edkos 17.08.05, 22:40 Moje 2 m-czne dziecko będzie szczepione szczepionkami INFANRIX DTPa i ENGERIX. Bardzo proszę o radę, czy i jakie "odtrutki" homeopatyczne można mu podać? Przed czy po szczepieniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 18.08.05, 10:20 W takiej sytuacji i z tak małym dzieckiem, tylko do homeopaty. Odpowiedz Link
edel36 Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 18.08.05, 10:20 Ja bym nie szczepił, bo to raczej mija sie z celem szepic po to aby dawać odtrudkę, po prostu nie szczepić! Odpowiedz Link
beba2 Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 18.08.05, 11:27 Nie śmiem narzucać nikomu takiej opcji. Jeśli ktoś chce szczepić tak czy siak, to niech przynajmniej dziecko zabezpieczy przed skutkami ubocznymi. "Odtrutki" nie działają na zasadzie niwelowania celu szczepienia. Odpowiedz Link
anawa99 Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 22.08.05, 12:53 Doktor Czelej w swoim poradniku przeciw powikłaniom poszczepiennym proponuje podać 1 dawkę Thuja Occidentalis (15 lub 30CH) wieczorem w przeddzień szczepienia i 1 dawkę wieczorem po szczepieniu. Odpowiedz Link
kajmal Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 23.08.05, 13:58 ja przede wszystkim proponuje zaszcepic oddzielnie! nie ma obowiazku ani potrzeby dawania tak malemu dziecku dwoch silnych szczepien na raz. Moj maly na moje zyczenie byl szczepiony oddzialnie, w odstepnie dwumiesiecznym (najpierw WZWB czyli engerix a potem zaczelismy Infanrix). Moja homeopatka ma inne odtrutki do kazdej szczepionki, wiec chyba najlepiej pojsc do lekarza... Odpowiedz Link
beba2 Re: INFANRIX DTPa i ENGERIX 24.08.05, 20:25 Składy odtrutek są takie same jak szczepionek, tyle, ze zhomeopatyzowane. Odpowiedz Link