marciszonka Re: czy passiflora compose dla dziecka? 01.10.06, 16:59 Po pierwsze - nie dubluj wątków, bo zaśmiecasz forum. Po drugie - skoro pytasz na forum homeopatia, to jak rozumiem, wiesz na czym ona polega i że tu pytań nie zadaje się na zasadzie "co na uspokojenie?" a opisuje stan dziecka szczegółowo, bo żaden komleks Ci nie zadziała jeżeli choć jeden jedgo sładnik nie będzie pasował do stanu właśnie. A po trzecie - szczerze powiem - kuriozalny to dla mnie pomysł myśleć o lekach na uspokojenie dla 10-miesięcznego dziecka. Może lepiej pomyśleć o przyczynie, która zapewne jest do pięknego zniwelowania przez dorosłych, z którymi dziecko jest związane. A teraz się możesz słusznie w swoim mniemaniu na mnie obrazić. Odpowiedz Link
anda8 Re: czy passiflora compose dla dziecka? 01.10.06, 19:32 dlaczego chcesz udpokajac dziecko, może po prostu spróbuj dociec, co źle robicie, że dziekco jest niespokojne, albo co mu jest. Dzieci z reguły nie płacza i nie są nerwowe tak sobie Odpowiedz Link
molla7 Re: czy passiflora compose dla dziecka? 01.10.06, 19:47 nuda? nadmiar bodzców? brak snu? nieodpowiednie warunki do odpoczynku? kolki? nerwowość matki, ojca? wykluwajace sie zęby? Odpowiedz Link
ewelina238 Re: czy passiflora compose dla dziecka? 01.10.06, 21:49 takie jesteście mądre;) myslićie żę nie chciałam dociec dlaczego???? wszystko jest piękne w teorii..........a życie jest okrutne...a ja jestem tylko człowiekiem .......a chodzi o niespokojne noce i czeste wybudzanie Odpowiedz Link
anda8 Re: czy passiflora compose dla dziecka? 02.10.06, 11:58 mialam takie problemy z moim Tomkiem. odkąd wyszlismy ze szpitala, po kilkutygodniowym pobycie ( sepsa), budził się często i nie chciał zasypiać. Pani neonatolog powiedziała, że on po prostu sprawdza, czy jest bezpieczny, czy my jesteśmy koło niego. Nie chcę cię martwic, ale trwało to do 5 roku zycia. Poszłam z nim do homeo, dostał kuleczki i albo po silicei albo po tuberculinie - trudno mi powiedziec ten problem sie skończył. Może wybierz się z małym do homeopaty, bo takie leczenie ( uspokajanie)tylko może stłumić ten problem, który jest przyczyną lęków w nocy. Nie miałam na mysli mądrzenia się, tylko zdziwiłam się że takiego maleńtasa chcesz usypiać kroplami, które np bierze moja kolezanka przy silnej nerwicy. Trzymaj się:) Odpowiedz Link