Gość: Gosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 15:47 Czy ktoś może polecić mi którędy jechać samochodem z Torunia do Zakopca, w miarę bezpieczną trasą, może ominąć krajową 1-kę (jak?)? Będę wdzięczna za każdą radę:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 29.07.03, 18:15 Niestety - najrozsądniej jechać przez Włocławek , Łódź , Częstochowę , autostradą A4 pod Kraków , i dalej - prosto do Zakopanego. ( a może stety , bo to dobra jak na nasze warunki droga ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluszak Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.zachem.com.pl / 10.10.2.* 30.07.03, 12:19 Ja bym też polecił ta trasę, no a za Siewierzem za Częstochową skierowal bym sie na Kraków przez Olkusz a potem w K-wie na Zakopianke i dalej to juz prosto jak strzała pod samiuśkie Tatry (to jest najkrótsza trasa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.07.03, 15:32 Odrobinę bliżej , ale jakość tej drogi + konieczność przejazdu przez C.K. Kraków - dyskwalifikuje w/g mnie ten wariant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 15:17 A z Częstochowy przez Myszków, Zawiercie, Olkusz Trzebinię i dalej na Wadowice? A potem w kierunku na Suchą Beskidzką? Przejazd przez Kraków rzeczywiście przeraża. A tak wogóle to wielkie dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 31.07.03, 16:16 Nie komplikuj sobie życia. Przejazd przez C.K. Kraków w wariancie autostradowym nie występuje !!! Wyjeżdzasz z autostrady prosto na dwupasmowy odcinek zakopianki. ( Piękny C.K. Kraków z jego rozp********ymi drogami zostaje z boku... ) Wariant Orawski ( przez Wadowice , Suchą Beskidzką i przełęcz Krowiarki ) jest owszem - piękny krajobrazowo , tyle że droga nieco kiepska . Ale jeśli chcesz - to czemu nie .... Będzie dłużej o 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 31.07.03, 16:20 Gość portalu: Gosia napisał(a): > A z Częstochowy przez Myszków, Zawiercie, Olkusz Trzebinię i dalej na Wadowice? > > A potem w kierunku na Suchą Beskidzką? Przejazd przez Kraków rzeczywiście > przeraża. > A tak wogóle to wielkie dzięki za rady A jeżeli już tędy , to lepiej jechać prosto z Częstochowy w kierunku Katowic , a potem - na Wadowice ( po co komplikować ???? Droga przez Zawiercie na Olkusz to dramat... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: 213.76.0.* 29.07.03, 22:25 Ja jechałam z Olsztyna przez Radom, Kielce. W Krakowie kawałek autostradą, obwodnica miasta. Droga jest bardzo dobra, szczególnie w okolicach Kielc, najgorzej jest koło Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.07.03, 15:34 Tyle , że Toruń nie leży w pobliżu "siódemki" ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Z Torunia do Zakopanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 13:20 Dzięki za rady (te dość "gwałtowne" też;-)))). Pozdrawiam wszystkich kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś