agrafka11 08.08.05, 22:14 Czy ktoś może się pochwalić sukcesami w leczeniu izopatycznym? Z tą całą dietą doktora Werthmanna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamumilu Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 10:46 ja :) dzieci wyleczyłam z grzybicy układu pokarmowego i alergii stosując dietę antyalergiczną i Werthmanna - całkowity sukces odtrąbie za jakieś 2-3 miesiace - ale na razie zniknęły nam wszelkie problemy skórne a to już sukces Odpowiedz Link
granna Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 11:31 NA bliźniczym forum homeopatii klasycznej był post dziewczyny, ktora po leczeniu kompleksami firmy Sanum, które na poczatku przyniosły poprawe, szukała homeopaty klasycznego, gdyż jej dolegliwosci wróciły ze zwiększoną siłą i bodajze doszły nowe. Moze tylko leczenie było niewłaściwie prowadzone... Odpowiedz Link
stapelia Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 13:00 na tym forum byl post Dieta Werthmanna, poszukaj mnostwo informacji tam bylo. Odpowiedz Link
monikx2 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 13:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=18415705&v=2&s=0 Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 20:56 Dziękuję wam za odpowiedź :)) Wywaliłam mnóstwo kasy na leki, do diety się przyzwyczajam, eliminuję powoli różne elementy. Okazuje się, że żywiłam się dotychczas tym wszystkim co jest zabronione, więc zmiana diety przychodzi mi z bólem. Leczę się w Krakowie - macie stąd jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link
stapelia Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 21:38 gdzie sie leczysz??? gadaj!!:)) Odpowiedz Link
beba2 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 22:29 A ja nie lubię izopatii. Jesli ktos lubi wydawać kupę kasy, zamiast groszy na kulki homeo, to proszę bardzo. Ale jak na mój gust efekty nieporownywalne. Odpowiedz Link
mamumilu Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 22:39 no zgadzam sie tylko co zrobisz jak trafisz do lekarza tak leczącego? Dyskutować nad metodami leczenia? Zła jestem o te setki na kropelki Sanum ale co zrobić jak chcesz się wyleczyć - zmieniać lekarza? wcale nie wyjdzie taniej przez pierwsza wizyte... Odpowiedz Link
beba2 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 22:49 No nie żartuj. Nie zastanawiałabym się nawet przez moment nad zmianą lekarza. Wybieram takiego, ktoóry leczy metoda przeze mnie akceptowalną, zamiast ciągnąć z powodu kasy kasy coś co mi nie odpowiada. A zanim ktokolwiek trafi do konkretnego lekarza, to moze się dowiedziec jakim sposobem tenże leczy. Częściowo z tego forum. Odpowiedz Link
5_monika Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 09.08.05, 22:57 mając dostęp do net-u też kiedyś znalazłam leczenie izopatyczne i nie tylko Sanum, lek można zrobić po badaniach np.wydzieliny pacjenta czyli taka izopatia dla 1 osoby.W głowie mi się wtedy zakręciło, ale po chwili ostygłam i poszłam do lekarz homeopaty leczącego zwykłymi kulkami i okazał się to strzał w 10. Później czytając wiele postów o izopatii i lekach izo- myślę, że póki co działa klasyczna homeopatia i nie myślę że nie będę miała nigdy powodu do sięgnięcia po te leki. W kwestii pieniedzy na pewno dużo taniej. Odpowiedz Link
granna Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 07:34 W hopeopatii tez sobie mozna zrobic taki lek, zwie sie chyba bioterapeutyk, czy jakoś tak nie Beba? A ja jak zmieniałam lekarza to zadzwoniłam do niego i bezczelnie wprost zapytałam co i jak :))) Odpowiedz Link
very_martini Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 11:48 Agrafko, a nie leczysz się przypadkiem u dr Ka;)? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
very_martini Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 11:50 A, jeszcze napiszę, że do izopatii mam stosunek taki sam, jak Beba. A w leczenie dietą wierzę jak najbardziej - sprawdzone na sobie (niekoniecznie ta akurat, ale zadziałała) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 18:45 Leczę się w Krakowie , ale nie wiem czy mogę tak po prostu walnąć nazwiskiem w ekran? Odpowiedz Link
beba2 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 18:46 A czemu nie? Zbije Cię ktoś ? ;-) Odpowiedz Link
very_martini Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 20:37 czyżby dr Kowalska? ;-) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 21:46 Może nie zbije, ale może to czyta i pomyśli sobie : " Cholera jasna, to ja ją leczę a ona się na forum pyta czy to skuteczne?" Nie wiem ile ma pacjentek :))) Ale dobrze, podam inicjały Marek L. Odpowiedz Link
stapelia Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 22:25 a czy on czasem na Niskiej nie przyjmuje?? Odpowiedz Link
very_martini Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 22:35 a, to ja o tym panu pierwszy raz słyszę. myślałam, że to Kowalska, bo ona jest od jakiegoś czasu sanummaniaczką. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
stapelia Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 22:59 Zawislak tyz:)) ano jezdem z Królewskiego Grodu Kraka:) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 23:16 Znaczy maniaczką czego? Dawno u niej nie byłam, więc może przeoczyłam, czyzby miała mnie niedługo na wizycie czymś zaskoczyć? Odpowiedz Link
very_martini Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 16.08.05, 10:59 Maniaczką Sanum. Niedawno mailowałyśmy z jedną forumowiczka, i napisała mi, że Kowalska zasunęła z całą baterią Sanum. Faktycznie, sporo tych leków było. Sory za opóźnienie w odpowiedzi:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 10.08.05, 22:33 Na Kieleckiej, jesteś z Krakowa? Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 16.08.05, 09:45 Zgubiłam kartkę z zaleceniami diety! Gdzie mogę znaleźć produkty wskazane i zabronione?! Na stronie sanum nie znalazłam, a jestem pewna, że gdzieś to widziałam, ale gdzie?! Odpowiedz Link
akownik Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 16.08.05, 11:58 Dieta i przewodnik dietetyczny jest tu:www.sanum.com.pl/s_post_nr06.pdf forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32472 Odpowiedz Link
fiore24 Do agrafka11 16.08.05, 12:16 Na forum Candida, znajdziesz cala diete przeciwgrzybicza Odpowiedz Link
jusiaz Re: Do agrafka11 16.08.05, 13:55 Może to Ci się przyda: PRZEWODNIK DIETETYCZNY DLA OSÓB CIERPIĄCYCH NA CHOROBY PRZEWLEKŁE ORAZ ALERGIE (WG DR. WERTHMANNA) ZAKAZANE · Mleko krowie i wszystkie jego produkty masło, śmietana, sery, czekolada, margaryna z mlekiem, jogurty i inne · Jajka kurze i wszystkie produkty zawierające jajka: ciasta, ciasteczka, żywność panierowana, majonez, naleśniki · Cukry proste oraz dwucukry: cukier, miód, słodkie ciasta · Orzechy, świeże warzywa i świeże owoce (celuloza): orzechy włoskie, laskowe, musli, Nutella, dieta wysokowlóknikowa, chleb petnoziarnisty, ziarna np. słonecznika. · Świeże owoce, świeże warzywa, surowe sałatki owocowe i warzywne, suszone owoce. · Żywność zawierająca histaminę: sardynki, anchovies, puszkowane ryby, bekon, mięso królicze, wieprzowina · Alergeny dróg oddechowych: cebula, czosnek, por, musztarda, ketchup, · Owoce cytrusowe, kiwi, jagody, jabłka · Nie łączyć białka (kotlety, kurczaki, ryby) z węglowodanami (ziemniaki, pieczywo). Odstawić cukier w każdej postaci - cukier, miód, dżemy. Ograniczyć ilość pożywienia z drożdżami - piwo, ser pleśniowy. DOZWOLONE · Substytuty mleka krowiego: · mleko sojowe i sojowe produkty · mleko kozie i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą) · mleko owcze i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą) · margaryna wolna od krowiego mleka · Substytuty jajek kurzych: jajka kacze, gęsie, indycze · Substytuty cukrów: węglowodane złożone, kasze, kukurydza, ziemniaki. · Substytuty orzechów i żywności z celulozą: Gotowane warzywa, gotowane lub pieczone owoce. Pieczone lub grilowane banany · Substytuty histaminy: gotowane lub grilowane ryby, kurczaki, kaczki, gęsi,indyki, kozy, ziemniaki, ryż, polenta DIETA PRZECIWGRZYBICZA PRODUKTY ZABRONIONE: · CUKIER we wszystkich postaciach; miód, dżem, produkty dla diabetyków, czekolada, cukierki, ciasta, torty, słodkie pieczywo, drożdżowe bułki i ciasta, soki i napoje gazowane z cukrem, budynie itp. · PRODUKTY Z BIAŁEJ MĄKI białe pieczywo, tosty, makarony, naleśniki, niektóre wędliny, pierogi, również chleb z mąki mieszanej, zupy w proszku. · DROŻDŻE i wszelkie produkty zawierające drożdże (np. piwo) · BIAŁY RYŻ · ALKOHOL słodkie wina, piwo. · SŁODKIE OWOCE banany, winogrona, pomarańcze, mandarynki, brzoskwinie, morele, śliwki, gruszki, owoce suszone, kompoty. · SERY pleśniowe i żółte, majonez, ketchup, produkty fermentowane (m. in. sos sojowy) · SOKI w kartonach i butelkach, przyprawy wieloskładnikowe (np. Vegeta) · DANIA GOTOWE przyrządzane metodami przemysłowymi, · ARTYKUŁY SPOŻYWCZE WYSOKOPRZETWORZONE, KONSERWY PRODUKTY DOZWOLONE: · ZIEMNIAKI · KASZE, PŁATKI OWSIANE, KUKURYDZA (oprócz kasz pszennych) · RYŻ CIEMNY NIEŁUSKANY · PIECZYWO żytnie, orkiszowe na zakwasie, ryżowe · RYBY, MIĘSO (z wyjątkiem wieprzowiny) wędliny drobiowe lub wołowe, najlepiej pieczone w domu. · JAJKA jeśli nie są alergenem · WARZYWA dobrze żuć · KWAŚNE OWOCE jabłka, grapefruity, kiwi · OLIWA Z OLIWEK tłoczona na zimno · ZIARNA dyni, słonecznika, siemię lniane · NAPOJE: woda (niegazowana), herbata (najlepiej ziołowa, lub czarna słabo parzona), herbaty owocowe jednoskładnikowe, soki naturalne wyciskane z warzyw lub kwaśnych owoców. · PRODUKTY MLECZNE najlepiej jogurt naturalny z żywymi kulturami bakterii dopuszcza się dopiero w drugiej fazie diety i tylko wtedy, gdy nie są alergenami. · Preferować raczej produkty z mleka koziego, owczego niż z krowiego. Unikać mleka pasteryzowanego. · Pod koniec okresu diety konieczna jest terapia przeciwgrzybicza (konieczna próbka stolca!). · Pieczywo CHLEB PRABABCI, chleb żytni na zakwasie z Radzymina. Chleb chrupki CHABER (zielony), chleb chrupki żytni i z sezamem marki. SCHULSTAD, wafle ryżowe. Makarony razowe. Do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością. Odpowiedz Link
marzma2 Re: Do agrafka11 16.08.05, 14:16 Mam pytanie. Zrobiłam badanie kału na grzyby i wyszło 10^4 candida geotrichum. Czy ktoś wie jak to zinterpretować. To norma czy przerost? Odpowiedz Link
agrafka11 Re: czy leczenie izopatyczne jest skuteczne? 16.08.05, 19:40 dziękuję wam bardzo za odzew w sprawie diety, jesteście naprawdę kochani :))) Odpowiedz Link