ja1a 13.04.07, 23:01 Witam chciałbym zasięgnąć Waszej opinii o możliwości leczenia tej choroby w sposób homeopatyczny, bo niestety nic nie znalazłam na ten temat. Z góry dziękuje za odpowiedzi ja1a Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktor.online Re: choroba von willebranda 04.01.16, 18:28 W homeopatji ważne symptomy a nie nazwa choroby. Patogenez choroby tez bierzemy do analizy jako symptom. W przypadku choroby Willebranda mamy glówny symptom "zwiększona skłonność do krwawień". W repertorium homeopatycznym mamy dla tego symptomu 236 leków. W drodze konsultacji homeopatycznej musi pozostać tylko jeden. I ten lek może być bardzo skuteczny. Odpowiedz Link
888zuzia888 Re: choroba von willebranda 25.01.16, 20:23 czy szczegółowe wyniki badań z kliniki hematologii (prócz objawów) pomoże w odnalezieniu tego leku?? medycyna akademicka oferuje jedynie hamowanie objawu choroby - twierdzą, że jest nieuleczalna Odpowiedz Link
wiktor.online Re: choroba von willebranda 26.01.16, 11:24 W medycynie akademickiej wszystkie choroby są nieuleczalne i wszędzie jedynie hamowanie objawu choroby. Homeopaci mają inne zdanie na ten temat. Par 12 Organonu Hahnemanna "Choroba spowodowana jest patologicznym zakłóceniem siły życiowej. Patologiczne objawy dostępne naszym zmysłom pokazuję wszystkie wewnętrzne zmiany, to znaczy wszystkie patologiczne zakłócenia procesu życiowego,odgrywają całą chorobę. I odwrotnie: wygaszenie dzięki leczeniu wszystkich objawów, to znaczy zanik całości dostrzegalnych odchyleń od stanu zdrowia, z konieczności nasuwa wniosek, że siła życiowa odzyskała swoją integralność, a więc cały organizm powrócił do zdrowienia." Odpowiedz Link