ostry77 29.05.07, 10:17 Hej Wybieram się na długi czerwcowy week do Zakopanego planowałem wejść na Kościelec od Hali Gąsienicowej. Jakie teraz tam warunki panują. Proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfadam Re: Kościelec - warunki 29.05.07, 10:34 Dzisiejszy komunikat TPN mówi " W wyższych partiach Tatr, na wielu szlakach zalegają jeszcze płaty śniegu, które na północnych stokach i w miejcsach zacienionych mogą być twarde. Nierozważne wejście na taki płat śniegu grozi niebezpiecznym w skutkach poślizgnięciem." Podejście na Kościelca jest od północy i bedzie oblodzone, biorąc pod uwagę że ten szlak jest dośc waski to bez odpowiedniego doświadczenia i sprzętu odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kościelec - warunki 29.05.07, 16:46 łojezuniu,ale mosz wielgi problem. pójdzieśz se do doliny, zobaczysz jak jest, nioe pójdziesz na koscielec-to se znajdziesz inną trasęchyba zed jesli kościelec nie bedzie się nadawał-to całkiem zrezygnujesz z wyjazdu.. Odpowiedz Link Zgłoś
piwekk Re: Kościelec - warunki 29.05.07, 18:02 byłem na kościelcu kilka dni temu bodajże 5 czy 6, zero problemu wchodziłem na karb żółtym szlakiem od murowańca, lezy troszkę śniegu, ale nie ma najmniejszego problemu, na sam kościelec z karbu wszedłem w 30 minut, po drodze robiąc fotki kozicom i świstakom, gorzej z zejściem, nie radzę małym kościelcem tylko tą samą drogą, za dużo śniegu, sam zjechałem dwa trzy metry, a widziałem jak ktoś pojechał dużo więcej. tyle. dla mnie bułka z masłem. to samo z giewontem np ;))zero problemu Odpowiedz Link Zgłoś