kapuzda 11.09.07, 23:31 James Randi udowodnił, że te leki są nieskuteczne, nierozumiem was ani tego forum.... ;/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuit4 Re: jak mozna podawac leki ktore nie dzialają ? 12.09.07, 09:07 my jesteśmy wyjątkowi. na nas działają. ja bardzo chętnie poczytam jakieś fachowe żródła o działaniu placebo na noworodki.bo jak inaczej wytłumaczyć ze homeolek zadziałał na 3 tygodniowe dziecko.. Odpowiedz Link
5_monika Re: jak mozna podawac leki ktore nie dzialają ? 12.09.07, 09:15 a ja już nawet nie patrzę co podaję bo to placebo, po prostu przekręcam dozownik i mówię"zaraz nos ci się odetka, gorączka do rana przejdzie i gardło przestanie boleć" Pomaga zawsze i dziecko jest złe ,że musi iść do szkoły, nie może sobie pochorować ;) Odpowiedz Link
fbeye niemozliwe 12.09.07, 14:35 Czytalam Oregon Hahnemanna i on twierdzil, ze sa 3 grupy ludzi: - na ktorych hoemopatia w ogole nie dziala (mozliwe zjawisko placebo) - u ktorych kazda kulka spowoduje "probe lekowa" (tzn dostaja objawow tego leku) - na ktorych homeopatia dziala z wybitnymi rezultatami. ja jestem czesto typem majacym "probe lekowa" i dodatkowo jak czasem cos utrafie to pewne objawy znikna ale w ich miejsce wylaza inne. Czyli ze wlasciwa choroba w moim ciele jest jak chydra- utniesz jeden leb a ona pokaze kolejny. PS Homeopata trzyma mnie przy staphysagrii, ale ona tez nie pomaga, a jedynie zmienia objawy. Wiec widze, ze homeopatia nie jest wskazana dla kazdego - jak zreszta sugerowal sam Hahnemann. Odpowiedz Link
fbeye Re: niemozliwe 12.09.07, 14:40 wiec nie jest odkryciem ze homeopatia w pewnych przypadkach moze dawac tylko i wylacznie efekt placebo. Sa tacy ludzie co tak maja i tyle. Odpowiedz Link
5_monika Re: jak mozna podawac leki ktore nie dzialają ? 12.09.07, 09:26 to tu możesz pisać: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34897 Odpowiedz Link
kerstink Re: jak mozna podawac leki ktore nie dzialają ? 12.09.07, 09:27 Nie wiedzialam, ze Randi ma cos wspolnego z nauka. Ale tu troche ciekawych linkow: space.newscientist.com/article.ns?id=mg18524911.600 punkty 1 i 4. altmedicine.about.com/od/alternativemedicinebasics/a/lancet_homeopat.htm www.hpathy.com/research/bhatia-lancet-homeopathy.asp z krytyka analizy z Lanceta. Odpowiedz Link
granna Re: jak mozna podawac leki ktore nie dzialają ? 12.09.07, 14:30 O rany a ja pojęcia nie miałam kto zacz w ogole ten Randi. Dziewczyny, dajcie spokój szkoda miejsca i klawiatur, jest watek dla przeciwników i tyle. Ja nie rozumiem wielu osób i nie uwazam, ze powinnam Odpowiedz Link