31.12.12, 12:17
Witam
Mamy ochotę (dwie dorosłe osoby) wybrać się w styczniu (może lutym) na czeską stronę Karkonoszy. Istotne jest to, że nie jesteśmy narciarzami, chodzi nam o wyjazd rekreacyjno- spacerowy. Czy Mała Upa to dobra miejscówka? Czy będzie gdzie chodzić i co robić? Czy potrzebne są rakiety śnieżne, czy starczą dobre buty? Czy trzeba mieć jakieś kijki np. do nordica?
Oczywiście nie upieramy się przy Małej Upie, może ktoś mógłby zaproponować alternatywne miejsce?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katja_24 Re: Mała Upa 02.01.13, 13:16
      Bylam tak raz kilka lat temu, przejazdem i po czeskie piwo ;) Szczezrze mowiac, to nie zwiedzalam jakos szczegolnie dokladnie, jedynie rzucilam okiem, ale zapamietalam to miejsce jako zad-iUpie ;) Zywej duszy na ulicach, zaspy wielkosci samochodu, jeden sklep polaczony z czyms w rodzaju knajpy. Z miejscowa elita w srodku, rzecz jasna. Ja bym poszukala czegos innego.
      • isabelka20 Re: Mała Upa 05.01.13, 10:55
        zgadzam się z poprzedniczką. Byłam również przejazdem w wakacje w Małej Upie i naprawdę nie ma tam absolutnie nic ciekawego. Za to mi osobiście podobał się Pec (niewiem czy tak się dokładnie pisze). Jest to niewiele dalej, ale już widoki całkiem inne i do zwiedzania dużo przyjemniejsze miejsce. Ja również jestem z tych czysto rekreacyjno-spacerowych tym bardziej, że mam 7 letnie dziecko, które nie jest fanem górskich wypraw. Małej Upy nie polecam.
    • polityk432 Re: Mała Upa 22.03.13, 13:54
      Mała Upa to fajne miejsce, ale no jak już będziecie w Karkonoszach to lepiej zobaczyć więcej. Możecie przecież zwiedzić Karpacz, Jelenią Górę, Szklarską Porębę. Nie wiem, czy chcecie jedynie pojeździć na nartach, czy może będziecie mieli ochotę zwiedzić jeden z dziesiątek pałacyków na Dolnym Śląsku.

Pozdrawiam Adam Kowalski www.karpacz.net/noclegi/weekend_we_dwoje-901

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka