06.03.12, 14:35
Przeczytałam sobie to forum<i to drugie p. Wiktora> od deski do deski chyba w poszukiwaniu czegoś dla mojej córki. lat 4. Po infekcji ucha i migdałów<wielkieeee i ogromne węzły chłonne> młodej został gdzieś "uwięziony" katar i takie trochę kaszel, który sugeruje, ze wydzielina jest, ale się nie odrywa. Leczenie było z medycyny konwencjonalnej i z antybiolem - poskutkowało szybko, ale własnie nie do końca, bo ucho, migdały i węzły w dużo lepszym stanie, jeszcze trochę powiększone<mała oddcha przez usta, chrapie w nocy>, natomiast dziecko "rzęziło" gdzieś tam w środku i nie pomagały żadne mukolityki. Aha, oskrzela i inne czyściutkie<zresztą jak zawsze>
Po lekturze zdecydowałam się podać córce Apis 15ch i strictę 5 ch, bo wydawało mi się, że to najbliżej jej dolegliwości.
Podałam w nocy, pod język<spi na boku z otwartą buzią, więc podjezykowo do samego rozpuszczenia;)> i już w nocy słyszałam, że oddech się zmienił na bardziej "zagilany".
Rano okazało się, że smarki swobodnie odpływają nawet same<gil wisiał aż do brody;).

Teraz mam pytanie - skoro apis i stricta pomogły, to już nie dawać prawda? Chyba, ze by się znów "zapchała". Zwykle jak wydzielina odchodzi już swobodnie nie robię nic oprócz pilnowania czyszczenia noska.

Córka jest z tych raczej nie chorujących, nawet w przedszkolu się nie pogorszyło<pomijając pierwsze 5 mies życia, gdzie trochę się działo, bo urodziła się jako skrajny wczesniak, to nie brała odtąd nigdy żadnych antybiotyków, sterydów, czy leków przeciwazaplnych> zwykle tylko lekkie katary i kaszle, które "leczę" wodą morską, immunaronem<syrop z aloesu, aronii, maliny i takich tam> i ew przy cięższych przypadkach syropem z prawoślazu i psikiem haskoseptu w gradło i taka infekcja trwa u niej 3-5 dni. Takie cos ma po raz pierwszy.

Pozdrawiam użytkowników:)
Obserwuj wątek
    • m.war Re: Witam:) 07.03.12, 13:58
      żeby dobrać lek dziecku potrzebna jest konsultacja u homeopaty. lek dobiera się do człowieka a nie do choroby. trudno ocienić czy to co podałaś dziekcu zadziałało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka