Dodaj do ulubionych

Syrop Sedalia!!!!

22.11.04, 16:28
Moj 8 mczny synek ząbkuje i jest bardzo niespokojny i rozdrażniony budzi sie
w nocy z płaczem np. dzisiaj budził sie co godzine. Czy moge podać ten syrop.
Wiem ze na ząbkowanie podaje sie chamomilla w granulkach ale moze ten syrop
pomoze spokojnie spać.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Syrop Sedalia!!!! 22.11.04, 17:16
      Spróbować możesz, jeśli akurat masz w domu, najwyżej nie pomoże:) (uśmiech nie
      był cyniczny:P choć po zarwanej nocy pewnie ciężko go zinterpretować inaczej,
      hehe). Jak się uda, to odmelduj, może będzie drugi skuteczny kompleks na
      ząbkowanie (bo na razie mamy doniesienia o dagomedzie, że spoko kulki)
      Powodzenia!

16%VOL
      22%VAT
      • dora1976 Re: Syrop Sedalia!!!! 23.11.04, 08:21
        Nie wiem czy pomogło znaczacej poprawy w nocy nie było ale w dzien jakby
        spokojniejszy sie zrobił. Mam tez problem z tym ze maluch sie wybudza ze
        strasznym płaczem i nie mozna go uspokoic, nie wiem jakia jest tego przyczyna
        ale raczej nie zeby, trwa to juz dosyc długo. Myslałam ze moze ten syropek go
        uspokoi. Moze ma jakies straszne sny? sama juz nie wiem. Daje tez chamomilla 15
        w ciagu dnia ale nadal strasznie sie slini gryzie wszystko co popadnie a zeba
        jeszcze nie widac.
        • very_martini Re: Syrop Sedalia!!!! 23.11.04, 11:37
          A jak tak płacze w nocy, jest cokolwiek, co jest w stanie go uspokoić chociaż
          trochę? Cokolwiek.

16%VOL
          22%VAT

• dora1976 Re: Syrop Sedalia!!!! 23.11.04, 14:37
            Ale chodzi o metody uspokojenia czy jakies środki? staram sie go lulać ile sie
            da ale czasem nie pomaga i musze go obudzić całkowicie i go zająć czymś wtedy
            sie uspokaja chwile sie pobawi i idziemy dalej spać. Szukam ciągle powodów
            dlaczego tak płacze.
            • beba2 Re: Syrop Sedalia!!!! 23.11.04, 18:27
              Jak dziecko ząbkuje to jest ogólnie rozbite i rozdrażnione. Nie martw się, to
              minie. Teraz jednak trzeba w jakis sposób dziecku ( i mamie ) ulżyc w tym
              upierdliwym okresie :)
              Podawaj to co dotąd jeszcze przez kilka dni i daj znać czy jest jakaś zmiana

P.S. Ostatnio znów wbrew temu, co piszą mądrzy, u dzieciątka mojej koleżanki,
              które męczyło się z kolkami, pomogła chamomilla 30 ( a 15 nie zadziałała wcale).
              • przeciwcialo Re: Syrop Sedalia!!!! 25.11.04, 09:40
                Mojemu Szymkowi tez pomogła Chamomilka 30. Spał duzo spokojniej.
                • dora1976 Re: Syrop Sedalia!!!! 25.11.04, 10:01
                  Sytuacja nadal ta sama a nawet moze gorsza, wczorajsza i dzisiejsza noc były
                  koszmarne tak jakby syropek przynosił odwrotny skutek, było jeszcze gorzej niż
                  jak nie dostawał nic. Wiem że stan moze sie na poczatku pogorszyć ale raczej na
                  chwile. Z\Bede wytrwała i jeszcze pomeczymy sie pare dni a jesli nic sie nie
                  poprawi to chyba odstawie wszystko. Najwidoczniej przyczyna niespokojnego snu
                  tkwi w czym innym.
                  • beba2 Re: Syrop Sedalia!!!! 25.11.04, 16:32
                    Albo spróbuj dagomed 44, albo chamomillę 30.
    • dora1976 Re: Syrop Sedalia!!!! 26.11.04, 16:28
      W tej chwili odstawiłam wszystko i jest bez zmian przyczyna chyba tkwi w czym
      innym, nie będę narazie eksperymentować. Dziękuję za porady i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka