Dodaj do ulubionych

Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 7

04.11.14, 11:46
Panie Mariuszu, jako kandydat " z jaśnie nam panującego komitetu od 16 lat w Józefowie " wykazał się Pan obiektywizmem... Spoko rozumiem!
Jest jeszcze komitet Nowej Prawicy...
Zapraszam na mój profil www.facebook.com/MaciejKorwinDebala
https://demastudio.pl/wrzut/knp_maciek.jpg
Obserwuj wątek
    • em-kwadrat Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 04.11.14, 11:59
      > Panie Mariuszu, jako kandydat " z jaśnie nam panującego komitetu od 16 lat w Jó
      > zefowie " wykazał się Pan obiektywizmem... Spoko rozumiem!
      > Jest jeszcze komitet Nowej Prawicy...

Może dlatego, że lepiej nie budzić śpiącego smile :
      www.facebook.com/KonradBerkowicz1/photos/a.224519207704012.1073741832.140962469393020/389517401204191/?type=1&theater
      Zatem przedwyborczo witamy, witamy...
      • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 04.11.14, 12:12
        Janusz i Pan Stanisław to 72 latkowie szacunek dla nich, że chce im się bawić w politykowanie.
        A sen w UE parlamencie to właściwe miejsce...
        Witam, ale forum w tych wyborach jest już passé, wszytko przeniosło się na społecznościowe portale.
        • em-kwadrat Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 04.11.14, 12:36
          > Witam, ale forum w tych wyborach jest już passé, wszytko przeniosło się na społ
          > ecznościowe portale.

Tym bardziej miiło było gościćsmile

• jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 04.11.14, 17:43
      > Jest jeszcze komitet Nowej Prawicy...

Stowarzyszenie Kocham Józefów? Hmm. No to zobaczmy

RUPNIEWSKI PAWEŁ PREZES
      MASIK ANNA CZŁONEK
      KORWIN DĘBAŁA DĘBAŁA MACIEJ CZŁONEK

Hmm. Paweł Rupniewski - skądś znam to nazwisko. A, no tak. To kandydat PiS na burmistrza.

I to chyba ten sam Rupniewski, który w ostatniej chwili postanowił zablokować budowę oczyszczalni:
      Na pozwolenie na budowę spłynęło kolejne odwołanie. Tym razem decyzję Starosty Powiatu Otwockiego u Wojewody Mazowieckiego zakwestionowało Stowarzyszenie Kocham Józefów . Pismo sygnowane przez prezesa Pawła Rupniewskiego złożono 15 października.

Zobaczmy jeszcze tę Nową Prawicę. To chyba ta od Korwina Mikke, który postanowił interweniować w Parlamencie Europejskim, byle tylko Józefów nie zbudował oczyszczalni.
      Jako jedyny zareagował europoseł Janusz Korwin –Mikke, który zapowiedział interpelację poselską w Parlamencie Europejskim w tej sprawie.

To poszukajmy, kto to ten Korwin Mikke. A to chyba ten, który powiedział, że będzie naukowców wsadzał do więzień. Wzory godne Mao.

Czy w Radzie powiatu masz zamiar także walczyć z fizyką i wsadzać do więzień naukowców?
      Czy będąc w Radzie powiatu postarasz się tak, jak twoje stowarzyszenie, blokować inwestycje w Józefowie?
      • jsb1685 Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 17:59
        będzie obalał system, ale tylko mam nadzieje, że nie za moje pieniądze i zrzeknie się diet.
        • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 18:16
          Wszytko, co piszesz, jest prawdą. Organizujemy spory ruch sprzeciwu wobec tej inwestycji, wspólnie możesz zmienić z nami lokalizację. Zorganizujemy okrągły stół i dojdźmy do porozumienia, tej siły już nie powstrzymacie!
          Zapraszam 9 listopada o 14:00 w miejscu gdzie chcecie wyciąć 1000 drzew.

www.facebook.com/ChodzNadSwider?fref=ts
          • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 18:46
            korwin-debala napisał(a):

> Wszytko, co piszesz, jest prawdą. Organizujemy spory ruch sprzeciwu wobec tej i
            > nwestycji, wspólnie możesz zmienić z nami lokalizację. Zorganizujemy okrągły st
            > ół i dojdźmy do porozumienia, tej siły już nie powstrzymacie!
            > Zapraszam 9 listopada o 14:00 w miejscu gdzie chcecie wyciąć 1000 drzew.
            >
            > www.facebook.com/ChodzNadSwider?fref=ts

Pisałeś powyżej :
            Witam, ale forum w tych wyborach jest już passé, wszytko przeniosło się na społecznościowe portale.

I co tu jeszcze robisz ?
            "tej siły już nie powstrzymacie!" - jakiej siły, paru oszołomów ?
            Bezpodstawna buta to zły doradca wyborczy

• korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 19:23
              Na początku było 12 Apostołów i się nie podawali, szli głosząc Słowo Boże nauczali i z każdym dniem jest nas więcej. Nowa Prawica wystawiła ponad 5000 kandydatów w Wyborach Samorządowych 2014!
              www.nowaprawicajkm.pl/
              Spokojnie przyjdzie i czas na Józefów.
              Na fejsie pełna kultura rozmowa z Waszymi kandydatami na radnych, a tu...Przyjdzie nam żyć w jednym mieście, szanujmy się,
              • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 19:43

> Na początku było 12 Apostołów i się nie podawali, szli głosząc Słowo Boże naucz
                > ali i z każdym dniem jest nas więcej. Nowa Prawica wystawiła ponad 5000 kandyda
                > tów w Wyborach Samorządowych 2014!
                > www.nowaprawicajkm.pl/
                > Spokojnie przyjdzie i czas na Józefów.
                > Na fejsie pełna kultura rozmowa z Waszymi kandydatami na radnych, a tu...Przyjd
                > zie nam żyć w jednym mieście, szanujmy się,

OOO! Rozumiem, że Ci ubliżyłem poprzednim wpisem -czy tak ?
                Nie do końca rozumiem czy kandydujesz do Rady Powiatu czy do Rady Parafialnej ?
                Pełna kultura na fejsie ? komu wciskasz taką ciemnotę. Śledzę Wasze poczynania na fejsie i ręce i nogi opadają.
                Współczuje uzależnionym od fejsa.
              • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 20:15

> Na początku było 12 Apostołów

Nie jesteś apostołem.

> Spokojnie przyjdzie i czas na Józefów.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie: będziecie wsadzać fizyków do więzień?

> Na fejsie pełna kultura

Możesz rozmawiać na fejsie. Ja wolę forum.
          • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 20:21

Organizujemy spory ruch sprzeciwu wobec tej inwestycji,

Kilka osób wspieranych przez OPWiK.

A wszystko sterowane z Otwocka. Cel: przejąć sieć kanalizacyjną w Józefowie przez OPWiK.

Jak się czujesz - jako mieszkaniec Józefowa - który lobbuje w stronę przejęcia naszej józefowskiej infrastruktury przez post-socjalistyczny moloch z sąsiedniego miasta?

Dla mnie - jako mieszkańca Józefowa - twoje działania oznaczają kilkaset złotych rocznie w plecy. Taki podatek na rzecz sąsiedniego socjalistycznego molocha.
            • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 04.11.14, 20:31
              Ciekawi mnie ile procent kaski od 5 baniek wynegocjował 13 Apostoł i jego guru Rupniewski od OPWIK za działania przeciwko oczyszczalni.
              • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 05.11.14, 08:58
                demarkiz0 napisał(a):

> Ciekawi mnie ile procent kaski od 5 baniek wynegocjował 13 Apostoł i jeg
                > o guru Rupniewski od OPWIK za działania przeciwko oczyszczalni.

Janusz Korwin Mikke twierdzi, że są specjalne stawki

Jak widzę jakiegoś "zielonego" (co, na szczęście, zdarza mi się rzadko) to wiem, że jest to albo świr - albo całkiem rozsądny facet, który wraz z gronem świrów przywiązuje się do drzewa, a jak budowniczowie szosy dadzą mu od $100 000 do $500 000 (takie są w Polsce stawki), to odwiązuje się - i idzie na piwo, bo ma za co.

Zastanawiam się, czy Korwinowi brakuje "na piwo"? Czy teraz przywiąże się do drzewa?

On sam by do takich osób strzelał:

Gdy w sprawę włącza się osławiony Greenpeace, to mam ochotę wziąć rewolwer - i strzelać. I w czterech wypadkach na pięć sąd by mnie uniewinnił.

Czy teraz Janusz Korwin Mikke weźmie rewolwer i wystrzela całe stowarzyszenie "Kocham Józefów" i kandydatów "Obudźmy Józefów"? A czy po swojej interpelacji w Parlamencie Europejskim w sprawie oczyszczalni sam sobie palnie w łeb?

Czekam na odpowiedź Maciej Korwina-Dębały - chociaż się jej nie spodziewam. Poprzednich pytań też uniknął. O ile lepiej jest na facebooku, gdzie niewygodne pytania można filtrować smile

• mlody.realista Re: Maciej Korwin-Dębała 05.11.14, 09:09
                  jozefów 512 chamem i prostakiem?
                  Raczej nie, więc prosze więcej merytoryki mniej personaliów smile
                • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 05.11.14, 18:04
                  Droga Koleżanko J512,
                  Czy ja jestem wąsatym Januszem? Czemu do mnie kierujesz te pytania. Janusz Korwin-Mikke to zacny publicysta, na fejsie ma 500 000 polubień, dziennie czyta go ok.1,5 mln osób, rozumiem , że ty też. Ja nie mam czasu na analizę, wszystkich wypowiedzi Janusza. Natomiast prośba, czytaj ze zrozumieniem...

Co do oczyszczalni to szukam kompromisu, ta lokalizacja to pomyłka. Nad Świdrem w tym miejscu wypoczywa kilka tysięcy osób, naprzeciwko jest żłobek, przedszkole, szkoła Sternik, chyba nie masz tam dzieci? Byłaś kiedyś nad Świdrem?

Zapraszam na zawody skimbordowe, w których uczestniczy ok. 1000 osób, albo inne eventy.
                  P.S.
                  Co zostawisz następnym pokoleniom, fontannę za 3mln, reaktory oczyszczalni i rurę ze śmierdzącymi ściekami na plaży zamiast piasku i 1000 szt. drzew.

Spytaj się, Stanisława Kruszewskiego ile kosztuje zbudowanie rzeki...
                  • stryjku Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 20:47
                    Szanowny Panie Korwin-Debała- GDZIE PAN był jak budowane były oczyszczalnie, które znajdują się powyżej Józefowa ? Jest ich chyba 40 więc nie sposób niezauważyć ! Proponuję "obrońcom interesów OPWiK " zrobić własną analizę wody w świdrze i .......... dalej się kąpać w tych fakaliach - na zdrowie Wam to napewno nie wyjdzie ( o ile już Wam się nie pogorszyło smile )
                    • pluteck Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 21:47
                      Czy kiedykolwiek panujący nam szczęśliwie burmistrz wystąpił do "oczyszczalni" w Otwocku o obniżenie opłaty? Jeśli tak proszę scan dokumentu to potwierdzającego. Wmawia się nam, że płacimy dużo ? Czy władza doczesna zrobiła coś byśmy płacili mniej? Jeśli chcesz zapłacić za towar 100 zł, to dlaczego sprzedawca ma Ci proponować niższą cenę ? To w Twoim interesie leży, aby kupić taniej.
                      • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 22:04
                        pluteck napisał(a):

> Czy kiedykolwiek panujący nam szczęśliwie burmistrz wystąpił do "oczyszczalni"
                        > w Otwocku o obniżenie opłaty? Jeśli tak proszę scan dokumentu to potwierdzające
                        > go. Wmawia się nam, że płacimy dużo ? Czy władza doczesna zrobiła coś byśmy pła
                        > cili mniej? Jeśli chcesz zapłacić za towar 100 zł, to dlaczego sprzedawca ma
                        > Ci proponować niższą cenę ? To w Twoim interesie leży, aby kupić taniej.

Gościu,
                        przypadkiem nie masz podwyższonej temperatury, od kiedy to Burmistrz negocjuje ceny z OPWiK ?
                        Ponadto, sprawa negocjacji Hydrosfery z OPWiK, od lat jest przejrzysta. (Niewiedza i niechęć do poznawania to duże obciążenie).
                        O "scan" dokumentu musisz poprosić prezesa Zdanowicza.
                        • pluteck Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 22:24
                          Niegościu.
                          Kto zabrania burmistrzowi występować w interesie mieszkańców zarządzanej przez niego jednostki terytorialnej. Czyżby czapka spadła z głowy? Szacunek dla wieku zbabrania podjąć działania w tym kierunku? Od kiedy to burmistrz z kimkolwiek negocjuje. Od kiedy to burmistrz kogokolwiek pyta o zdanie. Przecież został wybrany w wyborach i należy pozwolić mu rządzić bez słowa krytyki. Opozycja jest beee
                          • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 22:35
                            Naprawdę masz podwyższoną temperaturę.
                            Weź środki. podlecz się, edukuj z zakresu samorządu terytorialnego.
                            Wyśpij się i jutro pogadamy.
                  • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 06.11.14, 22:32

Czy ja jestem wąsatym Januszem? Czemu do mnie kierujesz te pytania.

Dlatego, że występujesz w barwach wąsatego Janusza. Jesteś partyjny i dlatego mam zamiar pytac się o linię partii.

Ja nie mam czasu na analizę, wszystkich wypowiedzi Janusza.

Czy mam rozumieć, że odcinasz się od partii?
                    Nie da się trochę być i trochę nie być.

Co do oczyszczalni to szukam kompromisu.

Wątpię. Pamiętaj też, że kompromis to strategia przegrany-przegrany.

Co zostawisz następnym pokoleniom, fontannę za 3mln, reaktory oczyszczalni i rurę ze śmierdzącymi ściekami na plaży zamiast piasku i 1000 szt. drzew.

1. Z oczyszczalni do rzeki wpuszczana jest oczyszczona woda.
                    2. Do Świdra spuszcza wodę ponad 20 oczyszczalni.
                    3. Problemem Świdra nie są oczyszczalnie tylko inne zanieczyszczenia (po wybudowaniu oczyszczalni w Mińsku Maz. jakość wody w Świdrze drastycznie się poprawiła).
                    4. W argument o "zostawianiu przyszłym pokoleniom" nie uwierzę. Akurat twoja partia uważa, że przyszłe pokolenia powinny się martwić same o siebie - liczy się tu i teraz. W szczególności widać to w stanowisku wobec antropogenicznego globalnego ocieplenia. Mógłbyś może wypowiedzieć się w tym temacie? Chętnie się dowiem, jak kandydat do rady powiatu (jakim jesteś) zapatruje się na kwestie emisji CO2 i "zostawianie ocieplenia przyszłym pokoleniom"? A może nie masz odwagi powiedzieć niczego w tej kwestii?

PS
                    Nie jestem koleżanką. U was w partii wszyscy się tak do siebie zwracacie? Do wszystkich facetów mówisz koleżanko? Czy mam do ciebie się też zwracać koleżanko?
                    • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 09.11.14, 23:38
                      Spoko, to już wiem ze jesteś facetem...
                      Co to znaczy partyjny??? Zapoznaj się z programem Nowej Prawicy, nie ma tego w programie, o czym pisałeś w poprzednich postach.
                      Kompromis sto kompromis, ja mogę przegrać dla dobra sprawy...
                      Ostatni temat
                      Ad1. Nie ściemniaj, są to oczyszczone ścieki!
                      Ad2. Chyba nawet więcej, wszystkie oczyszczalnie stwarzają problemy dla gmin, ekonomiczne, techniczne i krajobrazowe i śmierdzą!
                      Ad3. Możliwe, my badaliśmy rok temu wodę i spełniała normy, administrowaliśmy plażę i można było bezpiecznie się kąpać.
                      Ad4. To nie prawda co mówisz, nie liczy się zdrowy rozsądek i oszczędność jednostek dla siebie i inwestycja w dzieci, a nie ZUS!
                      Ad5. Globalne ocieplenie to gigantyczny przekręt, dlatego płacisz tyle za gas jak zrobi się zimno. Nie licząc, podpisanej umowy z Ruskimi na słabych warunkach tak jak Kruszewski wróć Hydrosfera... Podpisał z OPWIKA.
                      • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała 09.11.14, 23:46

> Spoko, to już wiem ze jesteś facetem...
                        > Co to znaczy partyjny??? Zapoznaj się z programem Nowej Prawicy, nie ma tego w
                        > programie, o czym pisałeś w poprzednich postach.
                        > Kompromis sto kompromis, ja mogę przegrać dla dobra sprawy...
                        > Ostatni temat
                        > Ad1. Nie ściemniaj, są to oczyszczone ścieki!
                        > Ad2. Chyba nawet więcej, wszystkie oczyszczalnie stwarzają problemy dla gmin, e
                        > konomiczne, techniczne i krajobrazowe i śmierdzą!
                        > Ad3. Możliwe, my badaliśmy rok temu wodę i spełniała normy, administrowaliśmy p
                        > lażę i można było bezpiecznie się kąpać.
                        > Ad4. To nie prawda co mówisz, nie liczy się zdrowy rozsądek i oszczędność jedno
                        > stek dla siebie i inwestycja w dzieci, a nie ZUS!
                        > Ad5. Globalne ocieplenie to gigantyczny przekręt, dlatego płacisz tyle za gas j
                        > ak zrobi się zimno. Nie licząc, podpisanej umowy z Ruskimi na słabych warunkach
                        > tak jak Kruszewski wróć Hydrosfera... Podpisał z OPWIKA.

Macieju ! Nawaliłeś się czy nawąchałeś, masz OPWiK za kołnierzem ?
                      • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 10.11.14, 18:27

> Co to znaczy partyjny??? Zapoznaj się z programem Nowej Prawicy, nie ma tego w
                        > programie, o czym pisałeś w poprzednich postach.

Jesteś partyjnym, czyli zdalnie sterowany odgórnie. Program znam bardzo dobrze.

> Kompromis sto kompromis, ja mogę przegrać dla dobra sprawy...

Kompromis nie jest optymalnym rozwiązaniem sporu.

> Ostatni temat
                        > Ad1. Nie ściemniaj, są to oczyszczone ścieki!

Nie ściemniaj i nie używaj demagogii. Oczyszczona woda to nie ścieki. Woda będzie czystsza niż ta w Świdrze.

> Ad2. Chyba nawet więcej, wszystkie oczyszczalnie stwarzają problemy dla gmin, e
                        > konomiczne, techniczne i krajobrazowe i śmierdzą!

Jasne, lepiej spuszczać ścieki do Świdra. Jakie konkretnie problemy ma Otwock? Jakie problemy ma Lesznowola? Poproszę o konkrety.

> Ad3. Możliwe, my badaliśmy rok temu wodę i spełniała normy, administrowaliśmy p
                        > lażę i można było bezpiecznie się kąpać.

Znowu ściemniasz. Woda w Świdrze zawsze była na granicy norm kąpielowych. Dlatego też nie zrobiliście tam oficjalnego kąpieliska, bo musielibyście monitorować czystość rzeki. Kiedyż Otwock miał tam kąpielisko i woda była regularnie badana (raz było poniżej, raz powyżej norm). W końcu zrezygnowano z kąpieliska a wy zrobiliście plażę bez kąpieliska, by nie sprawdzać czystości wody.

> Ad4. To nie prawda co mówisz, nie liczy się zdrowy rozsądek i oszczędność jedno
                        > stek dla siebie i inwestycja w dzieci, a nie ZUS!

Nie zmieniaj tematu. Piszemy o przyszłych pokoleniach a nie o twoich dzieciach, którym chcesz zapewnić lepsze warunki niż innym.

> Ad5. Globalne ocieplenie to gigantyczny przekręt,

Przecież ty nie wiesz co to jest globalne ocieplenie.
                        Może czas się trochę poduczyć (ja wiem, że w szkole administracji samorządowej nie uczyli fizyki).

Globalne ocieplenie jest faktem, zostało odkryte pod koniec XIXw. przez Svante Arheniusa (wtedy była to hipoteza).

Jeśli uważasz, że nie, to może podaj jakieś argumenty. Tylko nie takie.

> dlatego płacisz tyle za gas jak zrobi się zimno. Nie licząc, podpisanej umowy z Ruskimi na słabych warunkach

Jaki ma związek cena gazu z globalnym ociepleniem? Sugerujesz, że jeśli cena gazu byłaby niższa, to by znaczyło, ze globalne ocieplenie jest OK?
                        Mógłbyś rozwinąć, czy tylko przepisujesz z kartki te bzdury, które partia ci podeśle?
                  • szalej0 Re: Maciej Korwin-Dębała 08.11.14, 11:23
                    > Nad Świdrem w tym miejscu wypoczywa kilka tysięcy osób, naprzeciwko jest żłobek, przedszkole, szkoła Sternik, chyba nie masz tam dzieci?

o fuj, to rzeczywiscie straszne - zbudowac oczyszczalnie sciekow pod nosem Sternika, pod nosem polskiej elity, ba, bo gdyby to bylo pod jakimis drewniakami to co innego, ale nie tu - to SKANDAL!!!

panie Debała, proponuje wrocic do rzeczywistosci, i np. zajac sie szkolami publicznymi, do ktorych uczeszcza wiekszosc jozefowskich dzieci, a nie elitarnym Sternikiem, z ktorym wiekszosc nas nie ma nic wspolnego
                    • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 09.11.14, 23:09
                      Ten Sternik to jeden z powodów. Jest jeszcze rzeka Świder rezerwat, plaża i centrum miasta gdzie to ma być zlokalizowane...
                      Szkoły publiczne i szkoły prywatne musza istnieć. A rodzice powinni mieć bon edukacyjny i zadecydować, do jakiej szkoły posyłają sowiej dzieci. To jest trudno zrozumieć, ale wtedy koszty czy poślesz dziecko do Sternika, czy publicznej szkoły byłby taki sam!
                      • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 10.11.14, 18:33

> Ten Sternik to jeden z powodów.

Mógłbyś wyjaśnić?

> Jest jeszcze rzeka Świder

Oczyszczona woda będzie czystsza niż ta w Świdrze.

> rezerwat,

Oczyszczalnia nie będzie w rezerwacie. Czyli pudło.

> plaża i

Plaża jest po otwockiej stronie. Znowu pudło.

> centrum miasta gdzie to ma być zlokalizowane...

I po co kłamiesz. Myślisz, że nikt nie był nad Świdrem? Od kiedy to Świder przepływa przez centrum Józefowa?

> Szkoły publiczne i szkoły prywatne musza istnieć. A rodzice powinni mieć bon ed
                        > ukacyjny i zadecydować, do jakiej szkoły posyłają sowiej dzieci. To jest trudno
                        > zrozumieć, ale wtedy koszty czy poślesz dziecko do Sternika, czy publicznej sz
                        > koły byłby taki sam!

Pomyliłeś wybory. Musisz za rok startować do Sejmu jeśli chcesz to zmienić.

Może następnym razem popatrz na jakie wybory cię partia zapisała, żebyś się nie kompromitował.
                        • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 11.11.14, 23:51
                          Ty to jesteś zawzięty...
                          Ad1. Oczyszczalnia naprzeciwko placówki edukacyjnej, gdzie dzieci bawią się na powietrzy.
                          Ad2. Nie oczyszczona woda tylko ścieki oczyszczone,
                          Ad3. Plaża jest też po stronie Józefowskiej, ma być tam rura zrzutowa ścieków oczyszczonych.
                          Ad4. Tak to można nazwać centrum miasta, w planie miejscowym nie jest to centrum , ale frekwencja ludzi i bliskość głównych punktów taka role temu obszarowi można przypisać. Ad5. Nie pomyliłem tylko, komentowałem, spokojne znam kompetencje organów stanowiących samorządu.
                          • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 12.11.14, 07:55
                            Ad 1. Oczyszczalnia jest szczelna.
                            Ad 2. Woda z oczyszczalni jest czystsza niż ta w Świdrze.
                            Ad 3. Plaża po przeciwnej stronie zostaje.
                            Ad 4. Centrum miasta na granicy z otwockiem. Może popatrz na mapę.

Widzę, że znamy własne stanowiska i powyższe punkty mamy już przedyskutowane.

Pominąłeś najważniejszy temat: globalne ocieplenie i związane z tym dyspozycje partyjne. Unikasz tematu globalnego ocieplenia, bo się go boisz - wiesz, że propagujecie w tym zakresie kłamstwa.
                            • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała 12.11.14, 14:10
                              Super uff, to już mamy... A globalne Ocieplenie to już się do tego odnosiłem. Wiesz, dlaczego płacisz tyle za energię? To jest właśnie jeden z powodów. Poczytaj sobie w necie, na jakie konferencje i gdzie jeżdżą ci tzw. obrońcy globu, np. Al Gore.
                              • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała 12.11.14, 16:17
                                korwin-debala napisał(a)

A globalne Ocieplenie to już się do tego odnosiłem.

Nie odniosłeś się

Wiesz, dlaczego płacisz tyle za energię?

Wiem. Nie zmieniaj tematu. Miałeś coś napisać o globalnym ociepleniu, to napisz. Tylko z sensem i merytorycznie. Może znasz jakieś badania, prace naukowe albo coś wiesz, o czym ja nie wiem.
      • terpu Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 06.11.14, 23:41
        a co z Anną Masi, tez jest członkiem Stowarzyszenia i startuje na radną jeszcze z innego komitetu?
        Z tego co widzę członków Kocham Józefów jednoczy walka o Józefów, a ich osobiste poglądy polityczne nie ograniczają ich we wspólnym działaniu na rzecz Miasta wink
        • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 09.11.14, 22:55
          Dlatego tekst, że nie mamy wytycznych od partii politycznych, który pojawia się w materiałach agitacyjnych tzw. komitetów lokalnych to żart. To są ludzie związani z establishmentem. Prawdziwi działacze to są pojedyncze jednostki.
          • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 09.11.14, 23:04
            Nie wiem czy dobrze rozumiem.
            Jesteś niezależnym kandydatem, czy startujesz KNP ?
          • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 10.11.14, 18:36

> Dlatego tekst, że nie mamy wytycznych od partii politycznych

Przecież jesteś partyjny.

> Prawdziwi działacze to są pojedyncze jednostki.

Czyli nie jesteś prawdziwym działaczem? (należysz do partii i nawet powołujesz się na jej program).
    • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 14.11.14, 17:37
      Kolega z JOZEFOW512 napisał:
      Korwin-Dębała i Rupniewski działają w interesie OPWiK. Dla czteroosobowej rodziny w Józefowie koszt braku własnej oczyszczalni i uzależnienie od OPWiK to ok. 400zł rocznie. To taki drugi podatek od nieruchomości.

Niestety po stronie lobbystów OPWiK brak jest dobrych argumentów. Przykładem jest argument, że oczyszczalnia będzie w centrum Józefowa (wg Korwina-Dębały Świder przepływa przez centrum Józefowa).

Swoimi półprawdami i demagogią przekonują ludzi do podpisywania list. Ciekawe, że nie pozwalają się w ogóle wypowiadać zwolennikom oczyszczalni - tzn. Korwin Dębała z Rupniewskim zbierają podpisy przeciw, a nie zbierają podpisów za oczyszczalnią.

Ja widzę tylko jeden sposób na to, by podpisać się za oczyszczalnią - i zrobię to w najbliższą niedzielę głosując.

Krótko, Jaki podatek? Przypomnę ze Kruszewski takie warunki podpisał. Nie podali cie realnych kosztów za m3, finalnie dla odbiorcy. Proponowałem Kruszewskiemu na konsultacjach społecznych referendum, zakrzyczał mnie ze to on Król zadecyduje, taki to demokrata...A co mnie OPWIKA, to mam ich gdzieś... Co innego jak będziemy mieli tam udziały! P.S. Co ty z tym centrum? Na mapie nie jest to centrum, ale centrum w sensie frekwencyjnym, zobaczysz w lato ile osób będzie przy fontannie a ile nad Świdrem...
      • demarkiz0 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 14.11.14, 17:50

P.S. Co ty z tym centrum? Na mapie nie jest to cen
        > trum, ale centrum w sensie frekwencyjnym, zobaczysz w lato ile osób będzie przy
        > fontannie a ile nad Świdrem...

Zadziwiasz mnie kolego, dziś próbujesz odpowiadać na posty? Mocno spóźniona i nie przekonująca reakcja na widmo porażki ?
      • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 14.11.14, 21:31

Krótko, Jaki podatek?

Podatek na rzecz OPWiK.

Przypomnę ze Kruszewski takie warunki podpisał. Nie podali cie realnych kosztów za m3, finalnie dla odbiorcy. Proponowałem Kruszewskiemu na konsultacjach społecznych referendum, zakrzyczał mnie ze to on Król zadecyduje, taki to demokrata...A co mnie OPWIKA, to mam ich gdzieś...

Przecież KNP jest programowo przeciwne demokracji.

Po to wybieramy radnych i burmistrza, żeby na bieżąco zarządzał gminą. Były też konsultacje na temat oczyszczalni.
        Dyskusje na temat oczyszczalni pojawiły się tutaj na forum ponad 2 lata temu (lato 20122)!!!

Gdzie wtedy byłeś? Zaangażowałeś się jakieś dyskusje? Przedstawiłeś jakieś argumenty? Zbierałeś wtedy podpisy?

Nie, ponieważ to nie chodzi o czyszczalnię i przyszłe pokolenia. To chodzi o to, by załapać się do rady powiatu i użyć do tego niby-protestu przeciw oczyszczalni.

Co innego jak będziemy mieli tam udziały! P.S. Co ty z tym centrum?

Wtedy będziemy musieli jeszcze dopłacać do strat oczyszczalni. Będziemy mieli udziały w stratach i mniejszość udziałów, czyli brak możliwości decydowania. Świetny pomysł na zadłużanie Józefowa.

OPWiK działa bezzyskowo. Wpłaty muszą pokryć wszystkie koszty. W związku z tym przy rozdętej administracji i przeszarżowanych inwestycjach mając udziały będziemy pokrywać straty OPWiK (poza samą wysoką ceną za ścieki)

Na mapie nie jest to centrum

Czyli nie jest to centrum. Ale zapewne w swojej petycji przekonywaliście podpisujących (np. z Bełchatowa), że ktoś chce wybudować oczyszczalnię w centrum miasta.

I jeszcze ten argument o przyszłych pokoleniach. Kolejna hipokryzja - przypominam, że nie odpowiedziałeś mi na pytanie o globalne ocieplenie - jeśli interesują cię przyszłe pokolenia, to zapewne masz coś tutaj do powiedzenia...
        • korwin-debala Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 14.11.14, 22:49
          Dzięki za dyskusje pogadamy po wyborach, odpocznij już... Na temat G.O. odpowiadałem. Tematem oczyszczalni zajmuje się od roku! Po wyborach ruszamy dalej do celu, niezależnie od wyniku.
          • jozefow512 Re: Maciej Korwin-Dębała do Rady Powiatu lista nr 14.11.14, 23:19

Na temat G.O. odpowiadałem.

Nie odpowiadałeś. Nie masz nic do powiedzenia w tym temacie i tyle ... gadasz, co ci partia każe i nawet nie rozumiesz, tego, co gadasz (nie wiesz, że nie wiesz).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka