Dodaj do ulubionych

szczepienie

12.07.11, 09:14
Witam wszystkich.
Po prawie 6 m-cach odwlekania szczepienia mojego synka na DTP+WZWB+Polio zbliża się moment tegoż właśnie szczepienia. Chciałabym się dowiedzieć jak do niego przygotować dziecko. Forum przeczytałam wzdłuż i wszerz jednak więcej jest debat na temat zasadności szczepień niż porad jak złagodzić ich skutki. Po wnikliwej lekturze za i przeciw zdecydowałam, że dziecko zaszczepię. Proszę więc o informację jak zastosować homeopatię aby zmniejszyć dolegliwości poszczepienne.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • m.war Re: szczepienie 12.07.11, 09:40
      dolegliwość poszczepienna mojego dziecka to autyzm. powiem Ci, że ciężko się to zmniejsza.
    • wiktor.online Re: szczepienie 12.07.11, 09:42
      Czyli chcesz siedzieć na dwóch krzesłach jednocześnie? Taka proba moze kończyc się upadkiem na podłogę.
      Zeby zrozumiec jaki lek bedzie pomocny wlasnie Twojemu dziecku jako profilaktyka wystąpienia powikłań poszczepiennych trzeba konsultowac to z lekarzem homeopata i decydowac indywidualnie
      • agakostek Re: szczepienie 12.07.11, 10:27
        Miałam na myśli takie dolegliwości jak podwyższona temperatura, drażliwość, itp.. Wyczytałam, że można je ograniczyć podając Thuyę, jednak nie wiem w jakiej potencji, ilości i w jakim czasie. Na forum są informacje różniące się sposobem dawkowania.
        Nie chcę siedzieć na dwóch krzesłach jednocześnie. Jestem matką i po prostu chcę dla swojego dziecka jak najlepiej. Jeśli jest taka możliwość to chcę z niej skorzystać.
        Nie chcę tu wywoływać kolejnej dysputy bo nie zmienię niczyjego zdania na temat szczepień ponieważ nie mam takich kompetencji. Proszę tylko o radę.
        • m.war Re: szczepienie 12.07.11, 10:48
          Wiktor ma na myśli to, że ciężko Ci będzie pomóc. jak podawać tuję jest w kilku miejscach na forum. Tyle, że nikt nie da ci gwarancji, że takie podanie tuji coś zmieni.
          • agakostek Re: szczepienie 12.07.11, 11:09
            Nie oczekuję gwarancji. Chciałabym wiedzieć kiedy i jaką tę thuję podać ponieważ kilka osób wypowiadało się iż u ich dzieci wystąpiły objawy w obrazie thuji i w konsekwencji do szczepienia nie doszło. Więc czy podawać ją tydzień wcześniej, dzień przed czy też w dniu szczepienia?
            Być może tak jak "mówicie" thuja nie przyniesie rezultatu ale jeśli jest choć cień szansy...
            • perlai Re: szczepienie 12.07.11, 22:02
              to chyba lekarz powinien decydować, jaki lek podać i jak dawkować. nie tylko thuja "łagodzi" skutki szczepień, ale także silicea, tuberculina, sulphur i kilka innych. poza tym to "łagodzenie" skutków czasami trwa bardzo długo i nie jest do końca skuteczne. niepożądane odczyny poszczepienne to nie tylko gorączka, rozdrażnienie i pokrzywka, ale też inne objawy, które mogą wystąpić do 60 dni po szczepieniu (a w przypadku szczepienia na gruźlicę NOP-y mają 24 miesiące na objawienie się) - można o tym przeczytać nawet w rozporządzeniu min. zdrowia dot. niepożądanych odczynów poszczepiennych.
              • wiktor.online Re: szczepienie 12.07.11, 22:25
                perlai napisała:

> to chyba lekarz powinien decydować, jaki lek podać i jak dawkować. nie tylko th
                > uja "łagodzi" skutki szczepień, ale także silicea, tuberculina, sulphur i kilka
                > innych.

Tak
    • agakostek Re: szczepienie 13.07.11, 13:35
      w taki razie kiedy iść do lekarza przed szczepieniem czy po? Przed szczepieniem nie wiadomo jak dziecko na nie zareaguje i w związku z tym nie wiadomo co podać, natomiast po - może być problem z szybkim dostaniem się do lekarza w razie gwałtownej reakcji.
      kiedy podać thyję, sulfur a kiedy siliceę? jakie mają działanie w przypadku szczepienia? chciałabym w razie czego w miarę szybko pomóc dziecku zanim trafimy do lekarza.
      • wiktor.online Re: szczepienie 13.07.11, 13:44
        Przed szczepieniem trzeba pojsc do lekarza homeopaty. On wszystko wytlumaczy po konsultacii. Oczewiscie jesli ma odpowiedni poziom wiedzy homeopatycznej
      • perlai Re: szczepienie 13.07.11, 20:34
        zdecydowanie przed szczepieniem.
        nie można w jednym zdaniu określić, kiedy podaje się dany lek "na szczepionkę". decyduje o tym szereg objawów i potrzeba dużo wiedzy i doświadczenia. nie masz możliwości pomocy dziecku bez konsultacji lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka