Dodaj do ulubionych

Nowa knajpka w Michalinie

02.02.15, 12:49
Znalazłam ulotkę o nowym miejscu barowo-restauracyjnym w Michalinie. Gdzieś obok sklepu papierniczego (chyba tam jeszcze jest papierniczy???).
Następnie ulotka podstępnie mi zginęła (mała była uncertain).
I teraz nie wiem nawet jak to się nazywało.
Wiem, że nie podali strony www bo bym sprawdziła.

Jak to się nazywa to nowe? I gdzie dokładnie jest?
Ktoś tam był?
Warto się wybrać jakąś grupą ludu?
Obserwuj wątek
    • cinqueterre Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 14:41
      Może chodzi o nowy bar w miejscu zamkniętej pizzerii Nova? To jest obok "Chińczyka". Nie byłem w środku, dlatego nie napiszę opinii.
      • surmia Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 14:51
        Oj, może to tam, ale pewna nie jestem. Wiem, że tam miał być katering i piwo po 5 zł i szoty też po 5. Jakoś tak. Ale mam wrażenie, że to bardziej w kierunku Duetu było na tej mapce.

No żeż, moja mania sprzątania, ulotka chyba zginęła w niszczarce, nie do znalezienia zatem.
        • surmia Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 19:44
          Łeeee... to o to miejsce chodziło. Tam gdzie pizzeria Nova była. Właśnie przejeżdżałam obok i luknęłam. Nazywa się toto Urocza czy coś. Myślałam, że to coś większego będzie. Restauracja to mi się z większą przestrzenią kojarzy.
          • xymena Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 19:54
            O, nawet nie wiedziałam, że Nowej już nie ma... Jakaś klątwa wisi nad józefowskimi knajpami, bo Peperoncino też padło.

Wyguglałam Uroczą: uroczarestaurant.pl/ Szkoda, że nie ma menu z cenami.
            • xymena Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 19:57
              Aha, no i Gimbaza Bistro się zwinęło. To a propos tej klątwy....
              • surmia Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 20:04
                Faktycznie szkoda, że nie ma menu.
                Na zdjęciach wszystko smażono-smażone.
                Może jednak smaczne?
                Ktoś był?
                • surmia Re: Nowa knajpka w Michalinie 02.02.15, 20:07
                  Zapomniałam dopisać o klątwie.
                  Poezja klątw się nie boi.
                  Z przyjemnością tam jem.
                  I piję winko.
                  I oby tak było jak najdłużej.
                  To na marginesie, a propos klątw józefowskich wink
                  • mikuspikus Re: Nowa knajpka w Michalinie 03.02.15, 09:17
                    A my się zraziliśmy do Poezji, na zamówinenie czekaliśmy ok 1 h, zapomnieli o nas. Zamawiałam rybkę z pieczonymi ziemniakami, dostałam bez ziemniaków, bo się skończyły smile Jedzenie nic specjalnego.... my stałymi klientami nie będziemy.
                    • jurij12 Re: Nowa knajpka w Michalinie 03.02.15, 12:59
                      można jeszcze zerknąć na FB:
                      Facebook Urocza Restaurant & Cafe

w każdy piątek muzyka na żywo...?!

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10347715_405330212967573_4440527851833754777_n.jpg?oh=0851af98e5d8ec09e6892d2af9db32df&oe=556C1257
                      • surmia Re: Nowa knajpka w Michalinie 03.02.15, 13:27
                        Oj, z tego co tam piszą, to może być fajne miejsce.
                        Tylko dlaczego takie malutkie?
                  • irol05 Re: Nowa knajpka w Michalinie 03.02.15, 14:10
                    Nie wiem czy Gimbaza sie zamknela na stale czy tylko na ferie? Mam nadzieje ze to drugie bo mieli lepszego kebaba niz punkt kolo Tesco (choc nei mowie ze byl rewelacyjny). Upadaja najslabsze lokale. Mamy na szczescie co najmniej trzy porzadne restauracje (Poezja, Wino na widelcu, Nad Jeziorem). Ostatnio nawet mozna zamowic lunch na dowoz z "wina na widelcu". Co do Poezji mam pare zastrzezen, glownie w kwestii kiepskich win...
                    • doomi Re: Nowa knajpka w Michalinie 03.02.15, 18:54
                      Gimbaza to już raczej się zwinęła na stałe.
                      Pezja mniam tylko to czekaaanie na jedzenie faktycznie fatalnie długie, nawet na zupę (przecież odgrzewaną) czeka się dobre 20 minut!
                      • 0bywatelx Re: Nowa knajpka w Michalinie 05.02.15, 16:36
                        Duże porcje, nie które bardzo duże. Umiarkowane ceny, wielki entuzjazm właścicieli, którzy gotują i podają sami. Kuchnia trochę inna niż inne. Ja nie potrafię nazwać tego co tam jest podawane. Mówiono mi, że to wpływy indyjskie, bałkańskie. Kilka dań z panierowanym mięsem, jedno albańskie - co jak dla mnie dość dziwne, ale są sałatki, kotlet schabowy, gorący kociołek, jakiś burger..
                        Bardzo dobre hiszpańskie wina - ktoś poruszał ten temat, odnośnie Poezji - tylko, czy sprzedadzą się w tym miejscu, nie jestem pewien, bo cena adekwatna do jakości. Za to tanie drinki i piwo. Wszystko przygotowywane jest ze świeżych produktów, ale jak dla mnie trochę za długi czas oczekiwania na jedzenie.
                        Ja trzymam za nich kciuki. Aaa jeszcze jedno, oni też śpiewają i grają - znajomi mówili, że imprezy muzyczne są fantastyczne. Nie wiem, nie byłem, zarobiony jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka