Dodaj do ulubionych

Drodzy sąsiedzi...

14.12.13, 20:42
Byłam dziś na spacerze po świderskiej stronie rzeki.
Usłyszałam szum szybko płynącej wody, myślałam, że to bobry wykonały jakąś tamę. Podeszłam do brzegu, żeby to sprawdzić.
Ku mojemu zdziwieniu, zobaczyłam wartko wpływający do rzeki spory strumień burożółtej cieczy. Na Waszym, józefowskim brzegu. Strumień spływa na wysokości ośrodka Drogowców.
Ki czort?
To jakaś zamierzona działalność?
Jak z czystością tego dopływu?
Ktoś coś o tym wie?
Obserwuj wątek
    • kug777 Re: Drodzy sąsiedzi... 14.12.13, 22:10
      Proszę Pana, o tym powinien Pan zawiadomić pilnie Wydział Ochr. Srodowiska a nie Forum!!
      • patsik Re: Drodzy sąsiedzi... 15.12.13, 01:08
        Pani smile
        Oczywiście, że poinformuję.
        Zaraz po weekendzie.
        • marius68 Re: Drodzy sąsiedzi... 15.12.13, 06:36
          Na wysokości drogowców jest stacja uzdatniania wody.
          Hydrosfera ma pozwolenie wodno-prawne na zrzut wody.
          Wydobywana w tym miejscu woda jest mocno zazielaźniona.
          Sprawdź w hydrosferze w poniedziałek czy to przypadkiem nie jest ich zrzut.
          • chiste Rasta Józwa 15.12.13, 09:09
            Cyt.: Wydobywana w tym miejscu woda jest mocno zaZIELAŹNiona.

Wszystkie świderskie ryby i raki na haju!

Drodzy sąsiedzi - picie wody prosto z kranu może was uszczęśliwić! wink
            • patsik Re: Rasta Józwa 15.12.13, 11:49
              Co tam z kranu? Z rzeki trza pić!
              To dlatego mój pies wczoraj taki radosny pod koniec spaceru był.......
              • grudziaz Re: Rasta Józwa 15.12.13, 17:49
                Mieszkańcy zapyziałego miasta powiatowego strasznie się boją naszej nowej oczyszczalni.
                Na forum Józefowa, kilka postów dziennie w temacie, a co tam drodzy troskliwi w waszym pięknym inaczej mieście słychać?
                Czy aby na waszym forum, bo pewnie jakieś tam u was rzęzi ktokolwiek na jakikolwiek temat się wypowiada?
                Bo na naszym forum jest was bardzo dużo, wszyscy piszecie na jeden temat, zadanie domowe w urzędzie wam dali czy co?
                Może jednak zobaczcie co słychać u was?
                • grzeg_sz_1 Re: Rasta Józwa 15.12.13, 19:14
                  grudziaz napisał:

> Mieszkańcy zapyziałego miasta powiatowego strasznie się boją naszej nowej oczys
                  > zczalni.
                  > Na forum Józefowa, kilka postów dziennie w temacie, a co tam drodzy troskliwi w
                  > waszym pięknym inaczej mieście słychać?
                  > Czy aby na waszym forum, bo pewnie jakieś tam u was rzęzi ktokolwiek na jakikol
                  > wiek temat się wypowiada?
                  > Bo na naszym forum jest was bardzo dużo, wszyscy piszecie na jeden temat, zadan
                  > ie domowe w urzędzie wam dali czy co?
                  > Może jednak zobaczcie co słychać u was?

kompleksy słoika wychodzą?big_grinbig_grinbig_grin
                  Przeczytałeś pierwszy post Patsik ze zrozumieniem?? Czy to zbyt trudne??
                  • grudziaz Re: Rasta Józwa 15.12.13, 20:45
                    grzeg_sz_1 napisał:

> kompleksy słoika wychodzą?big_grinbig_grinbig_grin
                    > Przeczytałeś pierwszy post Patsik ze zrozumieniem?? Czy to zbyt trudne??

Chłopie masz jakiś problem?
                    Co wnosi twoja osobista wycieczka do mnie?
                    Cały czas mędzisz na forum J.,
                    Nie wmawiaj innym swoich problemów, to tylko projekcja.
                    • patsik Re: Rasta Józwa 15.12.13, 22:40
                      grudziaz, jeśli chcecie być forum zamkniętym, to to zróbcie, bez krępacji
                      ja się wypowiadam na wielu forach - regionalnych, lokalnych i tematycznych, od dawna - na tym również: można to sprawdzić w historii
                      nigdy nikt mnie znikąd nie wyrzucał z powodu "bo ty tu nie mieszkasz" - ciekawe, nowe doświadczenie......gratuluję gościnności

a rzeka jest jakby wspólna, więc troska o jej dobro nie leży tylko po stronie Józefowa.......
                      • 1_tralala Re: Rasta Józwa 15.12.13, 23:42
                        patsik, mam nadzieje, ze buc grudziaz nie zniechecil cie do zagladania na fj. to samo tyczy pozostalych niejozkowiakow- piszcie, udzielajcie sie tu, a grudziaz bedzie musial jakos z tym sobie poradzic.
                        • patsik Re: Rasta Józwa 16.12.13, 00:04
                          zbyt długo udzielam się w necie, żeby przejmować się "grudziazami" wink

ale pierwszy raz zostałam zaatakowana za dość neutralny wpis, mający służyć - w moim zamyśle - wspólnemu dobru, jakim jest czysta rzeka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka