Dodaj do ulubionych

Z Torunia do Zakopanego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 15:47
Czy ktoś może polecić mi którędy jechać samochodem z Torunia do Zakopca, w
miarę bezpieczną trasą, może ominąć krajową 1-kę (jak?)? Będę wdzięczna za
każdą radę:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 29.07.03, 18:15
      Niestety - najrozsądniej jechać przez Włocławek , Łódź , Częstochowę ,
      autostradą A4 pod Kraków , i dalej - prosto do Zakopanego. ( a może stety , bo
      to dobra jak na nasze warunki droga )
      • Gość: Pluszak Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.zachem.com.pl / 10.10.2.* 30.07.03, 12:19
        Ja bym też polecił ta trasę, no a za Siewierzem za Częstochową skierowal bym
        sie na Kraków przez Olkusz a potem w K-wie na Zakopianke i dalej to juz prosto
        jak strzała pod samiuśkie Tatry (to jest najkrótsza trasa)
        • Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.07.03, 15:32
          Odrobinę bliżej , ale jakość tej drogi + konieczność przejazdu przez C.K.
          Kraków - dyskwalifikuje w/g mnie ten wariant
        • Gość: Gosia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 15:17
          A z Częstochowy przez Myszków, Zawiercie, Olkusz Trzebinię i dalej na Wadowice?
          A potem w kierunku na Suchą Beskidzką? Przejazd przez Kraków rzeczywiście
          przeraża.
          A tak wogóle to wielkie dzięki za rady
          • Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 31.07.03, 16:16
            Nie komplikuj sobie życia. Przejazd przez C.K. Kraków w wariancie autostradowym
            nie występuje !!! Wyjeżdzasz z autostrady prosto na dwupasmowy odcinek
            zakopianki. ( Piękny C.K. Kraków z jego rozp********ymi drogami zostaje z
            boku... )
            Wariant Orawski ( przez Wadowice , Suchą Beskidzką i przełęcz Krowiarki ) jest
            owszem - piękny krajobrazowo , tyle że droga nieco kiepska . Ale jeśli chcesz -
            to czemu nie .... Będzie dłużej o 2 godziny.
          • Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 31.07.03, 16:20
            Gość portalu: Gosia napisał(a):

> A z Częstochowy przez Myszków, Zawiercie, Olkusz Trzebinię i dalej na
            Wadowice?
            >
            > A potem w kierunku na Suchą Beskidzką? Przejazd przez Kraków rzeczywiście
            > przeraża.
            > A tak wogóle to wielkie dzięki za rady

A jeżeli już tędy , to lepiej jechać prosto z Częstochowy w kierunku Katowic ,
            a potem - na Wadowice ( po co komplikować ???? Droga przez Zawiercie na Olkusz
            to dramat... ))
    • Gość: pusia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: 213.76.0.* 29.07.03, 22:25
      Ja jechałam z Olsztyna przez Radom, Kielce. W Krakowie kawałek autostradą,
      obwodnica miasta. Droga jest bardzo dobra, szczególnie w okolicach Kielc,
      najgorzej jest koło Warszawy.
      • Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.07.03, 15:34
        Tyle , że Toruń nie leży w pobliżu "siódemki" ......
    • Gość: Gosia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 13:20
      Dzięki za rady (te dość "gwałtowne" też;-)))). Pozdrawiam wszystkich kierowców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka