Dodaj do ulubionych

Zatkany nos w nocy u 3 - latka

09.10.14, 15:10
Witam,
Sporom było już na ten temat, ale moje pytanie jest następujące: czy trzy dni po Pulsatilli 30Ch mogę podać Sulfur 30ch?
Dziecko od pól roku ma mniej lub więcej zatkany nos w nocy i nad ranem kaszle. Słyszę, że cos ma w nosie w nocy, raczej gęstego. Problemy zaczęły się od pojawienia się pasożytów. Wszyscy się leczyliśmy i obecnie jesteśmy po kuracji Zentelem. W biorezonansie nic nie wychodzi.
Lekarz zalecił 3 kulki Pulsatilla 30ch a jak nie pomoże to sulfur. Nie wiem tylko czy mogę podać po pulsatilli? Czy w dzień mogę podawać stica pulm. 5ch?
Dziecko jest żywe, aktywne w dzień a nad ranem masakra. Koło 7 domaga się letniego mleczka a potem robi rzadką kupę - tak przez ostatnie 4 dni. Czasem po tym mleku kaszle sucho.
Będę wdzięczna za wszelkie rady, sugestie. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 09.10.14, 16:59
      Skoro byłaś u homeopaty to jemu zadaj te pytania. Na podstawie tego co tu napisałaś nie można nic powiedzieć o dziecku.
      Biorezonans nie jest badaniem rozstrzygającym o tym czy w organizmie są robaki czy nie.
    • blaue777 Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 12.10.14, 19:45
      Może to zatoki? Moja teraz na zapchany nos bierze sinusit. Do tego płuczę jej nos (sinus rinse albo tańszy fixsin) i z każdym dniem jest lepiej. A wcześniej jak katar spływał i wywoływał kaszel to brała sulfur.
      • madlena99 Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 24.10.14, 09:34
        Dziękuję za radę. Od kilku dni obserwuję synka. Z lekarką konsultowałam się telefonicznie. Zaleciła lymphomyosot 3x1, daję od 10 dni ale nie widzę różnicy. Ostatnio dostawał też dwukrotnie pulsatille 30ch 5gr co 10 dni, lekarka zaleciła, ale nie pomogło to. Mam obserwować. Nie zdecyduję się na wizytę, bo nie chcę żeby coś podłapał u lekarza bo jest zdrowy.
        Spróbuję teraz ten sinusit. W dzień oddycha przez nos, czasem mam wrażenie, że delikatni mówi przez nos. Raczej więc to nie są migdałki, ale lymphomyosot będę kontynuować - mam dawać 6 tygodni. Nie choruje, nie ma ropnych infekcji. W nocy furczy mu w nosie i zaczyna oddychać przez usta. Gili jest mało, rano są suche zaschnięte przeźroczysto-białe. Skarży się nad ranem, że ma sucho w nosie ale ma nos zatkany. Jak położy się na wznak to ma suchy kaszel.
        W biorezonansie wychodzą znów grzyby albicans, dołączę więc to co już kiedyś dostawał monilia albicans 9ch 3x3gr. Grzyby pewno pojawiły się po lekach na pasożyty. Ale czy grzyby mogą powodować niedrożność nosa w nocy?
        No nic, postaram się zdobyć ten sinusit i zobaczymy:)
        • akownik Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 24.10.14, 10:25
          Wynik badania biorezonansem nie jest wystarczającym argumentem za stwierdzeniem obecności grzybów.
          • madlena99 Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 24.10.14, 15:14
            Pozostawię tą "radę" bez komentarza.
            • akownik Re: Zatkany nos w nocy u 3 - latka 24.10.14, 16:03
              Wyniki badań wykonanych biorezonansem należy potwierdzić w inny sposób. Opieranie sie tylko na wyniku badania biorezonansem prowadzić może do błędnych wniosków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka