Dodaj do ulubionych

Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin

14.09.10, 15:54
Jestem uzytkownkiem tego parkingu. Chociaz raczej powinienem napisac - "probujacym skorzystac". Po 8 rano szansa na to jest znikoma. Czy parkujacy mogliby starac sie parkowac scisle wg znakow na kostce brukowej? Dzieki temu byloby wiecej o 2-3 miejsca. Niestety nonszalancja (nieumiejetnosc) parkowania niektorych kierowcow jest zalamujaca. A przy okazji - czy ktos wie kiedy bedzie ciag dalszy rozbudowy tego miejsca?
Obserwuj wątek
    • marius68 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 14.09.10, 16:27
      Z tego co pamiętam jeszcze w tym roku PKP ma zrobić parking w Józefowie.
      Oba parkingi dawno już by stały gdyby PKP oddało inwestycje miastu.
      Miasto, zrobiło projekty, uzyskało pozwolenie budowlane ale na nie swoim gruncie bez zgody właściciela nie może nic więcej zrobić. Miejmy nadzieję że PKP wywiąże się z obietnic budowy parkingu w Józefowie i dokończenia tego w Michalinie.
      Mariusz
      • ludwik_13 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 15.09.10, 15:06
        Miasto zrobi parkingi!
        Tj. w Józefowie po zachodniej stronie (podobny jak ten po wschodniej) oraz cd. w Michalinie (po stronie zachodniej). Koleje się chybwa wycofaly, bo burmistrz ogłosił przetarg.
        Ile by nie było tych miejsc - zawsze będzie mało.
      • feelek Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 23.11.10, 10:39
        Marius68 napsal:
        "...Oba parkingi dawno już by stały..."

oba?
        tzn. ten po wschodniej stronie w Michalinie (podobnie jak ten po wschodniej stronie w Józefowie) też?
    • marius68 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 14.09.10, 16:27
      Z tego co pamiętam jeszcze w tym roku PKP ma zrobić parking w Józefowie.
      Oba parkingi dawno już by stały gdyby PKP oddało inwestycje miastu.
      Miasto, zrobiło projekty, uzyskało pozwolenie budowlane ale na nie swoim gruncie bez zgody właściciela nie może nic więcej zrobić. Miejmy nadzieję że PKP wywiąże się z obietnic budowy parkingu w Józefowie i dokończenia tego w Michalinie.
      Mariusz
      • jozefow512 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 14.09.10, 20:50
        marius68 napisał:

> Z tego co pamiętam jeszcze w tym roku PKP ma zrobić parking w Józefowie.

???
        Chyba się zgubiłem. W Józefowie jest parking przy PKP, może chodzi ci o rozbudowę lub drugi parking?

Doniesienie na 05420 nt parkingu
        www.05420.pl/1/2010/Apr/21/wiazowna-zastawia-jozefow/
        • marius68 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 14.09.10, 21:28
          jozefow512 napisał:
          "Chyba się zgubiłem. W Józefowie jest parking przy PKP, może chodzi ci o rozbudowę lub drugi parking?"

TAK, chodzi mi o parking po zachodniej stronie drogi który ma zrobić PKP.
          Ten po wschodniej zrobiło miasto nie mogąc się doczekać obiecanej inwestycji PKP.

Reasumując, czekamy na dokończenie budowy w Michalinie i na nowy w Józefowie.

Mariusz

• forus1 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 15.09.10, 10:08
      przydałby sie w Michalinie parking rowniez po wschodniej stronie torow...
      • cinqueterre Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 15.09.10, 10:40
        Jestem zdecydowanie za. Szczegolnie, ze przy zwiekszonym ruchu na torach (mam na mysli SKM) przebicie sie przez przejazd nie jest juz takie latwe. Ponadto przydaloby sie lustro vis a vis wyjazdu z parkingu juz istniejacego, poniewaz czasami trudno zobaczyc nadjezdzajace z lewej strony pojazdy. Szczegolnie gdy parkuja tam duze terenowki z firmy obok : /
        • forus1 Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 16.09.10, 09:41
          Dokladnie, problem z przejechaniem przez czesto zamykany przejazd i dodatkowo niepotrzebne obciazenie przejazdu przez samochody, ktore chca tylko zaparkowac pod stacja. Faktycznie, trzeba wyjeżdzać z parkingu na tzw "czuja", terenowka o ktorej piszesz jest zaparkowana zawsze w tym samym miejscu i rzeczywiscie ogranicza widocznosc.
          • cinqueterre Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 17.09.10, 11:13
            A moja ulubienica jest pani ze zlotej Vitary. Zawsze zostawia sobie pol miejsca parkingowego aby mogla spodownie wysiasc. Mam nadzieje, ze czyta nasze forum...
            • shelmahh Re: Drobny apel do parkujacych przy PKP Michalin 26.11.10, 13:39
              i ze złotej Grand Vitary do pociągu podmiejskiego? wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka