Dodaj do ulubionych

do wiosenki

30.08.07, 12:55
witaj
poprosze Cie o rade, bo czytajac to forum widzę że jeste super w temperaturach
to mój wykres:
5 dc- 36,3- współżycie
6- 36,5
7- 36,4- współzycie
8-36,6
9-36,5
10-36,4
11-36,2- współżycie
12-36,3
13-36,5- współżycie
14-36,5
15-36,6
śluz rozciagliwy i przejrzysty miedzy 6-13 dc
dodatkowo w 13 dc miałam cały dzień straszny ból jajnika i brzucha,
promieniował az na plecy
w 14 dc pod wieczór zaczął mnie boleć brzuch i pachwiny
biorę bromergon na obnizenie prolaktyny (mam 31 przy normie do 25), dodatkowo
dopochwowo luteine od 17 dc
w poprzednim wykresie miałam linie podstawowa na poziomie 36,5
co o tym myślisz?
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:06
      moja kula mówi, ha ha widziałam watek na NPR

Ja kobitko, ja tu widzę że dzis pierwsza wyższa tempka, zobaczymy
      czy utrzyma się jeszcze przez dwa dni

ale również widzę w kuli że mierzysz niedokładnym termometrem, który
      zaokragla do 0,1 stopnia, lepiej mieć dokładniejszy termometr, ale
      to Twój wybór

seksik kontynuujcie do drugiej tempki wyższej

a kontrolujesz prl, bo ona podwyższona skutecznie blokuje owu?
      • ja1998 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:11
        termometr mam zwykly rtęciowy, bo tak lekarz "zalecił"
        powiedział żadnych elektronicznych
        w sumie to on mi kazał mierzyć te temperatury, sama bym tego nie robiła chyba
        prolaktyny jeszcze nie kontrolowałam bo bromergon dopiero tydzien biore
        sama juz nie wiem co robic, niestety mam juz 37 lat i cały czas sie boję ze
        bedzie za pózno na dziecko
        zaczynam nawet mysleć czy by nie zajrzeć do jakiejś kliniki leczenia bezpłodności
        dziękuje Ci bardzo za rady smile)
        • wiosenka1 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:27
          Mierz tempki i wrzucaj, no dobra skoro masz rtęciowy ok, ale są też
          rtęciowe z dokładniejszą podziałka, na NPR go polecaja

no dobra a długo sie staracie? bromek powinien pomóc, a czy gin
          kiedys robił Ci monitoring cyklu? warto
          • ja1998 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:32
            w zasadzie staramy się od 2 lat ale bez super nacisków
            po prostu spontanicznie, bez zabezpieczeń
            monitoringu nie miałam, jedynie na ostatniej wizycie w 7 dc powiedział po usg ze
            jest w lewym jajniku 5 pęcherzyków
            nie wiem czy to prolaktyna miała wpływ, ale zawsze okolo 12-14 dc bardzo bolały
            mnie piersi, teraz w cyklu z bromkiem zero objawow
            • wiosenka1 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:39
              widzisz ja jestem przypadkiem ze mam zawsze dwufazowe cykle, ale
              niestety owu nie mam co cykl, a to podstawa żeby zajść, proponuje Ci
              nastepny cykl zmonitorować i starać się w okolicach owu, spontan
              spontanem ale latka leca

wrzuc jutrzejsza tempkę
              • ja1998 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:43
                ok dzieki za wszystko
                bede dopisywac temp. a jak sie z tego nic nie wykluje to nastepny cykl tak jak
                mówisz z monitoringiem
                dzieki
                • wiosenka1 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:45
                  napisz przy okazji jakie masz długie cykle, to Ci rzeknę mniej
                  wiecej kiedy zacząć monitoring, zrób wywiad gdzie najtaniej w Twoim
                  mieście, bo to spory wydatek
                  • ja1998 Re: do wiosenki 30.08.07, 13:53
                    cykle mam różnie w tym roku tak to wyglada
                    29
                    28
                    30
                    27
                    25
                    29
                    27
                    28
                    25

• ja1998 Re: do wiosenki 31.08.07, 09:03
                      hej
                      dzis temp. 36,6
                      • wiosenka1 Re: do wiosenki 31.08.07, 10:30
                        pierwsza wyzsza w 15dc-36.6, linia pokrywająca na 36.5, więc
                        jutrzejsza dobrze by było żeby była min 36.7, zobaczymy jutro
                        • ja1998 Re: do wiosenki 01.09.07, 15:49
                          hej
                          dzis niestety znowu tylko 36,6
                          czy to bardzo niedobrze ze nie wzrasta bardziej?
                          pozdrawiam
                          • wiosenka1 Re: do wiosenki 01.09.07, 20:43
                            powinna jeszcze tempka wzrosnąć, może tak juz masz że pomału rosnie,
                            warto w 7 dpo zrobic badanie prg, to może nam podpowiedzieć czy była
                            prawidłowa owu
                            • ja1998 Re: do wiosenki 02.09.07, 09:53
                              dzis 36,8
                              troche wyzej
                              • wiosenka1 Re: do wiosenki 02.09.07, 10:48
                                no i super jest ok, niewazne ze trzecia nie była wyzsza o 0,2
                                stopnia od lini
                                • ja1998 Re: do wiosenki 03.09.07, 08:55
                                  hej Wiosenko
                                  dzis 19 dc temp. 36,7
                                  czy mozesz napisać w którym dniu zrobić ten progesteron?
                                  nie wiem czy to przez ten bromergon który biorę, ale twarz mam w krostkach
                                  jakbym przechodziła okres dojrzewania i wogóle nie bolą mnie piersi, chociaż
                                  zwykle około 16 dc miałam już tak wrażliwe i obolałe, że nie mogłam ich dotknąć
                                  pozdrawiam
                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 03.09.07, 12:47
                                    Ja w 15dc to pierwsza wyzsza, najwyzszy prg jest w 7dpo, czyli w
                                    21dc najlepiej go zrobic

prg jeszcze rosnie wiec ból piersi może sie dopiero poijawić, i nie
                                    w każdym cykklu sa te same objawy
                                    • ja1998 Re: do wiosenki 04.09.07, 11:34
                                      dzis 36,9
                                      • wiosenka1 Re: do wiosenki 04.09.07, 15:23
                                        supcio, od 15dc trwa twoja lutealna, licz sobie dni, bedziesz
                                        wiedziała ile trwa, oczywiście zyczę żeby trwała 9 msc, hi hi
                                        • ja1998 Re: do wiosenki 04.09.07, 15:35
                                          dzieki Ci bardzo za wsparcie
                                          mam nadzieję że się uda nareszcie
                                          • ja1998 Re: do wiosenki 05.09.07, 08:55
                                            hej
                                            dzis 36,7
                                            piersi mnie dalej nie bolą co mnie bardzo dziwi
                                            poza tym program w którym wpisuję temp. wyznaczył mi linię pokrywającą na 36,6 i
                                            owulacje w 17 dc, (kiedy to miałam zero śluzu i innych objawów ) co mnie zaskoczyło
                                            ale nie bardzo się na tym znam więc moze tak ma być
                                            pozdrawiam
                                            • wiosenka1 Re: do wiosenki 05.09.07, 09:16
                                              to Ci troche teraz namocę, oj jak ja lubie mącic, hi

wyrysowałam sobie Twój wykres i wszystko mi pasi, że jeśli (ale czy
                                              na pewno???? a może jednak śluz płdony był później) szczyt sluzu był
                                              w 13dc to pierwsza wyższa jest w 15dc, i 6 niższych przedwzrostowych
                                              też mamy, wszystko się zgadza co do tej pory tu majstrowałysmy

ale

ja od lat wyznawałam zasadę, że śluz sobie, a tempki też ważne, i
                                              szukałam zawsze pierwszej wyższej ale nie tylko od 6
                                              poprzedzających, ale szukałam wyższej od wszystkich wcześniejszych,
                                              nie licząc tylko 4 dni piewrszych cyklu

też mam takie cykle zagwozdkowe, bo poznałam tę zasadę wyznaczania z
                                              NPR, i po co mi to było, teraz się zastanawiam nad swoimi wykresami
                                              na kilka mozliwych sposobów

i wówczas tą piewrszą wyższą od wszystkich jest dopiero tempka z
                                              18dc-36.8, bo ona przewyższa te tempkę z 8dc-36.6

kiedy była owu, hmmm jajnik wie?

pomógłby tu monitoring, ewentualnie znajomość swojej fazy lutealnej-
                                              jej długości

czy masz juz jakieś wcześniejsze cykle?
                                              czy na ff je klikasz?

a cycki nie bolą bo i tempka w górę nie poszybowała, nie zwracaj
                                              uwagi, to drobiazg

pewnie odpowiem wieczorkiem
                                              • ja1998 Re: do wiosenki 05.09.07, 09:55
                                                o rany, ale sie porobiło smile)
                                                wykres pierwszy mam na nmpr bo na ff nic nie rozumiem
                                                www.nmpr.bfe.pl/logowanie/index_logowanie.php?PHPSESSID=35ec4688c4ce373d474f717eca5552a3
                                                login glistka, haslo negra
                                                trzeba u góry zmienic na stary cykl
                                                • wiosenka1 Re: do wiosenki 05.09.07, 16:25
                                                  na poprzednim cyklu widze tyle że szczyt sluzu w 11 dc, pierwsza
                                                  wyższa w 13dc, linia na 36,5, wiec lutealna trwała 15 dni, więc
                                                  odliczamy nowy cykl obecny i zobaczymy jak lutealna nam wyjdzie
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 05.09.07, 16:31
                                                    wg zasad NPR to ta pierwsza interpretacja jest ok, a ta druga to
                                                    tylko mój wymysł, więc stosujemy sie do tej pierwszej, i zobaczymy
                                                    co słychac na koniec, oby lutealna trwała 266dni
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 05.09.07, 16:54
                                                    terazniejszy wykres jest tez na stronie nmpr tylko login stefa haslo negra
                                                    jak masz chwilke to zerknij
                                                    a tak wogole to bardzo bardzo Ci dziekuje, dobrze miec kogos kto tak jak Ty
                                                    wszystko wyjasni "ciemnej babie" smile))
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 05.09.07, 19:36
                                                    Powiem Ci że ten Twój program jest bardzo nieczytelny, te wykresy
                                                    takie rozwleczoine, przez to tak słabo widać te skoki, ten obecny
                                                    sobie polukałam, ale mam go rozryusowanego na swykłej kartce w
                                                    kratke, o niebo lepiej, wszystkko tak jak omawiałysmy

pozdrawiam, czekajmy na efekty
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 06.09.07, 09:01
                                                    dzis 36,8
                                                    reszta bez zmian, troche mnie jajnik boli
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 06.09.07, 09:07
                                                    mnie tez czasem bola jajniki po owu, tempka oki, oby tak dalej
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 07.09.07, 08:59
                                                    dzis znowu 36,8
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 08.09.07, 00:15
                                                    sie mi tu nie nakrecaj, bo bedziesz płakac jak ja, mi juz w dół
                                                    poleciała
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 10.09.07, 08:53
                                                    hej Wiosenko
                                                    wczoraj było 36,9 juz się ucieszyłam, a potem mnie cały dzień bolał brzuch i
                                                    kręgosłup jak na @
                                                    dziś juz spadło do 36,7, więc chyba nici z fasolki
                                                    dziwią mnie te niebolące piersi, bo zawsze mnie bolały, chyba że to bromergon
                                                    tak działa
                                                    pozdrawiam
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 10.09.07, 17:39
                                                    ano poszło w dół, daj znać ile lutealna cała wyniosła, bo jestem
                                                    ciekawa
                                                    hmmm ból piersi może to wynik podwyższonej prl, a teraz jest w
                                                    nornmie? sama nie wiem
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 13.09.07, 22:46
                                                    hej
                                                    dziwny ten cykl się zrobił
                                                    przedwczoraj temp. mi spadła do 36,5 miałam bóle jak na @ więc
                                                    myslałam że juz wszystko jasne
                                                    wczoraj temp. wzrosła na 36,7 a dziś 36,8- poza tym boli mnie czasem
                                                    jak na okres, kłuje w jajnikach i na środku w dole brzucha
                                                    dziwi mnie tylko brak bólu piersi, są normalne, nawet nie napiete
                                                    co Ty na to?
                                                    ps. juz sie nie moge doczekać jutrzejszej tempki
                                                    pozdrawiam
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 14.09.07, 08:15
                                                    w sumie ta 36.5 spadła na linie, może cos nie tak, zmierzyłaś
                                                    ponownie, warto, jak jakaś tempka Cie niepokoi, to dobrze zrobić
                                                    zaraz drugi pomiar dla sparwdzenia

ile masz juz wyższych tempek? i jaka jest dzisiejsza?

nie czepiaj sie tych cycków, nie musza boleć, serio, to zaden znak,
                                                    zarówno na @ jak i na ciążę
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 14.09.07, 20:21
                                                    dzis 36,7
                                                    to 13 dzien wyzszych temp.
                                                    mam chec na test ale boje sie rozczarowac
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 14.09.07, 21:15
                                                    nie testuj poczekaj jeszcze ze 2-3 dni, straja sie o tym nie mysleć,
                                                    ha ha jak to zrobic
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 15.09.07, 10:26
                                                    dzis w nocy niespodzianka @@@@@@@@@@@@@
                                                  • wiosenka1 Re: do wiosenki 15.09.07, 10:38
                                                    buuu, działajcie dalej

czy monitorowałas kiedys cykl, a dokładnie owulkę?
                                                  • ja1998 Re: do wiosenki 17.09.07, 22:02
                                                    nie, nigdy nie miałam monitoringu
                                                    myślę czy by sie nie wybrać do jakiejś kliniki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka