Dodaj do ulubionych

KOMARY - ratunku !!!

10.06.10, 20:43
Warszawa juz sie zdecydowala zrobic opryski o innych miastach
dotknietych wielka woda czytalem ze tez juz zaczynaja dzialac.

Pozbycie sie komarow kosztuje, ale nie sa to jakies kolosalne
pieniadze (np. 100 tys rocznie przy tej sklai problemu)

Kto jest za tym, aby wladze samorzadowe zadzialaly w tym kierunku
niech sie wpisze.

Nie moga nam te latajace potworki zepsuc przyjmnego lata, licznych
ognisk i grilli, spacerkow, pobytow na placach zabaw i wielu innych
przyjemnosci.

Kto popiera wytrucie komarow?
Obserwuj wątek
    • gapiszon27 Re: KOMARY - ratunku !!! 13.06.10, 13:21
      Ja zdecydowanie popieram, tym bardziej, że jeżeli jednego małego komara wpuścić
      do pokoju w którym jest dziesięć osób -(włącznie ze mną), to na 99 procent
      dziabnie właśnie mnie... sad
      • jozefowmichalin Re: KOMARY - ratunku !!! 13.06.10, 18:33
        polecam lawendę. u mnie działa. 14 sadzonek na tarasie i żadnego bzykacza.
    • jozefowmichalin Re: KOMARY - ratunku !!! 13.06.10, 18:43
      podpatrzone:

Wódka z goździkami. Cześć z flaszki 0,5 litra się wypija (na zdrowie smile.gif),
      a do reszty wsypuje dwa opakowania goździków. Po tygodniu - dwóch jest gotowe.
      Smarujesz tym skórę (tak naprawdę w kilku miejscach), nie tykają ani komary, ani
      meszki. Jest to stara metoda, naturalna i dużo zdrowsza niż chemia. Jeden
      warunek - twoja dziewczyna/ żona / chłopak / mąż itp. muszą tolerować zapach
      goździków. Jeśli używacie tego wszyscy jest ok - powtarzam - jest to zapach, a
      nie coś dokuczliwego jak np. efekt zjedzenia czosnku smile.gif. Sam się śmiałem
      z tego rozwiązania, ale kiedyś ktoś dał mi do spróbowania (oczywiście nie do
      wypicia) ten specyfik. Naprawdę działa, a półlitrowa flacha starcza na cały
      sezon (czyli dużo taniej niż wychodzi zakup off`ów czy innych badziewi. W domu
      za to proponuję różne ustrojstwa włączane do kontaktu z odstraszającym wkładem.
      Te ultradźwiękowe działają średnio, różne świece czy kadzidełka - pic na wodę.
      Ostatnio u znajomych komary spokojnie latały w tym dymie i gryzły. Moskitiera
      też jest dobrym rozwiązaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka