Dodaj do ulubionych

kryptoreklama

03.09.10, 15:18
Choć wchodzę na forum często, to mój pierwszy post. Przeszkadza mi, że na tym forum nie można
napisać nic pozytywnego o np. usługach świadczonych w Józefowie, żeby nie być posądzonym o
kryptoreklamę. Bardzo prawdopodobne jest to że tak rzeczywiście jest, ale dlaczego niektórzy
uczestnicy forum twierdzą to kategorycznie. Też chciałam kiedyś wyrazić swoją pozytywną opinię,
ale doszłam do wniosku, że to nie ma sensu bo zostanę posądzona o reklamowanie - dlatego też
teraz nie napiszę co chciałam pochwalić. Jeśli natomiast opinia jest negatywna to zaraz są głosy, że
to konkurencja. Dajmy sobie spokój z takimi komentarzami. Niech każdy uczestnik oceni sam, czy
uwierzyć czy nie. Ja osobiście chciałabym poznawać opinie mieszkańców Józefowa o usługach i
firmach na naszym terenie, a niesłuszna reklama i tak się wyda po osobistym skonfrontowaniu.
Obserwuj wątek
    • rmaciek2 Re: kryptoreklama 03.09.10, 15:46
      Masz 100% racji.

Ja częściej piszę na forum Otwocka i tam jest to samo. Jak się kiedyś zapytałem
      o dobry sklep z materiałami budowlanymi, w którym zapłacę kartą, to już pierwsza
      odpowiedź była aluzją, że pewnie chcę coś zareklamować (tak jakby był tylko
      jeden taki sklep i ja specjalnie swoim pytaniem sugerowałem, żeby tam kupować wink

Też mi się to nie podoba, że nic nie można rekomendować lub o nic się zapytać. A
      przecież moim zdaniem od tego jest forum lokalne, żeby właśnie polecać sobie
      dobre lokalne sklepy/firmy/usługi lub pytać się o takie.

Podpisuję się pod Twoim postem i pozdrawiam wink
    • marek.bsk Re: kryptoreklama 04.09.10, 16:35
      Megi,

sprawa z drugiej strony wygląda tak: Pojawiała się kiedyś na forum prośba o polecenie ekipy
      budowlanej. Pod pytaniem było 5 wpisów zadowolonych osób, w tym mój. Oczywiście wszyscy
      pisali, że można u nich zobaczyć efekty. Autor pytania przyszedł do mnie zobaczyć mieszkanie i
      okazało się... że 4 inne osoby kręciły, a wszystko wskazywało na to że to budowlańcy sami się
      polecają. Mnie więc nieufność ludzi nie dziwi.

Jeżeli jednak nie będziesz na forum anonimowa, korzystasz z tego samego loginu od dawna i twoje
      poprzednie rekomendacje były rozsądne - nie obawiałbym się oskarżeń o kryptoreklamę.

Pozdr, Marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka