Dodaj do ulubionych

ŚMIECI i ich wywóz

11.09.14, 20:28
Dzisiaj był termin wywozu śmieci z naszych altanek śmietnikowych. Przyjechał wóz firmy LEKARO i zabrał tylko ich część. W altankach pozostały sterty zapakowanych w worki śmieci. Czy śmieciarze ich nie widzieli, czy może mamy je wystawić na ulicę żeby szpeciły już i tak zapaskudzone przez "ustawę śmieciową" miasto? Zrobiłam kilka zdjęć altanek po dzisiejszym wybieraniu śmieci przez wyżej wymienioną firmę (patrz zakładka zdjęcia). Nie ma czego oglądać, bo to nic pięknego ale jeśli to nie tylko u nas tak się odbywa odbieranie śmieci, to niedługo szczury nas zjedzą, bo koty już buszują w altankach.
basiaan
Obserwuj wątek
    • sn00kie Re: ŚMIECI i ich wywóz 11.09.14, 23:10
      Dzień po odbiorze możesz zgłosić reklamację w UM. Tylko pamiętaj, że reklamację możesz złożyć w tym jednym dniu big_grin
      • dbam_o_zdrowie Re: ŚMIECI i ich wywóz 11.09.14, 23:18
        Basia. Szukałam tych zdjeć ale nie mogłam sie doszukać. Co do odbioru. Z tego co ja wiem to Lekaro nie ma obowiązku wchodzić do altanki. Śmieci trzeba wystawić przed posesje.
      • diego-de-la-vega Re: ŚMIECI i ich wywóz 12.09.14, 22:28
        A mam pytanko: gdzie to jest napisane, że reklamację można zgłaszać tylko tego jednego dnia? Nie pytam z wyrzutami i aby zaprzeczyć tylko z ciekawości bo chciałbym się zapoznać z tym dokumentem - o ile takowy istnieje.
        • jozefow512 Re: ŚMIECI i ich wywóz 13.09.14, 10:57
          Na stronie urzędu. Odpady komunalne->Reklamacje

www.jozefow.pl/page/89,reklamacje.html

Możesz też zgłosić do lekaro. Jak nie zdążałem zadzwonić następnego dnia, to dzwoniłem do lekaro. Teraz jest gorzej z dodzwonieniem, bo lekaro przejęło dużą część Warszawy. Zauważalnie pogorszyła się solidność odbioru (zapewne przerzucili część ekip do Warszawy, a nowe muszą się uczyć, gdzie jeździć).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka