Dodaj do ulubionych

Do Marciszonki i nie tylko

16.10.05, 11:24
Kochani moi mam ja do Was pytanko, czy Vitabutin (podaję 2 razy dziennie do
picia razem z Colibacillinum) może dawać objawy alergii, czy wogóle żurawina
może uczulać. Moja starsza córka tak jakby po podaniu właśnie Vitabutinu (tak
przynajmniej to kojarzę) miała bardzo czerwone policzki, zaczerwienioną
pipcię, ból brzuszka z lekkim rozwolnieniem. Aha i jeszcze jedno na
opakowaniu Vitabutinu jest napisane że to środek dietetyczny dla dorosłych
(moja córka ma dopiero 4 latka więc troszkę daleko jej do dorosłości :O)
Pozdrowionka Joanna.
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: Do Marciszonki i nie tylko 16.10.05, 18:03
      Oł, niedobrze. Uczulać moze dosłownie wszystko. Więc żurawina również. U nas nie
      uczuliła, ale widocznie u Was tak. Nie wiem, czemu ta informacja. Na stronie
      jest dokładnie:
      "Pytanie: Czy Vitabutin można stosować u dzieci?
      Odpowiedź: Tak. Vitabutin jest środkiem delikatnym. Kapsułki należy otwierać, a
      zawarty w nich proszek rozpuszczać w wodzie tworząć napój. Nie zawiera on cukru
      ani barwników i nie jest bardzo kwaśny. Vitabutin można także mieszać np. w
      herbatce lub mleku."
      Zresztą sama zobacz sobie:
      www.vitacare.pl/vitabutin.htm
      Moja córka ma prawie 3 lata, a więc jest sporo młodsza od Twojej i ten Vitabutin
      zaleciła nam pani nefrolog a potwierdziła homeopatka. Żadnych objawów ubocznych
      poza genialnym działaniem bakterio i grzybobójczym.
      • maleszka1 Re: Do Marciszonki i nie tylko 16.10.05, 22:02
        Kurcze no to mamy pecha. Już myślałam że będzie "po herbacie" z tą naszą
        bakteryją a tu kicha. Chyba te zastrzyczki od alergii homeo musimy w końcu
        wrzucić na ruszt i tyle. Bo tak to się wykończymy tymi wszystkimi oganiczeniami
        żywieniowymi. Wiesz Marciszonko czytałam post na forum Alergie a propos diety i
        myslę że te zastrzyczki plus dieta u nas wyrządzą duuuużo dobrego. Ja wiem ze
        ty bardzo sceptycznie do tego podchodzisz (czytałam również twoją wypowiedź),
        ale może warto spróbować. Pozdrawiam cię cieplutko i wszystkich na tym kochanym
        forumie :o) Joanna.
        • marciszonka Re: Do Marciszonki i nie tylko 17.10.05, 10:47
          Oki, trzymam kciuki:-)
          Niech Wam się uda.
          A co do diety - oby, oby, ale cały czas mając w pamięci to co napisałam
          poprzednio - uczulać moze wszystko. Oby Wam ten zestaw podpasował jednak, bardzo
          trzymam kciuki.
          A nie masz jakiegoś dostępu do tej pani dr od tej diety?
          Bo to by było idealne wyjście na wypadek, gdyby coś w tej diecie Wam nie
          zagrało. Co dobrane indywidualnie to indywidualnie.
          Bo przy alergii nie ma dwóch identycznych alergików.

Ale, ale... co do vitabutinu i żurawin. A dzika róża też u Was uczula?
          • maleszka1 Re: Do Marciszonki i nie tylko 17.10.05, 12:36
            Marciszonko hmmmm dzika róża to nie wiem nie próbowałyśmy. Ale możemy :o) A co
            do Pani doktor fajnie by było się do niej wybrać no ale troszeczke za daleko
            jestem z Białegostoku :o) Także całą Polskę musiałabym przejechać, ale kto wie
            może warto by było. Pozdrówka Joanna.
            • marciszonka Re: Do Marciszonki i nie tylko 17.10.05, 14:16
              Maleszka, a znasz może przypadkiem panią dr Wasilewską z DSK?
              Bo ona jest genialnym pediatrą, alergologiem i homeopatą plus niesamowicie się
              zna na dietach, objawach. To jest lekarz z wiedzą przed którym naprawdę chylę
              czoła, nigdy w życiu nie spotkałam kogoś takiego poza nią. Chcesz namiar?
              Ona mi córkę wyprowadziła homeopatią z:
              - braku lewej panewki stawu biodrowego (w poradni preluksacyjnej DSK cały sztab
              ortopedów oczy wywalił, a chcieli mi dziecko operować, przedłużc nogi i inne
              cuda wyczyniać)
              - alergię doprowadziła do rewlacyjnego poziomu i tylko nasza przeprowadzka a
              potem totalny błąd następnej lekarki zniszczył wszystko
              - nawracających ZUMów własnie
              Jakbyś od razu powiedzała, ze jesteś z Whitestoku to bym Cię migiem tam wysłała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka