Dodaj do ulubionych

Ile trwa leczenie z alergi?

13.03.09, 21:54
Z tego co mi wiadomo to około 2-3lat,ale nie w każdym przypadku...
ja leczę moją córcię rok,jak na razie nic,czy powinnam zmienić
lekarza ?
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 22:04
      Kwestia indywidualna.
      Sporo zależy od tego, jak długo była leczona
      konwencjonalnie, no i oczywiście jak poważna
      była to alergia.
      Teoretycznie najdlużej leczy się alergie
      skórne.
      Leczycie się u homeopaty klasycznego?

16%VOL
      22%VAT
      • mirabelka10 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 22:19
        tak mi się wydaje,dr, Kraśkiewicz
        Możesz mi jakąś inna polecić.chce chociaż spróbować gdzie
        indziej...bo przyznam szczerze jest to moja pierwsza lekarz.
        • inqa1 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:06
          Witajcie,
          Dzięki Wam uwierzyłam w homeopatię i rozpoczęłam leczenie. W minioną środę
          udałam się do homeopaty (lekarza medycyny),z którym "rozpoczęliśmy" leczenie
          mojej alergii:) A walczę z nią od dzieciństwa,choć jestem po 30-stce. W
          dzieciństwie moja alergia objawiała się obrzękami, AZS, zapaleniem
          spojówek,katarem..i ok. 20-stki wszystko minęło na ok.5 lat, po czym wróciło
          z..astmą:)Mam dość sterydów, dlatego chcę spróbować homeopatii, bo cóż mam do
          stracenia,gorzej być nie może,a jedynie lepiej(mam nadzieję). Muszę przyznać,że
          leki klasyczne odstawiłam ok.3 tygodni temu i próbowałam sama się leczyć
          SantaHerba,ale jednak udałam się do specjalisty i otrzymałam Silicea oraz Poumon
          Histamine.Czuję się różnie..raz lepiej, raz gorzej,ale najważniejsze,że daję
          radę bez sterydów. Owszem duszności bywają,ale "innego rodzaju".Poza tym miałam
          problemy z zatokami i..czuję,że "odblokowują się".
          Czytając Wasze posty wiem,że bywa różnie,że czasem już brakuje cierpliwości,ale
          dzięki Wam może łatwiej będzie mi walczyć z moją alergią. Podzielmy się
          doświadczeniami..
          Pozdrawiam Was.
          • very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:20
            No to witamy w Ciemnogrodzie:)
            Inqa, fajnie by było, gdybyś po prostu założyła ekshibicjonistyczny
            wątek, w którym dzień po dniu zapisywałabyć, co się z Tobą dzieje.
            Było kilka takich na forum, co prawda dotyczyły dzieci, tak jak ten
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=81430686&a=81430686
            i na pewno przydawały się osobom, które podejmowały leczenie.
            Szkoda, że, jakoś się urywały,
            Dobrze robisz, że nie leczysz się sama, bo to najczęściej do niczego
            nie prowadzi na dłuższą metę. Korci mnie, żeby spytać, do kogo się
            udałaś, ale nie będę taka:P

16%VOL
            22%VAT
            • inqa1 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:36
              Dziękuję za powitanie w Ciemnogrodzie:)
              Hm..może faktycznie powinnam założyć "osobisty" wątek,ale..muszę zobaczyć jak to
              się robi:)
              Faktycznie czytając wiele postów brakowało mi ich zakończenia,mało jest tych
              wątków,w których ludzie piszą: "tak,jestem wyleczony",albo "rezygnuję z
              homeopatii,bo nie mam już cierpliwości". Myślę,że w moim przypadku ewentualnie
              może to nastąpić za.. 2-3 lata, bo chyba tyle będzie trwało leczenie? Zobaczymy..
              Wiesz co..chętnie napisałabym Ci u jakiego lekarza rozpoczęłam leczenie,ale
              jakoś nie mam odwagi tak publicznie używać nazwisk. Ale napiszę Ci,że "pana
              doktora" nazywają "człowiek lasu" z uwagi na jego wygląd i sposób życia:) A tak
              poważnie,kiedy spytałam dlaczego tak mało jest informacji np. w internecie o
              jego "działalności", oświadczył mi,że on nie chce żadnej reklamy,bo po prostu
              nie miałby tyle czasu dla swoich pacjentów (jest także lekarzem przyjmującym w
              przychodni). Nie zależy mu na ilości, lecz jakości.Powiem tylko,że poświęcił mi
              2 godziny czasu i ..nie chciał przyjąć pieniędzy. Ale nie piszcie gdzie taki
              jest ,co nie bierze pieniędzy,bo i tak Wam nie powiem :))))))

• very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:41
                Kurde, jak pierwszy raz czytałam, to źle zrozumiałam i mi wyszlo, że
                on przyjmuje homeopacjentów w przychodni:) ojojojoj, nie chcę
                wiedzieć, o jakie urzędy sprawa by się otarła:P
                Mój homeopata też na dwa fronty, niedawno sobie strzelił nawet
                doktorat z medycyny jak najbardziej konwencjonalnej:)

16%VOL
                22%VAT
                • inqa1 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:46
                  Martini,
                  Tak poważnie,to pomagając sobie powinniśmy podawać sobie nazwiska dobrych
                  lekarzy,ale póki co, chyba nie mogę nikomu polecać kogoś, kogo sama dobrze nie
                  poznałam. Ale..jak będę wyleczona to wychwalę jego nazwisko w niebiosa:)))
                  Hm..w sumie to ja nie wiem,czy on w przychodni leczy homeopatią,ale chyba
                  nie...wiesz,ludzie różnie odbierają te " magiczne kuleczki" :)
                  • very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 14.03.09, 11:02
                    Też się zastanawiałam, czy mój lekarz pracując w przychodni czy w
                    czymś takim proponował ludziom kulki... Mnie by normalnie coś
                    zżerało od środka, gdybym miała świadomość, że znam kulkę, która
                    pacjentowi pomoże w kilka godzin, a jednocześnie jesteśmy na gruncie
                    medycyny konwencjonalnej i pacjent oczekuje ode mnie antybola,
                    zestawu probiotyków, żeby mu ten antybol nie wyżarł jelit, i jeszcze
                    Bóg wie czego...

16%VOL
                    22%VAT
                    • woda.lekko.gazowana Re: Ile trwa leczenie z alergi? 17.03.09, 10:14
                      ha ;)
                      lekarka, do ktorej chodzę z dziecmi "na bilans", "po skierowanie" i
                      wtedy, kiedy nie mam innego wyjscia - pyta swoich pacjentów, czy
                      dopuszczaja leczenie homeo i wtedy aplikuje im.. ze trzy kompleksy
                      na raz ;) jak nie dopuszczaja, albo sie wahają, to wali z grubszej
                      rury uwazając, że "wazne, zeby rodzic mial przekonanie"

:)))
    • very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 13.03.09, 23:24
      Mirabelko, nie mogę Ci w Warszawie nikogo polecić, ja się tu nie
      leczę, a moi znajomi chodzą do dr Kraśkiewicz właśnie. poczytaj forum,
      niejeden wątek jest na ten temat.

16%VOL
      22%VAT
      • mirabelka10 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 14.03.09, 08:15
        Możesz powiedzieć jakie opinie wśród twoich znajomych krążą o niej?
        i na co się leczą?
        • very.martini Re: Ile trwa leczenie z alergi? 14.03.09, 10:59
          Skoro jeszcze do niej chodzą, to całkiem niezłe:) Ale to dorośli, i z
          problemami zupełnie innymi niż alergie, to fakt.

16%VOL
          22%VAT
          • alinka919 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 14.03.09, 12:02
            Inga aleś ty tajemnicza,tu nie obowiązuje ustawa o ochronie danych
            • inqa1 Re: Ile trwa leczenie z alergi? 14.03.09, 13:06
              Alinka,
              Nie mam w zamiarze roztaczać wokół siebie tajemnicy, po prostu tak jak pisałam
              wcześniej lekarz u którego się leczę nie jest tzw."znanym homeopatą",sama leczę
              się u niego od niedawna.Wydaje mi się zbyt ryzykownym polecać go tak dużemu
              gronu. Ale..nie mówię,że wkrótce nie powiem:)
              • mirabelka10 inqa 15.03.09, 20:58
                powiedz choć tyle-ile kosztuje u niego wizyta,oraz czy przyjmuje w
                okolicach Warszawy?
                • inqa1 Re: inqa 15.03.09, 21:50
                  Pomorze..nie wiem ile kosztuje wizyta...bo nic mi nie kazał zapłacić ( dziwny
                  jakiś ,czy co?:))
                  • matthewr Re: inqa 16.03.09, 00:46
                    jakże mi miło ,że w końcu coś o Pomorzu:) swoją drogą przychodzi mi jeden
                    specjalista na myśl, z Wrzeszcza..., ale , że jest ich tam przy jednej ulicy
                    bodajże 4... to i tak mogę nie trafić (mowa o Gdansku).

I ja również leczę się na podobne co Ty inqa objawy, np. astma ustąpiła u mnie
                    po paru miesiącach, zaś przez 1,5 roku leczenia tylko RAZ musialem zażyć
                    sterydy! chętnie poczytam jak tam przebiega Twoje leczenie:)
                    • inqa1 Re: inqa 16.03.09, 15:49
                      Matthewr,
                      Stworzyłam wątek,w którym zamierzam opisywać "mój przypadek" :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=92693885
                      Bardzo byłoby mi miło,gdybyś dołączyła do mnie. Myślę,że w ten
                      sposób można by komuś pomóc w podjęciu decyzji dot.leczenia
                      homeopatią.
                      Dzisiaj nad ranem (dotychczas miewałam duszności wieczorne lub
                      nocne) niestety pojawiły się u mnie duszności,które trwały ok. pół
                      godziny. Ale najważniejsze,że dałam radę bez sterydów!
                      Kaszlałam,kaszlałam i..zasnęłam:) Z pewnością mogę powiedzieć,że
                      atak duszności był o wiele słabszy niz zazwyczaj, jakby
                      łagodniejszy, nie taki nerwowy, bez bólu klatki piersiowej.
                      A możesz mi powiedzieć,jakich leków używasz?
                    • inqa1 Re: inqa 16.03.09, 15:52
                      Matthewr,
                      Hm..sorry, ale wzięłam Ciebie za kobietę, a Ty jesteś
                      mężczyzną,prawda? :)
                      • matthewr Re: inqa 16.03.09, 17:53
                        prawda prawda:) mój homeopata zaleca w wielu przypadkach leki produkowane w
                        gdańskich aptekach, leki wieloskładnikowe... a biorę taki, który zawiera:
                        Ammi visnaga D4
                        Lobelia D4
                        Cuprum acet D4
                        no i etanol:)

z tych wszystkich to znam jedynie lobelię:) ale cóż..

ps. chętnie dołączę się do Twojego "dzienniko-postowania:":)
                        • inqa1 Re: inqa 17.03.09, 11:59
                          Hm...etanol, powiadasz? Może za mało go piję, bo nie skutkuje w
                          mojej alergii :) Albo może nieumiejętnie go zażywam?:)

Leki wieloskładnikowe? Jestem "świeżą" uczennicą homeopatii, więc
                          nawet nie wiedziałam ,że takie istnieją...Lobelia? Zaraz muszę
                          sprawdzić co to takiego jest...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka