Dodaj do ulubionych

Alergia!!!!

03.02.05, 13:17
Witam wszystkich! Proszę aby wpisały się osoby, które na dobre wyleczyły się
z alergii oczywiście terapią homeopatyczną. Zaczynam, po dwuletnim leczeniu,
wątpić w moc homeopatii - trzeci lekarz, ale tym razem homeopatia klasyczna.
A może również ktoś wyleczył się z astmy, kaszlu powysiłkowego????
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Alergia!!!! 03.02.05, 17:47
      Gddakia, ale chodzi o Ciebie, czy o dziecko? Bo mi tu wyszło, że Wy do dra C.
      chadzaliście - długo to leczył, czy kompleksami i jakie były efekty?

16%VOL
      22%VAT

• gddkia Re: Alergia!!!! 04.02.05, 08:15
        Chodzi o dziecko. Dr C. pożegnaliśmy po 4 miesiącach, wróciliśmy do dr M. i po
        8 miesiącach znów zrezygnowaliśmy (objawy były tłumione niestety). Z polecenia
        w przychodni, rozpoczęliśmy kurację u Pani dr Cz.(minęły właśnie 4 tygodnie).
        Moim zdaniem jest lepiej (i tylko tyle na razie mogę powiedzieć). Kaszel
        powysiłkowy jest, atopia skórna jest ze świądem. Pytam czy opłaca się
        cierpliwie czekać, bo ja już chyba swoje wyczekałam (ale czego się nie robi dla
        dziecka). Dziecko dostało 1 kroplę Sulfur LMVI.
        Dr C leczył kompleksami i lekami pojedynczymi na raz. Efekty kiepskie
        (psychiczne) i nadle dziecko zaczęło łapać choróbska.
        • beba2 Re: Alergia!!!! 04.02.05, 10:45
          Jedną kroplę i koniec??? Tej potencji? No to masz efekt, mmm...czyli brak
          efektu.
          • gddkia Re: Alergia!!!! 04.02.05, 12:51
            To znaczy, że to niska potencja? Minęły dopiero 4 tygodnie. W międzyczasie był
            raz SULFUR 30 CH (2 granulki) i SULFUR 30 CH (4 granulki rozpuszczone w pół
            szkl. wody - duży łyk). Beba, co masz dokładnie na myśli?
            • beba2 Re: Alergia!!!! 04.02.05, 14:01
              Moim zdaniem, zeby ta potencja spełniła swoją funkcję, powinna być podawana
              regularnie ( np. raz dziennie przez kilka tygodni ), a nie jednorazowo.
              • patchwork30 Re: Alergia!!!! 04.02.05, 14:14
                Ale niektórzy homeopaci dają na początek tylko jedną kroplę, żeby zobaczć
                tendencję. Już kilka razy o czymś takim słyszałam. U mnie była reakcja po
                pierwszej kropli. Ale sama brałam je potem codziennie.
                Ola
        • very_martini Re: Alergia!!!! 04.02.05, 16:24
          Gddkia, niedawno czytałam, jak 2 homeopatów naskoczyło na Dolisosie na
          dziewczynę, która napsiała, że alergii nie powinno się leczyć kompleksami, ale
          zdania nie zmienię - to prowadzi do tłumienia, poza pojedynczymi przypadkami,
          które faktycznie udało się kiedyś komuś wyleczyć. Niestety, chorobą tłumioną
          środkami homeopatycznymi wyleczyć jest trudniej, niż taką tłumioną lekami
          konwencjonalnymi.
          Czekaj cierpliwie, jeśli widzisz jakąkolwiek poprawę.
          A kto to pani Cz., to się kurczę nie domyślam. Pani M. to pani Mat....?

16%VOL
          22%VAT

• aniapatryk Re: Alergia!!!! 04.02.05, 14:08
      Wyleczyłam dziecko z alergii pokaramowej i AZS.Pozostały jeszcze jakieś drobne
      uczulenia tylko:)
      • pepa702 Re: Alergia!!!! 04.02.05, 14:31
        U wielu dzieci alergia pokarmowa i AZS (które jest wynikiem alergii pokarmowej)
        mija z wiekiem. Ciekawa jestem czy ktoś z dorosłych został całkowicie wyleczony
        np. z pyłkowicy. I czy jest to potwierdzone np. testami skórnymi, badaniem IgE
        specyficznych itp. nie mówiąc o całkowitym ustąpieniu objawów w okresie
        pylenia. Jeśli chodzi o alergie to niestety mam coraz więcej wątpliwości. Może
        ktoś mnie podniesie na duchu :(
        • very_martini Re: Alergia!!!! 04.02.05, 16:15
          A jedną forumowiczkę wyciągnięto z alergii na pyłki i własny pot, plus córeczkę
          innej forumowiczki (chyba to była alergia skórna, albo AZS, nie pamiętam). O
          innych forumowych doświadczeniach nie pamiętam, jak sobie przypomnę, to napiszę.

16%VOL
          22%VAT

• granna Re: Alergia!!!! 04.03.05, 11:22
          Wtrące tylko, ze nie mija z wiekiem, ale zmienia swoja postac i albo odrazu
          albo poźniej przechodzi w inną forme alergii, np pylkowice.JA jestem tego
          przykladem. Czy się wyleczę to zobaczymy w maju (pod koniec maja zaczynam
          kichac a leczenie zaczęłam w lutym)
      • gddkia Re: Alergia!!!! 07.02.05, 13:52
        Moim zdaniem, jeśli pozostały jeszcze jakieś "drobne uczulenia", to nie
        wyleczyłaś dziecka. Jeśli dobrze pamiętam, to leczysz dziecko u Pana dr Cz.Ale
        jak widać w poniższych odpowiedziach, to nikt do końca nie wyleczył alergii
        homeopatycznie. Czy żaden lekarz nie daje sobie z tym rady??? Chyba jednak
        przestanę wierzyć bezgranicznie w homeopatię:(
        • very_martini Re: Alergia!!!! 07.02.05, 14:00
          Hm... Ja bezgranicznie nigdy nie wierzyłam
          Gddkia, jeśli są JAKIEŚ efekty po kuracji ostatniego lekarza, to może nie
          wszystko stracone?

16%VOL
          22%VAT
    • marciszonka Re: Alergia!!!! 05.02.05, 20:57
      A ja bujam się dwa lata z alergią córki i nie wiem. Tak naprawdę nie wiem, bo
      po pierwsze najwięcej chyba zdziałała dieta i fakt, że córka rośnie. Ale
      miałam, co przyznaję, przez rok do kitu lekarza, teraz mam innego.
      Mam za dużą świadomość tego, jak wiele może być objawów alergii i jak
      niejednoznacznie one mogą wyglądać. I że jak zniknie jeden czy dwa i wydaje
      się, że niby wszystko jest cacy, to za parę lat moze wystąpić trzeci czy
      czwarty taki, że człowiek się będzie modlił, żeby wróciły te pierwsze.
      Optymizmem od tego nie wieje, ale tak to jest.
      Jednak leczę i chociaż nie raz i nie dwa po tych wszystkich doświadczeniach z
      wygadującymi sprzeczne rzeczy lekarzami mam dni, kiedy pytam siebie czy pakuję
      te kulki z sensem. Bo nie jestem homeopatą i nie wiem, a homeopaci rzadko
      tłumaczą, co robią (też nie dziwne, bo trudno pacjentowi jak krowie na granicy
      tłumaczyć dlaczego - wizyty by wtedy miały po pół dnia długości).
      Ale faktem jest, że już na tyle wiem, jak obserwować swoje dziecko, że mała
      jest mozliwość bym nie zauważyła, ze coś działa częsciowo, wcale albo źle.
      I faktem jest, że koniec końców mała wygląda jak okaz zdrowia i nikt kto ją zna
      o tyle o ile nie wierzy, że ma taką alergię i że przez rok lekarz jej potwornie
      nabałaganił w organizmie (aż do akcji wyglądających "neurologicznie").
      Także myślę sobie - rozsądnie, ostrożnie leczyć, a przede wszystkim samemu
      bardzo dużo wiedzieć o objawach swojego dziecka, o alergii wszystko, co się da
      i to nie z gazet ani od koleżanek a z rzetelnej lektury medycznej i to nie
      jednej (bzdurnych ksiązek o alergiach jest max, zaznaczam) i nade wszystko
      konsekwentnie w 100% trzymać dietę i umiejętnie rozszerzać.
      • agaschm Re: Alergia!!!! 08.02.05, 14:58
        A mój syn pozbył się alergii w 100%. W wieku 2 lat zrobiłam mu testy alergiczne
        i okazało się, że uczulony jest prawie na wszystko. W diecie pozostał mu tylko
        ryż i "mleko" w postaci preparatu mlekozastępczego. Alergia objawiała się u
        niego biegunkami i chorobami dróg oddechowych. Od pani alergolog otrzymałam
        leki wziewne i jakieś inne przeciwalergiczne. Syn absolutnie nie chciał pić
        tego "mleka"- cóż za paskudztwo, wogóle w smaku nie przypomina mleka. I wtedy
        właśnie trafiliśmy do homeopaty. Po kilku miesiącach tolerancja pokarmowa była
        już widocznie lepsza, podawałam mu normalne mleko modyfikowane, gdzieś po roku
        leczenia mały zaczął pić normalne mleko. Teraz je wszystko na co ma ochotę i o
        alergii już zupełnie zapomniałam, a minęły już 3 lata od naszej pierwszej
        wizyty u homeopaty.
        Ja też byłam alergiczką pokarmową na mleko, sery, jajka, drób i nawet marchew.
        Potworne męki przeżywałam po spożyciu tychże. Po moich 3 latach kuracji
        pozostały mi jeszcze jajka, które nadal czasami mi dokuczają. Poprawa jednak
        jest ogromna, a ja walczę dalej:)
        • fyde gddkia sprawdz skrzynkę gazetową:-) 08.02.05, 16:31
          :-)
        • julamimi agaschm, aniapatryk 04.03.05, 11:16
          u kogo leczylyscie alergie swoich dzieci?
          pozdr
          • mamamarysi Re: agaschm, aniapatryk 18.03.05, 20:56
            Witajcie
            nie powiało optymizmem... Ja dopiero zaczynam przygodę z homeopatią. Moja
            córeczka (4.5 roku) jest uczulona na roztocza (III klasa), pleśnie, psa, kota,
            leszczynę, brzozę (II klasa) i kazeinę (I klasa). Objawy to sucha, swędząca
            skóra. Dopóki dziecko nie poszło do przedszkola - okaz zdrowia (poza drapaniem
            się - ale noce zawsze przesypiane. W przedszkolu - po trzech dniach katarek,
            potem kaszel. W ub. roku - w październiku zapalenie płuc, w grudniu zapalenie
            płuc (i szpital).
            Potem lepiej - bo kilka infekcji. W tym roku zima znowu - w grudniu zapalenie
            oskrzeli i płuc i w lutym zapalenie płuc. Nie muszę dodawać, że przy każdym
            zapaleniu antybiotyki (dwa na raz). Lekarz alergolog wyklucza zapalenia na
            podłożu alergicznym, po prostu dziecko łapie infekcje, które rozwijają się tak,
            jak się rozwiiają. W ubiegłym roku za drugim zapaleniu płuc zaczęłyśmy jeździć
            do homeopatki. Po jakimś czasie przerwałyśmy kurację. W tym roku od kilku
            tygodni znowu dziecko bierze homeop.
            Co do alergii opróćz Zyrtecu lekarz nam nic nie proponował. Dramatu z tym
            drapaniem nie ma, ale jest męczące - bo jest. Homeopatka powiedziała, że będzie
            odczulać Marysie. Czy takie odczulanie coś daje? Sądząc po postach powyżej -
            nie zawsze...
            Marysia teraz dostaje Infuenzinum, Berberis Vulgaris i Enterol (piszę z
            pamięci, więc mogłam coś przekręcić). Czy mogę dawać jej zioła?
            pozdrawiam M.
            • very_martini Re: agaschm, aniapatryk 19.03.05, 09:20
              Wiesz co, ja myślę, że na razie lepiej zdecydowac się na jedną terapię,
              ewentualnie skontaktować się i z dr Górnicką, i z homeopatą, i zobaczyć, co maja
              do powiedzenia na temat łączenia terapii, bo nie możemy sie tu wtryniać. Ja bym
              zaczęła od tej diety, a dopiero potem jechała dalej. Skontaktuj się z lekarzami,
              jeśli nie widzą przeciwsskazań, to voila.

16%VOL
              22%VAT

• ada.dobra Re: Alergia!!!! 19.03.05, 19:08
          Powiedz prosze gdzie leczyłaś syna.
          • agaschm Re: Alergia!!!! 23.03.05, 10:50
            Ja leczyłam syna u homeopaty klasycznego (zawsze 1 lek, ale kilkakrotnie
            zmieniany). A oprócz alergii pozbyliśmy się również innych cżęsto pojawiających
            się katarów, przeziębień, kaszli itp. - a może to też była alergia???
            pozdrawiam
            Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka