie bedę namawiać. Oj żeby tej nocy mi sie wysniło kto bedzie w lipcu w ciąży. Hej Istor=ta Twój nick mi taki znajomy, i pomyslałam, co sie witasz jak ja Cię znam, a teraz skojarzyłam, że pewnie na NPR sie spotkałysmy, no hej hej. Ewinko no szok tempkowy, sama z siebie skoczyła, za kilka dni wrzuc tempki, te kilka przed skoekiem i skok ciekawa jestem. Ivinko załóz nowy watek. Aneczko opisz kilka dni jak się testy owu przedstawiały i o której godzinie je robiłas, polukam z tempkami i zobacze co tam słychać. Sotie a spytaj swojego gina jakie powinno byc tsh do zachodzenia, mój gin tweirdzi że ta 1,0 to niekoniecznie, ja mam tsh 2, kiedy wyniki odbierasz? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 22:21 Wiosenko proszę: 12 dc godz 18:00 kreseczka jest słabo widoczna, 13 dc godz 8:30 j.w. 13 dc godz 16:30 j.w. 14 dc godz 7:00 druga krecha gruba mocniejsza od kontrolnej 14 dc godz 16:30 druga krecha gruba mocniejsza od kontrolnej 15 dc godz 7:00 druga krecha gruba mocniejsza od kontrolnej 15 dc godz 20:00 druga krecha gruba mocniejsza od kontrolnej 16 dc godz 20:30 druga krecha widoczna ale słaba Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 23:54 aha Wiosenko, owszem z NPR sie znamy i musze Ci powiedziec ze dzieki tobie sie tu znalazlam bo bywalam na jakims innym forum, gdzie kompletnie nic sie nie dzialo, a ty wspominalas pare razy cos o forum dla starajacych sie i cos mi mowilo ze to chyba nie to samo, az jedneg dnia wkleilas linka i tak sie tu znalazlam Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 21.07.07, 23:55 Wiosenko, mój M często jada na mieście, a ja nie tylko pomidorówkę gotuję...)) co nieco innego także potrafię ale M wybredny jest. Nie lubi ziemniaków, ani żadnych potraw z ziemniakami chyba, że frytki... Za placuszkami nie przepada... więc tego nie robię.... Najbardziej lubi grilla (mamy elektryczny), więc niekiedy jak zasłuży to dostanie...)) Mentafolijo, ciązy urojonej nie radzę... ja przez to przechodziłam w czerwcu... pamiętasz? Objawy te same... i choc wielce obiecujące ogierzenie, to upadek z wysoka baaardzo boli... Im dłuższy cykl tym bardziej boli... Przyznać jednak muszę, że jako kasztanka to jesteś taka hm barwy czarnej jak noc)) Ivinko, trzymam kciuki za pęcherzyk i endo... kontrakty z bocianami podpisujesz i rozdajesz nie zapomnij o sobie... a i nowy wątek trza otworzyć)) Aneczko, te testy to ciekawa sprawa... a nie robiłaś monitu przypadkiem??? Potwierdziłoby testy... No, ale diagnoza diagnozą, ale bzyk musi być... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 22.07.07, 00:06 juz opowiadam jak to ze mna jest cykle zawsze mialam nieregularne, ale nigdy sie tym specjalnie nie przejmowalam az w 2004 trafilam na gina ktory mi zdiagnozowal hiperprolaktynemie i powiedzial, ze przez to moge miec problemy z zajsciem w ciaze, wiec sie wystraszylam i bralam przez 6 m-cy bromorgen i luteine od tam tej pory mi sie mniej wiecej unormowalo, caly zeszly rok mialam piekne cykle 27 - 33, ale nie mierzylam tempki wiec nie wiem tak na prawde jak to z nimi bylo dokladnie w Boze Narodzenie zeszlego roku wyszlam za maz i tak nam sie marzylo, zeby byc jedna z tych par co to maja dziecie rowno 9 miesiecy po slubie, ale jak na razie 7 miesiecy po i nic ale ja na poczatku nie uswiadomiona bylam i myslalam ze jak sie czlowiek stara to ma, nie wiedzialam ze trzeba sobie w owulacje utrafic, jaka stara taka glupia, jak to moja babcia mawiala a od trzech cykli wszystko sie zaczelo chrzanic calkiem, bo mialam 56 dni, 41 i teraz jesli w 45 dni mialam skok tempki to pewnie 60 bedzie jak nic jak ten pierwszy cykl mi sie wydluzal, a jeszcze wtedy nie mierzylam tempki to poszlam do lekarza, ktory mi powiedzial ze tak sie zdarza i nie ma sie co martwic nastepny 41 dniowy przezylam, ale w tym znowu poszlam do lekarza nastawiona na ciezki boj i ze nie wyjde zanim czegos nie zrobi, ale rozczarowalam sie pozytywnie bo on bez walki wyslal mnie na badanie hormonow (wyniki w poniedzialek) i powiedzial, ze jak nic z tego nie wyjdzie to mnie skieruje na usg, wiec czekam z niecierpliwoscia na poniedzialek Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 22.07.07, 00:18 Witaj Istotko... a cały czas bierzesz bromek czy przestałaś??? Bo to chyba tak jest, że dopóki bierze się prochy to cykle są ustabilizowane. Jak tylko przestaniesz to coś się rypie i znowu to samo... Ja tak mam niestety, jak biorę bromek to cykle mam w miarę regularne... mam nadzieję, że obecny też będzie mimo, że bezowulacyjny... Powinnaś pomonitorować cykl może 2 by zobaczyć czy jest owul w każdym cyklu czy nie... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 22.07.07, 00:24 juz dwa lata temu przestalam bromek brac i od tej pory mialam miare uregulowane, a teraz nie wiem co sie dzieje, moze stres Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 22.07.07, 00:48 Stres niestety wpływa na poziom prolaktyny... a ta przesuwa owulację... na razie nie denerwuj się, poczekaj na wyniki badań...Do poniedziałku niedaleko)) Na zbicie prolaktyny to Wiosenka brała ziołowy Castagnus... popatrz na jej wykresy... Te skaczące to bez castagnusa a te wyrównane to z. (Mniej więcej tak - Ona sama pewnie Ci to wyjaśni...) Pozdr Dobrej nocki. Tess. Odpowiedz Link
istota Re: ~~ LIPIEC cd - boćki wciąż krążą ~~ 22.07.07, 01:19 musze troche postudiowac co to bo nie lubie lekow, nawet ziolowych, ale w moim angielskim kraju i tak pewnie takiego nie znaja, wiec moze jak pojade do Pl ( a to juz w piatek - hurra !!) to sie zaopatrze poogladalam wiosenkowe wykresy i troche sie zdziwilam dlugoscia lutealnej, nie wiedzialam ze moze byc taka dluga. moglby mi ktos wyjasnic plis Odpowiedz Link
ivinka275 Nowy wątek - zapraszam 22.07.07, 07:58 Bijemy rekord za rekordem, strach pomyśleć co będzie w nowym, hihi. Zapraszam na ciąg dalszy rozmów w wątku poniżej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=66292163 i życzę samych dobrych wiadomości Odpowiedz Link