nejmamon 23.11.06, 13:18 Homeopata zapisała mojemu synowi Careinosinum 200. Czy ktoś może mi napisać na co to jest. Mam kupić ten lek w DOLISSOS, podobno w aptekach nie jest dostępny. Czy ktoś kupował ten lek w ten sposób? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciszonka Re: Careinosinum 200 23.11.06, 13:21 Najpierw wyszukiwarka. Było o Carcinosinum. A Dolissosa jako takiego już nie ma, jest wchłonięty przez Boiron i żadna różnica czy kupisz ten lek z Boirona, dolissosa czy DHU. Odpowiedz Link
5_monika Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 13:30 mogę Ci odsypać :) mam z Sycowa, w zwykłej aptece nie mają takiego leku. Odpowiedz Link
nejmamon Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 13:59 Coś ta wyszukiwarka nie działa poprawnie bo nie mogę nić znaleźć na temat tego leku (nawet swojego wątku nie widzę). Monika apteka z Sycowa - to apteka "pod wagą" Syców - taką znalazłam w necie. Odpowiedz Link
5_monika Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 14:16 tak, wysyłasz im faxem lub zeskanowaną receptę mail-em i płacisz przy odbiorze.Tylko zadzwoń później na drugi dzień i zapytaj czy została wysłana, bo z tym u nich jest różnie. Wpisz Carcinosinum w wyszukiwarkę, działa, działa :) Odpowiedz Link
nejmamon Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 14:20 Dziekuję bardzo za informacje. Wyszukiwarka działa tylko ja źle przeczytałam nazwę z recepty. Odpowiedz Link
5_monika Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 14:22 jak chcesz to Ci podeślę, mam dużo tych kulek :) Odpowiedz Link
nejmamon Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 14:49 Jeżeli nie uda mi się kupić to dam znać. Przeczytałam opis tego leku i jestem trochę w szoku. Generalnie aktualnym problemem syna są chore zatoki (już od dłuższego czasu). Jak czytam lek jest przede wszystkim do leczenia profilaktycznego raka. Wywiad rodzinny ze strony męża jest bardzo obciążony chorobami nowotworowymi i jak mi się wydaje z tego powodu syn dostał ten właśnie lek. Dostał jeszcze dietę na zmniejszenie śluzu i ma pić codziennie 6 łyżek oleju lnianego pewnie to ma być na zatoki. Dodatkowo syn jest zamknięty w sobie i na to chyba też ma działać Carcinosinum. Zastanawiam się czy nie mogłabym podawać tego leku również mężowi (jako osobie obciążonej genetycznie) on dodatkowo ma różne zmiany skórne (jak na razie nie rakowe) - dodam, że babcia męża zmarła na czerniaka. Jaka homeopatia jest niesamowita, coraz bardziej mnie to wciąga. Tylko w pracy patrzą na mnie jak na porąbaną, nikt w to nie wierzy. Odpowiedz Link
5_monika Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 15:02 w Sycowie na pewno ci zrobią i prześlą, nie wiem jak długo Ci listonosze będą strajkować, dlatego Ci zaproponowałam ja tez jak przeczytałam opis to miałam mieszne uczucia, ale powiem Ci że jest to mój ulubiony lek, a na zatoki u mnie to już super podziałał, moje dziecko też brało. Możesz podać, ale może to nie być wystarczający lek dla męża, może psychiką pasuje do innego i ten inny też byłby dodatkowo potrzebny, tylko jak namówić faceta na leczenie homeo u lekarza ?? pozdr Odpowiedz Link
beba2 Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 15:11 Wiesz Ty co Monika? tak sobie właśnie pomyślałam, że moze bym tym carcinosinem pojechała młodemu ( m.in. syf w zatokach przewlekły ). Się kurka waham, bo piątego idę do homeo, na dłuższą pogawędkę. Odpowiedz Link
marciszonka Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 15:24 Beba, ja tak od siebie coś dodam, chociaż nie jestem Monika. Nie kwestionuję Twojej wiedzy, sama wiesz najlepiej, ale - nie kombinowałabym, masz przecież za moment wizytę i daj lekarzowi pomyśleć na tym Carcinosinum. Niewykluczone, że by się sprawdziło, ale przeciez nikt przez net Ci tego nie orzeknie, a jak jednak nie to zafałszujesz dokowi obraz na wizytę. To za mało czasu, by zadziałało ewidentnie dobrze lub źle. Wiekszość z nowotworami w rodzinie ma coś z carcinosinum, ale to za mało by robić z tego konstytucję w przeważającej ilości przypadków. Do piątego rzut beretem :) Odpowiedz Link
beba2 Re: Carcinosinum 200 ch 23.11.06, 17:47 E, Marciszon, ale ja nie chcę teraz tego dawać. Tak se gdybam. Poza tym nie chciałabym tego traktować jako konstytucję, po prostu parę rzeczy mi się zgadza. Ale najpierw pogadanka z doktorem. Odpowiedz Link
camilcia Re: Carcinosinum 200 ch 26.11.06, 22:06 Majka dostawała carcinosinum i super po tym, to był ostatni lek który wyprowadził ją 'na prostą' (egzema itp) ale pamiętam że dok ostrzegał ze tego nie wolno za długo podawać, więcej nie wiem :) kupiłam w normalnej aptece obok gabinetu doktora Odpowiedz Link