Dodaj do ulubionych

Autyzm-Sulfur

27.08.14, 20:26
Kto mi pomoze?Mam dziecko chore na autyzm,kiedys jezdzilismy do Dr.Bross i probowalismy roznych "kulek" w tym tez Sulfur. Lekarka powiedziala mi,ze będzie dobrze jak przeczytam ksiazke "Typy dzieci" i sama pomoge w wyszukaniu jaki charakter ma dziecko.Wtedy jednak było ono jeszcze małe i nie wiedziałam co jest jego charakterem a co powoduje autyzm-jakie zachowania.Po kilku latach przeczytałam ksiazke jeszcze raz i jest na 100% SULFUREM!!! Chcialabym pojechać do Dr.bross ,ale po kilku latach terapii dziecka nie stać mnie na to,na wizyte,sama wychowuje niepełnosprawne dziecko. gdzie mogę kupic ten lek bez recepty i w jakiej dawce podac?wtedy dostaliśmy kulki Sulfur 1000 ,ale dziecko wypluło polowe,potem przerwallismy z braku pieniędzy leczenie i zbyt duza odleglosc.
jakie mogą być "skutki" uboczne podania ?wiem,ze zawsze jak zadziała pojawia się pogorszenie..pomóżcie proszę!
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Autyzm-Sulfur 28.08.14, 10:35
      Leki homeopatyczne nie powodują negatywnych skutków ubocznych.
      Mogą spowodować tzw "pogorszenie początkowe", które uważa sie za objaw pozytywny. Jednakże pojawienie się takiego pogorszenia nie jest regułą. Ono nie musi się pojawić. Jego brak nie oznacza, że lek jest źle dobrany.
      Hahnemann doszedł do wniosku, że podawanie leków w potencji dziesiętnej czy setnej nie jest właściwe. Dlatego zapoczątkował potencje pięćdziesięciotysięczne, tzw LM, które podaje się kilka razy dziennie.
      Aby określić potencję i częstotliwość podawania leku homeopatycznego należy przeprowadzić wywiad homeopatyczny u homeopaty lub nawet na odległość.
      Samo stwierdzenie, że Twoje dziecko na pewno jest typem "Sulfur" czy to, że kiedyś podawano mu Sulfur C1000 nie wystarczy dla określenia dawkowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka