Dodaj do ulubionych

Może debata przez telewizję internetową?

30.10.10, 22:59
Nie mam pojęcia na kogo zagłosować. Z tego co się orientuje jest dwóch kandydatów. Obecny burmistrz Józefowa czyli pan Stanisław Kruszewski oraz obecny radny miasta pan Paweł Rupniewski. Ponieważ jest tylko dwóch kandydatów, tura wyborcza będzie tylko jedna. Porównując dostępne na stronach internetowych kandydatów programy wyborcze zauważyłem kilka znaczących różnic. Dlatego odrazu do głowy przyszła mi debata. Przy dzisiejszym możliwościach technicznych zorganizowanie debaty to chwila, a koszty prawie żadne. Świetnym miejscem do przeprowadzenia takiej debaty może być MOK. Aby zagwarnatować obiektywizm prowadzącego, można zatrudnić profesjonalengo dziennikarza lub zrobić skład prowadzących z dziennikarzy gazet lokalnych, którzy świetnie znają problemy Józefowa. Pytanie czy kandydaci na burmistrza mają na tyle duże jaja żeby stanać twarzą w twarz i rozmawiać o przyszłości Naszego Józefowa?
Obserwuj wątek
    • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 30.10.10, 23:05
      Powiem Tobie szczerze, że Twój pomysł jest bardzo dobrysmile Tylko, czy na taka debata cieszyłaby się zainteresowaniem wśród mieszkańców? No, ale...jak się nie spróbuje to, się nikt nie dowiewink Pozdr.!
      • hanka31 Re: Może debata przez telewizję internetową? 30.10.10, 23:17
        Uważam ,że taka debata np w MOk-u ściągnęła by dużo mieszkańców, nigdy u nas w Józefowie czegoś takiego nie było, tylko aby kandydaci na burmistrza zechcieli stanąć w szranki.
    • my.tu.gadu.gadu Re: Może debata przez telewizję internetową? 30.10.10, 23:14
      Świetny pomysł.

Myślę, że obecny burmistrz nie zgodzi się na udział w takiej debacie.
      • kuballa112 Re: Może debata przez telewizję internetową? 30.10.10, 23:29
        Obecny burmistrz na pewno się zgodzi. Młody też będzie chciał trochę pogadać.
        Ja chętnie bym obejrzał!
        • 0bywatelx Re: Może debata przez telewizję internetową? 30.10.10, 23:37
          a może idźmy dalej - po koleji wszyscy kandydaci na radnych okręgami, a na koniec kandydaci na burmistrza. Radnych też warto przepytać...
          • klimatyk Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 10:03
            Zobaczyć Rupniewskiego odpowiadającego na pytania bez suflera( czyli bez p.Sikory)-bezcenne.
            • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 12:13
              Myślę, że ona by mu wcześniej powiedziała co ma mówićsmile O co byliby pytani, to można w sumie przewidzieć - także i odpowiedzi można mniej więcej jakieś wcześniej ułożyć. Hmm... Co do radnych, to też bardzo dobry pomysł! Wiadomo jacy startują już od obecnego burmistrza, a z PiS-u, wiadomo jacy? Myślę, że obaj kandydaci na pewno zgodziliby się wziąć udział w takiej debacie - w sumie nic groźnegosmile
              • terpu Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 14:15
                Ale czegoś nie rozumiem, przecież obecny burmistrz nikogo nie zgłaszał do rady powiatu, a tylko tam PIS wystawił swoich kandydatów.
                Jak mi wiadomo to w naszym mieście startują dwa niezależne komitety.
                • abigeil12 Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 14:43
                  Debata bardzo dobra myśl ! Tylko znając naszego obecnego burmistrza to kiepskie szanse !!
                  warto zajrzeć na www.05420.pl tam są kandydaci od p. Rupniewskiego i może to wielu zdziwi ale 2lub 3 jest z klubu pis , reszta to niezalezni . Więc zanim ktoś jak zwykle z rozpędu wrzuci wszystkich do jednego woreczka warto wiedzieć kogo się chce tam wrzucać . Jeszcze jedno nie wiem czemu tak interesuje was pis i kandydaci Rupniewskiego a nikt się nie pyta o kandydatów obecnego burmistrza ?? Znowu zapakowaliście wszystkich do "idealnego " worka ??? Poszukajcie tam kto do czego nalezy i do czego należał p. burmistrz , ale właściwie to po co , przeciez juz macie podział kto dobry a kto zły .
                • jozefow512 Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 19:20
                  terpu napisał:

> Ale czegoś nie rozumiem, przecież obecny burmistrz nikogo nie zgłaszał do rady
                  > powiatu, a tylko tam PIS wystawił swoich kandydatów.
                  > Jak mi wiadomo to w naszym mieście startują dwa niezależne komitety.

Rupniewski to niezależny kandydat PiS - ROTFL.
                  To ja mam pytanie do Rupniewskiego i jego kolegów z PiS:
                  Czy oficjalnie wypisaliście się z partii (proszę o publikację jakiegoś dokumentu o rezygnacji z członkostwa w PiS)?
                  Czy jeżeli dostaniecie mandaty, to nie wrócicie z powrotem pod sztandary PiS (jeśli rzeczywiście się wypisaliście) przez najbliższą kadencję (4 lata)?

• zuzakm Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:43
                    a ilu jest tych Pisowców w tym komitecie? sprawdzil ktos czy tylko bijecie pianę! z tego co wiem to moze z 2 a kandydatów jest 15 wiec jaki z tego wniosek????? ze reszta to niezalezni, wiec radze sprawdzic najpierw źródła a potem wypisywac glupoty, trudno zeby komitet startowal pod szyldem Pisu skoro wiekszosc osob to niezalezni kandydaci. po drugie Rupniewski sie nie wypira PIs, na stronie wyborczej napisal wyraxnie w swoim zyciorysie, o co chodzi?
                    • jozefow512 Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:30
                      zuzakm napisała:

> to niezalezni kandydaci. po drugie Rupniewski sie nie wypira PIs, na stronie w
                      > yborczej napisal wyraxnie w swoim zyciorysie, o co chodzi?

Nie kłam. Nie napisał (strona o mnie, czyli najlepsze miejsce do napisania o przynależności partyjnej):

www.pawel-rupniewski.pl/teksty-1-o_mnie.html
                      Cytat z stamtąd:
                      "Przez wiele lat byłem animatorem muzycznym Ruchu Światło - Życie w Józefowie oraz członkiem zespołu "Stegna". Założyłem także zespół szantowy "Zmora Bosmana", co wiąże się z moją wielką pasją, jaką jest żeglarstwo. Jestem szczęśliwym posiadaczem patentu żeglarskiego dlatego też często spędzam czas pod żaglami.
                      [...]
                      Od dwóch kadencji z wieloma sukcesami pełnię funkcję radnego. W wyborach 21 listopada kandyduję na funkcję Burmistrza Józefowa."

Ani słowa o przynależności partyjnej.
                      • zuzakm Re: Może debata przez telewizję internetową? 02.11.10, 15:34
                        Kłamiesz to może Ty

"Moja praca w Samorządzie Józefowa
                        W Radzie Miasta Józefowa przewodniczę klubowi radnych Prawo i Sprawiedliwość.
                        Mandat Radnego pełnię od 2002 roku."

www.pawel-rupniewski.pl/samorzad.html
                        do wszystkiego się czepicie

Kruszewski o sobie wielu rzeczy nie piszesmile szczególnie o swojej przeszłości, nic do tego nie mam ale jak już tacy skrupulatni jesteście to może warto uzupełnić życiorys.
                    • 1nesca PIS w Radzie Miasta 01.11.10, 19:56
                      zuzakm napisała:

> a ilu jest tych Pisowców w tym komitecie? sprawdzil ktos czy tylko bijecie pian
                      > ę! z tego co wiem to moze z 2 a kandydatów jest 15 wiec jaki z tego wniosek????
                      > ? ze reszta to niezalezni, wiec radze sprawdzic najpierw źródła a potem wypisyw
                      > ac glupoty, trudno zeby komitet startowal pod szyldem Pisu skoro wiekszosc osob
                      > to niezalezni kandydaci. po drugie Rupniewski sie nie wypira PIs, na stronie w
                      > yborczej napisal wyraxnie w swoim zyciorysie, o co chodzi?

W 2006 roku wybrano (linia otwocka):
                      "...PiS w radzie reprezentować będą: Paweł Rupniewski - 165 głosów, Józef Kaczorek - 133, Damian Podolski - 121, Izabela Lasocka - 136 i Andrzej Mazek - 190 głosów..."
                      więcej www.linia.com.pl/public/article.php?0-9874-0
            • zuzakm Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 16:29
              wiesz, widziałam sporo filmików z posiedzeń rady miasta i wypowiedzi Rupniewskiego, zapraszam abyś zajrzał i zobaczył że koleś wypowiadać się umie bez suflerów i idze mu całkiem nie źle. Suflerów to natomiast ma Kruszewski, któremu wszystko podpowiadają albo realizuje czyjeś pomysły a na niego spływa cały splendor.
              • mlody.realista Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 17:17
                Macie jakiś pomysł jak przekonać pana Kruszewskiego i Rupniewskiego aby wsparli zorganizowanie takiej debaty ? No i oczywiście żeby się na niej stawili.
                • 0bywatelx Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 17:41
                  trzeba najpierw wymyśleć, jak to miałoby wyglądać:
                  1) miejsce MOK?
                  2) termin - ostatni piątek kampanii, będzie możliwość uzyskać odpowiedzi na problemy, które pojawią się w trakcie. Ponadto kandydaci będą mogli podsumować kampanię.
                  3) kto poprowadzi? Nie znam lokalnych dziennikarzy, ale może moderatorem mógłby być ktoś z Linii Otwockiej lub Tygodnika Regionalnego.
                  4) zasady - te same pytania do obydwu?
                  5) czy pytania live, czy ustalone ze sztabami?
                  6) wyślijmy pytanie do Sztabów, czy są zaintresowani - może autor posta? na stronach internetowych są kontakty.
    • mlody.realista Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 20:26
      Postaram się napisać na maile komitetów wyborczych wyborców pana Kruszewskiego i Rupniewskiego zapytanie czy wyrażają chęć wzięcia udziału w takiej debacie. Gdy uzyskam odpowiedź jak najszybciej podziele się nią na tym forum.

Zakładam jednak, że panowie mają na tyle duże jaja, że będą zainteresowani. Postanowiłem przygotować wstępną formułę debaty.

Debata
      Paweł Rupniewski vs Stanisław Kruszewski

Data:
      19.11.2010 godz. 20.00
      Miejsce:
      Sala widowiskowa Miejskiego Ośrodka Kultury.

Prowadzący:
      Dziennikarz gazety lokalnej (musi być mieszkańcem Józefowa), lub chętna osoba, na która zgodzą się obydwaj kandydaci.

Forma:
      1. Debata składa się z trzech bloków pytań:
      a. Pytania ustalone przez sztaby wyborcze kandydatów na burmistrza
      b. Pytania od mieszkańców miasta, wysłane na specjalny adres e-mail
      c. Pytania „oko w oko”

2.Na odpowiedź każdy z kandydatów ma 2minuty.
      3.Czas liczony na stoperze widocznym dla kandydatów oraz publiczności zgromadzonej w sali widowiskowej i przed ekranami komputerów. Koniec czasu na odpowiedź będzie sygnalizowana odpowiednim dźwiękiem.
      4.Kandydaci odpowiadają na te same pytania.
      5.Każdy z bloków składa się z 5 pytań.
      6.Ostatni blok będzie miał następującą formułę:
      -na zadanie pytania kandydat na burmistrza swojemu rywalowi będzie miał 1 minutę
      -odpowiedź na pytanie to 2 minuty
      7.Kandydaci odpowiadają na pytanie kolejno, zaczynając od obecnego pana burmistrza Stanisława Kruszewskiego
      8.Prowadzący czyta pytanie przed każdą odpowiedzią.

Inne:
      1.Na sale widowiskową może wejść każda osoba
      2.Debata będzie transmitowana w telewizji internetowej
      3.Za treść wypowiedzi oraz pytań odpowiadają, wyłącznie kandydaci na burmistrza
      4.Debata zostanie nagrana i umieszczona na popularnym serwisie www.youtube.com

Bardzo proszę o sugestie jak ta formuła powinna wyglądać. Jest to tylko wstępna formuła, którą można zmieniać dowoli lub wogole odrzucić na rzecz innej, lepszej. Oczywiście najprawdopodobniej najwięcej będzie zależało od kandydatów jak ta formuła będzie wyglądała.
      • michalin.pl Debatę mogę umieścić na MICHALIN.PL 31.10.10, 20:55
        Pomysl i wstepna koncepcja mi sie bardzo podoba.

Debatę mogę umieścić (bez żadnych skrótów, żeby nie bylo posądzeń o stronniczość)
        na mojej stronie MICHALIN.PL w analogicznej formie, jak robilem to
        w przypadku videorelacji z sesji Rady Miasta.

Czy mogę to zrobić uczciwie, jeżeli kandyduję
        na Radnego z komitetu "Kocham Józefów"?
        Mogę.

Ale nie widzę oczywiście problemu w tym, żeby analogiczną relację
        poprowadziło więcej "telewizji internetowych".
        To tak na wypadek, gdyby ktoś miał inną odpowiedz na powyższe pytanie.

Jezeli chodzi o termin debaty, to 19 listopda nie jest chyba dobrym terminem.

1) W czasie debaty na pewno pojawia sie rozne tematy,
        ktore beda wymagaly odpowiedzi obu sztabow.
        Musi byc na nie czas.
        A 20 listopda o polnocy zaczyna sie cisza wyborcza.

2) Zakladajac, ze debata odbedzie sie 19 listopda i potrwa 2 godz,
        to nie jest realne, zeby przed polnoca na You Tube pojawial sie relacja.
        Nie mówiąc już o możliwości spokojnego tego obejrzenia.

Chyba lepszym by byla ostatnia niedziela kampanii wyborczej, czyli 14 listopada.
        (pisze tu w swoim imieniu i prosze nie traktowac tego jako stanowiska
        komitetu "Kocham Józefów")

michalin.pl (Mirosław Grodzki)
        • zgryz123 Re: Debatę mogę umieścić na MICHALIN.PL 31.10.10, 21:12
          Michalin ty też już wszystko wiesz o tej debacie, nasz niezależny dziennikarzu, który kandyduje z grupu Rupniewskiego. Oj, ten wywód zwolenników Rupniewskiego jest przecudony. I taki na pewno niezaplanowany.

• zolty_lis Re: Debatę mogę umieścić na MICHALIN.PL 31.10.10, 22:02
          Wow. Michalin, jeśli video relacje z sesji nazywasz "telewizją internetową" i w związku z tym aspirujesz do "skręcenia" debaty, to czapki z głów. Już to widzę, mierz siły na zamiary i trochę wiedzy o kulisach TV też się przyda.
          • michalin.pl Nie uważam, że zjadłem wszystkie rozumy 31.10.10, 23:34
            zolty_lis napisał:

> Wow. Michalin, jeśli video relacje z sesji nazywasz "telewizją internetową" i
            > w związku z tym aspirujesz do "skręcenia" debaty, to czapki z głów. Już to widz
            > ę, mierz siły na zamiary i trochę wiedzy o kulisach TV też się przyda.

smile

1.
            Kolego zolty_lis, ja się bardzo cieszę z każdej konstruktywnej krytyki.
            Napisz co mam konkretnie poprawic. Zrobię to.
            Będę się jeszcze bardziej cieszył, jak mi w tym pomożesz.

Mam duuuuuuży dystans to swojego "warsztatu".
            Nie uważam, że zjadłem wszystkie rozumy.

2.
            Robię to poprawnie, łatwo przyswajalnie dla ludzi i solidnie.
            Nikt mi za to nie płaci (niektórzy chcieli smile ).

Moje relacje są najlepsza prezentacja pracy Radnych, jaka kiedykolwiek w tym Mieście była.
            Większość osób na tym forum wiedzę o pracy Rady czerpie z tym moich videorelacji.
            Nie to, zebym sie chwalil, ale tak po prostu jest. Oczywiście, że może być lepiej
            (jak wszystko), patrz pkt. 1.

3.
            Nie pcham się do robienia relacji z debaty. Napisałem "mogę".
            Na pewno znajdą się super-profesjonaliści, którzy to zrobią zarąbiście.
            Ja się bardzo chętnie od nich pouczę.

4.
            Rozumiem, że trwa kampania wyborcza.
            Ale spokojnie, ona się za chwilę skończy.
            Znowu będziemy mogli być mili, fajni i jacy-tam-jeszcze-chcecie.

• feelek debata? OK ale dlaczego tylko na burmistrza? 01.11.10, 07:57
              idea jest świetna
              ALE
              czemu nie odnieść jej też do wyborów radnego?
              W naszym okręgu -13 - na północ od ul. Wilsona, po wsch. stronie torów rywalizuje ze sobą 5 kandydatów.
              ze swej strony deklaruję od razu udział w czymś takim
              (sądzę, że Michalinie.pl też)
              • michalin.pl Maszten strój św. Mikołaja, który mi pożyczałeś? 02.11.10, 01:03
                A tak apropos debaty.
                Masz jeszcze ten strój św. Mikołaja, który mi pożyczałeś?
                W tym roku mam znowu ochotę się przebrać...
                --
                • feelek Re: Maszten strój św. Mikołaja, który mi pożyczał 02.11.10, 09:16
                  Michalin pyta:
                  "...Masz jeszcze ten strój św. Mikołaja, który mi pożyczałeś?..."
                  to chyba pytanie do mnie
                  odp.: jasne , ze mam
                  "... W tym roku mam znowu ochotę się przebrać..."
                  mam nadzieję, ze nie zamierzasz się przebierać wobec wyborców za kogoś innego (jak co niektórzy kandydaci)
                  wink
                  • feelek Re: Maszten strój św. Mikołaja, który mi pożyczał 02.11.10, 09:19
                    BTW
                    możebyś tak Michalin.pl zorganizował nagranie w salce katechetycznej 4 XI?
                    a potem co ciekawsze zawiesił?
                    co prawda to spotkanie jest z Burmistrzem nt. rozwoju wody i kanalizacji ale choćby zg. z tym co tu napisał Marius68, będą możliwe pytania o inne kwestie.
                    może być przedwyborczo ciekawie.
                    • michalin.pl Spotkanie jest reklamowane jako "coroczne" 02.11.10, 09:39
                      feelek napisał:

> BTW
                      > możebyś tak Michalin.pl zorganizował nagranie w salce katechetycznej 4 XI?
                      > a potem co ciekawsze zawiesił?
                      > co prawda to spotkanie jest z Burmistrzem nt. rozwoju wody i kanalizacji ale ch
                      > oćby zg. z tym co tu napisał Marius68, będą możliwe pytania o inne kwestie.
                      > może być przedwyborczo ciekawie.

Jest popyt - będzie podaż. Wezmę kamerę na spotkanie.
                      Też myślę, że będzie bardzo ciekawie.
                      Spotkanie jest reklamowane jako "coroczne",
                      wiec rozumiem, że podsumujemy ostatni rok (może kadencję).
                      Na pewno znajdzie się kilka spraw do omówienia.

A na pogadankę o kanalizacji chętnie dam się Burmistrzowi zaprosić za rok.
                      Na kolejne "coroczne spotkanie". Tylko czy ono się za rok odbędzie?
                      Przecież wtedy nie będzie wyborów samorządowych...

--
                  • michalin.pl "Kolędowanie" wyborcze w stroju Świętego? 02.11.10, 09:32
                    feelek napisał:

> Michalin pyta:
                    > "...Masz jeszcze ten strój św. Mikołaja, który mi pożyczałeś?..."
                    > to chyba pytanie do mnie
                    > odp.: jasne , ze mam

To ja sobie rezerwuje. smile

> "... W tym roku mam znowu ochotę się przebrać..."
                    > mam nadzieję, ze nie zamierzasz się przebierać wobec wyborców za kogoś innego
                    > (jak co niektórzy kandydaci)
                    > wink

"Kolędowanie" wyborcze w stroju Świętego?
                    Jest to jakiś pomysł na wyróżnienie się...

--
              • mlody.realista Re: debata? OK ale dlaczego tylko na burmistrza? 02.11.10, 11:21
                Jeżeli chodzi o debatę radnych to według mnie powinna mieć mniej więcej taki charakter:

Debaty radnych powinny odbywać się tylko i wyłącznie na obszarze danego okręgu wyborczego. Wejście na debatę oczywiście ma każdy mieszkaniec miasta Józefowa. Pytania powinny wychodzić od mieszkańców miasta Józefowa. Pytania będzie można składać na specjalny adres mailowy danego okręgu wyborczego. Pytania takie same do każdego kandydata. Czas na odpowiedzieć to 2 minuty. Każdy z debatujących na początku będzie miał 5 minut do prezentacji siebie i swojego programu wyborczego. Oczywiście debatę można nagrać i umieścić w Internecie. Myślę, że transmisja na żywo nie ma sensu. Ilość pytań powinna być uzależniona od zainteresowania wyborców. Tematyka rozmów zaproponowana przez mieszkańców Józefowa mieszkających na danym obszarze okręgu wyborczego.

Zaznaczam, że to jest tylko moja wizja. Nikomu tego nie narzucam. Pomysł można odrzucić lub dowolnie zmodyfikować. Takie debaty powinny być organizowane przez ludzi zdanego okręgu wyborczego. Ja chętnie służę pomocą.
            • zolty_lis Re: Nie uważam, że zjadłem wszystkie rozumy 01.11.10, 21:33
              Kolego michalin.pl, trudno to co napisałem uznać za konstruktywną krytykę. Mój wpis nie jest krytyką relacji z sesji, zwracam jedynie uwagę na fakt, że jedna, stacjonarna kamera i poziom dźwięku "w automacie", to nie technika na debatę. Podzielam wpisy z pkt 2, 3 - nie podzielam pkt 4 ( nie udzielam się na forum politycznie ). Co do pkt 1 - przy obecnej formule przekazu, nie ma co poprawiać.
              Ukłony.
      • zgryz123 Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:05
        A co ty taki przygotowany jesteś? Niby tak nie wiem na kogo głosować, taki jestem biedny niezorientowany, a tu bum- pełen wywód jak zrobić debatę. Już mogę przypuścić, że Rupniewski ćwiczy na sucho przygotowane pytania, bo inaczej by się chłopak spalił. A waszą grupę jak nic obnaża wypowiedź my.tu gadu.gadu. Jak osoba z tym nickiem jest za to wiadomo co tu się dzieje od razu i że grupa Rupniewskiego ma już swój plan zdarzeń. Nawet nie chcę się domyślać zaplanowanego przez was rzeczywistego scenariusza tej debaty.
        • terpu Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:24
          Czyli Rupniewski jest gotowy na debatę, ale czy Kruszewski? Jakoś nikt z jego otoczenia się nie wypowiada.
          Czyli tak jak ze wszystkim czekali na pierwszy ruch sztabu Kocham Józefów.
          A tu jak wcześniej pisano trzeba mieć jaja.

Debata musi być! Może wtedy dowiemy się co komitety chcą zrobić, a nie jak do tej pory zajmują się tylko oplakatowaniem miasta.
    • 0bywatelx Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:25
      1) wydaje mi się, że prowadzenie debaty przez józefowskich dziennikarzy, to zły pomysł, bo każdy będzie posądzany o stronniczość. Lepiej żeby to był ktoś z zewnątrz.
      • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:36
        Mi się też wydaje, że najlepszym pomysłem będzie w tym przypadku osoba z zewnątrz, aby później nie było jakichś nie jasności.
        • 0bywatelx Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 21:44
          jeśli miałało by to dotyczyć konkretów, to wcześniej musieliby kandydaci dostać pytania. Bo jesli to ma się kręcić wokół WSGE, przynależności Rupniewskiego do PiSu, rozmów w których będą dywagacje na temat kiedy znikną przejazdy, to szkoda trudu na organizację takiego spotkania.
          Może naiwnie, ale mnie to zależy żeby ta kampania była merytoryczna, a po 21.11 wybrane osoby wzięły się do roboty mając na względzie dobro Józefowa.
          • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:08
            W sumie zgodzę się z Tobą. Bez pytań dokładnych konkretów mogą nie powiedzieć, a czas, który będą mieli na odp., będzie wyglądał: "yy...", "ee.." - czy coś w tym stylusmile No..bądź coś tam wydukają. Z pytaniami będzie ona wyglądała merytorycznie. Tylko, czy wtedy....nie będzie ona zbyt "ustawiona"? Ludzi w sumie będzie ciekawiła również reakcja kandydata na pytanie, a w tym przypadku może jej nie być...
            • 0bywatelx Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:24
              jeszcze jest jeden problem ile osób będzie chciało brać udział w takiej debacie, w roli widzów. Myślę, że oddziaływalność Forum na Miasto jest znikoma, o czym świadczy ilość osób zalogowanych. W wyborach weźmie udział około 7 tys mieszkańców ilu będzie chciało przyjść i czy dla 200 osobowego audytorium Kandydaci będą chcieli przyjść.

Pewnie mają już zaplanowane swoje wydawnictwa na te trzy tygodnie i teoretycznie, to co mieli do powiedzenia mogą w ten sposób przekazać.

Wydaje mi się, że debata pomiędzy Rupniewskim, a Kruszewskim to trwa już 8 lat.
              • iza-mig Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:30
                Zgadzam się - debata trwa już kilka ładnych lat. Ja wiem na kogo głosować pewnie jak większość mieszkańców. Kto chciał mógł obserwować działania obu Panów przez te wszystkie lata i wyrobić sobie zdanie. A to czy ktoś ma jaja czy nie wychodzi nie podczas gadania ale w trakcie działania.... Kto działał w Józefowie wiemy, kto wypowiadał się, że się boi dużych inwestycji też wiemy. Debata tu na nic.
                • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:33
                  iza-mig napisała:

> Zgadzam się - debata trwa już kilka ładnych lat. Ja wiem na kogo głosować pewni
                  > e jak większość mieszkańców. Kto chciał mógł obserwować działania obu Panów prz
                  > ez te wszystkie lata i wyrobić sobie zdanie. A to czy ktoś ma jaja czy nie wych
                  > odzi nie podczas gadania ale w trakcie działania.... Kto działał w Józefowie wi
                  > emy, kto wypowiadał się, że się boi dużych inwestycji też wiemy. Debata tu na
                  > nic.

Bardzo rozsądnie napisałaśsmile Zgadzam się! Ujęłaś wszystko w sumie najlepiejsmile
              • aa.d Re: Może debata przez telewizję internetową? 31.10.10, 22:31
                Wydaje mi się, że jeśli kandydatowi zależy na wygranej, to wyrazi chęć wzięcia w debacie. Pomijając fakt, że każdy z komitetów ma "swojego" człowieka na forum i jest na bieżąco, z tym co tu się dzieje i w pewnym sensie wypowiada się Tutaj. Co do "widowni" debaty. Powiem Ci szczerze, trudno określić. Na pewno zjawiliby się wszyscy lub prawie wszyscy kandydaci na radnych i ich najbliższe rodzinysmile
            • marius68 Burmistrz Miasta Józefowa zaprasza na spotkania 31.10.10, 22:33
              Burmistrz Miasta Józefowa zaprasza Mieszkańców Józefowa na coroczne spotkania.

4 listopada 2010 r. godz. 19.00,
              Sala katechetyczna w kościele p.w. św. Jana Chrzciciela, ul. Kasprowicza 2

5 listopada 2010 r., godz. 19.00,
              Szkoła Podstawowa nr 1 , ul. Mickiewicza 11

8 listopada 2010 r., godz. 19.00,
              Szkoła Podstawowa Nr 2 , ul. Graniczna 26

9 listopada 2010 r., 19.00,
              Gimnazjum Nr 1 , ul. Leśna 39
              • mlody.realista Re: Burmistrz Miasta Józefowa zaprasza na spotkan 01.11.10, 09:44

Kampania czy coroczne spotkania organizowane za pieniądze Józefowa ?
                • marius68 Re: Burmistrz Miasta Józefowa zaprasza na spotkan 01.11.10, 13:10
                  mlody.realista napisał:
                  "Kampania czy coroczne spotkania organizowane za pieniądze Józefowa?"

O jakich pieniądzach mówisz? Za oświetlenie sali na 2 h?
                  Coroczne spotkania, których głównym tematem będzie rozbudowa sieci wod-kan.
                  Ale jak ktoś zada pytania w innym temacie to też zapewne otrzyma odpowiedź.
                  • klimatyk Re: Burmistrz Miasta Józefowa zaprasza na spotkan 01.11.10, 15:11
                    Nie złość się. Takie spotkania tuż przed wyborami to na pewno element kampanii wyborczej. Oby tylko Kruszewski na tym nie stracił.
    • malcontent Po co debata? 01.11.10, 23:04
      Po co debata.

Usłyszymy w niej od Rupniewskiego że:

- chce utrzymać leśno-parkowy charakter miasta i zachować spójność architektoniczną.

- "Jestem architektem, więc stawiam przede wszystkim na zrównoważony rozwój miasta."

A rzeczywistość będzie wygląda tak ponuro.

Poniżej to co zafundował mieszkańcom Otwocka pan R.

https://ruphouse.pl/m_lugi1.jpg

https://ruphouse.pl/m_lugi2.jpg

https://ruphouse.pl/m_lugi3.jpg

źródło
      • abigeil12 Re: Po co debata? 02.11.10, 08:24
        A gdzie zdjecia co zafundował nam p. Kruszewski ?? Wystarczy wyjśc na miasto i z przerażeniem człowiek patrzy jak wśród zabudowy jednorodzinnej nagle maleńki wjazd i ukazuje się blok ! Nie mam nic przeciwko blokom ale nie wciskane na siłę gdzie się da .
        Ja już mam swojego kandydata i oddam swój głos na p. Pawła . Każdy ma swój rozum iniech głosuje zgodnie z nim . Bardzo przeszkadza mi na tym forum szkalowanie innych ludzi , wymyslanie głupot , przekręcanie tego co ktos powiedział - to jest straszne . Trzeba byc obiektywnym
      • zgryz123 Re: Po co debata? 02.11.10, 09:11
        Słusznie, po co debata?
        Pan Rupniewski powie na niej, że jego konkretem nr 1 jest budowa sieci wodno-kanalizacyjnej. Chociaż by nadał temu konkretowi nr 21 to jeszcze jakoś by wygladało, a tak to najpierw głosował przeciw temu projektowi i wytaczał wspaniałe mowy o wielkim strachu przed jego realizacją, a teraz proszę pkt 1 programu? I te bloki zaprojektowane w Otwocku - dla mnie bomba. Coś też było słychać o projekcie wciśnięcia dodatkowego bloku między bloki na Zawiszy, w który mocno był zaangażowany pan R- to kolejny konkret czyli zachowanie leśno-parkowego charakteru Józefowa???
      • zuzakm Re: Po co debata? 03.11.10, 13:08
        nie no pewnie, on to im zafundował, on postawił te blokismile
        człowieku, to jest jego praca, z czegoś życ musi a tak się składa, że żyje projektując. to czy to ładne czy nie to juz kwestia gustu i kasy jaka ma byc na to przeznaczona. Ja już mam naprawde dosyć tych waszych beznadzienych gierek i wyciągania jakiś głupot.
    • mlody.realista Re: Pozytywna odpowiedź pana Pawła Rupniewskiego 03.11.10, 12:53
      Miło mi jest poinformować, że pan Paweł Rupniewski odpowiedział na mój list otwarty i wyraził chęć uczestnictwa w debacie kandydatów na burmistrza miasta. Bardzo się ciesze i mam nadzieję, że pan Kruszewski odpowie także pozytywnie. Na razie brak odpowiedzi ale wierze, że to tylko kwestia czasu.
    • mlody.realista Oczekiwanie na odpowiedź pana burmistrza ? 04.11.10, 01:02
      [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/za/mi/gnes/p3xv3zKTAatIMaKziX.jpg[/img]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka