Dodaj do ulubionych

prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak

22.12.08, 10:14
Dziewczyny,
czy któraś z Was prowadzi ciążę w warszawskim invimedzie u dr D.?
Jestescie zadowolone?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaskam Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: 194.181.134.* 22.12.08, 14:26
      Dr Dworniak prowadził całą moją ciążę (in vitro). Jestem bardzo
      zadowolona. Dr jest bardzo dokładny, wnikliwie analizował kązde moje
      wyniki czy USG. Ja spotykałam się z nim w Babce medice albo w
      ProLife na Saskiej Kępie. Razem dobrneliśmy do szczęśliwego
      zakończenia zwieńczonego narodzinami mojej małej kruszynki. Gorąco
      polecam.
      • kalm-arek Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak 22.12.08, 16:25
        a in vitro mialas w invimedzie? tez prowadzone prze niego?
        • Gość: kaskam Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: 194.181.134.* 23.12.08, 13:48
          Tak, leczyłam się właśnie u dr Dworniaka i to on przeprowadził
          zabieg po konsultacji z dr Rokickim bo po lekach były małe
          komplikacje ale wszystko szczęśliwie się skonczyło. Pierwszy raz i
          pełen sukces. Ten mały sukces leży teraz koło mnie i szeroko się
          uśmiecha.Pozdrawiam i zyczę Wesołych świąt.
          • Gość: joach30 Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: *.acn.waw.pl 29.12.08, 13:54
            Kaskam jeśli jeszcze tu zagladasz to napisz coś więcej o prowadeniu
            ciaży przez dr D. Ja też jestem jestem jego pacjentką z invimed,
            teraz prowadzę u niego ciążę w babka medica. Nasza współpraca układa
            się dobrze, ale mnie osobiście martwi fakt, że dr nie pracuje w
            żadnym szpitalu. Tyle się nasłuchałam o problemach z dostaniem się
            do szpitala, o byciu anonimowym pacjentem z ulicy itd. Napisz mi jak
            to sie u Ciebie odbywało dalej. Czy dr polecał Ci jakiś szpital?
            Doradzał Ci sposób porodu naturany czy cc? Czy konsultował swoje
            opinie z usg z innymi lekarzami? I wogóle gdzie rodziłaś? Jak było?
            Poza tym gorąco pozdrawiam i gratuluję szczęśliwego finału. Ja ledwo
            docieram do półmetka a już mam tyle stresu i obaw w sobie. Każda
            informacja będzie cenna.
            • Gość: kaskam Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: 194.181.134.* 29.12.08, 15:08
              U mnie cała ciąża przebiegała bez problemu dlatego dr nie widział
              powodu aby poród odbywał się w jakiś szczególny sposób, Urodziłam
              naturalnie. Fakt że troszeczku przenosiłamciąże i urodziłam 12 dni
              po terminie i poród był wywoływany ale to nie jest nic
              nadzwyczajnego.Rodziłam w październiku więc w Warszawskich
              szpitalach nie było już takiego oblężenia.Dr nie polecił mi żadnego
              ze szpitali ale z mężem zdecydowaliśmy się na Inflendzką
              i tam też chodziliśmy do szkoły rodzenia (darmowej) pani Beaty
              Szol - gorąco polecam - świetna sprawa.Poród miałam szybki i łatwy
              ale to pewnie za sprawą znieczulenia zewnątrzoponowego które
              naInflandzkiej jest za darmo.
              Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.Pozdrawiam.
              • kalm-arek Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak 29.12.08, 16:06
                dziewczyny, czy dobrze rozumiem ze w invimedzie doktor nie
                poprowadzi ciąży tylko skieruje mnie gdzie indziej gdzie przyjmuje?
                • Gość: joach30 Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: *.acn.waw.pl 29.12.08, 16:56
                  Dobrze rozumiesz. W końcu invimed to klinika leczenia niepłodności,
                  a gdy zajdziesz w ciażę problem niepłodności w jakimś sensie jest za
                  Tobą. Myślę, że to głównie ze względu na inne pacjentki, które nadal
                  czekają na spełnienie swojego marzenia. Sama czułabym się źle
                  paradując w poczekalni z moim brzuszkiem przed spragnionymi ciąży
                  oczami innych kobiet, które nadal walczą. Wiem jak różnie ja
                  reagowałam gdy byłam na ich miejscu. Raz taki widok cieszył, raz
                  drażnił i dołował. Mnie dr D zapytał czy chce prowadzić ciąże u
                  niego i poinformował mnie gdzie w takim razie spotamy się następnym
                  razem.
                  • kalm-arek Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak 29.12.08, 17:06
                    w zupełności się z Tobą zgadzam! Ja też czuła bym się niekomfortowo
                    w takiej sytuacji, tym bardziej że sama przez nią przechodziłam.
                    Dziękuję Ci bardzo za informację. Jak rozumiem byłaś zadowolona z
                    prowadzenia ciąży przed dr D?
                  • kalm-arek Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak 29.12.08, 17:48
                    a czy mozecie mi jeszcze napisac jak czesto dr D przyjmuje w medice
                    i jakie są u niego ceny wizyt. Z góry dzieki
                    • Gość: joach30 Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: *.acn.waw.pl 29.12.08, 19:18
                      wizyty mam co 3 tygodnie. Z tego co wiem jest on w babka medica co
                      tydzień w środy. Na każdej wizycie zleca mi do zrobienia morfologię,
                      badanie ogólne moczu, czasem dodatkowo jakieś inne badania. Na
                      każdej wizycie jest najpierw badanie ginekologiczne, ogoląda wyniki
                      badań, które przynoszę ze sobą, a później w innym gabinecie USG.
                      Każda wizyta kosztuje 150zł, w tym jedno USG z nagraniem miałam za
                      300zł. Przynajmniej jak do tej pory. Ogólnie jestem zadowolona ze
                      współpracy z dr D, zarówno w invimedzie jak i teraz. Martwi mnie
                      jedynie fakt, że nie pracuje on w żadnym szpitalu i nie będzie go
                      wrazie czego przy mnie podczas porodu. Ale chyba sama siebie
                      niepotrzebnie nakręcam, bo przyznam że im bliżej tym bardziej boję
                      się porodu. Pozdrawiam.
                      • Gość: joach30 Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: *.acn.waw.pl 29.12.08, 19:29
                        Kaskam dlaczego zdecydowałaś się na Inflandzką? Czy miałaś poród
                        rodzinny? Ilu osobowe są sale? Czy byłaś zainteresowana prywatną
                        opieką położniczą po porodzie? Jesli tak to ile płaciłaś dodatkowo
                        położnej? I wogóle jak to się odbywa? Czy byłaś wcześniej w tym
                        szpitalu czy poprostu jak nadszedł to się tam zgłosiłaś? Czy do
                        szkoły rodzenia na Inflandzkiej trzeba zapisywać się wcześniej?
                        Jeśli tak to ile wcześniej? W jakich godzinach są te zajęcia? Bońku
                        tyle mam pytań.Coraz bardziej się nakręcam. Dzięki za odzew.
                        • Gość: kaskam Re: prowadzenie ciąży po in vitro dr Dworniak IP: 194.181.134.* 30.12.08, 19:23
                          Najpierw wybrałam szkołę rodzenia, własnie na Inflandzkiej bo
                          miałam blisko od pracy, a potem tak mi sie tam spodobało ze
                          pomyślałam że właśnie tam chciałbym rodzić.
                          Zapłaciliśmy za poród rodzinny 400 zł (mieliśmy 100zł zniżki ze
                          względu na to że uczestniczyliśmy u nich w szkole rodzenia).
                          Położnej nie mieliśmy swojej ale ta na którą trafiliśmy (Pani
                          Małgosia) była super. Potem trafiłam na salę położnictwo
                          na salę 4 osobową, ale tu też byłam bardzo zadowolona, bo
                          dziewczyny były bardzo pomocne
                          Szkołę rodzenia znalazłam w internecie i tam są wszystkie
                          informacje. Pozdrawiam.
                      • Gość: zyta cena wizyty IP: *.chello.pl 12.03.09, 12:58
                        150 wizyta + 300 za kazde usg. tzn. w cene wizyty nie wchodzi usg? a badania w
                        babka medica czy w invimedzie
                        • elektra13 Re: cena wizyty 14.03.09, 23:17
                          Ja tez prowadzilam ciąże u dr Dworniaka (czas przeszły bo we wtorek
                          mam umówiona cc). Jestem po inseminacji w invimedzie i na
                          prowadzenie ciąży doktor mnie "przeniósł" do babca medica. Bardzo go
                          polecam. Nie jest histeryczny (a spotkałam kiedys jedna taka ginke
                          która w ciąży najlepiej to by i oddychac zabroniła), wszystko
                          wyjasnia, czasem był nawet zdziwony że pytań nie mamy. Wizyta
                          kosztuje 150zł i w tym jest krótkie usg (on to nazywa "to zajrzyjmy
                          co u dziecka"). 300zł kosztuje usg genetyczne, umawialismy sie na to
                          osobno, na odrebna wizytę, dostalismy wtedy płytę.
                          Podoba mi sie tez u niego że nie obraża się (jak wiekszość) jesli
                          cos sie konsultuje u kogos innego tylko sam to zaleca. Np na usg
                          połówkowe wysłał nas do kogos innego. A jak na koniec sie okazało że
                          wyszła mi cukrzyca to dostałam od niego zalecenia ale na kolejnej
                          wizycie pytał mnie czy byłam u diabetologa konsultować.
                          Po rodzeństwo dla młodego na pewno zgłosimy sie do dr Dworniaka!
                          • Gość: joach30 do elektra IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 09:36
                            Elektra, mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz choć pewnie nię
                            będziesz miała teraz dużo wolnego czasu. Powiedz mi kochana dlaczego
                            masz cc? Czy są do niego wskazania czy jest to Twój wybór, życzenie?
                            Czy dr Dworniak zalecał cc? Ja jestem dopiero w 29tc ale strasznie
                            świruję. Póki co ciąża prowadzi się bez zarzutu, ale ja mam
                            wątpliwości czy powinnam rodzić naturalnie. Mam wrazenie że przy cc
                            jest znacznie niej możliwości do komplikacji i do tego żeby coś nie
                            tak stało się z dzidziusiem. Powodzenia i odezwij się w wolnej
                            chwili.
                            • elektra13 Re: do elektra 24.03.09, 21:51
                              Mam astmę i przy wysiłku dostaje duszności. Zarówno Dworniak jak i
                              mój prowadzący pulmunolog twierdzili, że astma nie jest wskazaniem
                              do cc (i z tego co wiem to rzeczywiście nie jest) ale ja
                              panikowałam, że zaczne sie dusić podczas porodu (przeciez to ogromny
                              wysiłek) i mały sie poddusi albo udusi. Więc poszłam do innego
                              pulmunologa na konsultację i on mi dał zaświadczenie że ze względu
                              na ryzyko duszności należy rozważyć cc. Pojechałam z tym
                              zaświadczeniem na Żelazną i tam lekarka z przychodni przyszpitalnej
                              stwierdziła, że jeśli ja tak chce i mam takie zaświadczenie to ona
                              mnie kwalifikuje bo tak rzeczywiście bezpieczniej. Wyznaczyła mi
                              termin i po sprawie. Dworniak tego nie skomentował, zaakceptował
                              moja decyzje i opinie tego pulmunologa.
                              I teraz, tydzień po cc, uważam że to była jedna z lepszych decyzji
                              mojego życia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka