mjulka nowy wątek 28.08.07, 21:06 no otworzyłabym nowy, ale się nie będę pchać przed szereg, w końcu nikt nie prosił, a może są inne chętne, a i głosy wrześniowe były. To se tak tylko tu pourzekam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: nowy wątek 28.08.07, 21:08 co wy za kompy mata? ja bym czekała do 01.09, ale poddam się ogółowi Odpowiedz Link
wiosenka1 dziewczynki 28.08.07, 21:09 świeżynki ja Was wszystkie witam, duzo was tu przybyło, to w kolejności alfabetycznej prosimy o krótkie siwi S. dominika znany mi Twój nick, czy Ty z NPR? witam was wszystkie Odpowiedz Link
wiosenka1 Megii 28.08.07, 21:13 hej widziałam widziałam, gdzieś tam pisałaś na innym wątku, co z tymi bólami brzuszka???? może by jakies konkretne usg zrobic zobaczyc co i jak? a co na ciążówkach pisza o tym??? Odpowiedz Link
meggii791 Re: Megii 28.08.07, 21:18 wiosenko mam krotki wiezadelka podobno i za duzo jedzonka ktore nie powinnam jesc np kapusniak hahah ale byl smaczny wiosenko juz 11tc nawet nie wiesz jak sie ciesze maluch rosnie jest wszystko ok tylko te bole do pracy nie moge choszic no ale jakos wytrzymuje w domu a co u ciebie bo nic nie piszesz Odpowiedz Link
mercy2 wieczór 28.08.07, 21:36 Witajcie laski Ale tu dziś ruch. Wszystkie nowe, które się do nas dołączyły cieplutko witam i życze powodzenia. Istota, ale na moich testach owu to jest info, ze owu jest jak są II wyraźne, więc nie wiem czy to u ciebie to dobrze wyszło ... Ja dziś pagam z nóg. Niedawno wróciłąm z zakupów - nakupiłam brzoskwiń na dżemy, obkupiłam wmłodego w tym molocu jakim jest Arkadia (te z wawki wiedza o co chodzi). Miłego wieczoru...lecę się kąpać i zaraz wracam. Wiosenko, to że jedna laska zaciążyła to wiem, o Megisie czytałam (ale to info jeszcze nie potwierdzone przez gina) i bardzo się cieszę, bo dziewczyna wiele ostatnio przeszła. Myślałam, ze ktoś więcej... Odpowiedz Link
mjulka Re: dziewczynki 28.08.07, 21:15 literaki, to taka gra w necie a'la scrabble a kompa ma ibmema, co zły? hehehe Odpowiedz Link
asik_24 Re: test 28.08.07, 21:27 a jak ja, jeszcze nie starająca się,do Was dołączę to zgrzeszę? Odpowiedz Link
annkys Re: dziewczynki 28.08.07, 21:27 w dzienniku zawsze bylam na końcu to teraz chcę pierwsza. W tym roku stuknęła mi 30 i ciągnie mnie do wózków. próbujemy z M od 13 miesięcy i od maja czuję, że się nakręcam. A jak sobie Was poczytam, to mi lepiej, że nie jestem sama na tym świecie. Mój M twierdzi, że co ma być to będzie, ale jakoś nie umiem tak spokojnie czekać. Poza tym mieszkam niedaleko wrocka i właśnie porzuciłam pracę w szkole, na rzecz pracy urzędnika. Znam mnóstwo fajowych przepisów na mięska i sałatki! Odpowiedz Link
annkys Re: dziewczynki 28.08.07, 21:38 A! a wponiedziałek wieczorem moje jajeczko miało 16 mm, lekarz zadowolony, ja też, mój mąż mniej, bo był wczoraj okrutnie zmęczony, a ja nie pozwoliłam mu spać) Odpowiedz Link
annkys Re: dziewczynki 28.08.07, 21:54 może i złą, ale jaką zadowoloną!!! zainteresował mnie ten eliksir na odciągnięcie chłopa od kompa, chętnie bym coś takiego zakupiła; ja musiałam zakupić drugi komputer, żeby sobie w końcu też spokojnie z ludźmi poklikać, bo tak to cały czas mój ktosik siedział mi nad glową i pytał: słoneczko długo jeszcze?hi,hi Odpowiedz Link
mercy2 Re: dziewczynki 28.08.07, 22:01 hehehe, jaką złą kobietą??? W okolicach owu każda zdrowa tak się zachowuje Mężczyźni muszą to wiedzieć ))) Odpowiedz Link
wiosenka1 a ku ku 28.08.07, 22:05 MEEEEGGGGIIIII ja nic nie piszę, ha ha, wateczek przesledź, tyle czasu masz teraz no cóż clo od nastepnego cyklu, chyba że matka natura się w tym cyklu zlituje odczekam swoje i tyle, wiesz Megi tu ciągle sie wpychaja bez kolejki, no dzis to już zliczyc nie moge, chyba z 5 nowych doszło, i pewnie limity wyczerpoia na sierpień i wrzesień i jak tu sie starać???? Megi wszystko dobrze, pisz do nas czasem, pisz pisz Asik no pewnie że juz mozesz dołączyc, a co się stało, przypomnij, że czekasz, Ensta teraz urlopuje ale ona też jest z nami a się nie stara. No szok czytam dalej i kolejna forumka z nami, ja Was wszystkie witam i piszcie do nas sporo. Annkys dobrze zrobiłas, co poniektórzy M forumek maja grafiki bzykanek. Ja dziewczynki ide juz spać, dzis mnie wymordowałyscie. Wszystkie nowe powpisujcie sie jak macie checi na watek lista sieprień, to sie tam znajdziecie, tylko ładnie poproście. Odpowiedz Link
tessie124 środa o świcie... 29.08.07, 07:39 Witajcie, Nic, ale to nic nie kumam z mojego wykresu... nie zdarzyło mi się jeszcze by tempka była powyżej 37. W czerwcowym cyklu tylko 1 dzień taki był. A teraz już 2? Podpowiedzcie mi kiedy powinnam zrobić prog... Nie chce mi się iść na usg, trochę kasy szkoda... Kiedy była owul, jeśli była, ale przy takiej tempce to chyba była. Test owul wyszedł + w poniedz 15dc, we wtorek był juz ujemny, a w środę na usg był niepęknięty jeszcze pęcherzyk... W czwartek zaczęłam brać luteinę, ale w poprzednich cyklach tez brałam i aż tak nie podwyższyła tempki. Dodam, że szanse na ciążę są znikome. I kiedy spodziewać się @? Bardzo proszę podsumujcie mnie... I jeszcze jedno, czy progesteron bierze udział w ostatnim etapie dojrzewania komórki jajowej? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: środa o świcie... 29.08.07, 07:59 Kurde wcieło mi mojego posta No to jeszcze raz to napisze Witam was kochane dziewczynki w ten piękny poranek... Tak jak przewidywałam nie dało rady odciągnąć mojego M od kompa, chyba jednak musze zacząć starania o ten eliksir albo o laptopa dzis 29 dc i @ nie ma. Może jest szansa .... Witam również wszystkie nowe forumki( a może forumianki) nie ważne ważne ze witam. hhe No i coś jeszcze chciałam napisac ale zapomniałam napisze pożniej ------- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: środa o świcie... 29.08.07, 08:35 Oj ale tu dziś cicho od rana. No tak wczoraj wszystkie siedziały na forum i pisały to dzis w pracy nadrabiaja stracony czas hehe pozdrowionka ------- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: środa o świcie... 29.08.07, 08:38 Witam i ja Dziewczyny ja mam pytanie o ten pęcherzyk ( bo zastanawia mnie ten ból owulacyjny w tym cyklu), czy jeżeli pęcherzyk nie pęka to taki sam objaw jak by pękł? Czy boli mniej a moze więcej, a jak torbiel jest to boli. Mnie bolało chyba przez 4 dni nawet podczas staranek był ból musieliśmy kombinować. Trochę pokręciłam, ale może któraś z was będzie wiedziała o co chodzi. Do gina teraz nie pójde bo na urlopie a w naszej wiosce mimo ze jest sporo ginów i ginek to raczej nie ma do kogo isć Odpowiedz Link
mjulka Re: środa o świcie... 29.08.07, 09:06 Tess, ja na tempkach się nie wyznaję, nie pomogę niestety, no i takie mądre pytania pozadawałaś, na które odp. też nie umiem Aneczko, za to Tobie powiem. W poprzednim cyklu byłam na usg i był pęcherzyk gotowy do pekania, tego samego dnia wieczorem czułam ból owulacyjny, przez kilka kolejnych dni również mnie kłuło/kuło??? (juz nie tak intensywnie ale jednak). No i okazało się, że diabelnik nie pękł Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: środa o świcie... 29.08.07, 09:11 W każdym cyklu odczuwam jakiś tam ból - kłucie owulacyjne, tylko to jest tak że odczuwam ale nie jest to nic nie przyjemnego, a teraz bolało można powiedzieć bardzo. No i z racji tego iz nie pojde do gina i niewiem co tam jest chcialam troszke was podpytać. Czy moze byc tak ze tym razem nie pekl dlatego bolalo bardziej czy odrotnie. Jejku jak ciężko opisać słowami Ale juz Wam nie marudze Odpowiedz Link
mjulka Re: środa o świcie... 29.08.07, 09:17 hmmm, no ciężko się tu nieraz wysłowić, mnie bolało bardziej niż zwylke Odpowiedz Link
s.dominika Re: środa o świcie... 29.08.07, 09:29 Hej, u mnie to się wszystko jakoś rozregulowało. Cykl miałam 35 dni. Około 10 dc miałam śluz płodny (albo coś mi się na oczy rzuciło), potem od 15 dc miałam bóle jak na owu. Trwały tydzień, może dłużej.Byłam pewna, że to teraz (testy owu mi się skończyły, bo jak zaczęłam robić 1w 10dc, to nie dziwota). I co? I nic. takie chamstwo. Ale w kupie raźniej Odpowiedz Link
poppy76 Re: środa o świcie... 29.08.07, 09:43 wrrr, dzis do pracy ide Wiosenko, ja uwielbiam w ogrodzie grzebac, a wlasne owoce i warzywa snia mi sie po nocach! Nuluska, gratulacje, teraz to juz tylko bzykac sie zostalo Tess, moze poczekajmy na Wiosenke albo Mentafolie, to odpowiedza na Twoje pytania, bo ja sie nie pisze. A skoro Twoj M to prawie Anglik, wiesz, te 15 lat w kraju niczego nie zmienia, to pewnie duza wiedze o uk ma i bedzie Wam latwiej. no fakt, ze rewolucja cenowa zaczela sie pod koniec lat 90-ych, w ciazgu ostatnich lat wiele osob zostalo milionerami, bo ceny nieruchmosci skoczyly jak wsciekle.Kolezanka z pracy kupila domek na polnocy, jakas wiocha chyba, ale zaplacila ok 80 tys, wiec mozna Generalnie poludnie drozsze, bo pogoda lepsza Hmm, listy nie ma, Wiosenka pewnie dalej pedzi tym samochdem... Swiezynki, dzien doberek Rozgosccie sie na watku Mjulka, jak wplywa, to nie dobrze, ale nie mam jak udac sie kontrolne usg, czy faktycznie mam owu. Gin mi powiedziala, ze w 7 dniu cyklu mialam dwa dominujace pecherzyki na lewym janiku, wielkosci ok 7-8mm. reszta malutka. A i torbieli nie bylo, wiec jesli owu jest, to pecherzyk peka, no chyba, ze sie wchlania, hmm. I jak tu sie nie nakrecac? no jak? A Makowy sie ze mna na randke rozbierana dzis umowil, he he Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 09:23 dizewczyny? jaka jest różnica między INV a IMSI? Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 09:46 Mjulka, to drugie to chyba wtedy, kiedy sa b slabe parametry plemniorow, i sie je 'wstrzykuje' do jajeczka, pozbawione ogonkow, tzn jednego plemniora, a nie stado. Odpowiedz Link
wiosenka1 poranko 29.08.07, 09:50 Tesi kochana ale się obudziłaś, dziś leć na prg, im wyższa tempka tym prg wyższy, dziś może byc szczyt. A tempki, no wiesz, one takie moga sobie byc, może jutro spadną lub nie. Wykresików nie porównujemy, zawsze bedzie inny, bo to inna gra hormonów, ale wszystko wygląda super. Aregiec rewelacja, tyle że weź poprawkę że 13mm pęcherzyk może rosnąć kilka dobrych dni, nie przemęczajcie się, ale rzecz jasna do dzieła, do dzieła, aaaa ja mam labę, czekam kiedy M się na mnie rzuci, bierze tabletki z testosteronem. Ta koleżanka ginki z 6-7dniową lutealna to albo jakaś opowieść z ust do ust, albo niezwykły przypadek. Odpowiedz Link
wiosenka1 Karpikowa 29.08.07, 09:55 forumki forumki, oj karpikowa teraz Ty mi przytykasz, no wiesz, buuu słuchajcie na naszym forum już trzecia zaciążona kurcze, a Karpikowa może czwarta ale wysyp, czy my się załapiemy? trzymam kciuki karpikowa Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa 29.08.07, 10:00 Wiosenka poczekajmy jeszcze trochę.. Nie ma co dzielić skóry na niedzwiedziu. Jak nie dostane @ do niedzieli to bede sie cieszyła i niecierpliwiła Narazie staram się być cierpliwa troszke mi to nie wychodzi bo sie nakręcam za każdym razem jak wychodze z toilet hehe ale spokojnie... to tylko 29dc wolałabym zeby to juz był 33 czy 34 Odpowiedz Link
mercy2 Środa :) 29.08.07, 10:06 Bry środowe. Wczoraj wieczorem miałam taki kosmicznie zły humor, że szok I niestety @ się spodziewam, bo taki objaw zawsze mam prze @. Ogólne rozdrażnienie, i wszystko nie tak, wrrrrrrrrrrr !!! Odpowiedz Link
wiosenka1 Aneczka 29.08.07, 09:58 ciężko wyczuć najlepiej pomógłby monit ja w sumie mam cykle i z pękajacym i nie z pekającym, ale łykam castagnus, i serio nie widze różnicy, albo nie zwracam uwagi ale chyba jak mam duzy pęcherzyk to boli w jednej pozycji Odpowiedz Link
wiosenka1 widzisz Tesi 29.08.07, 10:00 Mjulka tak się wystarszyła Twojego strajku, że odpowioada nawet jak nie wie jeszcze kilka razy i se nas ustawisz!!!! aż się boję dlatego zaznaczam ze żartuję sobie Odpowiedz Link
karpikowa81 Kluseczki teściowej upsss 29.08.07, 10:09 Znowu to zrobiłam za szybko chce pisać Teraz troche ze strony kulinarnej dla rozlużnienia bo przez was sie za bardzo nakręcam hihi. Dziś obiadek typowe kluseczki ziemniaczane z cebulką i skwareczkami. Jesuuu mam kochaną teściową ze o mnie pamieta. Objem się jak świ.... Tak to moje ulubione danie poprostu je kocham. Brak mi tylko mpomysłu na obiadek dla mojego M bo on to bardziej miesiasty jest. Może macie jakies fajne przepisy na mięsko? Odpowiedz Link
wiosenka1 czytam po łebkach 29.08.07, 10:07 Tesi, sorki ff zaznaczył pierwsza wyzsza w 17dc, błąd, pewnie była w 18dc, załóżmy że była pierwszą wyższą, bo jej nie zmierzyłaś, owu była Tesi, przecież miałaś pęcherzyk, zrób prg, to nam ciut naswietli sprawę, i długość luitealnej tez cos pokaże Odpowiedz Link
wiosenka1 Poppy 29.08.07, 10:17 lista już dawno jest, ha ha, wow Poppy bedzie się działo, fajnie że sie tak umawiacie, ależ to rajcujące. Odpowiedz Link
mjulka mentafolia:) 29.08.07, 09:38 a Ty co się ukrywasz w 26dc?, może testa byś strzeliła?, co? Odpowiedz Link
s.dominika Czyli wzajemne nakręcanie się wpływa pozytywnie na 29.08.07, 10:00 zaciążenie To tym bardziej się cieszę, że tu jestem. Odpowiedz Link
istota Re: Czyli wzajemne nakręcanie się wpływa pozytywn 29.08.07, 10:10 Dzien Dobry Moje Drogie dzisiaj z Wami nie poklikam bo niestety pracowac musze ale wykres uzupelniony i znowu mam spadek implantacyjny, znaczy chyba bliznieta )))))))) Tessie oczywiscie ze nie chcesz do Londynu, do Southampton chcesz! Z calkiem egoistycznych pobudek to mowie Tak, tak kupcie z Mjulka te dzialki i tam bedziemy slynne obozy starankowe organizowac Claudiak trzymam kciuki za pecherzyk Mercy cos ci sie po tentegowalo, w zyciu testow owulacyjnych nie robilam S.Dominika bylo cos o pozytywnym mysleniu, ze niby pozytywnie wplywa, ale obawiam sie ze jak dotad nie bylo z tego zadnej ciazy Pedze popracowac, pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link
aregiec Wiosenko 29.08.07, 10:11 Oj bedziemy dzialać na pewno. M sie uspokoil po tej wizycie i nabral jakby wiekszej ochoty Ale jeszcze z jednego sie ciesze. Ten pecherzyk jest na prawym jajniku a tamta ciaze mialam z lewego wiec moze oba sa sprawne. W kazdym razie jak tak sobie licze to jest szansa na skok w 12, 13dc i wtedy bede mial cykl 25 dni czyli taki jak zwykle No a apropos tej kobiety z 6,7 dniowa lutealna to tez mi sie wierzyc nie chce no ale ja sama z prawidlowym cyklem 16 dniowym jestem dla ginki niesamowitym przypadkiem Dziewczyny ktora bierze lub brala castagnus? Mozecie cos skrobnąc na ten temat? Odpowiedz Link
wiosenka1 Aregiec 29.08.07, 10:21 biorę castagnus od 3 cykli chyba, że ważę więcej niz 60kg, to na wieczór biore 2 tabletki (bo ja miałam prl tę spoczynkową po nocy podwyższoną), ale jeśli stres w ciągu dnia Ci ją podwyższa to musis zbrac rano, tak to sobie wykumałam. A po owu biore tylko 1 tabl, i gin nie kazał mi odstawiać, mam odstawić dopiero jak mam pewność że jestem w ciąży, bo wowczas brac nie mozna. Castagnus pomogl mi na okropne bóle jajników, niemal że cały cykl mnie bolały, nie wiem co wtedy sie działo, bo nie monitowałam cykli. Prl miałam 25 jakis tam jednostek, odkąd biorę C, to mam na poziomie 20, zawsze coś, w piatek idę zrobić prg i prl, to Ci powiem jaki wynik bedzie. Odpowiedz Link
claire_s Re: Wiosenko 29.08.07, 10:21 ależ dziewczynki naprodukowałyście, a już się tak cieszyłam, że nadążam... laseczki, jak zmierzyłam temperaturę 1,5h wcześniej niż zwykle, to co mam wpisać do ff?????? wywalić tą tempkę czy jakoś ją przeliczyć? Odpowiedz Link
mercy2 Istota 29.08.07, 10:52 Sorki Istata, ale myślała, że to Ty pisałaś o testach owu i o drugiej kresce... To wszystko przez to, ze tak dużo postów i trudno nadążyć To która piasła o tych testach, przyznać się. Odpowiedz Link
mjulka Re: Istota 29.08.07, 10:56 poppy pisała o testach owu, ale może i któraś jeszcz? już nie wiem, co kto piszę i komu ja odpisuję)) łok i ruch jak w ulu nam się tu zrobił Odpowiedz Link
wiosenka1 Istotko 29.08.07, 10:24 pracusiaj a kto wybiera się nad Trójmiejskie morze? zapraszam oj dziewczyny kiedys sie musimy spotkać, gdzies po środku Odpowiedz Link
ensata Re: Istotko 29.08.07, 11:47 wiosenka1 napisała: > pracusiaj > > a kto wybiera się nad Trójmiejskie morze? zapraszam > > oj dziewczyny kiedys sie musimy spotkać, gdzies po środku Tere fere, ja na miejscu, anie mozemy sie spotkacja mam juz głupawke przedwyjazdowa;-(wyjezdzamy w piatek nad rane, powrót 16.08 tempki zamierzam dzielnie mierzyc, bo wyglada ze w pazdzierniku przystapimy do produkcji)) Odpowiedz Link
wiosenka1 Mjulka 29.08.07, 10:26 to na co się wybierasz? invitro to pozaustrojowa zapładniaja komórke jajową i wpychaja do środeczka a inseminacja to wybierają plemniczki, te najlepsiejsze i wpychaja do szyjki sorki że tak prosto, ale nie zgłębiałam temaciku Odpowiedz Link
claire_s Re: Mjulka 29.08.07, 10:30 IMSI to nie inseminacja, tylko podrasowane in vitro. Odpowiedz Link
claire_s Re: Mjulka 29.08.07, 10:33 a dokładnie to przy in vitro nie wpycha się plemnika, tylko zostawia na płytce komórki i plemniki, żeby same podziałały, przy ICSI wpycha się z 400-krotnym powiększeniem, a przy IMSI z 6000-krotnym powiększeniem, więc teoretycznie wszystko jest bardziej dokładne. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Wiosenko 29.08.07, 10:30 Sdominika jak długo sluz obserwujesz? ja kilkanascie lat bazowałam na tempkach, dwie ciąże zaplanowane, dopiero teraz zaczęłam badać śluz, a że duzo go nie mam, więc nauka nie była taka łatwa, po kilku cyklach zorienyujesz sie co i jak, a jeszcze badanie jest utrudnione bo sie w miedzyczasie staramy, więc najlepiej współżyc co 2 dni przy sluzie płodnym, współżyć wieczorem, wówczas nastepny dzień wszystko sie oczyszcza, a kolejny dzień jest do obserwacji, i najlepiej badać śluz na szyjce, paluch do środeczka i grzebanko, a wieczorem seksik. Odpowiedz Link
s.dominika Re: Wiosenko 29.08.07, 11:01 Obserwuję już z pół roku, ale nigdy paluchem tylko tak kulturalnie na papierku. Z tym śluzem u mnie to jest dziwnie. Dlatego nie bazuje na nim, bo jakieś dziwne rzeczy wyczynia. Ale już mam prawie pewność, że wiem, jaki to jest płodny, a jaki nie. Tyle, że mam go bardzo mało i czasem już się gubię. Odpowiedz Link
wiosenka1 Poppy 29.08.07, 10:33 w ofrodzie powinna stać wiata do imprezek, leżaki do opalania, ha ha, może jeszcze basen ja nie cierpie dłubać się w ziemi, może kiedys zmienię zdanie, może Inseminacja jest też dla kobiet które mają wrogi sluz. Odpowiedz Link
wiosenka1 tak Karpikowa 29.08.07, 10:42 bez tempek mierzonych, to i w sumie owu mogła się zdeko przesunąć, i sta u Ciebie MOŻE byc dłuższy cykl, oby oby nie Karpikowa dzieci nie masz? i który to cykl staranek zapodam Ci tu wąteczek proszę o podniesienie wątku, a tym samym dopisanie się, i poczytaj sobie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=61470550&wv.x=2&v=2&s=0 Mercy niekoniecznie, niekoniecznie, nie mów zawsze, bo przy ciązy jest podobnie ja w ciąży z Jasiem pierwszy raz rzuciłam doniczką o podłogę, M sprzatał, ha ha, bo był prowodyrem kłótni ależ mi hormonki buzowały wówczas Odpowiedz Link
mjulka ale dopalacie:) 29.08.07, 10:48 nawet ja wysiadam Claire, dzięki za objaśnienia Odpowiedz Link
wiosenka1 Claire 29.08.07, 10:48 zmierzyłaś 36.55, 1,5 h wczesniej, tak? to przelicz ją czyli plus 0,15 wychodzi 36.7 i zupelnie nic nie zmienia na Twoim wykresie ale zawsze miej na uwadze fakt że nie jest zmierzona o stałej porze ja przeliczam, i u mnie sie to sprawdza mozesz zrobic sobie test, pobudka o 5 rano - pomiar, bez wstawania, albo ze wstaniem na krotkie siusiu i pomiar o 7, i porównaj z przeliczeniem u mnie nawet wstanie nie wpływa na tempke Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Claire 29.08.07, 10:55 czyli invitro to pozaustrojowe zapłodnienie a IMSI to to samo tylko wybieraja plemniczki? Mercy w testach owu jest Mjuleczka dobra i Tessi tez je rozgryza a ja Ci mówię olać testy Odpowiedz Link
karpikowa81 Wiosenka1 29.08.07, 11:18 Wieosenka my jeszcze dzieci nie mamy swoich. dopiero zaczelismy sie starac ale ja dzieci pragne od ok 2 lat natomiast moj mąż twierdził ze nie damy sobie rady jesli ja stałej pracy nie mam. No i wkoncu dojrzał do tej decyzji bo ile można czekać. Troche mu sie poglad na to wszystko zmienił. A na dodatek teście chcieliby miec juz wnuki hhehe wiec miałam wsparce w przekonywaniu Mhihi Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Wiosenka1 29.08.07, 11:28 Wiosenka aż mi sie przykro zrbiło jak tak czytam to ile sie ludzie starają. Chyba łapie doła( Odpowiedz Link
wiosenka1 dziewczynki 29.08.07, 11:32 Karpikowa bardzo słuszna decyzja, nie ma co czekać, bo niektóre z nas sobie czekały, a teraz płaczemy. Sdominika ja raz miałam owu monitorowaną i miałam faktycznie kisiel, a w obecnym cyklu również z owu, miałam tylko kilka glutków wewnątrz, ale za to jak sie rozciągały nawet na 4cm, ale glutki białe tyle że sliskie, ot, sorki za szczegóły Odpowiedz Link
karpikowa81 dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 11:49 Dziewczyny teraz to zabije was moim pytaniem ale co tam. Słuchajcie czy to normalne ze po stosunku wszystkie (a może i nie wszystkie) "płyny ustrojowe" mojego M wypływają ze mnie? Ostatnio zaczełam starac sie poprostu po przytulanku chodzic do toilet zeby to co ma zoastało w środku. Tylko plissss nie smiejcie sie ze mnie i nie krzyczcie za tak głupie pytanie. ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 11:51 tzn zaczełam starac sie NIE chodzic do toaletki) ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
mercy2 Re: dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 11:57 Ja jak się nie starałam to biegłam "po" do kibelka, ale teraz własnie ze względu na to, zeby jak najmniej sie zmarnowało, nie robię tego. Powiem więcej, kiedyś już była o tym mowa, podobno skuteczne jest robienie świecy. I ja to też stosuję, ale jak widać nie jest to skuteczne... Odpowiedz Link
wiosenka1 hej 29.08.07, 12:03 Ensta napisz na gg, włączyłam domowe, a Ciebie tu nie mam Odpowiedz Link
wiosenka1 Karpikowa 29.08.07, 12:12 ja świecy nie robie, bo nie ale trzymam to wszystko w środku do rana, ale to tylko w tym cyklu tak zrobiłam, bo odebrałam wyniki nasienia i wiem, że jest dużo plemników, ale takich co szybko biegna jest mało, więc wolę je zatrzymać wszystkie za to w poprzednich ciążach było niemal płukanie "po" Odpowiedz Link
wiosenka1 oj kochana 29.08.07, 12:05 nie możemy się spotkac, Ensata, wiesz że teraz oram w pracy, inni chodza na urlopy a ja tyram za innych Odpowiedz Link
noemi27 Re: dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 12:22 Też słyszałam o świecy, ale jeszcze nie stosowałam, bo ja też zawsze lecę do kibelka. Poprostu mi sie siusiu chce i już. Przestanę pić przed pójściem do łożka. To jest myśl. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 12:28 kurcze a ja myślałam ze to tylko ja mam takie problemy) ufffff jak to dobrze nie byc sama Odpowiedz Link
noemi27 Welcome Świeżynki 29.08.07, 12:49 Co za nietakt z mojej strony,przepraszam. Nie przywitałam Was jeszcze. Ja również Was serdecznie witam Mam nadzieję, że dzięki Wam przybędzie nam tych podwójnych kreseczek i mnóstwa dobrych fluidków. Tylko mi tu nie czytać bez pisania! Wiosenka z Mjulką, zaraz by Wam powiedziały Odpowiedz Link
ensata Re: dziewczynki pytanie które was powali z nóg 29.08.07, 11:53 > Dziewczyny teraz to zabije was moim pytaniem ale co tam. > Słuchajcie czy to normalne ze po stosunku wszystkie (a może i nie > wszystkie) "płyny ustrojowe" mojego M wypływają ze mnie? > Ostatnio zaczełam starac sie poprostu po przytulanku chodzic do > toilet zeby to co ma zoastało w środku. Normalne)Poczekaj, poleż, możesz nogi na ściane zarzucic)tak laski na bocianie robiły, podobno pomaga Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: dziewczynki 29.08.07, 11:54 Karpikowa nie łap doła, już nic Ci nie napiszę skoro tak myslisz. Ale są plusy długich staranek, seksik ha ha częsty i gęsty, i na forum jest fajnie, i do gina sobie latamy i co tam, i to czekanie też jest fajowe, ciągle nadzieja a jak zajdziemy to dopiero zaczna sie zmartwienia Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: dziewczynki 29.08.07, 12:01 Wiosenka no niby tak. Ale Zal mi tych kobietek ktore tak pragna a nie mogą zajsc w ciąże. Tyle wyrodnych matek usowających ciążę albo pożucających dzieci a najgorsze jak te dzieci sa katowane. A taka zwykła kobietka ktora pragnie dziecka nad życie nie moze jego miec? To jest przygnębiające. Wiem ze trzeba myslec pozytywnie. Ja sobie przyzekłam ze jak nie bede mogla zajsc w ciąze to adoptuje dzidzie ale z tym tez podobno nie jest łatwo. No ale na coś trzeba czekać A co do tego ze jak sie uda to wtedy sie zmartwienia zaczynaja to fakt ale od zmarwień jeszcze wieksza radośc jest ). I życze wam wszystkie dziewczyny żebyście taką super wielką radośc miały juz nie długo.) Aha kolejna wizyta w wc i brak @ Tym optymistycznym akcentem kończe. mój wywód Pozdrowionka ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
s.dominika Uff 29.08.07, 12:55 Mi też od razu lepiej. Ja też miałam cały czas poczucie, że co to za przytulanka, jak wszystko wypływa. Mąż twierdził, że jest takie ciśnienie, że co ma wpaść, to wpadnie A teraz poćwiczę ze świecą. Czasem miałam wrażenie, że potem pół dnia ze mnie to wypływało (sorry za dużą obrazowość). A tak w ogóle, to idę w tym miesiącu na usg, żeby jakoś mieć większą pewność, kiedy ta owu. Najlepiej byłoby chodzić co miesiąc, ale 140zł to trochę dużo Odpowiedz Link
tessie124 Tylko się nie śmiejcie.... 29.08.07, 13:12 Ja to już myślałam, że my seksić się nie umiemy i prawie w doła wpadałam jak wszystko wylatywało ze mnie.... Odpowiedz Link
noemi27 Re: Tylko się nie śmiejcie.... 29.08.07, 13:20 Tessi, nikt się tu śmiac nie miał zamiaru. A wiosenko, to co? Pisać kazała a sama nic nie pisze. Co do mojego pęcherza, to wczoraj dostałam od mamy Furagin i chyba będe żyć, bo już przechodzi. Tylko tak sobie myślę, że jak nie chodzę teraz sikać tak często, to chyba g....no z tego nakręcania będzie. Zobaczymy w niedziele. Odpowiedz Link
aregiec Re: dziewczynki 29.08.07, 13:10 Alez macie tempo, ledwo obiad zrobilam bo zaraz do pracy lece a tu juz tyle nowych postow. Wiosenko ja mam wlasnie lykac ten castagnus rano na czczo jedna tabletke, tez mi powiedziala zebym przerw nie robila tylko nie zapytalam czy zaczac juz teraz czy dopiero od nowego cyklu. Jak sadzisz moge teraz jak jestem w fazie okoloowulacyjnej? Ja tam musze od razu do toilet leciec, chociaz staram sie polezec chociaz 15, 20 minut. Niestety urolog tak kazal bo mam problem z drogami moczowymi, juz kiedys pisalam. No i musze Wam powiedziec, ze przedwczoraj rano po bzykanku zasnelam i obudzilam sie 3 godziny pozniej no i dzis zaczyna mnie piec, buuu Wlasnie sobie zaparzylam herbatke ziolowa i lyknęlam urosept i urinal. Mam nadzieje, ze przejdzie. A co do świecy to ona wskazana dla dziewczyn z normalna macica. Ostatnio sie dowiedzialam, ze przy tyłozgieciu (a ja wlasnie je mam) jest wskazane lezenie na brzuchu po stosunku bo ona wtedy sie prostuje i ułatwia plemnikom drogę. Hehe w tym cyklu pierwszy raz metode stosuje, zobaczymy z jakim efektem. Odpowiedz Link
asik_24 dziewczynki-pytanie o streptococcus agalactiae 29.08.07, 13:24 Boże, jak Wy pędzicie. Aż głupio się wtrącać. W życiu nie nadrobiłby człowiek zaległości jakby nawet chciał. A ja mam pytanie do Was: Jestem po stracie 2 ciąż (zabieg w 9-ym tygodni z pow. ciąży obumarłej i tym roku na pocz. sierpnia poronienie samoistne), właśnie dzisiaj dowiedziała się o tej bakterii. Czy któraś z Was miała może z nią do czynienia? Planowałam spróbować jeszcze raz stworzyć rodzeństwo dla 8-letniego synka właśnie w okolicach października, ale tu widzę, że chyba nie da rady. Czy długo się ją leczy, a jeśli nie będzie chciała się wyleczyć to co, nici z zachodzenia? Jak coś wiecie, dajcie znać. Do gina idę późnym wieczorem i się kurdę denerwuję Odpowiedz Link
asik_24 Jeszcze jedno: 29.08.07, 13:26 Nie wiem za bardzo jakie u Was zasady są, coś tam wyczytałam odnośnie listy, ale nie kumam. Doradźcie, bo nie chcę byc nie w porządku. Odpowiedz Link
mercy2 Aregic 29.08.07, 13:38 Hm...to moze dlatego ta swieca nieskuteczna, bo ja też mam tyłozgięgie. No nic to wypróbuję w następnym cylku jakby co Ale byłyby jaja jak by się udało .... )))) Odpowiedz Link
claire_s Wiosenko 29.08.07, 13:56 Wiosenko, niestety moja dzisiejsza tempka na wykresie to juz po przeliczeniu, tak myslalam, ze trzeba dodac 0,15. co oznacza, ze o owu to ja sobie moge pomarzyc, buuuuu..... a juz myslalam, ze to trwaly skok Wiosenko wszystkie trzy (IVF, ICSI i IMSI) to zaplodnienia pozaustrojowe, IVF, czyli pierwsze, najstarsze in vitro jest relatywnie 'najnaturalniejsze', bo nie ingeruje sie w to, ktory plemnik zaplodni komorke. pozostale dwa to juz wpychanie konkretnego plemika, tyle ze przy IMSI i selekcja dokladniejsza i wpychanie bardziej precyzyjne. Odpowiedz Link
wiosenka1 hej tyłozgete 29.08.07, 13:59 przecież piszę ale zaraz z pracy uciekam, na zakupy jadę Asik ja miałam jakies bakterie po porodzie, miałam infekcję łozyska, ogólnie miałam tam gnuj jak to lekarze mówili, i cóż wyleczyli mnie jak pozbyłam sie jednego potworka, wyszedł następny spokojnie wyleczysz sie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:02 Asik podajesz na wątku lista sierpień, że prosisz o dposanie, podajesz dzien cyklu, i jutro Admin Mjulka Cie dopisze, a jak masz FF to jeszcze wkleimy ff. Proste, nic nie napsocisz i nikt sie nie obrazi, bo my nie takie straszne, no tylko jedna tu straszna, mowię Ci .... ale nikomu nie powiem która straszna, bo... bo nie powiem to był żarcioch Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:08 A skąd wiadomo ze ktoś ma macice tyłozgietą czy jak wy to określacie? Pewnie jakbym to miała to by mi gin powiedział co? Odpowiedz Link
mjulka Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:15 tak tak, gin o tym informuje ja ćwiczę i świecę i brzuch i co popadnie, niestety z marnym efekem kiedyś miałam tyłozgięcie, teraz ponoć mam przodo, nie wiem jak to możliwe, ale widocznie po porodzie mi się przekręciło Odpowiedz Link
mercy2 Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:57 "kiedyś miałam tyłozgięcie, teraz ponoć mam przodo, nie wiem jak to możliwe, ale widocznie po porodzie mi się przekręciło" Jak to możliwe??? Chyba coś nie tak? Macica sie odwróciła ? Chyba nas wkręcasz Kochana Odpowiedz Link
mjulka Re: hej tyłozgete 29.08.07, 15:03 serio, tak mi lekarz powiedział. Może sie mylił ten, który przed porodem mówił o tyłozgięciu. W każdym razie teraz mam niewątpliwie przodozgięcie. I jak obecnego gina zapyałam, czy jest pewien, bo zawsze mi mówiono żem tyłozgięta, to powiedział właśnie, że po ciąży mogło się zmienić Ale może po prostu nie chciał podawżyc lekarskiego autorytetu tego pierwszego...nie wiem, ale wiem jacy "mądrzy" lekarze bywają Odpowiedz Link
asik_24 Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:18 O rany! Starch się bać. Ale ja jeszcze nie próbuję w sierpniu, ani nawet we wrześniu. To tez mam się wpisać na listę, czy jednak poczekać? Ja chyba naprawdę jakaś taka niekumata Odpowiedz Link
mjulka bywa 65 razy gorzej:( 29.08.07, 14:22 właśnie wykukałam dziewczynę na niepłodności, która w sygnaturce wpisała 72 cykl starań! Jesssu, 6 lat? A ja swoje 7 miesięcy przeżywam! Odpowiedz Link
mercy2 Re: bywa 65 razy gorzej:( 29.08.07, 14:29 O ja cie To dopiero kawła życia, ale chyba nie tracą nadzieji i walczą dalej...Oby z sukcesem ... Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: bywa 65 razy gorzej:( 29.08.07, 14:51 No ja chyba bym już dawno starała sie o adopcje.U mnie walka juz by dawno była przerwana bo ja raczej taka wytrzymała nie jestem. To trzeba być bardzo zdeterminowanym zeby tak walczyc. Podziwiam takie osoby. I życze dalszej wytrwałości i powodzenia tym co sie tak dugo staraja!!! ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
noemi27 Re: bywa 65 razy gorzej:( 29.08.07, 14:55 Rany Julek, trzeba mieć siłe.... Kto by to wytrzymał? Ja mam znajomą która od 7 lat tez się stara, albo raczej starała. Nie zrobiła nic żeby sprawdzić dlaczego nie mogą zajść w ciążę. Była strasznie zaskoczona. Powiedziała, że woli nie wiedzieć, bo jak zaczną jej tam sprawdzać to się jeszcze bardziej załamie. Nie rozumiem takich ludzi. Już ni emówiąc, że nie może patrzeć na ubranka dziecięce. Nic nie kapuje z tego. Mieć pretensje do całego świata i nic nie robić. Odpowiedz Link
mercy2 Re: hej tyłozgete 29.08.07, 14:28 Ja bym sie wpisała, szczególnie jak tempki mierzysz. To nawet dla samej siebie będzie korzytne i przy okazji, pewnie nie jedno pytanie wyjdzie Co Ci szkodzi Odpowiedz Link
aregiec Re: Aregic 29.08.07, 14:05 Mercy ja świecy co prawda nie robilam ale nozki w górze zdażało mi sie trzymac i moze stad te niepowiodzenia Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 13:58 coście się laski za robotę wzięły?, że cisza zapadła? Odpowiedz Link
s.dominika Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 14:20 Ja udaję że pracuję Niezła w tym jestem, ale wciąż podwyższam moje umiejętności Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:00 buu a ja musze na prawde pracowac, to bardzo nie fair a ty Wiosenko sie wybierasz na wyspy we wrzesniu tak jak w planie bylo? Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:04 No i co zaraz koniec pracy. No i oczywiście tego eliksiru nie mam na mojego M i co ja dzis zrobie? Pewnie tak jak wczoraj nie bedzie mi dane pogadulić z wami i z samego rana bede nadganiać te wszystkie wasze posty buuuuuu. Dajcie mi ten eliksirrrrrrr!!!!!!!! ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:22 Moja mama starała sie o pierwsze dziecko 8 lat a o drugie czyli mnie 6 lat. Gdyby odpuściła nie było by mnie tutaj... Dziewczyny a jak ja mam przodozgięcie to mam robić świecę??? I jeszcze coś, chyba nie zawsze wszystko wycieka..., bo był wytrysk i orgazm a nie było tego uczucia, że wyciekło... (No ale to było dawno temu, zanim jeszcze poznałam M, tak z ciekawości pytam) A może ja wtedy nie zwracałam na to uwagi, bo nie starałam się...Już sama nie wiem... Kolejne pytanie, ile trwa owulacja? Tzn jak długo pęka pęcherzyk i uwalnia jajo... to są godziny, minuty, dni... Przypuszczam, że z tym może być różnie, ale jakie są przedziały czasowe od do. No i jeszcze ile czasu tworzy się ciałko żółte? Czy ono jest natychmiast po owulacji, czy musi upłynąć jakiś okres czasu i jaki. Jak długo to trwa? Mjulka ta połac ziemi 5000m2 lasu, to niewypał. Z tego co wiem, to pozwolenie na wyręb lasu można dostać, ale dają idiotyczne terminy np. 3 miesiące... i co ja w ciągu 3 miesięcy nie wyrąbię wszystkiego. Po za tym tam ponoc wszystkie drzewa są chore i muszą byc usunięte... To tyle o tej działce... Wczoraj tak sie rozmarzyłam, że na działce to trzeba i piaskownicę postawić i jakaś zjeżdżalnia i huśtawka by sie przydała...żeby dzieci tez miały frajdę... Mjulka a Ty nie chciałabyś bliźniaków? Jakbyśmy obie miały gromadkę dzieci to może warto by było... (pewnie prędzej przedszkole otworzyć...) Pozdr Tess. Odpowiedz Link
s.dominika Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:37 Znowu stek porad od mojego gina Partnerka powinna mieć orgazm po partnerze. Właściwie może nie mieć. Nie ma to znaczenia. Nie powinna mieć jednak przed partnerem. A o czasie trwania owu rozmawiałyśmy w innym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=68056628 Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:48 Żartujesz chyba, to ja nie mam szans bo ja prawie zawsze mam pierwsza orgazm (((( Odpowiedz Link
noemi27 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:53 Witam w klubie. To może w ogóle go nie mieć? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 16:11 Dla mnie może być wieś mogą być góry... las... Tylko żeby było co jeść, gdzie spać i ciepło... a tak to może być wiocha zabita deskami... Hm, basen powiadasz... tylko jak upilnować dzieci, żeby nie siedziały non stop w basenie, toć wtedy cały czas trzeba się na nie patrzeć. Pójdziesz do kibelka i nie daj Boże, dłużej zejdzie i co wtedy??? Niech będzie mniejsza frajda, ale większe bezpieczeństwo. Tam w Urlach jest rzeka, spokojnie płytka, nie jest niebezpieczna (chyba że ktoś na główkę postanowi skakać)Chyba, że taki basen dmuchany, który zawsze można złożyć a jak jest upał rozłożyć... W Portugalii to przy każdym domu basen może tam się przeprowadzić.... tylko co ja tam będę robić... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 18:13 > Znowu stek porad od mojego gina Partnerka powinna mieć orgazm po partnerze. > Właściwie może nie mieć. Nie ma to znaczenia. Nie powinna mieć jednak przed > partnerem. Totalna bzdura. Ja bym zmieniła gina nieuka. Orgazm pomaga zajsc w ciąże, chociazby ze wzgledu na skurcze które pomagaja w transporcie plemników. Istnieje zależnosc co do czasu przezywania. W momencie kiedy kobieta pierwsza przezywa orgazm zmienia sie ph, które jest bardziej przyjazne poczeciu dziewuszki. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:40 Oj Tess, z tymi pozwoleniami to koszmar, ta biurokracja nas zeżre Ale nie wiem jak jest w przypadku lasu, ale jak chciałam drzewo na posesji wyciąć to policzyli jak za zboże. Zaczęli mierzyć obwód ilość słoi, matko w szoku byłam. Jak zasadzić to prosż ebardzo a ja ściąć...szkoda gadać... A z tym przedszkolem to dobry pomysł, tylko gdzie on by musialo być, zebyśmy tam wszystkie nasze pociechy podrzuciły Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 15:46 tess, tu się popiszę owulka czyli samo wykluwanie się jaja trwa ok 4-6 h (na innym wątku przeczytałam), o ciałku żółtym nic nie pisali, ale też wiem, że nie każde jajo je w ogóle ma. Kiedyś na monicie gin moi orzekł, że widzi pęcherzyk a w nim ciałko zółte, więc może to ciałko jest częścią jaja? Taki atom z tego pęcherzyka Przodo - świeca Tyło - brzuch Ale powiem Ci Tess, ze ja poważnie myślę o tym, by się gdzieś wynieść, najchętniej to bym się w górach zaszyła, tylko że tam z prądem może być kłopot i jak ja hairy sobie wysuszę? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 16:06 to i ja mam niewielkie ale jak tu nie mieć? Odpowiedz Link
s.dominika Re: 29.08.07, 22:00 Dziewczyny, a jak to znoszą wasi mężowie/kochankowie - wszystko jedno? Bo odkąd my się staramy, to sex jest jak program w pralce - nastawiasz i tyle. Widzę, że on nie ma ochoty, ale na siłę, bo dziś trzeba. I przez to mi jakoś jeszcze bardziej smutno jak @ przychodzi. Inna sprawa - to czy seksicie się tylko, jak wiecie (po tempce, śluzie, teście), że jest owu, czy profilaktycznie w dniach płodnych - co dwa dni? Bo ja na wszelki wypadek co dwa dni, ale nie wyrabiam. Może się przerzucić tylko na to pewne owu? Tyle, że kiedy ono jest pewne Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 16:07 dobra, mam nowy plan na przysżły cykl, kąpiel gorąca, zero orgazmu i świeca po może tak się uda? Odpowiedz Link
s.dominika Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 16:25 Dżizas, a jak ja nie wiem czy tyło czy przodo, to mi zostaje robić świecę na brzuchu :-0 Da się? Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 16:27 Ja to samo - każda rada sie przyda, tylko ja opcja z leżeniem na brzuchu. Ale ja nie wiem jak to będzie bo to dopiero będzie uczucie, ze wszystko wypływa... Odpowiedz Link
mia17 witam ;-) 29.08.07, 16:36 dotarłam wreszcie do wątku sierpniowego a tu juz nie ponad 600, a 800 wpisów! macie dziewczyny spust, hehehe. tak, jak pisałam we wczorajszym poście - czekam na efekty sierpniowych starań. ale coś zaczynam na duchu podupadać... Odpowiedz Link
noemi27 Re: witam ;-) 29.08.07, 17:08 Ja też Ciebie witam serdecznie. I nie podupadaj, bo tu robote wre na tym forum! Dzieciaczki trza robic A jakby co, to zawsze pocieszymy Odpowiedz Link
istota NOWY WATEK! NOWY WATEK!!!! 29.08.07, 17:19 plissss!!! ilez mozna przewijac zanim sie do konca dojdzie!!! zwlaszcza w pracy plisss niech ktos zrobi nowy watek a skoro o tym mowa do zakladania watkow tez jakas lista jest? Odpowiedz Link
istota Re: NOWY WATEK! NOWY WATEK!!!! 29.08.07, 17:43 no tak, wszystkie poszy do domu to moze ja tez pojde. milego popoludnia i plisss zalozmy nowy watek Odpowiedz Link
mia17 noemi - 29.08.07, 17:53 dzieki jakas nadzieja jeszcze sie tli na poczatlu przyszlego tygodnia bede wiedziala na czym stoje. Odpowiedz Link
wiosenka1 poprosiłam o nowy wątek 29.08.07, 17:59 Megisę, zeby nam załozyła 01. 09. poczekamy? Odpowiedz Link
s.dominika Re: poprosiłam o nowy wątek 29.08.07, 18:15 Możemy poczekać a teraz dla rozrywki: Młody nauczyciel i stary idą razem na lekcję. Młody - stosy kserówek, teka wypchana książkami, dziennik w zębach. Stary idzie na luzaka, niesie tylko klucz od sali. Młody mówi z podziwem: - No no, po tylu latach pracy, to pan ma to wszystko w głowie? - Nie synu, w dupie... Odpowiedz Link
nuluska Re: poprosiłam o nowy wątek 29.08.07, 18:17 Poczekamy. Tylko do 1000 dobijemy. Dziwne to wszystko z tą świecą i leżeniem na brzuchu. Ja mam na bank tyłozgięcie i jak próbowałam leżeć na brzuchu to właśnie wtedy mi wypływało. Jeden cykl tak się staraliśmy. Zazwyczaj po stosuję poduchę pod tyłek. Świecy nigdy nie robiłam. Umarłabym ze śmiechu robiąc świecę na golasa Odpowiedz Link
asik_24 Gorąca kąpiel 29.08.07, 18:33 A w tej gorącej kąpieli top może i co jest. Ja zawsze biorę gorącą kąpiel i mężuś też, a ostatnie 2 razy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu roboczym oczywiście nie mając orgazmu (celowaliśmy w dziewczynkę). Ale niestety, mimo że po robocie wyrzekłam się kąpieli gorących (ponoć sprzyja poronieniom) to i tak dochowałam się dwóch Aniołków. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 19:00 Asik jak chcesz wpisz sie jak bedziesz się starać, tak chyba lepiej. A ta dziewuszka co sie 6 ltaek stara, m,oże juz adoptowała, nie wiemy tego. Noemi mam podobna koleżanke, nie moge zdierzyc, że ona nic nie robi w tym kierunku, była zrobic badania hormonów, wszystkie ma ok, jedyny plus to ona nie ma pretensji do całego swiata, ale oboje są tak spokojni, buuu szkoda gadać. Chyba i z temperamentem jest cos nie hallo, ale nic nie mówią. Ja to zawsze musze sie wygadać. Z tego co wiem, to nie macica ma tyłozgecie, tylko szyjka, i ona faktycznie w trakcie porodu może się ciut naprostować. Oj Istotko juz nawet zapomniałam, plany podróży lotem legły w gruzach juz dawno temu. Koledze termin nie pasował, może za rok, może???? Karpikowa chyba mała wzmainka była o eliksirze, taki=owego w sumie nie mamy, no może jakis drink usypiający, albo gazeta przez łeb??? Tess poczta mi nie działa, a fotki dostałaś? Mama niesamowita, ale staranka cykl w cykl? tempki mierzyła? szok!!! ja nigdy z mama nie gadałam na te tematy, jakos nie mam odwagi, z bratem wpadła, a ja byłam po 3 latach. Tak Tes na pewne rzeczy nie zwraca się uwagi, póki nas temacik nie dityczy, nie wnikamy. Zawsze sperma wycieka, jak lezysz to po nogach (nawet te mojego M 2,5ml, mam wrażenie że jest tego ze 20ml), a jak idziesz na kibelek, to razem z siusie leci. Tylko czekać jak jakaś Herbal watek nam walnie, że porypane jestesmy. Tak Tess ile trwa owu, to może byc sprawa indywidualna co cykl. Popytajmy o to ginów, zobaczymy, ha pewnie każdy bedzie strzelał, więc rozrzut możemy mieć spory. W jakis naukowych programach pewnie nie raz była mowa o tym. Sdominika gin ma rację, orgazm ma facet, później Ty i skórczami zasysasz nasienie, to jest bardzo istotne przy słabych plemnikach, ale weź i tak seksik zorganizuj!!! Mercy bo z reguły tak jest, tak para kochanków sie uczy, wpierw kobieta, później facet. To żeby wpierw facet, a później babka to musi byc odstep minimalny, albo razem, prawie razem, też dobrze by było, może potrenujemy. Jest to wykonalne. Rozwalacie mnie swoimi pomysłami. Tess do mnie na wies przyjezdżaj, pole, lasek dalej, bociany, w ogródku pokopiesz, za darmo, a co??? dotlenisz się do Wawki mnie nie ciągnie, mam rodzinke za Konstancinem w Oborach a co? a metr ziemi w tych oborach to 200$. No Mia wreszcie wreszcie wreszcie Cię witam. Pewnie długo myslalaś, czy to oby na pewno dobry wybór Istota a czemu przewijasz, ustaw sobie od najnowszego? Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 19:14 Sdominika gin ma rację, orgazm ma facet, później Ty i skórczami zasysasz nasienie, to jest bardzo istotne przy słabych plemnikach, ale weź i tak seksik zorganizuj!!! IMo, nie ma racji, bo powiedział ze kobieta orgazmu moze nie miec i ze nie ma to znaczenia przy starankach. Qrcze na zdrowy rozum, nawet orgazm przed facetem jest niezły, bo lepsze ukrwienie, dotlenienie i pewnie całe mnóstwo innych rzeczy Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 19:36 Nie dostałam fotek Wiosenko... mi to potrzebne całe pole do zaorania... Pamiętam jak w gimnazjum pracowałam, miałam koleżankę, która w ciąży była i opowiadała mi jakie miała problemy... nadwaga, pco... orając ogódek schudła do wystarczających rozmiarów i dzięki monitowi zaszła w ciążę. Bo poszła do gina na monit a ten że owulacja właśnie idzie i kazał się bzykać... No i udało się, dlatego ja taka napalona na te kopanie ogródków i monity. Ja też tak chcę... Może lepiej sobie działkę w Scotlandii zafundować? Tylko na weekend to już nie wyjadę... A z tym orgazmem to ja się zastanawiam, bo wątpię, żeby w średniowieczu kobiety orgazmy miały... to przecież były 'damy' i to nie wypada coś czuć...blablabla To niby skąd się dzieci wtedy brały...? Skąd ja niby mam wiedzieć czy będzie u mnie orgazm... a co jak mus się bzykać a ja nie w orgazmowym nastroju i tylko chcę być zaplemniona to już nie wyjdzie...? Po za tym, gdy ciąża jest wynikiem gwałtu to gdzie tu orgazm...? A dzieci i tak się rodzą niechciane i tak. Dlaczego to jest wszystko na opak? Powiedzcie mi jeszcze co to są kropelki miłości...to chyba przy stosunku przerywanym czy jak...? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 19:49 Skąd ja niby mam wiedzieć czy będzie u mnie > orgazm... a co jak mus się bzykać a ja nie w orgazmowym nastroju i tylko chcę > być zaplemniona to już nie wyjdzie...? Po za tym, gdy ciąża jest wynikiem gwałt > u > to gdzie tu orgazm...? A dzieci i tak się rodzą niechciane i tak. Dlaczego to > jest wszystko na opak? Tessie, Ty się nie przejmuj i tylko z radością bzykajOrgazm pomaga, ale zapewne w niewielkim stopniu, ba, pewnie nawet nie ma to szczególnego znaczenia. W Średniowieczu, orgazm, za orgazmem byłDamy, damami, mówic nie trzeba, ale swawolic swawoliły)Pamietaj, ze tylko z jednej strony była poboznosc i bojazliwoscReszta hulaj dusza. Odpowiedz Link
mia17 wiosenko, ano... 29.08.07, 20:18 dotarlam dlugo wcale nie myslalam - od razu jakos fajnie sie tu poczulam widze, ze Wy to juz zakolegowane na maxa - mam nadzieje, ze i ja "wsiąknę" pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
karpikowa81 M wytargany od kompa!! 29.08.07, 20:23 Jestem przy kompie!! Musiałam to zrobić sposobem jak moj M sie kąpie hehe ale mam za to troche czasu poklikac i poczytac co do tej pory napisałyście ) pozdrowionka Odpowiedz Link
s.dominika Powiedzcie mi jeszcze 29.08.07, 20:34 Czy w każdym cyklu robicie test - powiedzmy w dniu spodziewanej @? Czy czekacie jeszcze 2-3 dni - aż się wyjaśni samo? Bo ja sobie postanowiłam (biorąc pod uwagę że nie mam regularnych cykli (31-37), że testuję dopiero jak by było 38 dni. Do tej pory zawsze dostawałam @ do tej pory - i nie robię testów. A WY jak? Odpowiedz Link
karpikowa81 Orgazm?? 29.08.07, 20:39 Hmm a ile kobitek wogole nie ma orgazmu podczas przytulanka? No u mnie też on sie żadko zdaża to co?? Jestem jakaś gorsza?? ( Tzn jestem bo ja bym chciała tak za kazdym razem miec he wy to macie dobrze pozdrow... ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
mjulka Re: Orgazm?? 29.08.07, 20:51 Karpikowa, bo Ty młodziuchna jesteś jeszcze. Przeżywanie pełnej rozkoszy przychodzi z wiekiem. Wszystko jeszcze przed Tobą. I z roku na rok sex będzie lepszy, a i jakość orgazmów sie poprawi Czy któś w końcu sklecił listę nakręconych?, może by tak ją w osobny wątek wrzucić Mentafolia, czy tera Ty strajkujesz jak Tess? No wiem, ze Enstata recepty na powidła na Twą usilną prośbę nie dała, ale żeby się zaraz obrażać? Mia, ello Wiosenko, połowa drogi to Wawka, no chyba że i Wyspy zaczniemy liczyć, wtedy Aguita będzie miała najbliżej, bo nam środek w Belgium wypadnie Odpowiedz Link
ensata Re: KONFITURY I OGÓRY 29.08.07, 21:25 > Mentafolia, czy tera Ty strajkujesz jak Tess? No wiem, ze Enstata > recepty na powidła na Twą usilną prośbę nie dała, ale żeby się zaraz > obrażać? Jezuuuu, ja, a miałam?Ja mam głupawke przedwyjazdowa i nie daje rady z czytaniem, tempo macie na maxa! ja z tych leniwych i powidła robie w maszynie do pieczenia chleba)Wydatek 180 zeta ale jakie przydatne. Wkłądam śliwki/maliny co kto woli, posypuję fruktoza tak troche wiecej niz pół szklanki, dodaje pektyne jabłkowa i ciup na program konfitury. Godzina i gotowe. Nastepnie do piekarnika rozgrzanego do 170 C i 2 cm wody na blaszce i pasteryzuje ok 30 min. Wyjmuje odwracam do góry dnem i juz saUfffff Ogóry post Sotie ogórki sa bombowe, pikantne i proste w obsłudze przepis: 2,5kg ogórków 4 łyżki soli 3 łyżki chilli główka czosnku 8 łyżek oliwy z oliwek zalewa: 60dkg cukru 1,5 szklanki octu 10% ogórki pokrojone wzdłuż na 4 części włożyć do miski, dodać 4 łyżli soli, wymieszać, odstawić na 6 godzin. odcedzić z wody. posypać chilli (najlepiej 2 Łyżki chilli con carne i 1 łyżka czystego chilli), dodać wyciśnięty czosnek (ja daję 2 główki), dodać 8 łyżek oliwy, wymieszać. cukier z octem zagotować, wrzącą zalewą zalać ogórki w misce i zostawić na 12 godzin. od czasu do czasu pomieszać. gdy mają smak i kolor powkładać do słoików, zalać wodą z miski i zakręcić. nie gotować. nadają się do spożycia od razu, a mogą stać i rok Odpowiedz Link
mjulka nowy wątek 29.08.07, 21:31 no zapomniałam o tym wąteczku wiekiem zupełnie... lecam podczytać Mentaf w takim razie a Megisa, to kiedy wynik bety miała mieć?, bo szczeże to wolałabym żeby ona no i ja nie nakręcona jestem...mimo, że kąpiel gorąca była i to we dwoje! I orgazm po, i sex o czasie, i pękło, i leżałam na brzuchu, i do kibelka nie poleciałam, świecę to w standardzie robię wszystkie parametry spełnione, wszystko dopięte na ostatni guzior, ale już mam pms Odpowiedz Link
ensata Re: nowy wątek 29.08.07, 21:37 > a Megisa, to kiedy wynik bety miała mieć?, bo szczeże to wolałabym > żeby ona ja tez czekam niecierpliwie. Skubana zaszła od razu po poronieniu. Ja mam cykora, czekam grzecznie) Odpowiedz Link
wiosenka1 Claire fajowo okręsliłaś 29.08.07, 21:36 od orgazmów do ogórków no nie mogę, a później testuja i ryczą i tak dalej wcale mnie tam nie zameczasz, myslisz że ja więcej wyciagnełam, ot jeden glutek se wypłynął, ale Twój to gigant 10cm, wow, zapisz sobie W lub E, to jak juz wolisz, ja se czasem tak a czasem tak pisze, E żeby lepiej wygladało, bo cały świat ogląda moje wykresy, no. Odpowiedz Link
mercy2 :) 29.08.07, 21:55 I ja się melduję późną porą Dżemy zrobiłam, obiad na jutro tyż (wygrzebałam jakiś przepis na kurczaka po marokańsku i się teraz piecze). Istota-ja ustawiłam w ulubiony nasz wątek i zapisałam tak: od najnowszego i pokaż wszystkie posty. I jak sobie właczam kompa to mam wszystko jak na dłoni polecam No to ja już nie wiem jak z tymi plemniczkami Leżeć nie leżeć, robić świecę czy nie. Kolorowy zwrót głowy normalnie. Ale fkat, ze leżenie na brzuchu to jakieś dziwaczne, choć świeca jest jeszcze lepsza, ale się przyzwyczaić idzie Co do nowego wątku to 1.09 będzie dobry. Jak się Megisa nie zbierze i wątku nie złoży, to proponuję niech zrobi to ta, która pierwsza rano wejdzie na forum. Ale numer, zobaczymy która maniaczka komputerowa zasiądzie pierwsza Odpowiedz Link
wiosenka1 ale Megisa 29.08.07, 21:38 miała samoistne, a to różnica jesli mamy se pogadac teraz, to niech która watek załozy i tyle Odpowiedz Link
ensata Re: ale Megisa 29.08.07, 21:41 wiosenka1 napisała: > miała samoistne, a to różnica > > jesli mamy se pogadac teraz, to niech która watek załozy i tyle No to dawaj Wiosenka, myk i zakłądasz Odpowiedz Link
ensata Re: ale Megisa 29.08.07, 21:42 wiosenka1 napisała: > miała samoistne, a to różnica > > jesli mamy se pogadac teraz, to niech która watek załozy i tyle Ty, a co Ty sobie grzebiesz w owulacjachhyyy?Nie ufasz FF, ze sama zaznaczasz?dlaczego tak dziwacznie?Ładnie Ci w gore idzie, no, no, czekam na sms z info Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ale Megisa 29.08.07, 21:47 Megisa na bete dzis miała iść Ensatko nie dziwacznie, ff gópi, linię pokrywajaca machnał niżej, linia ma iść przez najwyższy punkt 6 temperatur przed skokiem, to se ja sama podciągnęłam tempka idzie w góre, bo prg pewnie dobry, bo owu była, o niczym nie świadczy, o niczym Odpowiedz Link
wiosenka1 Ensata 29.08.07, 21:49 załóż nam, wątek, Ty tez zachodzisz jak burza, dawaj, inaczej ja juz nie piszę, inet na wsi wolno chodzi, napisz wczesniejszy wrzesień albo cos wymysl Odpowiedz Link
ensata Re: Ensata 29.08.07, 22:06 wiosenka1 napisała: > załóż nam, wątek, Ty tez zachodzisz jak burza, dawaj, inaczej ja juz > nie piszę, inet na wsi wolno chodzi, napisz wczesniejszy wrzesień > albo cos wymysl Mówisz masz)bo na wzajem sie bedziecie prosiły)Załozyłam nowy watek. Niekrzyczcie ze przed szereg tylko, to bedzie szczesliwy, bo ja pełan dobrej energiii przed wakacjami mojego zycia jestem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Mjulka ryję 29.08.07, 21:41 no i ja nie nakręcona jestem...mimo, że kąpiel gorąca była i to we dwoje! I orgazm po, i sex o czasie, i pękło, i leżałam na brzuchu, i do kibelka nie poleciałam, świecę to w standardzie robię wszystkie parametry spełnione, wszystko dopięte na ostatni guzior, ale już mam pms Odpowiedz Link
karpikowa81 Spadam 29.08.07, 20:52 M sie wykąpał i już mnie goni! narazie może jeszcze przed spankiem zajrze a jesli nie to wtedy do jutra rana narazinek ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
ensata Re: Orgazm?? 29.08.07, 21:29 karpikowa81 napisała: > Hmm a ile kobitek wogole nie ma orgazmu podczas przytulanka? > No u mnie też on sie żadko zdaża to co?? Jestem jakaś gorsza?? ( > Tzn jestem bo ja bym chciała tak za kazdym razem miec > he wy to macie dobrze > pozdrow... Trening czyni mistrza)))Juz Ci laski napisały, z wiekiem łatwiej. Nie przejmuj ise, ja czasami mam ochote na szybkie, zdrowe, rznia.....o bez o ) > ----- > Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się > podnieść. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 21:09 no jestem w szoku, na jakie tematy zeszłysmy!!!! ale co tam każdy dobry Karpiklowa widze, że się wciągnęłaś na maksa, odejść od kompa nie możesz, nawet M dajesz do kapieli ja za młodu, ha, prawie zawsze miałam tych na "o" ze 2-3 w trakcie jednego razu, bo ja zawsze twierdze, że ja ciut facet teraz czasem dwa sie zdarzaja, a takie przytulanka bez orgazmów to rzadko i wtedy jest kłótnia, poprostu ogarnia mnie wściekłość, dlatego mój M nie ma wyjścia i czeka cierpliwie na swoja kolej ale Karpikowa pracuj nad tym, to jest do zrobienia, serio, musisz znaleźć sposób na siebie Mia my w ten watejk wsiakniete, ale cóż dłuuugo tu juz jestesmy. Obys nie musiała wsiąkać kochana. Tesi a czemuz nie dostałaś fotek??? poczekamy ze dwa dni, bo ta poczta cos szwankuje. Może dojdą. A kropelki miłości, to moga byc jak fracet sie powstrzymał na przykład, albo w trakcie stosunku ot pojawiaja sie. Ale to mała szansa na zapączkowanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 własnie Ensata czytasz po łebakch 29.08.07, 21:14 chcieli jakies przepisy, a ja kiedys na ogórki te Sotie żeby nie szukać i co ???? pobudka Odpowiedz Link
mjulka Re: 29 lat 29.08.07, 21:21 a skąd wiesz? mówiłam? Boże, źle ze mną nie wiem do kogo piszę i w dodtaku co piszę No ale jakby nie było oddech dzieści czuję na plecach Odpowiedz Link
wiosenka1 poczta szwankuje 29.08.07, 21:21 nie moge odebrac poczty gazetowej tez tak macie, serwer padnięty, no??? Mjulka liste nakręconych ktos zrobił w poście, była tam Istotka, Mercy, Ty, ja i ktos jeszcze, ale niech w sumie zostanie że ja nienakręcona. Mentaf na innym wątku pisała (chyba się Jej znudziłysmy) że do pracy wróciła, to bóóól, może zmęczona. A doła chyba ma, poczytajcie na czego sie pragnie, czy jak tam. Mentaf wracaj kochana do nas, z nami jest ok. Odpowiedz Link
wiosenka1 wątek nowy 29.08.07, 21:25 Mjulka jak chcesz zakładaj, albo pospiesz Megisę na wątku Megisa1 Odpowiedz Link
wiosenka1 Sdominika 29.08.07, 21:29 kidys testowałam, pierwszy cykl, lutealna mi się przedłuzyła do 17dni, testowałam 6 razy, później testowałam, bo łykałam duphaston i nie wiedziałam czy go brac czy odstawiać, obecnie nie testuję, znam swoja długość lutealnej (11-12 dni) i jesli będzie 14 dni wyższej tempki to zatestuję. Mierze tempki więc wówczas jest ciut inaczej. Ale jesli długość cyklu u Ciebie max 37, to dobry pomysł zatestować w 38, mniej stresów. Odpowiedz Link
ensata Re: własnie Ensata czytasz po łebakch 29.08.07, 21:26 wiosenka1 napisała: > chcieli jakies przepisy, a ja kiedys na ogórki te Sotie żeby nie > szukać i co ???? pobudka Toz sie przyznałam ze czytam po łepkach;-(dałam przepis Odpowiedz Link
mjulka nowy wątek 29.08.07, 21:19 nie, no wieczorem jest najgorzej na tym wątku i jeszce mi się korkociąg rozwalił, a ja w samotne wieczory lubię se łyknąć na sen. Co zrobić? Chyba stłukę szyjkę Odpowiedz Link
ensata Re: nowy wątek 29.08.07, 21:26 mjulka napisała: > nie, no wieczorem jest najgorzej na tym wątku > > i jeszce mi się korkociąg rozwalił, a ja w samotne wieczory lubię se > łyknąć na sen. Co zrobić? Chyba stłukę szyjkę dawaj korek do buteli, po prostu wepchaj go śrubokretem, albo wersja hardokorowa, długopisem)) Odpowiedz Link
ensata Re: nowy wątek 29.08.07, 21:39 claire_s napisała: > korek długopisem, chylę czoła droga pani! Nie raz człowiek był bez korkociagu))Pamietam jak nam sie ciezko nalewało, bo latajacy korek w butelce skutecznie nam korkował winoile zachodu było, ale....dla chcacego nic trudnego)ja dzisiaj dobre białe zaraz sobie łykne. Odpowiedz Link
claire_s Re: nowy wątek 29.08.07, 21:26 ech babki, zawsze się uśmieję jak was czytam, jak zgrabnie przechodzicie od ogórków do orgazmów i z powrotem, hehehe Wiosenkooooooooooo! sorry, że Ci truję, ale nie mam już zdrowia do tych swoich wydzielin. od paru dni nie mam śluzu w jakikolwiek sposób przypominającego płodny, ot malutkie ilości tego co ff określa jako sticky, no i nagle dzisiaj wyciągam nitkę rasowego kurzego jaja! nitka rozciągnęła się chyba na 10cm, ale to była tylko jedna, jedyna nitka, jedna nitka na cały dzień. no to jaki mam objaw śluzu dzisiaj, pomocy pls. czy to może być jakaś pozostałość śluzu płodnego, który był kiedyś tam? Odpowiedz Link
ensata Re: nowy wątek 29.08.07, 21:36 > określa jako sticky, no i nagle dzisiaj wyciągam nitkę rasowego > kurzego jaja! nitka rozciągnęła się chyba na 10cm, ale to była tylko > jedna, jedyna nitka, jedna nitka na cały dzień. no to jaki mam objaw > śluzu dzisiaj, pomocy pls. czy to może być jakaś pozostałość śluzu > płodnego, który był kiedyś tam? Kołacze mnie sie po głowie, ze gdzies pisali iz moze byc jedna nitka, ba jezeli sluz sie zmienia w ciagu dnia,to napisali by go traktowac jak najbardziej płodny Odpowiedz Link
s.dominika Gdzieś mi to się wkleiło na samej górze - to na .. 29.08.07, 22:02 pewno tego nie przeczytacie, więc piszę jeszcze raz: Dziewczyny, a jak to znoszą wasi mężowie/kochankowie - wszystko jedno? Bo odkąd my się staramy, to sex jest jak program w pralce - nastawiasz i tyle. Widzę, że on nie ma ochoty, ale na siłę, bo dziś trzeba. I przez to mi jakoś jeszcze bardziej smutno jak @ przychodzi. Inna sprawa - to czy seksicie się tylko, jak wiecie (po tempce, śluzie, teście), że jest owu, czy profilaktycznie w dniach płodnych - co dwa dni? Bo ja na wszelki wypadek co dwa dni, ale nie wyrabiam. Może się przerzucić tylko na to pewne owu? Tyle, że kiedy ono jest pewne Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 22:03 Wiosenko zakładaj, dawno tego nie robiłaś, a może i herbal wtedy do nas zajrzy długopisem? nam się kiedyś we wloszech w hotelu zdarzyło kluczem od pokoju otwierać. Pytaliśmy w recepcji nie mieli. Korek plastikowy był, nie szło go ani skruszyć, ani do butli wepchnąć. I co złamaliśmy ten klucz, ale obciach był Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 29.08.07, 22:08 tylo dajcie znać oficjalnie, że już jest nowy wątek Bo znów się naczekam na starym a nowy już długajny będzie... Odpowiedz Link